Zebicon – 3D scanning rykker ud til folkeskolerne

I Danmark har der i længere tid været mangel på højtuddannede med tekniske og naturvidenskabelige kompetencer. For at sørge for at flere får viden og speciale inden for teknologisk udvikling, har den danske teknologiske alliance ”Engineer the future” samlet en gruppe ingeniører og teknologieksperter fra hele landet og etableret konceptet ”Book en ekspert”.

Konceptet er målrettet ungdomsuddannelser og folkeskolernes 4.-10. klasse, og som navnet antyder kan skolerne booke en ekspert til at komme ud og fortælle om, hvad de arbejder med og lære eleverne om deres faglige område.

Fra knappenåle til vindmøller
En af eksperterne, som skolerne kan booke, er 27-årige Marie Almbjerg(billede), som er uddannet Maskiningeniør fra VIA University College i Horsens. Marie er ansat som kvalitets- og måletekniker hos Zebicon i Billund, som er specialister inden for 3D scanning og industriel måleteknik.
Maries arbejde består i at lave 3D scanning af mange forskellige produkter – lige fra emner på størrelse med knappenåle til store vindmøllekomponenter. Hun arbejder også med den efterfølgende databehandling af 3D scanningerne og med at lave målerapporter til Zebicons kunder.
 
Zebicons direktør, Jeppe Laursen, fortæller, ”når vi lader Marie være en del af Engineer the future, er det fordi, vi gerne vil give tilbage til de uddannelser, som vi selv henter vores medarbejdere fra. Det er et kendt problem, at vi både nu og i fremtiden har mangel på dygtige teknikere. Derfor er det vigtigt for os, at vække de unges interesse for det tekniske område og synliggøre, at Zebicon er en interessant arbejdsplads for unge mennesker”.
 
Maries besøg på skolerne introducerer eleverne til 3D scanning og måleteknik. Ved en praktisk demonstration af scanning vil eleverne i løbet af besøget opnå forståelse for, hvad 3D scanning er, hvad det kan bruges til i dag og i fremtiden, og hvorfor det er vigtig for produktionsvirksomheder. Eleverne får også forståelse for, hvad materialer betyder for 3D scanningen, og hvilke udfordringer materialerne kan give.
 
Om ”Book en ekspert”
”Book en ekspert” er en del af Engineering i skolen, som er et samarbejde mellem Engineer the future, Naturvidenskabernes Hus, Astra og VIA University College.

Eksperterne er ingeniører, naturvidenskabelige kandidater og andre med en teknisk eller naturvidenskabelig baggrund. Alle eksperterne har deltaget i et kommunikationskursus, hvor de er blevet særligt trænet i at formidle til børn og unge.

Book en ekspert er en mulighed for at udvide børn og unges teknologiske dannelse og styrke elevernes interesse for naturfag og teknologi. Konceptet er fondsfinansieret, og derfor er det gratis for skoler at booke eksperterne til at komme på besøg i undervisningen

LÆS også: Zebicon – Fuldautomatisk 3D scanning skabte stor interesse på hi 2017
Zebicon a/s's Firmaprofil