Krüger – Bedre styr på slamsugerne

Med et RoFAS modtageanlæg fra Huber får renseanlæggene bedre styr på, hvad der kommer ind på deres anlæg. Det er på høje tid, da mange slamsugere aflæsser direkte foran renseanlæggets riste eller ned i en lokalpumpestation.

– Det skal undgås, for det medfører forøget slid på anlæggets dele, og det giver et stort behov for mandskab og øger behovet for service af udstyr, siger Asger Bülow Bech, der er viceafdelingschef i Krügers spildevandsafdeling.

Nemt at passe ind

Det er svært for forsyningsselskaberne at kontrollere og have styr på, hvad slamsugerne rent faktisk kommer med. Indholdet kan i princippet være alt, hvad der kan komme igennem en 4″ studs – som fedt, sten, sand, plastik og jern.

– Den manglende kontrol og overvågning af, hvad der aflæsses fra lastbilerne, fører til mange driftsgener. Tit medfører aflæsningerne, at renseanlæggets lokalpumpestation tilstoppes eller at ristene i indløbet blokeres, så der endda sker overløb ud til terrænet, siger Asger Bülow Bech.

RoFAS modtageanlæg består af en perforeret vasketromle med 10 mm åbning, der er placeret i en let stigende position. Det septiske slam pumpes ind i den lave ende af vasketromlen, mens tromlen roterer samtidig med, at spulevand tilføres for at adskille ristestof og slam og renholde tromlens overflade. Det septiske slam løber ved hjælp af gravitation ud igennem hullerne og bliver ledt videre i renseanlægget. Tromlen tilbageholder de store partikler og transporterer dem opad for til sidst at laste materialet ned i en ristestofvasker. Der bliver ristestoffet vasket og presset, inden det ledes til en container.

– Anlægget fylder ikke ret meget, og det kan både indbygges i eksisterende bygninger og leveres som udendørs anlæg i form af containerløsning eller f.eks. på en trailer. Det fås i flere størrelser med kapaciteter helt op til 300 m3 per time, siger Asger Bülow Bech.

Registreringssystem letter administrationen

Anlægget kan udbygges med et fuldautomatisk registreringssystem, så der er styr på, hvem der aflæsser og hvor meget der bliver aflæsset. Samtidig kan registreringssystemet bruges som faktureringsgrundlag af slamsugefirmaerne og for indsamling af data, der skal indrapportes til myndighederne.

Se Leverandører af Slamsugere
Cookie-indstillinger