SnoerGlas monterer specialfremstillet glas til Trafiktårnet i København

I det såkaldte nederste kontrolrum på 2. Sal i det ikoniske Trafiktårnet Øst, hvor Vejdirektoratet fremover skal holde til, er Glarmestre Snoer og Sønner i fuld gang med at montere specialfremstillede, krumme glaspartier i to nye mødelokaler. De nye mødelokaler bygges ovenpå eksisterende pavilloner i det ellers helt åbne og højloftede kontorlandskab.

Udvidelsen af de to pavilloner er udformet af IC Arkitekter med Alectia som totalrådgiver.
De bygger bogstaveligt talt videre på de oprindelige fladovale pavilloner, og understøtter dermed bygningens runde udtryk og buede former, som Tranberg Arkitekter står bag.

”En sag som denne ligger indenfor vores spidskompetence, hvor vi håndterer specialfremstillede glaspartier. I dette tilfælde krumme glas, der tilgodeser det arkitektoniske udtryk i den øvrige bygning,” lyder det fra Torben Snoer, direktør for Glarmestre Snoer og Sønner, der monterer de nye glaspartier på stedet i specialfremstillede rammer, som er udført i pulverlakeret valset aluminium.

Det er fra Trafiktårnet, at hovedstadstrafikken styres og optimeres. Det ti etager høje trafiktårn rummer i dag kontrolrum for både Banedanmark , Vejdirektoratet og Københavns Kommune. Kontrolrum er typisk åbne og konstrueret som et amfiteater, hvilket lå til grund for Tranberg Arkitekters valg af en cylindrisk form til bygningen – som således ikonisk understøtter bygningens anvendelse.

Se leverandører af pavilloner her