Akustikpaneler (akustikplader)

Når der vælges akustikpaneler (akustikplader), i form af loftsbeklædning og vægbeklædning, bør man altid vurdere brandsikkerheden i det valgte panel. Det rette akustikpanel (akustikplade) vil som minimum overholde gældende lovgivning og standard, således at risikoen for, at en brand ville kunne udvikle sig uheldigt/voldsomt kraftigt minimere

Leverandører af og viden om Akustikpaneler (akustikplader) – og Brandsikring:


Acupanels International ApS

Tietgensgade 7B, 2. sal
7400 Herning
Tlf.: 29 25 14 26
E-mail: kn@acupanels.dk

www.acupanels.dk

Kompetencer: Akustik, Akustikløsninger - Dansk produceret, FSC®-certificeret licenskode: FSC-C165957, bæredygtige, akustik, akustikpaneler, akustikløsninger, træpaneler, træ lameller, akustikloft, listevæg, listeloft, lydabsorberende, lydisolerende, lyddæmpende vægge, akustikplader, træ panel, linoleum, laminat

Læs mere om Acupanels International ApS


Akustikmiljö i Falkenberg AB

Falkåsvägen 4, Box 77
311 21 Falkenberg
Sverige
E-mail: info@akustikmiljo.se
T.: +46 (0)346 714 850

www.akustikmiljo.se

Kompetencer: Akustik, Akustikløsninger, Akustikpaneler

Læs mere om Akustikmiljö i Falkenberg AB


DAMPA ApS

Højeløkkevej 4 A
5690 Tommerup
Tlf.: 63 76 13 00
E-mail: dampa@dampa.dk

www.dampa.com

Kompetencer: Akustik, Akustikløsninger, Akustikpaneler, Bæredygtigt metal, Diffus ventilation, Hygiejniske lofter, Klimalofter, Lofter, Metallofter, Vægpaneler

Læs mere om DAMPA ApS


I-WOOD DENMARK®

Fabriksvej 4
6973 Ørnhøj
Tlf.: +45 69 16 70 70
E-mail: info@i-wood.dk

www.i-wood.dk

Kompetencer: Akustik, Akustikløsninger, Akustikpaneler, Akustikloft, Listebeklædning, Lyddæmpende vægge, Skærmvægge, Skillevægge, Flytbar vægge Kundetilpassede løsninger, Lofter Akustikdæmpning, Lyddæmpning, Dansk design og kvalitet, Skærmvægge, Skillevægge, Indeklima, Lydabsorbering, Støjdæmpning – kundevendt og løsningsorienteret rådgivning, vi hjælper gerne med at finde den helt rette løsning.

Læs mere om I-Wood ApS – Akustikløsninger


In-Sign Akustik

Baltorpbakken 9
2750 Ballerup
Tlf.: +45 4483 0208
E-mail: info@in-sign.dk

www.in-sign.dk

Kompetencer: Akustikløsninger, akustikbeklædninger med FSC-certificeret træ, lameller, perforerede paneler, tekstilpaneler, akrylpaneler – alt med højst mulige brandcertificering

Læs mere om In-Sign Akustik


Sandwich Element Byg

Agerskovvej 20
8362 Hørning
Tlf.: 20 90 38 06/ 27 31 21 90
E-mail: sh@sandwich-element.dk

web

Kompetencer: Sandwichpaneler, højprofiler, tagprofiler, tagpaneler, vægprofiler, vægpaneler, skillevægge, bilhuse, detailbutikker, kontorbyggeri, lager/logistik, facadebeklædninger, haller, padlehaller, værksteds- og produktions haller

Læs mere om Sandwich Element Byg


Soundbest A/S

Fabriksvej 12
7441 Bording
Tlf.: 20 75 91 46
E-mail: akustik@soundbest.dk

web

Kompetencer: Akustik, akustikløsninger, akustikpaneler, akustiklofter, akustikvægge, klimalofter, indeklima, støjisolering, lyddæmpning, metallofter, gipsløsninger

Læs mere om Soundbest A/S


Troldtekt A/S

Sletvej 2A
8310 Tranbjerg J
Tlf.: Telefon 8747 8100
E-mail: info@troldtekt.dk

www.troldtekt.dk

Kompetencer: Akustik, Akustikløsninger, Indeklima, Ventilation, Akustiklofter, Lofter & loftsystemer, Bæredygtigt byggeri, Støjbekæmpelse

Læs mere om Troldtekt A/S


Brandgode argumenter skal hæve standarden for akustikpaneler


14.jun 2022


Sidste efterår lancerede Moland Groups datterselskab Forzes A/S deres eksklusive akustikpaneler Acoustics blandt andet med fokus på høje brandtekniske egenskaber. Det vinder genklang i tømmerhandlen, der bakker op om nye standarder og klare retningslinjer for træbeklædning.

Afbestilte ferierejser er de seneste år blevet vekslet til istandsættelse og renovering af hjemmet, og vi har været vidner til øget vækst og efterspørgsel på blandt andet akustikpaneler. Den øgede efterspørgsel betyder naturligt nok, at andre – og billigere spillere melder sig på markedet for god akustik.

