Energimærkning

Energimærkning har det primære formål at fremme større effektivitet og besparelser på energien. Energimærkning skal derved sikre effektivitet ved anvendelsen af bygningen, samt påvise energiforbruget i bygninger og boliger. På denne måde bliver bygningens administrator i stand til, at træffe beslutninger om eventuelle energibesparelser.

Leverandører af og viden om Energimærkning:


Schneider Electric Danmark A/S


Lautrupvang 1
2750 Ballerup
Tlf.: 88 30 20 00

www.schneider-electric.dk

Kompetencer: Alarmanlæg, Antenneanlæg, Batterier, Belysning, El - og elforsynings produkter, El anlæg, El- og styretavler, El-installation, Elektriske isolationssystemer, Elektromotorer, Generatorer, Elektronikmontage, Elektronikudvikling, Elforsyningsprodukter, Energibesparelser, Energiprojekter, Energisektor - service og vedligehold, EX-udstyr, Flugtvejsarmaturer, Frekvensomformere, Installationsmateriel, Invertere, Ladere, Omformere, strømforsyninger, Kabel- og rørgennemføringer, Kabelrør, Kabelskabe, Kabinetter, Kabler, Koblingskabe, Luftledningsmateriel, Målere, måleinstrumenter, Montage, Muffer, Projektering af energianlæg, Relæer, Samtaleanlæg, Sikkerhedsbelysning, Sikringer, Styringer, Teknisk dokumentation, Tele og svagstrøm, Transformere, Transformerstationer

Læs mere om Schneider Electric Danmark A/S


Mere viden om Energimærkning:

En energimærkning er en standardiseret vurdering af en bygnings eller et apparats energieffektivitet. Energimærkningen angiver, hvor energieffektivt et givet produkt eller en bygning er på en skala fra A til G, hvor A er mest energieffektiv og G er mindst energieffektiv.

Når det kommer til bygninger, dækker energimærkningen flere aspekter:

  1. Energimærkning af boliger: Energimærkningen vurderer energieffektiviteten i boliger og giver information om deres varmeisolering, ventilation, opvarmningssystemer, varmtvandsforsyning og energiforbrug. Denne vurdering kan hjælpe ejere og potentielle købere eller lejere med at sammenligne og træffe informerede beslutninger om energieffektiviteten i en given bolig.
  2. Energimærkning af erhvervsejendomme: Energimærkningen af erhvervsejendomme vurderer energieffektiviteten i bygninger som kontorer, detailbutikker, hoteller, industrielle faciliteter osv. Den giver en vurdering af bygningens energiforbrug, opvarmning, køling, ventilation, belysning og andre relevante faktorer. Energimærkningen kan hjælpe ejendomsejere med at identificere områder, hvor der kan gøres energibesparelser, og det kan også påvirke værdien og lejebetingelserne for en erhvervsejendom.
  3. Energimærkning af apparater: Energimærkningen gælder også for forskellige apparater som køleskabe, vaskemaskiner, opvaskemaskiner, belysning osv. Energimærkningen giver forbrugerne oplysninger om apparaternes energieffektivitet, hvilket gør det muligt for dem at træffe valg, der reducerer energiforbruget og de relaterede omkostninger over tid.

Formålet med energimærkningen er at fremme energieffektivitet og bæredygtighed ved at give forbrugerne information om produkters og bygningers energiydeevne. Energimærkningen hjælper med at skabe større bevidsthed om energiforbruget og fremmer incitamentet til at vælge mere energieffektive alternativer.