Gulvvarmesystemer

Gulvvarmesystemer omfatter produkter til hele opbygningen af gulvvarme. Lige fra selve varmekablet til fordeler rør, ventiler, termostat, omløbere mm. Gulvvarmesystemer installeres oftest af en fagmand, da meget kan gå galt, hvilket ofte sker efter pålægning af gulv, hvilket besværliggør reparation. Gulvvarme-beregningsprogram, se her - Formler, formelsamlinger og teknisk viden  

Leverandører af og viden om Gulvvarmesystemer:


Kronospan ApS

Fabriksvej 2, Pindstrup
8550 Ryomgaard
Telf.:  89 74 74 74
E-mail: sales@kronospan-dk.dk

web

Kompetencer: Gulvvarme, gulvplader til gulvvarme, klimagulv, undergulv, nyt gulv, underlag til gulv, gulvplader med spor, gulvopbygning, spånplader, varmegulv

Læs mere om Kronospan ApS


Milton Megatherm A/S

Formervangen 14-16
2600 Glostrup
Tlf.: 46 97 00 00
E-mail: info@miltonmegatherm.dk

web

Kompetencer: Varmepumper, Luft til vand varmepumper, Gaskedler, Oliekedler, Bufferbeholdere, Elektriske kedler, Gulvvarme, Lavtemperatur, radiatorer, konvektorer, Varmtvandsbeholdere og vekslere, Strålevarme, Kondenserende kedler, Oliebrændere, Gasbrændere, Vandbehandling, Udsyring, Kalkspaltere, Vandfiltre, Tilbehør, Arimex rør og fittings

Læs mere om Milton Megatherm A/S


NORDIC FOS A/S

A. P. Møllers Alle 55
2791 Dragør
Tlf.: 70 40 08 58
E-mail: info@nordicfos.com

web

Kompetencer: Gulvvarme, gulvvarmeplader, gulvvarmeslanger, tilbehør, gulvvarmesæt, XPS isolering, vådrumsmembraner, fliseklæb og gulvespartelmasse

Læs mere om NORDIC FOS A/S


PERGO
Unilin Nordic AB - Pergo

Hyllie Boulevard 10 A
21532 Malmö Sweden
Tlf.: +45 80 88 33 39
Email: customercare.nordic@unilin.com

web

Kompetencer: Gulvvarme, gulve, laminatgulve, vinylgulve, lydreducerende underlag

Læs mere om PERGO


ReTherm Kruge AB

August Barks gata 1
SE-421 32 Västra Frölunda
Sverige +46 10 22 00 200
Danmark: +45 93 632 632

web

Kompetencer: Rørsystemer, rørsystemer til opvarmning, køling, vand fra hanen og sprinklere

Læs mere om ReTherm Kruge AB


SAN Electro Heat a/s

Gillelejevej 30B
3230 Græsted
Tlf.: 48 39 88 88
E-mail: info@san-as.com

www.san-as.com

Kompetencer: El-varme, el varme, elvarme, Elektriske Heatere, Varmelegemer, Varmepatroner, Værktøjsvarmepatroner, Varmeblæsere, Gennemstrømsvarmere, Belastningsmodstande, Varmekabler, Varmemåtter og -tæpper, Antikondensvarmere, Belysning, Ventilation, Termostater og Styring, Koblingsbokse, Ex Applikationer, Jernbanesystemer, Industriovne, Kirkeovne, Radiatorer, Håndklædetørrere

Læs mere om San Electro Heat A/S


Selandia Lækagesporing

Østerled 6
4300 Holbæk
Tlf.: 70 70 19 15
Email: info@70701915.dk

www.selandialaekagesporing.dk

Kompetencer: Lækagesporinger, Lækagesporing på alle former for skjulte rør, ledningslokalisering, spindelsøgning, fejlfinding på el gulvvarme, påvisning af gulvvarmeslanger, rørtætning med mere