Hos Forzes bekymrer man sig mindre om konkurrencen men mere om potentielt manglende brandtekniske egenskaber blandt konkurrenterne.

- Det er yderst utiltalende at tage markedsandele på bekostning af folks sikkerhed. Det vil vi som byggevarevirksomhed ikke være tilskuer til. Derfor er vi gået i dialog med tømmerhandlerne, der forhandler Forzes Acoustics. Forhåbningen er, at vi i fællesskab kan stille skarpt på fordelene ved akustikpaneler, der lever op til brandkravene i BR18, fortæller markedschef i Forzes, Lars Christensen.

Alle skal være deres rådgiveransvar klar

Forzes’ akustikpaneler ser ved første øjekast ser ud som konkurrenterne. Men Acoustics er specialfremstillet af stærkt brandbestandige materialer, der fra naturens side ikke medvirker til brandspredning.

Lars Christensen mener, det er på tide, der bliver sat ny standard og klare retningslinjer for panelerne, og han vil have tømmerhandlerne med.

- Det nytter ikke noget kun at have en brandimprægneret kerne, hvis overfladen brænder. Ifølge BR18 er det hverken lovligt eller betryggende at have et produkt på markedet, der ikke er fuldt ud brandbeskyttet, da ilden hurtigt kan sprede sig til andre bygningsdele, siger Lars Christensen og fortsætter:

- Vi sælger via udvalgte tømmerhandler, og vi lægger os nu i selen for at klæde personalet herude bedre på, så de kan påtage sig deres rådgiveransvar overfor kunderne.

Claus Johansen, der er salgsleder i træekspeditionen i XL Byg CF Køge følger op:

- En af de primære årsager til, vi har taget Forzes Acoustics ind i sortiment er den høje kvalitet samt brandgodkendelse. Som forhandler har vi naturligvis et rådgiveransvar overfor kunderne, så de kan træffe deres valg på et fornuftigt og oplyst grundlag. Da de fleste kunder primært forholder sig til prisen, er det afgørende, at vi kan oplyse kunden, hvorfor Forzes Acoustics er dyrere end andre udbydere. Her spiller brandkrav og -godkendelser naturligvis en rigtig stor rolle.

Brandsikkerhed og -godkendelser koster

Lars Christensen understreger, at han ikke er bekendt med, hvorvidt alle akustikpaneler, der sælges i tømmerhandlen, er brandgodkendte efter gældende byggeregler og -retningslinjer, men han indikerer, at prisstrukturen giver anledning til at forholde sig kritisk overfor visse meget billige brands.

- Denne bekymring fremgår også af vores rådgivning og dialog med tømmerhandlen, fortæller Lars Christensen.

Forzes Acoustics er brandgodkendt hos Dansk Brand- og sikringsteknisk Institut (DBI red.), der anbefaler komplettering udført af materialer med samme brandtekniske egenskaber som kravene til den bagvedliggende beklædning.

- Det betyder med andre ord, at akustikpaneler med manglende brandtekniske egenskaber udgør en direkte brandfare, fordi de forringer den påkrævede brandklasse og -sikring, uddyber Lars Christensen.

Claus Johansen meddeler, at man i XL Byg CF Køge ikke vil udelukke leverandører fra hylderne, men at han og hans kolleger gør kunderne opmærksomme på de forskellige udbydere og deres kvaliteter. 

Claus har seks ansatte i trælastekspeditionen, hvor 80 procent af kunderne er private. Alle ansatte har været på minikursus i Forzes Acoustics, så de er klar til at påtage sig det forventede rådgiveransvar.


Akustikmiljö i Falkenberg – Vores nye vertikalt hængende akustikpanel


05.apr 2022


PlantPanel og PlainPanel er vores nye vertikalt hængende akustikpaneler i formstøbt filt fremstillet af 55 % genanvendt PET. Panelet fås i forskellige farver og kan frit kombineres for at finde det rigtige design til dit interiør. Den monteres på væg, alu skinne medfølger.

Panelet fås i to versioner. PlantPanel er designet så den kan komplementeres med vores tilpassede kunstige planter. Potte til kunstig plante medfølger. PlainPanel har et let konveks design som kan kombies med PlantPanel. Panelet leveres stykvis.

Vælg mellem farverne: gravel, slate, pine, moss, plum, cherry, cyan, ivory og hemp. Rengøring er let med børstning eller støvsugning. Større pletter på materialet rengøres med koldt vand, klud og skånsomt rengøringsmiddel.

DU ER VELKOMMEN TIL AT TAGE KONTAKT TIL OS OM DU HAR SPØRGSMÅL TIL DETTE ELLER NOGLE AF VORES ANDRE FANTASTISKE AKUSTIKLØSNINGER.

