Scandinova – Ny certificering skal løfte gulvsliberfaget til nye højder

Dét har stor betydning i et fag, hvor mulighederne for efteruddannelse og opkvalificering hidtil har været meget begrænsede, fortæller grossisten.

Gennem årtier har godt trægulvarbejde stort set været lig med en god afslibning efterfulgt af tre gange kvalitetslak. Men det er slut nu, hvor Danmarks førende gulvgrossist Scandinova lancerer helt nye muligheder for opkvalificering og specialisering rettet mod professionelle håndværkere, der udfører behandling af trægulve.

Bedre muligheder for forretningsudvikling
Ordningen hedder Bona Certified Craftsman og sigter mod at dygtiggøre gulvhåndværkere inden for de nyeste slibe- og børsteteknikker, de nyeste olier og lakker til trægulve samt mulighederne for at skabe unikke farver og overfladeteksturer.

Den skal ifølge Scandinova være med til at øge håndværkernes muligheder for at udvikle deres forretning i en tid, hvor efterspørgslen peger mere og mere i retning af individuelle og eksklusive løsninger ude hos håndværkernes egne kunder.

– Når man får papir på at være Bona Certified Craftsman, sender det et klart signal om, at man går op i kvaliteten af sit håndværk og arbejder professionelt med at udvikle sin forretning. Det har stor betydning i et fag, hvor mulighederne for efteruddannelse og opkvalificering generelt er meget begrænsede, siger adm. direktør Steffen Peter Juncker fra Scandinova.

Stærke salgskort for håndværkerne
Som Bona Certified Craftsman kommer man løbende på kurser hos Scandinova, hvor uddannede fageksperter bl.a. underviser i behandling af trægulve, valg af slibebånd, de rette børsteteknikker samt farvning med Bonas systemer af olier og lakker.

Bona Oil System gør det eksempelvis muligt at skabe todimensionelle effekter, som fremhæver trægulvets karakter. Kombineres det fx med stålbørstning efter afslibning, kan man med enkle midler levere helt eksklusive og unikke finishes, der matcher kundernes designmæssige ønsker og skaber mange flere udtryksmuligheder med trægulvene.

Men det kræver, at man har styr på teknikkerne og produkternes egenskaber og anvendelser, så man ikke begår fejl, der kan være dyre og meget besværlige at rette op. Det er netop endnu en god grund til, at Scandinova nu udbyder certificeringen til Bona Certified Craftsman, understreger Steffen Peter Juncker:

– Der er sket en rivende udvikling inden for faget, og håndværkerne har i dag mange muligheder for at skabe effekter og lege med farver og teksturer, så både nye og ældre trægulve får løftet deres udtryk og styrket holdbarheden. Ordningen samler hele paletten af muligheder og gør det nemmere for håndværkeren at sikre den rette kvalitet fra starten, siger han og uddyber: 

– Håndværkerens evne til at inspirere sine kunder er samtidig blevet en vigtig faktor, og man skal som håndværker i stigende grad kunne fungere lidt ligesom en designer, der aktivt hjælper sine kunder til at finde den helt rette løsning. Her sikrer certificeringen til Bona Certified Craftsman, at man får rigtigt gode kort på hånden til at rådgive sine kunder ordentligt.

Kunderne føler sig i trygge hænder
Et af de gulvfirmaer, som allerede har fået certificeringen, er NT Gulve fra Hvidovre. Virksomheden er ofte hovedentreprenør på istandsættelse af flyttelejligheder, og indehaver Nicolai Hartmann Riedel fortæller:

– Jeg har fået en masse ud af kurset, og det har også har skaffet mig nye kunder. De fleste vil stadig have den klassiske behandling med afslibning og lak, men jeg snakker også med dem om de nye muligheder, som certificeringen har åbnet for. De føler sig i trygge hænder, når de kan se, at jeg har papir på kompetencerne, siger han.

Scandinova afholder de kommende måneder flere kursusforløb for gulvfirmaer, der ønsker at blive Bona Certified Craftsman, ligesom man på Scandinovas hjemmeside vil kunne finde hele oversigten over de gulvfirmaer, som allerede har opnået certificeringen

Cookie-indstillinger