Læs mere om Selandia Lækagesporing


Sundolitt A/S

Krog Skolevej 3
7190 Billund
Tlf.: 70 11 10 20
E-mail: sundolitt.kundeservice@sundolitt.com

www.sundolitt.com/da

Kompetencer: Radon, radonspærre, radonsikring, perler, vintermåtter, pladeprodukter, EPS isolering, XPS isolering, trinlydplade, fundering, gulve, gulvvarme, vægge, kældervægge, hulmursisolering, tage, anlæg og let fyld

Læs mere om Sundolitt A/S


Mere viden om Gulvvarmesystemer:

Gulvvarmesystemer er en populær og effektiv måde at opvarme boliger og kommercielle bygninger på. De fungerer ved at levere varme direkte til gulvet, hvilket skaber en behagelig og jævn varmefordeling i rummet.

Der er flere forskellige typer gulvvarmesystemer, men de to mest almindelige er vandbaseret gulvvarme og elektrisk gulvvarme.

Vandbaseret gulvvarme bruger et netværk af rør, der er indlejret i gulvet. Varmt vand cirkulerer gennem disse rør og opvarmer gulvet, hvilket igen afgiver varme til rummet. Vandet opvarmes typisk af en centralvarmekedel eller en varmepumpe. Fordelene ved vandbaseret gulvvarme inkluderer en jævn varmefordeling, energieffektivitet og muligheden for at kombinere det med eksisterende opvarmningssystemer.

Elektrisk gulvvarme består af varmeelementer, der er indlejret i gulvet og opvarmer det ved hjælp af elektricitet. Elektrisk gulvvarme er nemt at installere, da det ikke kræver et komplekst rørsystem, og det kan være mere velegnet til mindre områder som badeværelser eller køkkener. Dog kan driftsomkostningerne være højere sammenlignet med vandbaseret gulvvarme.

Gulvvarme har flere fordele i forhold til traditionelle opvarmningsmetoder som radiatorer. Først og fremmest er gulvvarme usynlig og integreret i gulvet, hvilket frigiver vægplads og giver mere designfrihed. Derudover skaber gulvvarme en jævn varmefordeling i rummet, hvilket eliminerer kolde pletter og giver øget komfort. Det kan også være mere energieffektivt, da gulvet opvarmes til en lavere temperatur sammenlignet med radiatorer, men stadig skaber en behagelig varmeoplevelse.

Installation af gulvvarme kræver professionel ekspertise og bør normalt udføres af kvalificerede håndværkere. Det er vigtigt at tage hensyn til isolering og varmetabsberegninger for at sikre, at gulvvarmesystemet fungerer optimalt og er energieffektivt.

Samlet set er gulvvarmesystemer en moderne og effektiv måde at opvarme boliger og bygninger på. De tilbyder øget komfort, energieffektivitet og en æstetisk fordel ved at frigøre vægplads. Ved at vælge den rigtige type gulvvarme og få det korrekt installeret, kan man skabe et behageligt og varmt miljø i ethvert rum.

Gulvvarmesystemer fås både til almindelig trægulve, til industrigulve og til fliser/klinker.


Lemvigh-Müller – Roth Touchline® SL – trådløst system til gulvvarme, gulvkøling og radiatorstyring


08.sep 2023


Lemvigh-Müller – Roth Touchline® SL – trådløst system til gulvvarme, gulvkøling og radiatorstyring

Touchline® SL fra Roth er et intelligent system til regulering af gulvvarme, gulvkøling og radiatorstyring. Systemet kan også bruges til radiatorer, og det styres via den trådløse Roth Touchline® radiatormotor.

Er der brug for en kombination af gulvvarme og radiatorer, er dette også muligt med Roth Touchline® SL. Med de smarte radiatormotorer får du trådløs styring af radiatorerne sammen med én Roth Touchline® SL rumtermostat eller rumføler – og du styrer både radiatorerne og gulvvarmen på én og samme app. Der er mulighed for at regulere op til seks radiatorer på én rumtermostat.

