Brandstiger

Brandstiger kan i yderste tilfælde være forskellen på liv eller død, hvorfor brandstigerne altid bør tænkes ind i den overordnede sikkerhed. Brandstigen er nem at betjene, indbrudssikker og så er den altid ”lige ved hånden” hvis ulykken skulle være ude og der opstår brand.

Leverandører af og viden om Brandstiger:


D-S Sikkerhedsudstyr A/S

Menstrupvaenge 10
4700 Næstved
Tlf.: 55 44 66 44
E-mail: info@d-s.dk

web

Kompetencer: Sikkerhedsudstyr, VARMEX brandfast beklædning, faldsikringsudstyr, rækværk og tagsikring, olie og kemikaliespild, brand og redning, desinfektion og hudpleje, førstehjælp, skilte og og afmærkning, løfteudstyr, rengøring, instrumenter, lockout og tagout, opbevaring, fleksible forbindelser, outlet

Læs mere om D-S Sikkerhedsudstyr A/S


Lotek A/S

Rønsdam 10
6400 Sønderborg
Tlf.: 70 13 52 00​
E-mail: info@lotek.dk

web

Kompetencer: Gasdetektering, flammedetektering, evakueringsøvelser, førstehjælpskurser, brandslukningskurser, brandslukningsmateriel, ildslukkere, brandslukkere, slangevinder, slangeskab, brandtæpper, hjertestartere, alarm og slukningssystemer, førstehjælpsudstyr, øjenskyl, tasker og kufferter, kemikaliedragter, skæreslukker, FLIR termiske kameraer, frigørelsesværkøjer, dykker og røgdykkerudstyr, brandhjelme, redningshjelme, marine services

Læs mere om Lotek A/S


MODUM

Linkøpingvej 8
DK-4900 Nakskov, Denmark.
Tlf: 26 81 85 60
E-mail: info@modum.dk

www.modum.dk

Kompetencer: Brandstiger, Inspektionsstiger, Redningsstiger

Læs mere om MODUM


Silkeborg Stigefabrik A/S

Adidasvej 2, Knudlund Industricenter
8653 Them
Telf.: 86 84 92 44
E-mail: mail@silkeborgstigefabrik.dk

www.silkeborgstigefabrik.dk

Kompetencer: Stiger, Stilladser, Alustiger, Træstiger, Reolstiger, Faldsikring, Vægstiger, Brandstiger, Gelændersystem, Trapper, Arbejdsbroer

Læs mere om Silkeborg Stigefabrik A/S


Zarges Danmark

zarges

Roholmsvej 15
2620 Albertslund
Tlf.: 43640200
E-mail: stiger@zarges.dk

www.zarges.com

Kompetencer: Faste stigerFoldestilladserRullestilladserStigerStilladserTrappestiger

Læs mere om Zarges Danmark


Mere viden om Brandstiger:

Reelt er der 2 slags brandstiger, den fastmonterede, som har den fordel den altid er inden for rækkevidde, men måske ikke ligefrem forskønnner bygningen - Og så den mobile brandstige, som er placeret et sted i nærheden, og derfor først "skal hentes frem" i tilfælde af brand

Brandstiger skal være produceret efter gældende standard og være godkendt til  brug i nødstilfælde som brand og lign., hvorfor brandstiger er derfor lavet til at bære og holde til, så mange mennesker som der er plads til på stigen, hvorimod andre stigetyper ofte kun er bygget til at kunne holde til én person eller to.

Brandstiger gør den helt store forskel i de situationer, hvor en brand udbryder i den den nedre del af bygningen, eller i de nedre etager, hvor de indvendige udveje og flugtveje ikke længere er tilgængelige - Her kommer en brandstige til stor hjælp, da muligheden for at kravle ned udendørs dermed er vejen til sikkerhed.

Vi har her på siden samlet nogle stærke kompetente leverandører af brandstiger, ligesom du vil kunne finde lidt viden om og nyheder om netop brandstiger.


Ny type brandstige giver en sikker og røgfri nødudgang
Brand er nok nær den værste situation, man kan forestille sig som beboer i en høj etageejendom. Selvom man ikke tænker over det i dagligdagen, så kan det alligevel give ro i sjælen, hvis man ved, at der er en ekstra udvej, hvis uheldet er ude.

Direktør i Klejngaard Safety, Sofie Klejnstrup Toustrup, blev opmærksom på problemet med flugtveje, da hun flyttede til København og fik en lejlighed på femte sal.

"Rundt om i København stødte jeg ofte på ejendomme, hvor man som beboer oplever en alt for ringe sikkerhed i form af smalle og stejle bagtrapper. Hvis bagtrapperne så også bruges ulovligt til opbevaring, gør det problemet værre, da det vil gøre det svært at komme hurtigt og sikkert ud i tilfælde af brand," siger Sofie Klejnstrup Toustrup, der tilføjer, at problemet forværres af, at røg let spredes og at bagtrappen nærmest fungerer som skorsten, hvis der opstår en brand.

Det var baggrunden for, at hun og Lisa Ruegaard har udviklet en ny type brandstiger til etageejendomme. Stigesystemet kan monteres enten ovenpå taget eller inde i tagkonstruktionen og vil derfor ikke ses tydeligt fra gadeplan og vil som oftest være placeret mod gårdside. I tilfælde af brand har alle beboere mulighed for at aktivere stigesystemet, der skyder ned fra taget og automatisk fæstner sig på små bøjler på facaden.

Efterhånden som stigen kører ned forbi etagerne vipper der to små gangbroer ud ved de vinduer, som skal bruges som redningsvej. Beboerne kan så klatre ned på indersiden af stigen - med ryggen mod muren, mens brandfolk kan hjælpe fra ydersiden. Stigen der er elektrisk, har et nødbatteri og kan også udløses af brandfolkene.

"For brandvæsenet er det ligeledes en udfordring med de smalle gader i ældre byer, der giver dem dårlige adgangsforhold og dermed ringe sikkerhed. Her kan vores stiger give en ekstra sikkerhed og virke som en assistance for brandfolk, der kan hjælpe folk ud ved hjælp af stigerne," siger Lisa Rugaard.

Både hun og hendes medstifter er taknemmelige for den eksperthjælp, de har fået fra Dansk Brandteknisk Institut (DBI). I første omgang skulle de have klarhed over reglerne på området, og de viste, at så længe løsningen ikke modarbejder andre typer brandsikring, så var det både relevant og attraktivt.

Dernæst skulle man teste produktets brugervenlighed for både beboere og brandvæsen, og derfor blev der gennemført en livetest på Nordsjællands Brandskole, hvor brandfolk, samt en gruppe private mennesker mellem 7 og 85 år testede, hvordan stigerne virker i praksis. Det førte til en række justeringer og Lisa Ruegaard understreger, at samarbejdet og tests med DBI giver deres nye stigesystem validitet og seriøsitet.

Kontakt - Tlf: +45 53 52 82 84 - info@klejngaard.dk