Algebehandling

Algebehandling refererer til processen med at fjerne eller behandle algevækst på forskellige overflader, såsom tag, facader, terrasser, indkørsler og lignende. Algevækst kan være et almindeligt problem, især i områder med høj luftfugtighed eller i skyggeområder, hvor fugtigheden er højere og sollyset er begrænset.

Leverandører af og viden om Algebehandling:


NATDIS

Brunbjerg 70, Halk
6100 Haderslev
Tlf.: 22 68 06 80
E-mail: mail@natdis.dk

www.natdis.dk

Kompetencer: Desinfektion, Luftdesinfektion, Hygiejne inspektion, UVC, UVC lys, UVC anlæg, UVA lamper, Bakteriebekæmpelse, Lygter, LED lygter, Horiba måleudstyr

Læs mere om Naturlig Desinfektion


Rudersdal Udlejning ApS

Klintehøj Vænge 17
3460 Birkerød
Tlf.: 20 25 35 42
E-mail: rud-udlej@mail.dk

web

Kompetencer: Materieludlejning, mandskabsudlejning, entreprenørmaskiner, minigraver, gravemaskiner, gummiged, motorbør, dumpere, betonarbejde, gartnerarbejde, værktøjsudlejning, vognmandskørsel

Læs mere om Rudersdal Udlejning ApS


Service-Rens ApS​

Jylland: Nydamsvej 37, ​8362 Hørning
Sjælland: Føllets Kvarter 17, ​2750 Ballerup​
Tlf.: 26 27 47 46

​E-mail: mail@servicerens.dk

web

Kompetencer: Ventilationsrens, facaderens, graffitirens, industrirengøring, højderengøring

Læs mere om Service-Rens ApS​


Mere viden om algebehandling:

Algebehandling af et tag, vil stort set bringe tagets oprindelige udtryk frem igen. Hvis der løbende sørges for en god vedligeholdelse og algebehandling af taget minimerer man risikoen for store økonomiske udgifter som pludselig vil opstå. Samtidig får man et langt pænere og sundere tag med ordentlig vedligeholdelse og algebehandling. Ved algebehandling og vedligehold af taget vil man undgå at skulle skifte taget ud tidligere end reelt nødvendigt. Det er naturligvis godt for både miljøet og fra et økonomisk synspunkt.

De fleste midler til algebehandling er udelukkende miljøvenlige desinficeringsmidler, som er biologisk nedbrydelige. Man skal være
opmærksom på algebehandling af taget kræver tør vejr og relativt rolige vindforhold for udførelsen.


Slip for de grønne plamager: Bedste teknik til at forebygge alger og mos


15.sep 2023


Det er et syn mange boligejere frygter: den ellers klare facade eller de smukke fliser overgroet med mos eller alger. Ikke alene påvirker det husets æstetik, men det kan også skade materialerne på længere sigt. I dette blogindlæg vil vi guide dig gennem syv effektive trin til forebyggelse af alger og mos på dit tag og dine fliser, så du kan bevare dit hjem i topform.

1. Rens regelmæssigt dit tag

Rensning af dit tag er en af de mest grundlæggende metoder til at forhindre algevækst. Ved at fjerne organisk materiale, såsom blade og kviste, minimerer du de steder, hvor alger og mos kan begynde at gro. Det er også en god idé at inspicere dit tag regelmæssigt for tegn på algevækst, så du kan gribe ind i tide.

Brug bløde børster og passende rengøringsmidler til at rense taget. Hårde børster eller kraftfulde højtryksrensere kan beskadige tagmaterialet og i sidste ende gøre det mere modtageligt for alger og mos.

2. Sørg for god ventilation og sollys

Alger og mos trives i fugtige, skyggefulde områder. Ved at sørge for, at dit tag og fliseområder får tilstrækkelig ventilation og sollys, kan du signifikant reducere risikoen for alge- og mosvækst. Trim træer og buske, der kaster skygge på dit tag eller fliseområder. Dette vil ikke kun forhindre algevækst men også minimere ophobning af blade og kviste, som kan samle fugt.

