Lydisolering

Et lavt støjniveau er med til at sikre et godt arbejdsmiljø. Af samme grund er det en god ide at mindske unødvendig støj på arbejdspladsen og i hjemmet. I arbejdsmiljøloven defineres støjniveauets øvre grænser. Lav beregninger på strømmende medier, varmetab, temperatur i tanke, udvendig og indvending kondens, frostbeskyttelse, lyddæmpning og økonomi - Formler, formelsamlinger og teknisk viden

Leverandører af og viden om lydisolering:


Accu-Dan A/S

Jernet 33C
6000 Kolding
Tlf.: 74 84 18 00
E-mail: mail@accu-dan.dk

www.accu-dan.dk

Kompetencer: Akustik løsninger, Akustik, Støjdæmpning, Akustik loft, Sandwichpaneler, Lyddæmpende vægge, Lydisolering, Støj væg, Nedsænket akustikloft , Støjvæg, Maskinstøj, Støjindkapsling, Hygiejne akustik til fødevareindustrien, Bafler, Flytbare vægge, Støjkabiner, Teknisk Isolering, Skillevægge, Skum – vi kommer og hjælper hvor der er unødig støj.

Læs mere om Accu-Dan A/S


IAC Acoustics A/S

Jernholmen 44
2650 Hvidovre
Tlf.: 36 77 88 00
E-mail: mail@iac-nordic.dk

www.iac-nordic.dk

Kompetencer: Audiometrirum, Lyddøre, Lyddøde rum, Rumakustik, Støjindkapsling, Støjskærme, Vibrationsdæmpere, Vibrationsdæmpende plader, Vibrationsisolatorer, Chokdæmpere, Lyddæmpere, Vibrationer, Støjkabiner, Trafikstøjskærme, Støj beskyttelse, Støjdæmpende gardiner, Lyd og vibrationer

Læs mere om IAC Acoustics A/S


Norisol A/S

Smedeland 11
2600 Glostrup
Tlf.: 70 11 77 44
E-mail: info@norisol.dk

www.norisol.com

Kompetencer: Teknisk isolering: Isoleringsmaterialer, energioptimering, varmeisolering, kuldeisolering, brandisolring, støjdæmpning, tankisolering, marineisolering og HVAC-isolering,
Stilladser: Industristilladser, midlertidige adgangsløsninger, facadestilladser, rullestilladser, hængestilladser og inddækninger

Læs mere om Norisol A/S


Skov Industri A/S

Gl Grandvej 4
5580 Nørre Aaby
Tlf.: 63424242
E-mail: firma@skov-industri.dk

www.skov-industri.dk

www.skærmvæggen.dk

Kompetencer: Akustik, Støjdæmpning, Ruminddeling/kontor/kontrol- og pauserum, Renrum, Flytbart rum, Smith Reoler, Mezzanin, Akustikregulering, Skærmvægge

Læs mere om Skov Industri A/S


VibrAkustik ApS

Søndre Alle 34
3700 Rønne
Tlf.: 60 63 12 10
E-mail: mt@vibrakustik.dk

www.vibrakustik.dk

Kompetencer: Akustik, akustikløsninger, målemikrofoner, lydmålere, monitorering, software, dataopsamling, akustiske kameraer, tilbehør, kalibrering

Læs mere om VibrAkustik ApS


Panelbyg – Silentwall ® – lydisolerende paneler


29.aug 2023


Silentwall® er et lydisolerende panel af polyurethanskum og fibre som er designet til at reducere lydtransmission ved indvendig lydisolering.

Silentwall® er et lydisolerende panel af polyurethan skum og fibre som er designet til at reducere lydtransmission til indvendig lydisolering.

Reducerer luftbåren støj

Lyd kan komme indefra eller udenfor en bygning. Recticels lydisolerende indvendige vægisolering reducerer luftbåren støj og kan bruges mod en skillevæg mellem to opvarmede, ikke fugtige rum f.eks. på indvendig side af en ydervæg, i en skillevæg imellem to lejligheder (i samme bygning) eller lign.

Genanvendte madrasser

Silentwall® er lavet af polyurethan stykker fra gamle madrasser bundet med fibre. I 2020 genbrugte Recticel Silence 50.000 madrasser til fremstilling af dette produkt.

Vigtige fordele:

 • Væsentlig reduceret lydtransmission.
 • Nem og let at montere.

Tekniske data:

 • Termisk ledningsevne λ 0,037.
 • -87% af luftbåren støj (inkl. 12,5mm gipsplade) (-9 dB)
 • Mål: 1200x600 mm, 2500x600 mm, og 2600x1200 mm.
 • Tykkelse 40 mm.
 • Densitet: 80 kg/ m³ 
 • Reaktion på brand: B s1, d0 (slutanvendelse, inkl. gipsplader på min. 12,5 mm)
 • Opsætning med Recticel kontaktlim, dobbeltlimes på væg / plade.
 • Produktet er fremstillet af genbrugsmaterialer. Sammensætningen og det visuelle udseende kan variere, men dette vil ikke påvirke ydeevnen.
 • Letvægts materiale.
 • Let at arbejde med, samt nemt at tilpasse.

Luftbåren lyd og kontaktstøj

For bedre at forstå effekten af lyd i en konstruktion, er det godt at vide, at lyd er en vibration, der forplanter sig på en bestemt måde (luft, væg, gulv) F.eks. skelnes der mellem luftbåren lyd og kontaktstøj.

 • Luftbåren lyd: Luften er indstillet til at vibrere f.eks. en radio eller en menneskelig stemme (lyd kilde).
 • Stødlyd: En kilde forårsager et direkte stød, der får et materiale til at vibrere f.eks. at flytte en stol eller fodtrin.

Se montagevideo her:

Se en video om støj og Recticel silentwall

Yderligere information:

 • 𝐏𝐚𝐧𝐞𝐥𝐛𝐲𝐠 𝐀𝐩𝐒 - 𝐊𝐨𝐧𝐭𝐚𝐤𝐭𝐨𝐩𝐥𝐲𝐬𝐧𝐢𝐧𝐠𝐞𝐫
 • +45 8832 1770
 • info@panelbyg.dk

Eller se mere på www.panelbyg.dk


Aabo Akustik – Global leverandør af skræddersyede panelsystemer i mere end 35 år


22.jul 2023


Førende udbyder af lyddæmpende paneler, døre og vinduer

Vi er et dansk salgs- og agenturfirma, som blev stiftet i 1990 af Frank Bavngaard Aabo. Vi har over 35 års erfaring, inden for salg af skræddersyede panelsystemer til industri og byggemarkedet. Vi anvender sandwich panelsystemer med mineraluldsisolering, fra svenske Isolamin AB, til lydisolering og rumopdeling, renrum og ventilationsanlæg. Vi lægger vægt på at opbygge langvarige kontakter til kunder, bidrage til deres optimale løsninger og være på forkant med den teknologiske udvikling på markedet.

Vi har valgt at sælge Isolamins panelsystem, fordi vi kan stå inde for deres ekstremt høje kvalitet samt at de tilbyder de mest fleksible panelløsning, med en enkel montage, som gør det attraktivt for mange forskellige kunder.

Giv os et besøg her