Flyvende start for KUKA´s nye smartPAD-2

Under Automatica-messen i München i juni var KUKA til stede, blandt andet for at præsentere KUKA smartPAD-2 – belønnet med IF Design Award 2018. En af nyhederne er, at den værdsatte 6D-mus har fået en ny udformning, som gør styringen af robotten mere intuitiv.

KUKA smartPAD-2 erstatter den tidligere version af KUKA smartPAD, som blev lanceret i 2010. – Vores kunder vil få en helt anden oplevelse, når de arbejder med deres robotter i KUKA smartPAD-2, siger Joacim Lorentsson, salgschef hos KUKA Nordic AB. Version 2 af betjeningspanelet har en robust udformning – blandt andet en touchskærm med hærdet, ridsebestandigt  glas – og er velegnet til krævende industrimiljøer.

Den er optimeret til både venstre- og højrehåndede, og tilbyder en ergonomisk og praktisk betjening. Desuden har den fået ekstra muligheder med greb på undersiden, og den kan stilles og bruges som

skrivebordskonsol. KUKA smartPAD-2 har også en ergonomisk skulderrem, der gør, at operatøren kan bære den uden at blive træt. I henhold til Joacim

Lorentsson var interessen stor, da virksomheden præsenterede KUKA smartPAD-2 på Automatica-messen i München i juni.

– Det var en fantastisk messe, og vi fik rigtigt meget opmærksomhed, siger han.

Med otte jog keys giver KUKA smartPAD-2 mulighed for at styre op til otte-aksede robotter. Den har hot plug-funktionalitet og kan kobles til og fra robotten når som helst under drift, hvilket gør panelet optimalt for operatører, som skal kunne håndtere flere forskellige robotter. Andre fordele er, at den har en bedre og hurtigere hardware og en betydeligt højere ydeevne end forgængeren. – Vi er meget glade for, at vi nu kan tilbyde vores kunder KUKA smartPAD-2, den gør robotterne mere tilgængelige og betydeligt lettere at anvende, siger Joacim Lorentsson.

KUKA smartPAD-2 fik noget af en flyvende start, da den tidligere i år blev belønnet med iF Design Award.  Prisen er blevet uddelt hvert år siden 1954 og fremhæver de bedste løsninger inden for produktdesign. Vinderne udvælges af et panel bestående af 63 designeksperter fra forskellige lande. I år deltog i alt 6500 aktører fra 54 forskellige lande.

iF International Forum Design har hovedsæde i Hannover.

LÆS også: KUKA udvider og øger igen sin tilstedeværelse i Danmark
KUKA Nordic AB's Firmaprofil
Cookie-indstillinger