3. Vælg alge-resistente materialer

Hvis du overvejer at skifte dit tag eller lægge nye fliser, bør du overveje at vælge materialer, der er behandlet for at være resistente over for alger og mos. Disse materialer er ofte behandlet med kobber eller zink, som er naturligt resistente over for algevækst.

Selvom disse materialer kan være dyrere upfront, kan de spare dig for fremtidige vedligeholdelsesomkostninger og besvær med at skulle rense og behandle overfladerne mod alger og mos.

4. Anvend algedræbende midler

Der findes forskellige produkter på markedet, som effektivt kan dræbe alger og mos. Disse midler kan påføres direkte på taget eller fliserne. Det er vigtigt at følge producentens anvisninger nøje og sørge for, at produktet er sikkert for det specifikke materiale, du behandler.

Desuden bør du vælge miljøvenlige algedræbende midler, som ikke skader planter eller vandkilder nær dit hjem.

5. Fliserens - en professionel løsning

Overvejer du at give dine fliser en dybdegående behandling? Fliserens kan være svaret. Ud over at fjerne alger og mos, kan en professionel fliserens også hjælpe med at genoprette flisernes oprindelige farve og tekstur. Fliserens kan fjerne snavs, olie, og andre pletter, hvilket gør det til en fremragende løsning for dem, der ønsker at opfriske udseendet af deres udendørs områder.

Fordelene ved fliserens strækker sig ud over det æstetiske. Ved at fjerne alger og mos fra fliserne kan du også forlænge deres levetid og forhindre yderligere skader forårsaget af fugt og frost.

6. Overvej kobber- eller zinkstrimler

Kobber og zink er naturlige algeinhibitorer. Ved at installere strimler af disse metaller nær toppen af dit tag, kan du skabe en løbende beskyttelse mod algevækst. Når det regner, vil metallerne frigive små mængder af kobber eller zink, som vil strømme ned over taget og dræbe algerne.

Selvom det ikke er en komplet løsning i sig selv, kan det være en yderligere beskyttelse, især hvis dit hus er placeret i et særligt skyggefuldt eller fugtigt område.

7. Rutinemæssig vedligeholdelse

Som med mange andre aspekter af boligvedligeholdelse er rutinemæssig opmærksomhed nøglen til at forebygge problemer. Dette gælder også for forebyggelse af alger og mos. Inspecter regelmæssigt dine fliser og tag, og sørg for at rense og behandle overfladerne efter behov.

Rutinemæssig vedligeholdelse giver dig også mulighed for at identificere og tage hånd om små problemer, før de bliver større. Dette kan i sidste ende spare dig for tid, penge og besvær.

Alger og mos kan være en ægte plage for boligejere, men med den rette forebyggelse og vedligeholdelse kan du holde dit hjem rent og beskyttet. Fra regelmæssig rensning til investering i alge-resistente materialer, er der mange skridt, du kan tage for at beskytte dit hjem mod denne grønne plage. Husk, hvis du er i tvivl, kan det altid betale sig at søge professionel hjælp, især når det kommer til større opgaver som fliserens.


LØWENER – MPC Bouy Komplet algebekæmpelsessystem


24.apr 2023


LØWENER Industri ApS er en handels- og distributionsvirksomhed, der forhandler og servicerer tekniske produkter og løsninger til industrien i Danmark og på nærmarkederne.

MPC-Buoy styrer algevækst i store søer og reservoirer, med hjælp fra LG Sonics interaktive ultralydsteknologi med integreret vandkvalitetsovervågning.

MPC Bouy Komplet algebekæmpelsessystem

Ved en kombination af høje temperaturer, stillestående vand og overbelastning af næringsstoffer, kan det resultere i en overdreven algevækst. Dette medfører en nedbrydning af ilt i vandet og frigivelse af toksiner samt smag/lugtproblemer.

Til dette problem er LG Sonics MPC-Buoy en perfekt løsning. Enheden kan kontrollere alger i en rækkevidde på helt op til 500 meter. Næsten vedligeholdelsesfrit og uden det gør nogen skade på miljøet.