Det findes masser af tilbehør til systemet, hvor du for eksempel finder vindueskontakter, som sørger for at der lukkes for varmen automatisk i rummet, når vindue eller dør åbnes i en længere periode. Med Roth Touchline® SL udeføler kan du sikre mod unødigt energiforbrug. Varmeforbruget starter og stopper automatisk alt efter udetemperaturen og dermed det aktuelle varmebehov inde i huset.

Derfor skal du vælge Roth Touchline® SL

 • Systemet er hurtigt at tilmelde og nemt at betjene
 • Bredt sortiment
 • Komplet løsning – til gulvvarme, gulvkøling og radiatorer
 • Til alle typer bygninger, store og små, renovering og nybyggeri

Hvis systemet udvides med Roth Touchline® SL WiFi-modulet, kan det også styres via den gratis Roth Touchline® app. Via appen får man trådløs styring, overvågning og alarmmeddelelser.

Roth Touchline® SL app

 • Total styring af gulvvarme, gulvkøling og radiatorsystemer i alle tilknyttede rum og hjem
 • Overvågning af pumpestatus
 • Nemt skift mellem driftstilstande
 • Nem tidsprogrammering
 • Styring og overvågning af sensorer og vinduesafbrydere
 • Statistikvisning med mulighed for at overvåge f.eks. temperaturudsving og driftsforstyrrelser

GEMINA TERMIX – Intelligent fjernvarmeunit i Aarhus’ nye sneglehuse
Nytænkende boligkvarter med energirigtig fjernvarme

93 nye boliger i nytænkende arkitektur får optimal varmekomfort

Det er arkitektfirmaet BIG med Bjarke Ingels i spidsen, der har slået de visionære streger til Sneglehusene. Projektet omfatter 93 spændende ejerlejligheder fra 50–150 m2 i kvarteret “NYE” i det nordlige Aarhus. Projektet er døbt Sneglehusene, fordi det er opført i en spiralform, der varierer i højden fra 1 til 4 etager.

HVAD VAR OPGAVEN?

Intelligent rumopvarmning med høj brugerkomfort

Med aarhusianske CJ Group A/S som totalentreprenør og Kjellerup VVS A/S som partner på VVS-entreprisen blev Gemina Termix tidligt inviteret med i projektet. For at kunne imødekomme det lokale varmeværks krav til bl.a. flowdelen i den tilsluttede fjernvarmeløsning var det nemlig nødvendigt at tilpasse specifikationerne på de 93 Termix VMTD opbl. fjernvarmeunits, man planlagde at installere i Sneglehusene. ”Det krævede nogle møder med varmeværket og en række tilpasninger for at skabe den unit, der lever op til alle krav og specifikationer,” fortæller Ryan Juhler Hansen, distriktschef for Midt- og Sydjylland hos Gemina Termix.

Med direkte fjernvarmeforsyning og gulvvarme i alle 93 boliger valgte CJ Group sammen med bygherren at satse på den intelligente Icon-varmestyring.

Om det valg fortæller projektleder Tony Jensen fra Kjellerup VVS: ”Icon er på flere måder en nytænkende løsning, og det er efter min mening det helt rigtige valg til et moderne byggeri som Sneglehusene.”

Behovsstyret fremløbstemperatur

Det ”intelligente” i Icon-gulvvarmestyringen ligger først og fremmest i, at fremløbstemperaturen hele tiden reguleres efter det rum, der aktuelt har det største varmebehov. Der er således ikke behov for en udetemperaturføler, ligesom den traditionelle indstilling af varmekurvehældning og -forskydning overflødiggøres.

Løsningen giver mærkbare energibesparelser og vel at mærke uden på nogen måde at gå på kompromis med komforten. Hertil kommer, at behovsstyret fremløbstemperatur i varmenormen DS469 sidestilles med vejrkompensering. Icon-løsningen lever derfor fuldt og helt op til alle krav i bygningsreglementet.

Tony Jensen fremhæver, at Termix-unitten allerede i monteringsfasen giver mærkbare fordele for VVS-firmaet. ”Vi sparer både montering af udeføler og indstilling af en elektronisk styreboks til hver unit, og det kan da helt klart ses på det samlede antal mandetimer på et projekt af den størrelse,” siger han.

