SICK – Glanssensor – den simple løsning

SICKs nye glanssensor er specifikt udviklet til lovkravet om forseglingskontrol (DS/EN 16679:2015), som sikrer mod fusk ved at emballage som piller og cremer er ubrudte. Ved at forsyne emballage med en forseglingstape, der har en anden blankhed end selve æsken leverer glanssensoren, Glare, en hurtig, simpel og sikker løsning.

Stillet over for det faktum at der er en dramatisk stigning i tilfælde, hvor farmaceutiske varer forfalskes på vejen fra producenten til forbrugeren, har EU vedtaget et direktiv (EU)2016/161, som skal beskytte forbrugeren ved at gøre forsegling af produktet obligatorisk.

Alle virksomheder, som producerer f.eks. piller eller cremer skal sikre emballagen således, at ethvert forsøg på at åbne denne med henblik på at udskifte originalproduktet med et kopiprodukt, nemt kan registreres af forbrugeren.

I mange produktioner vælges en såkaldt Tamperproofing udført ved at påføre indpakningsæsken et stykke tape, som ikke kan fjernes uden at det ødelægges. For at kunne foretage en 100% kontrol af alle producerede æsker skal der indføres et kontrolsystem, som detekterer og godkender tapens tilstedeværelse.

Det kan være en vanskelig opgave at detektere alskens slags tape på et stort udvalg af æsker, med og uden tryk. Der er flere metoder til kontrol, f.eks. visionbaserede systemer eller sensorik der registrerer luminicerende indhold i tapen.
Den hurtigste, simpleste og mest sikre metode er at benytte den nyudviklede Glare sensor fra SICK. Sensoren baserer sig på, at se forskel på objektets glanshed – tapen der benyttes til Tamperproofing er blankere end selve æsken, som den er monteret på.

Glare sensoren er specifikt udviklet på baggrund af kravet fra det nye EU direktiv, og sammen med førende virksomheder i branchen har den været testet i de sidste år. Nu hvor datoen for ikrafttrædelse af det nye direktiv nærmer sig øges fokus på sensordelen, og dette passer således fint med, at SICK opdaterer sensoren med ny firmware og sikrer en simpel og effektiv funktion i løbet af få minutter.

SICK A/S bistår gerne med test og vejledning i brug af Glare sensoren, såvel i produktionen som ved konstruktion af nye maskiner. Kontakt den lokale SICK-specialist for at høre mere om Glare sensoren

LÆS også: SICK – Positionering med mønstergenkendelse – hurtig, præcis og fuldstændige fede etikker
SICK A/S's Firmaprofil
Cookie-indstillinger