WiseCon – Eksporten af intelligent rotteteknologi eksploderer

80 procent hentes i udlandet og den udvikling ser ud til at fortsætte de kommende år i takt med at EU-lovgivningen mod brug af gift strammes.
– Det er først og fremmest de nordeuropæiske lande, der trækker vækstlokomotivet. Sverige har nu overhalet Danmark som vores største marked. Men også Tyskland er ved at komme rigtig godt op i omdrejninger. Derfor forventer vi at lande en omsætning i nærheden af 90 millioner kr. i 2016, heraf størstedelen hentet på de udenlandske markeder, fortæller adm. direktør Preben Fritzbøger.

Svensk milliardkoncern satser på dansk rotteteknologi
Den svenske milliardkoncern Anticimex, der i 17 lande arbejder inden for skadedyrsbekæmpelse, fødevaresikkerhed og bygningsmiljøer, købte i 2014 en ejerandel i WiseCon. Anticimex er verdens fjerde største skadedyrsfirma og har massiv fokus på anvendelse af digitale løsninger i skadedyrsbekæmpelsen.
– Vores distributionssamarbejde med Anticimex er for alvor oppe at køre i en række lande. Anticimex investerer nu i langt højere grad end tidligere i salg og markedsføring af vores produkter. Og det er bl.a. den udvikling, der trækker vores vækst i udlandet også i de kommende år, siger Preben Fritzbøger.
Ud over samarbejdet med Anticimex, så er WiseCon også i gang med at etablere sig på en række andre europæiske markeder, typisk via distributører eller egne datterselskaber, og har bl.a. allerede fået et godt fodfæste i Frankrig. Den udvikling vil også tage fart de kommende år.

Paradigmeskifte
Preben Fritzbøger peger på, at lovgivningen inden for EU hele tiden strammes op i retning af mere miljørigtige løsninger. Han peger bl.a. på det tyske marked, hvor der ligger et kæmpe potentiale. Bl.a. fordi Tyskland har strammet lovgivningen markant i forhold til brug af rottegift, så det nu er sværere for skadedyrsbekæmperne at bruge gift.
– Der er et paradigmeskifte i gang inden for rottebekæmpelse i disse år, ikke kun i Danmark, men i en lang række lande verden over, hvor Nordeuropa fører an, siger Preben Fritzbøger.

Grøn teknologi vinder kraftigt indpas
Anticimex er i dag verdens førende inden for anvendelse af digitale løsninger i skadedyrsbranchen. Head of Commercial Development, Erik Meurling, peger også på, at en række lande som eksempelvis Tyskland og Holland strammer lovgivningen mere end EU foreskriver.

– I lande som Tyskland og Holland er det blevet markant mere besværligt og tidskrævende at bruge gift, og det er den vej vi vil se lovgivningen gå i flere og flere lande. Derfor bliver de effektive, giftfri løsninger en større og større del af bekæmpelsen og overvågningen fremadrettet, siger Erik Meurling.
Som led i en klar vækststrategi har Anticimex bl.a. opkøbt en række skadedyrsfirmaer i bl.a. Singapore, Australien og USA. Det betyder bl.a., at WiseCon i øjeblikket skal levere teknologiske løsninger først i Singapore, senere følger Australien og USA.

Cookie-indstillinger