”Gulvvarmen passer sig selv og giver maksimal komfort, fordi den skruer op og ned for vandmængden på en intelligent måde, der skaber en mere konstant oplevelse af at have den rigtige temperatur i hele boligen,” siger Tony Jensen, der har valgt den selv samme løsning til sit eget nybyggede hus. ”Jeg er ikke i tvivl om, at den type varmestyring vil blive den mest udbredte i fremtidens boligbyggerier med direkte fjernvarme,” siger han.

HVORFOR GEMINA TERMIX

Værdifuld sparring og hurtig reaktion

Det østjyske sneglehusprojekt er langt fra det første, hvor Kjellerup VVS arbejder tæt sammen med Gemina Termix. Og ifølge projektleder Tony Jensen bliver det heller ikke det sidste.

”Helt generelt laver de bare nogle gode produkter,” siger han og tilføjer: ”Samtidig kan jeg godt lide den fleksibilitet og vilje til at yde en god service, der altid præger vores samarbejde. De har næsten altid et svar på hånden, når jeg ringer med en eller anden udfordring – og har de ikke, så vender de meget hurtigt tilbage.”

Tony Jensen lægger desuden vægt på, at Gemina Termix med hans ord er særdeles løsningsorienterede. ”De er ret gode til det der med at tænke ud af boksen og finde nye løsninger på små og store udfordringer. For mig er det sådan noget, der kendetegner en god samarbejdspartner,” lyder den afsluttende salut fra Tony Jensen.

FAKTA OM SNEGLEHUSENE

Beliggenhed: Rødbedevej, Aarhus N
Etager: 1-4 etager
Areal: 9.500 m2
Byggeår: 2019-21


211 nybyggede lejeboliger i Aalborg får energirigtig fjernvarmeunit fra Gemina Termix
KOMFORT OG UDSIGT ER I TOP I NYT BOLIGBYGGERI PÅ SKALBORG BAKKE

Med HP Byg som totalentreprenør opfører CALUM et spændende boligbyggeri på toppen af Skalborg Bakke i det sydlige Aalborg. Det nye boligområde ligger som en grøn og naturskøn oase i det populære digterkvarter og er derfor meget betegnende blevet navngivet ”Oasen”. Beboerne i de 211 lejeboliger kan således glæde sig over, at den tidligere grusgrav, som bygningerne opføres rundt om, er blevet omdannet til et rekreativt område med privat søpark som det naturlige centrum for fællesskabet.

Frem for alt kan beboerne i alle størrelser lejligheder glæde sig over et byggeri, hvor bygherre, arkitekt og totalentreprenør fra ende til anden har sat kvalitet og komfort i højsædet. Det kommer bl.a. til udtryk ved, at samtlige lejligheder har gulvvarme – og at der i kraft af den valgte fjernvarmeløsning fra Gemina Termix er optimal styring af såvel gulvvarmen som lejlighedens brugsvand.

HVORFOR GEMINA TERMIX?

Lille unit med stor effekt

Det er et af Aalborgs mest erfarne VVS-firmaer, Nørhalne VVS A/S, der udfører de samlede VVS-installationer i Oasen, og herfra fortæller Entrepriseleder Morten Carl-sen, at valget af fjernvarmeunit hurtigt faldt på den populære Termix VMTD Mini med blandekreds og trådløs gulvvarmestyring fra Danfoss.

”Gemina Termix blev valgt til opgaven, da vi vidste de var i stand til at levere et kvalitetsprodukt, hvor vandvarmer, blandekreds og styring er kombineret i én samlet løsning,” siger Morten Carlsen, der ikke mindst ved entrepriser med så mange boliger som i Oasen foretrækker en ”plug and play” totalløsning frem for at stykke installationen sammen af enkeltstående komponenter.

