Knauf – Byggeriet omstiller sig som følge af lange leveringstider

Seks måneders leveringstid på betonelementer til Fibertex Nonwovens nye kontorbyggeri på 700 kvadratmeter i Aalborg. Det har fået et nordjysk arkitektfirma til at omprojektere.

– Efter vores oprindelige plan skulle byggeriet igangsættes i starten af oktober 2017, men vi kan først få betonelementerne til april 2018, og derfor begyndte vi at tænke i andre muligheder, siger Tómas Alfonsson, bygningskonstruktør hos plusArkitekter i Aalborg.

For plusArkitekter var det en krævende opgave at ændre i den oprindelige plan og bygningens konstruktion. Alligevel har der vist sig at være fordele forbundet med at etablere kontorbygningen på ny med stål og gips frem for beton.

– Først og fremmest er det en fordel for os, at vi kunne få leveret gips- og stålelementerne uden ventetid, sådan at byggeprocessen ikke blev forsinket. Materialerne er samtidig fleksible at arbejde med, og det betyder eksempelvis, at vi op til tre uger inden byggestart kunne justere konstruktionen, siger Tómas Alfonsson.

Leverandør hjælper med projektering
Det er første gang, at plusArkitekter har omprojekteret et byggeri på størrelse med kontorbygningen i Aalborg. Arkitektfirmaet har derfor valgt at rådføre sig med Knauf – producent af materialer og systemer til letbyg – et system, som nu i stigende grad efterspørges i byggeriet.

– Vores tekniske afdeling oplever lige nu en meget stor interesse fra arkitekter og rådgivere, der søger i retning af byggematerialer med kort leveringstid. Det skyldes aktuelt de meget lange leveringstider på især betonelementer, og her kan vi gå ind og tilbyde et byggesystem, som kan leveres med det samme og endda uden at gå på kompromis med bygningens arkitektur, siger Jess Gregersen, kommerciel direktør hos Knauf.

Jess Gregersen forklarer uddybende, at flere ikke er bevidste om de muligheder, der er forbundet med at bygge med stål og gips. Knauf rådgiver derfor arkitekter og bygningskonstruktører som plusArkitekter for at lette projekteringen.

– Vi vil gerne være med til at vise, at der eksisterer andre måder at bygge på end de traditionelle byggestile i Danmark. Stål og gips har en række fordele, såsom at det er en slankere konstruktion, og det kan betyde op til et helt børneværelse ekstra i kvadratmeter, hvis man bygger et enfamiliehus i letbyg. Ofte handler det om, at man som udførende først og fremmest skal vænne sig til at arbejde med andre materialer, og det kræver selvfølgelig tid og erfaring. Her tager vi som leverandør gerne ansvar for at holde byggeriet i gang og hjælper med projekteringen, forklarer Jess Gregersen

LÆS også: Knauf Insulation – Historie: Løsulden er kommet for at blive
Knauf A/S's Firmaprofil