Du er velkommen til at ringe på +46 (0) 346 71 48 50 eller skrive til info@akustikmiljo.se


Rockfon – Skole-lofter forvandler støj til trivsel i Horsens


21.feb 2022


Sct. Ibs Skole i det midtjyske har med en ny skolebygning skiftet larm ud med lyden af ro og glade elever. Da den gamle skole delvist brændte ned, blev målet at skabe en ”ny og topmoderne skolebygning med optimale rammer i forhold til både læring og trivsel”, fortæller skolelederen om det nye undervisningsmiljø, der er blevet udstyret med akustiske lofter fra akustikproducenten Rockfon.

”Shh” og ”kan vi få lidt ro”! Sådan lyder det ofte i landets klasselokaler, hvor det ikke altid er nemt at høre, hvad der bliver sagt ved tavlen. Men selvom støj og dårligt indeklima er hverdag i mange danske skoler, som Realdania har slået fast med kampagnen Skolernes Indeklima, er det ikke tilfældet i Sct. Ibs Skoles nye bygning. Den er designet i et tæt samarbejde mellem GINNERUPARKITEKTER og arkitektfirmaet LINJEN.

Da den gamle privatskole i Horsens delvist nedbrændte i 2018, gav det anledning til at være ekstra ambitiøse med de nye faciliteter, fortæller skoleleder Dan Jensen:

- Det var afgørende for os, at når nu skaden var sket, så måtte vi se fremad og skabe en ny og topmoderne skolebygning med optimale rammer i forhold til læring og trivsel. Idet vi var opmærksomme på de indeklimaproblemer, der var i den gamle bygning fra 1923, har det været ekstra vigtigt at sørge for, at indeklimaet i den brede forståelse er optimalt. Heldigvis er vi fuldt ud tilfredse med resultatet, der har stor betydning for elevernes velvære.

Åben arkitektur stiller krav til akustikken

Med store fællesarealer, højt til loftet og åbne etager har det været nødvendigt at gå en ekstra mil for at undgå generende støj og efterklang. For at sikre et behageligt undervisningsmiljø for både elever og lærere er der derfor lagt vægt på at optimere de akustiske forhold mest muligt.

- Den nye skolebygning åbner sig op med det store fællesområde, der er hjertet i skolen, mens de åbne etager forbindes med to markante trapper, der udgør et vigtigt arkitektonisk element. Netop fordi skolen er designet med store fællesområder, åbne etager og ikke mindst til at rumme mange forskellige slags aktiviteter, som foregår på forskellige niveauer, har akustikken været i fokus.

Sådan lyder det fra Jens Erik Rasmussen, partner og arkitekt hos GINNERUPARKITEKTER. Simon Christophersen, der er direktør og bygningskonstruktør hos LINJEN Arkitekter, supplerer:

- For at imødekomme ønsket om at optimere akustikken mest muligt, er bygningen blandt andet udstyret med akustiske Rockfon-lofter i både klasselokaler og i fællesarealer. Da sidstnævnte danner et naturligt samlingspunkt, har vi her gjort lidt ekstra ud af udtrykket og valgt akustiklofterne i et større format, der egner sig godt til proportionerne i byggeriet og ser stilrent ud.

Fra detaljer til gennemtænkt helhed

Dog er det langt fra kun lofterne, leveret af akustikproducenten Rockfon, der bidrager til at skrue ned for støj i undervisning og frikvarterer. Simon Christophersen fortæller:

- Vi har haft et akustikberegningsfirma inde over for at sikre et godt undervisningsmiljø, og vi har inkorporeret en kombination af lydoptimerende tiltag. Eksempelvis har vi suppleret med støjdæmpende opslagstavler, inddækkede etageadskillelser, og møblerne er valgt med stor omtanke for efterklangstiden blot for at nævne et par tiltag.

Også kilder til dagslys og lys er tænkt ind i arkitekturen. Blandt andet i form af 11 designerlamper, der blev ødelagte af branden, men nu har fået nyt liv og bringer både sjæl og historie med videre:

- Dagslyset er inviteret ind i det massive bygningskompleks ved hjælp af ovenlysvinduer i midten af opholdsarealerne. En detalje er desuden, at det lykkedes at redde og restaurere nogle af skolens oprindelige PH-lamper, der nu fungerer som lysskulptur i det store atrium, fortæller Jens Erik Rasmussen.

Også de kridhvide lofter, der er valgt i designet Rockfon Blanka, er med til at skabe et lyst miljø og udnytte dagslyset, lyder det afrundende fra Steffen Meldgård, projektkonsulent hos Rockfon:

- Rockfon Blanka er et både oplagt og sikkert valg til undervisningsmiljøer, hvor man tager indeklimaet alvorligt. Især hvis det ikke bare er akustikken, der er i højsædet, men i lige så høj grad udtrykket. Lofterne er nemlig matte og helt hvide i overfladen og spiller godt sammen med moderne arkitektur, hvilket Sct. Ibs Skole er et glimrende eksempel på.

Sct. Ibs Skole kunne byde eleverne fra 7. til 9. klasse velkommen inden for efter sommerferien, hvor den nye skolebygning blev taget i brug.

Fotokredit: Rockfon