KW Pumper, Wünsche A/S – Pumper til verdens største landbaserede fiskeopdræt

Han skal, takket være et mangeårigt samarbejde med Billund Aquaculture A/S, leverer hovedpumperne til et prestigefyldt lakseopdræts-projekt i Homestead, Florida, USA.

36 pumper, der driver vandet i recirkuleringsanlægget, er den første fase i det, der skal blive verdens største landbaserede lakseopdræt.

Det kan mærkes på kontoret hos KW Pumper: ”Vi har travlt, men det er samtidigt dybt meningsfyldt, fordi det er en bæredygtig måde at lave laks på,” udtaler Søren Heilmann.

Pumperne skal holde gang i et bæredygtig lakseopdræt

Traditionelt set opdrættes laks til havs, men lakseopdrættet i Miami, ”Atlantic Sapphire Homestead”, står på land. Skiftet fra vand- til land-opdræt er en bæredygtig måde at fremstille laks på, fordi det foregår i et lukket RAS-anlæg, der har væsentlig mindre påvirkning af det omkringliggende miljø.

”Det forurener ikke som havbrug har tendens til. Der produceres lokalt, hvor behovet er, så lange transporter undgås, og fiskene er af højere kvalitet, fordi de bevæger sig mere i det cirkulerende vand,” fortæller Søren Heilmann.

Lakse-redningsaktion førte mere med sig

Anlægget i Homestead, Florida, bliver produceret af danske Billund Aquaculture, som har samarbejdet med KW Pumper igennem mange år.

”Vi har leveret pumper til Billund Aquaculture i over 20 år. Det udslagsgivende var nok, at vi sammen løste en udfordring med akut laksedød på et anlæg i Hvide Sande sidste år. Og så selvfølgelig at vi kan dokumentere, at vi har de mest energioptimerede pumper på markedet,” siger Søren Heilmann, der bliver bakket op ad samarbejdspartneren: ”Når vi arbejder globalt, er det vigtigt at vi bruger leverandører, der kan håndtere opgaven. Disse anlæg kræver et meget stort vand-flow. Vi skal også kunne levere energirigtige pumper, og det kan KW Pumper,” slår Billund Aquacultures ejer, Christian Sørensen, fast.

En game-changer i akvakulturmarkedet

Landbaseret fiskeopdræt er fremtidens måde at opdrætte fisk på. ”Dette er en game-changer for akvakulturmarkedet – og vi glæder os over at være en del af det,” slutter Søren Heilmann. 


Lakseopdræt på land Laks opdrættes traditionelt i havet. Men ny teknologi gør det muligt at opdrætte laks i landbaserede anlæg.

Det er lukkede anlæg, som anvender RAS teknologi (Recirculating Aquaculture System), hvor vandet i anlæggene cirkulerer ved hjælp af pumper. Denne landbaserede form for opdræt er langt mere miljøvenlig, da det er lukkede systemer, der ikke forurener det omkringliggende miljø. Samtidigt giver det sundere fisk.

KW Pumper leverer både hovedpumperne og filterpumperne til verdens største landbaserede lakseopdræt i Miami i USA. Anlægget er norskejet og hedder Atlantic Sapphire Homestead. Opførelsen af anlægget står den 230 mand store danske virksomhed Billund Aquaculture A/S for.

KW Pumper, WÜNSCHE A/S's Firmaprofil
Cookie-indstillinger