Beckhoff – Systemintegreret eksplosionsbeskyttelse forener procesteknik med automatisering

De nye EtherCAT-terminaler i serien ELX muliggør direkte tilslutning i Ex-zone 0, 1 og 2 med deres egensikrede ind-/udgange i ekstrem kompakt konstruktion. Således forener PC-based Control fra Beckhoff gnidningsløs automatisering og procesteknik

Beckhoff tilbyder en systemintegreret løsning på eksplosionsbeskyttelse – med en omfattende Ex-komponent-portefølje for barrierefrie koncepter i zone 0/20. Hertil hører foruden EtherCAT-terminalerne i serie ELX med egensikre grænseflader bl.a. de ligeledes nye Control Panels og Panel-PCs i serien CPS, egnet til anvendelse i Ex-zone 2/22, samt styringssoftwaren TwinCAT med talrige specifikke procesteknikgrænseflader.

EtherCAT-terminalerne i serien ELX udvider det omfattende EtherCAT-terminalsystem med over 100 forskellige signaltyper med I/O-er for eksplosionsbeskyttelse. Kombinationen af et yderst kompakt I/O-modul og en integreret adskillelsesbarriere giver en yderst smal konstruktion af EtherCAT-terminalen til tilslutning af egensikkert feltudstyr, hvilket reducerer pladsbehovet i el-skabet med op til 50 %.

Dette er fordelagtigt, især i Ex-området – med de ofte snævre pladsforhold og den omfattende og dyre tavler. Når mellemafbrydende, separate barrierer kan undværes, opnås også et betydeligt reduceret installationsomfang.

ELX-serien overholder godkendelse iht. ATEX og IECEx, samt alle branchespecifikke retningslinjer for eksplosionsbeskyttelse og kan anvendes verden over på næsten alle markeder. Her er der i 12-mm-terminalen op til fire egensikre indgange til disposition og op til otte i 24-mm-terminalen.

Brugere i Ex-området har gavn af alle fordelene ved den ultra-hurtige og komfortable EtherCAT-teknologi med de nye ELX-terminaler. Hertil hører bl.a. „Time Stamp“-funktionen, der sikrer en høj målekvalitet og en yderst nøjagtig synkronisering – også i omfattende procestekniske anlæg.

Desuden muliggør EtherCAT-diagnosekonceptet med 100-Mbit datahastighed samt en pålidelig, komplet diagnose en hurtig fejlfinding. På denne måde minimeres nedetider på anlægget, vedligeholdelsen forenkles, og den disponible driftstid øges

Cookie-indstillinger