Foruden de installationspraktiske fordele og den høje leveringssikkerhed fra Gemina Termix lægger Morten Carlsen vægt på, at beboerne i Oasen får en energirigtig løsning af høj kvalitet. ”Med sin beskedne størrelse gør Termix VMTD Mini’en jo ikke meget væsen af sig, og takket være den store driftssikkerhed, vil det desuden være yderst begrænset, hvor meget den enkelte beboer skal forholde sig til unitten,” siger han og tilføjer: ”Den effektive TPV-regulator med tomgangsfunktion sikrer til gengæld, at beboerne oplever den positive effekt af Mini’en i deres energiforbrug, og ikke mindst ved, at de har varmt vand i alle armaturer, så snart de åbner for dem. Derved sparer de ikke alene energi, men også en stor mængde vand.”

De 211 Termix VMTD Mini opbl. er leveret med T16H+ pladeveksler, der sammen med TPV-regulatoren sikrer optimal afkøling på primærsiden. Dertil gør den trådløse Danfoss-styring det både nemt og effektivt for beboerne at regulere opvarmningen af de enkelte rum i lejligheden.

Klar i sommeren 2021

Det unikke boligprojekt troner på toppen af Skalborg Bakke og byder på en bred sammensætning af lejligheder fra velindrettede 2-værelses ungdomsboliger på 48 m2 til attraktive 4-værelses lejligheder på op til 117 m2. Ambitionen hos bygherren er da også, at man med Oasen vil opleve en mangfoldighed i beboernes alder, hvor det rekreative fællesområde, som alle lejligheder har udsyn til gennem store vinduespartier, vil skabe et unikt miljø. Og en sand oase.


Timberman lancerer to nye underlag til gulve med gulvvarme
Gulvvirksomheden Timberman præsenterer nu to nye gulvunderlag med god varmeledningsevne, TimberPro og TimberLux. Derudover dæmper underlagene lyden, er miljøvenlige og har en høj bæreevne
Med lanceringen af TimberPro og TimberLux udvider gulvvirksomheden Timberman nu sit sortiment med to nye gulvunderlag, som sætter nye, høje standarder for varmeledning. Underlagene er særligt udviklet til gulve med gulvvarme og har derfor en meget høj varmeledningsevne, som endda overstiger de generelle anbefalinger. - Vi er glade for at kunne præsentere de nye gulvunderlag, som er med til at understøtte vores gulve og maksimere deres funktionalitet. På den måde får man absolut mest ud af gulvene. Det gælder både i forhold til varme, fugtspærring og dæmpning af trinlyd, hvilket særligt er en fordel ved vores Timberman-trægulve, fordi det tilføjer ekstra kvaliteter til naturmaterialet, forklarer salgskonsulent Martin Mosegaard fra