steute præsenterer det trådløse E-Kanban system på LogiMAT

steute afdelingen ‘Wireless’ vil bruge LogiMAT til at demonstrere næste generation af deres trådløse netværk, sWave.NET®.

Det grundlæggende princip bag dette netværk forbliver uændret: Forskellige typer trådløse kontakter (afbryderstilling, fod kontroller, kommando enheder, magnetiske følere …) forbindes via adgangspunkter til kundens IT infrastrukturer – for eksempel produktionsplanlægning og kontrol, indsamling af produktionsdata eller lagerstyring.

Imidlertid kan nye og betydeligt mere kompakte adgangspunkter nu betyde en endnu mere alsidig infrastruktur. Applikationsserveren, der før var en nødvendighed, er nu elimineret: De trådløse signaler, der sendes videre fra adgangspunktet, sendes nu direkte til en IP adresse, og bliver behandlet af brugerens IT system.

På LogiMAT demonstrerer steute et E-Kanban system, der eksempelvis kan bruges til opfyldning af komponenter ved en samle-arbejdsstation, og som kommunikerer via sWave.NET®. Elektromekaniske, trådløse kontakter, der viser afbryderstilling, sender et signal lige så snart en kasse flyttes fra en Kanban hylde. Alternativt kan pladsen på hylderne også overvåges med nyudviklede, trådløse lyssensorer, der ikke kræver kontakt med enhederne. Operatøren kommunikerer med systemet via en nyudviklet, trådløs kommando enhed, der er udstyret med et display.

Med sWave-NET® teknologien har steute fået en optimeret kommunikationsprotokol til netværk med trådløse følere, der bruger ekstremt lav energi. Den dynamiske selvorganisering gør det nemt at konfigurere og vedligeholde systemet samtidigt med, at det er særdeles robust.

Lav energi trådløse kontakter og følere kommunikerer med adgangspunkterne via en særlig router procedure – og uden brug af kabler. Adgangspunkterne kan integreres i det globale IP netværk via en web portal.

Andre, nye features i anden generations sWave.NET® omfatter valg mellem tre forskellige transmissionsfrekvenser: 868, 915 og 922 Mhz. Det trådløse netværk er derfor kompatibelt med trådløse standarder i Europa, Nordamerika, Australien og Japan, så det kan bruges over hele jorden.

Cookie-indstillinger