Krüger – Nyt vandværk overdraget til befolkningen i Vietnam

Men det har nu de fået i Lam Son – Sao Vang i det nordlige Vietnam, hvor en stor del af lokalbefolkningen kan nyde et glas rent vand. Det styrker deres sundhed og giver bedre betingelser for vækst.

Et nyt vandværk i Lam Son i Vietnam sørger for, at lokalbefolkningen i de to provinsbyer Lam Son og Sao Vang og deres opland får adgang til rent drikkevand. Projektet, som Danida har lånefinansieret, omfatter et flodindtag, et vandværk og et distributionsnet. Krüger har projekteret og opført vandværk, flodindtag og ledningsnet sammen med lokale samarbejdspartnere. Anlægget er nu afleveret til bygherre.

Flodvandet renses

Råvandet bliver pumpet op fra den lokale flod Chu. Herefter bliver det behandlet og desinficeret, før det rensede vand bliver distribueret til de to vietnamesiske byer. Vandet graviterer til forbrugerne via et 68 km langt ledningsnet. Vandværket har en kapacitet på 8.500 m3/dag, men er forberedt til dobbelt kapacitet. Med projektet får en stor del af de 65.000 indbyggere adgang til drikkevand fra et offentligt vandværk. Det er langt mere end gennemsnittet for Thanh Hoa-provinsen, hvor de to byer ligger.

Rensningen af vandet foregår i et Multiflo® Classic-anlæg, som bygger på en robust og effektiv renseteknologi, der er afprøvet verden over. Kombineret med efterkloring leverer anlægget en vandkvalitet, der lever op til internationale standarder.

Stor værdi for mange

Ifølge UN Water har 1,8 mia. verden over ikke adgang til rent drikkevand. Anlægget i Vietnam er et skridt på vejen til at ændre statistikken og bidrage til at opfylde FN’s verdensmål nr. 6 – rent vand og sanitet.

– Det er dejligt at bidrage til et projekt, der gør en så stor og tydelig forskel for så mange mennesker i et af verdens fattige lande. Med rent drikkevand forbedrer vi folkesundheden for lokalbefolkningen i de to vietnamesiske byer. Samtidig bidrager vi til beskæftigelsen i området, fordi vi har benyttet lokale entreprenører til arbejdet, forklarer Max Jensen, projektchef fra Krüger.

Med det nye vandværk tager de vietnamesiske byer Lam Son, Sao Vang og oplandet et stort skridt mod en bedre folkesundhed og bedre betingelser for vækst.

Cookie-indstillinger