Timberman. TimberPro er et solidt underlag lavet af polyethylen-baseret skum, mens TimberLux er et luksuriøst gulvunderlag udført i patenteret RWS Barrier-materiale. Begge underlagstyper er udviklet til gulve med gulvvarme og har derfor en markant varmeledningsevne. Hvor TimberPro er i høj kvalitet med gode funktionaliteter, er TimberLux stadiet over med exceptionel kvalitet og funktionalitet. Lyddæmpning og bæredygtighed Udover en god varmeledningsevne har begge underlag også både lyddæmpning og miljøvenlige kvaliteter. TimberPro dæmper således lyden med otte procent, alt imens TimberLux, på grund af det specielle RWS-materiale, reducerer trinstøj med hele 39 procent. Derudover er begge gulve, i kraft af deres fremstilling uden gas og genanvendelige materiale, miljøvenlige. - Først og fremmest lægger vi selvfølgelig vægt på funktionaliteten, som vi ikke går på kompromis med. Her er akustik en væsentlig funktion, som er med til at forbedre indeklimaet markant, og ved hjælp af et undergulv kan man således reducere støj betydeligt. Det er særligt en fordel i store rum, hvor der er højt til loftet, forklarer Martin Mosegaard og fortsætter: - Derudover forsøger vi også at gøre alle vores produkter så miljøvenlige som muligt, og vi bruger derfor materialer, som kan genbruges, og fremstillingsmetoder, der ikke forurener unødigt. Det, kombineret med funktionaliteten, giver et underlag i særklasse. TimberPro og TimberLux kan anvendes under Timberman-trægulve og Wicanders-korkgulve. Fakta om TimberPro:
 • Polyethylen-baseret skum med lukkede celler til svømmende gulve
 • Velegnet til gulve med gulvvarme – overstiger den varmeledningsevne, der anbefales af EPLF
 • Integreret fugtspærre med overlap og tape gør gulvunderlaget nemt at lægge
 • Overholder høje krav til bæreevne ved tungt belastede gulve
 • Otte procent lyddæmpning
 • 100 procent genanvendeligt, produceret uden brug af CFC- og HCFC-gasser
 • Miljøvenligt
Fakta om TimberLux:
 • Kraftigt gulvunderlag med patenteret RWS Barrier-materiale og permanent elasticitet
 • Ekstremt høj varmeledningsevne i henhold til EPLF
 • Integreret fugtspærre
 • Ved montering på beton undergulv skal samlinger tapes med alutape, ved montering på træbaserede undergulv skal samlinger ikke tapes
 • Overholder de højeste krav til bæreevne ved tungt belastede gulve
 • Uovertruffen trinstøjsdæmpning på 39 procent med RWS Barrier-materiale
 • 100 procent genanvendeligt, produceret uden brug af CFC- og HCFC-gasser
 • Miljøvenligt