Metoden er sikker for mennesker, fisk, vandplanter, dyr og insekter. Ved brug af MPC-Buoy vil den naturlige balance mellem disse former for liv blive genoprettet og fremover give et stabilt miljø. Ved søer, hvor der ikke er mulighed for at få strøm, kan man strømforsyne enhederne med et solcellesystem.

1. Aflæsning af vandkvalitet
MPC-Buoy giver et komplet overblik over vandkvaliteten ved at indsamle følgende parametre hvert 10. minut: Klorofyl (grønalger), Phycocyanin (blågrønalger), pH-værdi, uklarhed, iltniveau og temperatur.

2. Forudsigelse af algevækst
Det indsamlede data leveres i realtid via radio, GPRS, eller 3G/4G til en webbaseret software. Den webbaserede software giver i realtid en indsigt i vandkvaliteten.
Baseret på LG Sonics udviklede algoritme, justeres ultralydsbehandlingsplanen efter vandets nuværende forhold og forudsigelserne af algevæksten de næste par dage forude.

3. Kontrollering af algervækst
På baggrund af den indsamlede information, bliver ultralyds sendere aktiveret og/eller optimeret.

MPC-Buoy henvender sig for eksempel til applikationer såsom:

Svømmebassiner
Kunstvandingsanlæg
Fiskeopdrætstanke
Spildevandsanlæg
Køletårne
Damme
Søer

Læs mere HER


Gå foråret og sommeren i møde med nyrensede fliser




Dette indhold er sponsoreret 

Hvis du synes, at dine terrassefliser, havefliser eller fliser i indkørslen er begyndt at se lidt grå og triste ud, så er der heldigvis hjælp at hente for dig. Mange fliser har det nemlig med at blive misfarvede eller angrebet af alger efter nogle år i det våde og omskiftelige danske klima. Det er ikke ualmindeligt, at en flise nærmest bliver helt uigenkendelig, når den får nogle år på bagen, og det skuffer mange hus- og haveejere, fordi de de tror, at fliserne vil komme til at se sådan ud permanent. Men det er heldigvis ikke tilfældet, for fliser kan nærmest komme til at se ud som ny, hvis de bliver renset professionelt, og du kan derfor godt vinke farvel til det kedelige islæt. Herunder kan du blive klogere på dine fliser. 

Derfor bliver dine fliser identitetsløse med årene   

Langt de fleste fliser bliver med årene grimme og årsagerne til problemet kan være flere. Der er dog ikke det, en professionel fliserens ikke kan klare. Uanset om dine fliser ser ud til at være angrebet af flisepest, alger, sort lav, eller om der er vokset ukrudt og mos imellem fugerne, så behøver du ikke at give op på din drøm om at få de flotte ensartede fliser tilbage igen. Der er nemlig forskellige og effektive behandlinger til de forskellige angreb på dine fliser, og du vil uden tvivl kunne se en stor forskel på fliserne før og efter behandlingen, hvis du får professionel hjælp til at rense dine fliser. De fleste typer fliser er utroligt holdbare og nærmest uopslidelige, så når de bliver triste og grå, trænger de bare til en professionel rens.

Det professionelle udstyr leverer resultater

Med nyheden om, at du ikke behøver at udskifte dine triste fliser, kan du godt begynde at glæde dig til at se resultatet, når det professionelle udstyr har fået lov til at gøre underværker på din grund. De fleste bliver overraskede over, hvor effektivt det rette udstyr er til at gøre fliserne så flotte som ny. Det er derfor populært at få et tilbud på en professionel fliserens, inden foråret og sommeren. Om sommeren bruger vi nemlig haven, terrassen og de udendørs arealer meget mere end om vinteren, og derfor er der god grund til at give det hele uden for en solid overhaling, så man rigtig kan læne sig tilbage og nyde sommermånederne udenfor.  


