Skyd genvej til energikravene i BR18

Nu lancerer Videncenter for Energibesparelser i Bygninger en opdatering af sit populære gratis online opslagsværk om energikravene i bygningsreglementet. Det opdaterede værktøj – BR18-Værktøjet – giver svar på hovedparten af de spørgsmål om energi, som håndværkere, entreprenører og installatører møder ved ombygning og renovering af boliger. Leder af Videncenter for Energibesparelser i Bygninger Vagn Holk siger:

”BR18-Værktøjet gør det nemt at overskue bygningsreglementets energikrav. Ved hjælp af alfabetiske lister over bygningsdele og installationer finder man hurtigt de præcise oplysninger, man skal bruge for at kunne overholde energikravene i forbindelse med konkret bygge- og installationsarbejder.”

BR18 byder ikke på de store ændringer rent energimæssigt i forhold til BR15 ud over, at lavenergiklassen for nybyggeri kaldet Bygningsklasse 2020 ikke længere er lovpligtig, men blot frivillig. Der er imidlertid sket en større omstrukturering af reglementet, så man kan bruge værktøjet som genvej til at orientere sig på ny i BR18 inkl. dets vejledninger.

BR18-Værktøjet er ingen facitliste og bygger på Videncentrets tolkning af Bygningsreglementet. Videncentrets nye BR18-Værktøj kan findes på www.ByggeriOgEnergi.dk. Dets forgænger om det tidligere bygningsreglement havde i 2017 over 50.000 besøg.

BR18 trådte i kraft 1. januar 2018. Det gamle bygningsreglement – BR15 – gælder ved siden af BR18 i en overgangsperiode til og med 30. juni 2018.

Se Leverandører af Bygge materialer
Cookie-indstillinger