Neotherm – Træstammer med indlagt varme til pandaerne i Zoo
Når de to pandaer i april ankommer til det nye pandaanlæg Zoologisk Have, kan de slange sig på store sten og træstammer med indlagt køl og varme. Systemleverandøren Neotherm A/S har specialdesignet løsningen af den usædvanlige opgave
”Det er sjovt, når vi får den slags specialopgaver ved siden af vores mere traditionelle VVS- og ventilationsopgaver, og selvfølgelig kan vi også det - lave sten og træstammer med indlagt køl og varme”, griner projektansvarlig Ole Puggaard fra Neotherm. Blandesløjferne til de tre sten og to træstammer i udeanlægget er nu blot en lille del af Neotherms samlede levering til pandaanlægget - men helt sikkert den mest usædvanlige. Ordren omfattede også blandesløjfer til køle/varmeflader, som forsyner de to store ventilationsanlæg, gulvvarme til den store restaurant med panoramaudsigt til pandaerne, to rustfrie varmtvandsbeholdere og køle/varme-units til opvarmning og nedkøling af vandet, der cirkulerer i sten og stammer og i restaurantens gulvvarme. Det hele udført i tæt samarbejde med VVS-entreprenøren C5 VVS A/S. ”Alt hvad vi har leveret til pandaerne i Zoo er detailprojekteret - der er ikke noget standard. Det gælder lige fra gulvvarmen i sten og stammer til lufttæppe-installationen, der giver varme ved indgangen til restauranten. Det har vi lavet på specialmål og indfarvet i ”panda-sort”, fortæller Ole Puggaard. Yin og Yang Det imponerende panda-anlæg i Zoo er tegnet af arkitekt Bjarke Ingels som et kæmpe Yin og Yang symbol, og Schønherr Landskabsarkitekter har designet indretningen af udeanlægget med vandløb, træer og sten, der gerne skulle få de to pandabjørne fra Kina til at føle sig hjemme - det er en han og en hun, og håbet er selvfølgelig, at de to pandaer på sigt vil blive til flere. Klimaet i Danmark ligger meget tæt på det, pandaerne kommer fra i naturen, men alligevel giver det god mening med lune og kølige flader i anlægget, siger zoolog Katrine Friholm fra Zoologisk Have. ”I Zoo skal alle dyr have mulighed for at termoregulere og opsøge ekstra afkøling eller varme alt efter, hvad de har brug for. Når varme- og afkølingsmulighederne er lavet i form af vandløb og kunstige sten og stammer, skyldes det, at vi både skal give dyrene muligheder for naturlig adfærd og samtidig give gæsten en ide om dyrets naturlige levested”, fortæller zoolog Katrine Friholm. Sten og stammer er placeret, så publikum får et godt udsyn til pandabjørnene, hvis de får lyst til at varme eller afkøle sig. Klipper, sten, vandløb og træstammer er bygget op i grove stålkonstruktioner - nogle af dem med indlagt ”gulvvarme” - og er derefter formet i sprøjtebeton og malet, så de ser naturlige ud. Dette er udført af firmaet ScenArea, som er specialister i kunstige klipper og landskaber. Ud af boksen Jesper Skovborg Jakobsen fra Neotherms projektafdeling fik opgaven på sten og stammer ind på sit bord først i 2018. I udbudsmaterialet var der specifikationer på de forskellige krav til f.eks. dimensioner og temperatur, men der skulle alligevel tænkes ud af boksen for at løse opgaven. ”Vi er jo vant til at levere gulvvarmeanlæg, hvor det bare skal være fladt og kunne afgive varme. Til pandaerne skulle vi finde på en løsning til både køl og varme, og hele molevitten med blandesløjfer og gulvvarmeslanger skulle være egnet til at blive indbygget i sten og stammer og fungere udendørs i alt slags vejr. Det er ikke den slags gulvvarme, vi laver mest af”, indrømmer Jesper Skovborg Jakobsen. Alle enheder styres automatisk efter temperatur af CTS-anlægget. Når der skal varme på, er det fjernvarmeløsningen, der leverer, men skal der være køl i stenene i stedet for varme, træder endnu en skræddersyet løsning til - så bruger anlægget overskudskølevand fra Den Arktiske Ring ved siden af pandaanlægget i Zoologisk Have. Sindssygt smukt Der arbejdes stadig på højtryk for at blive klar til modtagelsen af de to pandaer fra Kina. Anlægget er placeret midt i Zoologisk Have, og det har været en udfordring at få den store byggeplads, samt de omkring 50 mand der har arbejdet på anlægget konstant, til at gå hånd i hånd med Zoo’s almindelige aktiviteter. Men samarbejdet mellem de tre hovedentreprenører har været forbilledligt, fortæller projektleder Christian Houmøller Christensen fra VVS-entreprenøren C5. ”Det er ikke hver dag, man får lov til at bygge så specielt et byggeri. Hele anlægget er jo opbygget omkring dette Yin og Yang tegn, så derfor er der visse udfordringer i, at alt er rundt. Men anlægget bliver sindssygt smukt!”, udbryder Christian Houmøller Christensen fra C5 begejstret. I anlægget i Zoo kommer de to pandaer til at leve adskilt i hver deres del af udeanlægget det meste af året. Kun i brunstperioden på 4 dage om året vil de blive lukket sammen.

