Temporent – Modulbyggeriet i Danmark er kun lige begyndt

Efterspørgslen på midlertidige moduler bliver større, og især virksomheder i vækst ser potentiale i at leje moduler frem for at investere i permanent byggeri.

Byggeriet i Danmark er i vækst, og det mærkes også i modulbranchen, hvor danskerne ellers halter bagefter de andre nordiske lande. Der er nemlig stor fleksibilitet ved at leje midlertidige moduler, fordi der ikke er kapitalbinding. Det gør modulerne mere attraktive end permanent byggeri, fordi der ikke er penge ude at svømme.
– Modulbyggeriet i Danmark er kun lige startet. Der har ikke været det samme fokus på midlertidige moduler herhjemme som i fx Sverige, hvor de i mange år har kendt til fordelene ved fleksible løsninger. Nu begynder vi at få øjnene op for det, fordi det giver nogle muligheder og friheder, som passer godt til den vækstkultur vi er i lige nu, forklarer Claus Weppler direktør i Temporent Danmark, der udlejer moduler til blandt andet kontormiljøer, skoler og daginstitutioner.
Når virksomheder, skoler eller daginstitutioner vækster, betyder det, at pladsen før eller siden bliver for trang. Men ligeså hurtigt som behovet for ekstra plads opstår, ligeså hurtigt kan det gå den anden vej.

– Fordelen ved midlertidige moduler er selvfølgelig, at virksomheder eller kommuner ikke løber den samme risiko, som hvis de går ud og bygger nyt eller investerer i mursten. Vi ved alle sammen, at behovet for plads hurtigt kan ændre sig, fordi samfundet og økonomien er en dynamisk størrelse, siger Claus Weppler.

Efterspørgsel på godt indeklima
Samtidig betyder et øget fokus på indeklima, at moduler med tidssvarende indeklimaløsninger bliver mere attraktive. Ofte er modulerne fra Temporent længere fremme på indeklima-fronten end eksisterende bygninger. Derfor forventer Temporent også, at der i 2018 kommer en større efterspørgsel på de nye NOVA-moduler, der lever op til det gældende bygningsreglement. For selvom der i Sverige har været stort fokus på indeklima i mange år, er danskerne kun lige ved at få øjnene op for den forskel et godt indeklima gør for vores sundhed, produktivitet og indlæring.
– Der er nok en modning på vej fra beslutningstagerne om, at indeklimaet har stor betydning. Jeg håber, at vi kommer til at se den modning vokse i 2018, for her er vi meget langt fremme og kan tilbyde moduler med både solceller, varmepumpe, ventilationsstyring og god isolering, lyder det fra Claus Weppler.

Rummelighed og indvendige trapper
De nye NOVA-moduler har ikke kun energi- og indeklimamæssige fordele. Som noget nyt er trapper og elevatorer bygget inde i modulerne, så det er nemt at færdes mellem etagerne. Det vækker især interesse hos virksomheder, der har stort fokus på komfort og arbejdsmiljø. Her kan Temporent nemlig tilbyde nogle innovative, moderne og rummelige løsninger, der gør modulerne attraktive for både private og kommunale aktører.