Dana Lim – Faglighed i fokus på malernes topmøde

En meget velbesøgt stand vidner om behovet for videndeling og dialog mellem fagmand og producent.

I disse dage løber Nyborg Stævnet af stablen, hvor malerne sætter hinanden stævne for at netværke og lade sig inspirere med branchen. Igen i år er der opbakning om begivenheden og masser af deltagende.

Sådan lyder meldingen fra Dana Lim, der hvert år er repræsenteret på Nyborg Stævnet for at netværke og udveksle viden med de fagfolk, som bruger producentens produkter i det daglige.

I år havde man særligt fokus på nye typer spartelmasse, som afhjælper nogle af de problemer, malerne typisk møder.

På Nyborg Stævnet har vi enestående mulighed for at få input fra de fagfolk, der bruger vores produkter i det daglige arbejde. De kommer forbi vores stand og holder sig orienteret om nye produkter og anvendelsesmuligheder, og omvendt får vi brugbar viden og feedback fra dem, siger Lars Aabech fra Dana Lim.

Nye typer fugemasse i branchen
Malernes praktiske erfaring repræsenterer en vigtig viden, som den førende producent af lim-, spartel- og fugemasse kan bruge i udviklingen af nye Dana Lim-produkter eller til at videreudvikle eksisterende, så de bedst muligt imødekommer brugernes behov.

Erfaringen er for eksempel, at man oplever spartelmasse, der ”puster”; tapet, der trækker sig ved opsætning om vinteren eller at man ved 1 års-gennemgang oplever, at akrylfugerne revner. Derfor bevæger branchen sig mere over i andre typer fugemasser, såsom SMP og MS.

De nye typer har mere elasticitet. For eksempel er Danaseal Interior 521 nemmere at arbejde med end andre MS-typer, og vi har videreudviklet den, så den er tilpasset netop malerfaget. Samtidig med den øgede elasticitet, overmalbarhed og nul procent svind, får man en lang åbentid og optimale arbejdsegenskaber, siger Lars Aabech.

Det handler om at skabe kvalitetsløsninger

I dette forår er der mange messer for branchen, og der kommer konstant nye produkter på markedet.

Det kan med andre ord være svært for fagfolk at bevare overblikket. Derfor er den tætte dialog mellem producent og fagmand helt afgørende, både for det færdige resultat og for den gode proces.

For os er det helt afgørende, at vi har dialogen med de udførende, og at vi kan tage eventuelle tvivlsspørgsmål op på en messe som denne. For det er i den dialog, at vi holder fokus på fagligheden og på at skabe kvalitetsløsninger, der holder i mange år – det er til glæde for såvel slutbrugeren som den udførende, slutter Lars Aabech.