Pettinaroli – Ny app gør styringen af varme i hjemmet nemmere
Med en enkelt applikation til dit gulvvarmesystem kan du styre alt fra gulvvarme til alarmer og lys i hjemmet

Mulighederne inden for SmartHomes bliver flere og flere, og de nyeste systemer kan konfigureres til lige nøjagtigt, hvad den enkelte har brug for.

Alle kan i dag nyde godt af intelligent teknologi derhjemme. Med en mobiltelefon i hånden kan gulvvarmen reguleres, alarmer tilsluttes, lys indstilles og persienner lukkes og åbnes – også når man ikke er hjemme.

– Stort set hele markedet for nybyggeri er gået over til SmartHome-teknologi, og mange danskere vil gerne kunne bruge applikationer til styring af hjemmets systemer, fordi det sparer penge og tid, fortæller Bjarne Hattens, key account manager hos Pettinaroli A/S. Pettinaroli er et af de danske firmaer, der udbyder Smarthome-teknologien med styresystem til gulvvarme som hovedprodukt.

Styresystemet klarer alle beregninger og reguleringer af gulvvarmen
Muligheden for at styre hjemmets elektriske systemer via applikationer har eksisteret i en rum tid, men der kommer hele tiden nye og mere individuelle løsninger til beboere i ”smarte” hjem. Pettinaroli lancerer eksempelvis COMFORT IP, et styresystem til gulvvarme, der giver mulighed for en stor variation i individuelle løsninger med en lang række tilkøbsprodukter. Alle systemerne kan ”tale sammen” og alt kan styres og overvåges med den samme app. Åbnes et vindue, sænkes gulvvarmen eksempelvis, og alarmsystemet kan indstilles til at sige til, hvis en dør er åben. Styresystemet laver automatisk alle de nødvendige beregninger og reguleringer for optimering af systemet, eksempelvis indstilling af temperatur i de enkelte rum, ud fra de øvrige givne forhold.

– Hvor man tidligere skulle have en VVS´er til at bruge 1-2 timer på indregulering af sit gulvvarmesystem, kan man nu lade COMFORT IP styresystemet udføre denne opgave. Systemet foretager de nødvendige beregninger hen over tre dage. Det er dét, man kalder et selvregulerende, dynamisk gulvvarmesystem, forklarer Bjarne Hattens.

Kan bruges af alle generationer
Comfort IP kan bruges som et simpelt og traditionelt gulvvarmesystem uden net-opkobling, hvis brugeren ikke er interesseret i at styre systemet med applikationen, men det kan også udvides til et komplet SmartHouse-system med radiatortermostater, vindues- og dørkontakter, røgalarm, temperaturfølere med mere, som kan tilkobles systemet. På den måde er det muligt at få forskellige løsninger med det samme system, alt efter hvad den enkelte familie har behov for.

– Hvis du gerne vil have et simpelt gulvvarmesystem uden net-opkobling og derefter sælger huset, er det ikke noget problem. Hvis der kommer en ny ejer, der gerne vil have et komplet SmartHouse-system, behøver de ikke udskifte hele systemet. Det eneste, de skal gøre, er at tilkøbe et access point for at åbne op for alle SmartHouse-mulighederne, fortæller Bjarne Hattens.


Nyt gulvvarmesystem sikrer lav byggehøjde
Uponors vandbårne 15 mm tynde gulvvarmesystem Minitec er idéelt til renovering - Nu er det enkelt at installere vandbåren gulvvarme, selv om byggehøjden er begrænset, som det ofte kendes ved renoveringsopgaver eller ved om- og tilbygninger.

Her er det nye Uponor Minitec-system på blot 15 mm en fleksibel og effektiv løsning. Det består af en gulvvarmeplade forberedt til montage af Uponor Minitec Comfort-rør. De enkelte gulvvarmeplader tilpasses nemt rummets form med en hobbykniv.

Enkel installation og valg af effekt
Gulvvarmepladerne har selvklæbende underside og er enkle at montere direkte mod et plant, afrettet underlag. Dels på bærende gulvkonstruktioner i beton, dels på træbjælkelag, afrettet med spånplade. Der er flere andre muligheder for at anvende Minitec-systemet, f.eks. på et lag af trykfast isolering.

Alt efter ønsket effekt kan gulvvarmerørene udlægges med forskellig centerafstand - enten 50, 100 eller 150 mm. Man kan frit vælge, om rørene skal udlægges i et traditionelt mønster eller spiralformet, som især er velegnet til installationer med et større effektbehov.

Der afsluttes med et minimalt forbrug af flydespartel - så er installationen klar med en byggehøjde på blot 15 mm til færdigt gulv med enten klinker eller parket.

Hurtig reaktionstid sparer energi
Opbygningen af installationen sikrer en hurtig reaktionstid på gulvoverfladen. Det betyder, at der kan anvendes nat- og feriesænkningsprofiler for at spare på energiforbruget.

Skal man renovere et enkeltrum eller badeværelse, kan Uponor Minitec med fordel anvendes sammen med en pumpeshunt som f.eks.

Uponor Fluvia Push 12. Ved større opgaver bruges et traditionelt fordeler-arrangement. Systemet kan også kombineres med traditionelt udlagt gulvvarme til et enkelt eller flere rum, hvor bygge-højden er begrænset.