Sådan får du renoveret din have




Sommeren er lige rundt og hjørnet, og måske du nu tænker, at det er på tide at få renoveret din have, så den er i stand til sommer
Hvis det derimod er dit hjem, som trænger til en renovering, kan du læse mere om det her. Læs videre i denne artikel, hvis du ønsker at vide, hvordan du får renoveret eller finpudset din have til sommer. Sørg for at fjerne alger og mos For at din have er frisk og sommerklar, er det en god ide at få fjernet de grønne alger og mos. Dette kan du gøre ved hjælp af en nilfisk højtryksrenser fra jem & fix. Med denne kan du nemt og effektivt spule disse alger og mos væk, og herved får du en pænere overflade, hvad end det er på din terrasse eller på dit tag. Slå græs og klip hækken Egentligt et meget simpelt råd, men det kan gøre en stor forskel for din have: sørg for at få slået græsset og klippet hækken, så haven er sommerklar. Det kan helt klart gøre underværker, og din have kommer til at være helt finpudset. Ønsker du, at din have bliver lysnet op og bliver finpudset på den måde, kan du læse mere om det her. Den helt store renovering Ønsker du den helt store renovering, og ikke blot finpudsning af haven, så kan det være du skal have en helt ny terrasse eller en ny græsplæne i din have. På denne måde får din have helt nyt liv. Det kan også være, at du ønsker at få plantet en ny hæk eller nogle nye planter, for at du får nyt liv i haven og derved føler, at den bliver renoveret. Det vil måske ikke gøre den store forskel, i forhold til den helt store renovation, men det vil gøre din have mere sommerklar.

Borup Kemi lancerer to nyheder, der kan fjerne og forebygge angreb af de meget hårdføre grå pletter på fliserne




Det er grå pletter. Og de sætter masser af grå hår i hovedet på de danske husejere. Fænomenet kaldes flisepest og er en speciel luftbåren lavsvamp, der sætter sig som store grå pletter på de udendørs fliser og er næsten umulig at fjerne igen.
Borup Kemi lancerer to nyheder, der kan fjerne og forebygge angreb af de meget hårdføre grå pletter på fliserne   Det er grå pletter. Og de sætter masser af grå hår i hovedet på de danske husejere. Fænomenet kaldes flisepest og er en speciel luftbåren lavsvamp, der sætter sig som store grå pletter på de udendørs fliser og er næsten umulig at fjerne igen. Men nu er der håb forude for alle, der drømmer om pæne flisebelægninger omkring huset. Borup Kemi har nemlig udviklet et nyt rensemiddel, som kan fjerne de eksisterende pletter - og et nyt imprægneringsmiddel, der kan forebygge angreb på såvel nye fliser som ældre afrensede fliser. Flisepest er et relativt nyt fænomen. Den luftbårne lavsvamp, der er en mellemting mellem svampe og alger, har længe haft svære livsbetingelser i Danmark, fordi organismen ikke kan tåle svovl. Men i takt med at svovludledningen fra især kraftværkerne og landbruget i de senere år er blevet stærkt reduceret, har flisepesten fået nye og bedre vækstbetingelser. Så på sin vis er flisepest et sundhedstegn. Det nye rensemiddel fra Borup Kemi hedder "Borup Flise Rens". Det er en koncentreret fliserenser, der skal fortyndes med vand og påføres den angrebne fliseoverflade. Herefter skal det virke i 20-30 minutter. Behandlingen vil opløse og blødgøre pletterne af flisepest i en sådan grad, at de bagefter kan skrubbes væk med en stiv kost og masser af rent vand. Det nye imprægneringsmiddel hedder "Borup Imprægnering til sten og fliser" og er en vandbaseret imprægneringsvæske, der skal påføres ufortyndet på nye eller ældre afrensede fliser. Imprægneringen giver en ny forseglet overflade, der effektivt beskytter mod vandindtrængning og forebygger fremtidige angreb af flisepest. Produkterne fra Borup Kemi kan købes i alle de førende byggemarkeder, tømmerhandler, farvehandler og supermarkeder. "Borup Flise Rens" leveres i en 2,5 liter dunk og har en vejledende udsalgspris på 99,95 kroner, mens "Borup Imprægnering til sten og fliser" i en 2,5 liters dunk koster 179,95 kroner.