KUKA med i udviklingen af platform til smarte fabrikker

Fremtiden med industri 4.0 er her allerede. Og det kan realiseres på en enklere måde, takket være standarden OPC UA, som KUKA har været med til at udvikle for robotter.

– OPC UA gør det meget let at integrere udstyr til den smarte fabrik, siger Joacim Lorentsson, salgschef hos KUKA Nordic.

For KUKAs vedkommende er udviklingen af en alsidig kommunikationsplatform vigtig. Det handler om at kunne tjene kunderne uden systemmæssige begrænsninger. Derfor har KUKA været en af de drivende aktører i udviklingen af OPC UAs tilpasning til robotter (OPC UA for Robotics).

– For os er det et afgørende fremtidsspørgsmål at være med til at skabe forudsætninger for industri 4.0 og den smarte fabrik. Dette er på vej til at blive en international standard, som gør, at det vi har talt om i mange år nu er muligt, siger Joacim Lorentsson.

OPC UA (Open Platform Communications Unified Architecture) er en standard for informationsudveksling, som muliggør kommunikation mellem maskiner, platforme, IT-systemer, cloud-tjenester, AI med mere. Den sammenfører sømløst forskellige enheder i ét produktionsanlæg. En slags fælles arkitektur og infrastruktur for forskellige fabrikater og operativsystemer – en forudsætning for at nye og integrerede produktionsanlæg kan etableres uden alt for store restriktioner i valget af udstyr. Udviklingen ledes af organisationen OPC Foundation, som er et industrikonsortium grundlagt i 1994, med hovedsæde i Arizona, USA. Formanden er den tyske industrimand Stefan Hoppe.

 

Tidligere varianter af OPC har været mere begrænsede, blandt andet har de været eksklusive for Windows. Men OPC UA er kompatibel med alle kendte operativsystemer – Windows, Linux, macOS, Unix med flere.

– Det gør, at informationsflowet bliver meget mere fleksibelt. OPC UA har desuden fordele i og med at det er et ekstremt sikkert system, både hvad angår driftssikkerhed og beskyttelse af vitale data og informationer.

– En meget god standard på mange måder. Vi er glade for, at vi har kunnet være med til at bidrage til udviklingen af OPC UA for Robotics, siger Joacim Lorentsson

LÆS også: KUKA lancerer en ny generation af deres mest successfulde robot serie
KUKA Nordic AB's Firmaprofil
Cookie-indstillinger