Støjbekæmpelse

Støjbekæmpelse - der findes mange virksomheder som har kompetencer inden for støjbekæmpelse- Leverandører af støjbekæmpelse finder du i listen på denne side. Leder du efter noget andet end støjbekæmpelse, så brug søgefeltet under denne boks. LydTjek Beregner, se her – Formler, formelsamlinger og teknisk viden

Leverandører af og viden om støjbekæmpelse:


Aabo Akustik & Handel ApS

Ejbytoften 5
2600 Glostrup
Tlf.: 43 63 03 77
E-mail: fba@aaboakustik.dk

www.aaboakustik.dk

Kompetencer: Skærmvægge, Brandvægge, Skillevægge, Støjisolering, Lyddæmpning, Ventilation, Renrum, Ventilationskanaler, Taghætter, Ventilationsanlæg, Ventilatorer, Indeklima, Brandventilation, Industrikontorer, Støjdæmpning

Læs mere om Aabo Akustik & Handel ApS


Accu-Dan A/S

Rødding Tværvej 9
6630 Rødding
Telf.: 74 84 18 00
E-mail: mail@accu-dan.dk

www.accu-dan.dk

Kompetencer: Akustik løsninger, Akustik, Støjdæmpning, Akustik loft, Sandwichpaneler, Lyddæmpende vægge, Lydisolering, Støj væg, Maskinstøj, Støjindkapsling, Hygiejne akustik til fødevareindustrien, Bafler, Flytbare vægge, Støjkabiner, Teknisk Isolering, Skillevægge – vi kommer og hjælper hvor der er unødig støj.

Læs mere om Accu-Dan A/S


AcuWood by Siga Design

Industrivej 31
7900 Nykøbing Mors
Tlf. 97 71 10 36

www.sigadesign.dk/acuwood

Kompetencer: Akustik, Akustikløsninger, Akustikpaneler, Kundetilpassede løsninger, Akustikdæmpning, Lyddæmpning, Nordisk design af høj kvalitet, Industrilakering etc.

Læs mere om AcuWood by Siga Design


B6 Nordic A/S

Tranåsvej 33
9300 Sæby
Tlf.: 99 89 10 50
E-mail: b6@b6nordic.dk

www.b6.dk

Kompetencer:  Hygiejne Lydbafler, Akustik, Akustik materialer, Lydisolering, Lydabsorbering, Støjdæmpning, Akustik løsninger til industrimaskiner, Kontor Akustik, Lyddæmpende skærmvægge, Vibrationsdæmpning, Strukturlyd, Termisk isolering, Overflader, Gummi, EPDM, Neopren, Speciel løsninger til Lydisolering og Absorbering mm.

Læs mere om B6 Nordic A/S


BL Støjisolering A/S

Tåstruphøj 40
4300 Holbæk
Tlf.: +45 59451084
E-mail: bl@stoej.dk

www.stoej.dk

Kompetencer: Akustik, Skærmvægge, Støjisolering, Støjdæmpning inde, Støjdæmpning ude

Læs mere om BL Støjisolering A/S


FORCE Technology

Venlighedsvej 4
2970 Hørsholm
Tlf .: +45 43 25 14 00
E-mail: akustik@force.dk

web

Kompetencer: Byggestøj, maskinstøj, vindmøllestøj, trafikstøj, støj, vibration, lavfrekvent støj, akustik, måling støj

Læs mere om FORCE Technology – Akustik


IAC Acoustics A/S

Jernholmen 44
2650 Hvidovre
Tlf.: 36 77 88 00
E-mail: mail@iac-nordic.dk

www.iac-nordic.dk

Kompetencer: Audiometrirum, Lyddøre, Lyddøde rum, Rumakustik, Støjindkapsling, Støjskærme, Vibrationsdæmpere, Vibrationsdæmpende plader, Vibrationsisolatorer, Chokdæmpere, Lyddæmpere, Vibrationer, Støjkabiner, Trafikstøjskærme, Støj beskyttelse, Støjdæmpende gardiner, Lyd og vibrationer

Læs mere om IAC Acoustics A/S


Norsonic Danmark

Søndre Alle 34
3700 Rønne
Tlf: 71 96 12 10
E-mail: info@norsonic.dk

www.norsonic.dk

Kompetencer: Akustik, akustikløsninger, akustisk kamera, bygningsakustik, kalibratorer, lydtryksmålere, mulitikanalsystemer, måling af udendørsstøj, software, støjkilder, tilbehør, udendørsmikrofoner, vibrationsmålinger

Læs mere om Norsonic Danmark


PileByg A/S

Villerup Hovedgaard
Villerupvej 78
9800 Hjørring
Tlf.: 98 96 20 71
E-mail: info@pilebyg.dk

www.pilebyg.dk

Kompetencer: Støjskærme, facadebeklædninger, facadesystemer, hegn, interiør

Læs mere om PileByg A/S


REMA TIP TOP Danmark A/S

Ambolten 27
6000 Kolding
Tlf.: 75 52 81 33
E-mail: tiptop@tiptop.dk

www.tiptop.dk

Kompetencer: Båndservice, Båndrensning, Rensesystemer, Tromler, Båndruller, Slitagebeskyttelse, Sigteteknik, Gummisold, Møllepansring, Polyurethan, Gummi, Transportbånd, Korrosionsbeskyttelse, Flakelining, PVC-Transportbånd, Tromlemotor, Støjdæmpning

Læs mere om REMA TIP TOP Danmark A/S


Service & Støjdæmpning ApS

Holmhuse 2
7860 Spøttrup
Tlf.: +45 53 74 80 02
E-mail: tom@stojakustik.dk

www.stojakustik.dk

Kompetencer: Akustik, Akustikløsninger, Støjdæmpning, Støjpaneler, StøjreduktionStøjvægge

Læs mere om Service & Støjdæmpning ApS


Vibrakustik ApS

Søndre Alle 34
3700 Rønne
Tlf.: 60 63 12 10
E-mail: mt@vibrakustik.dk

www.vibrakustik.dk

Kompetencer: Akustik, akustikløsninger, målemikrofoner, lydmålere, monitorering, software, dataopsamling, akustiske kameraer, tilbehør, kalibrering

Læs mere om Vibrakustik ApS


WEA Technology A/S

Industrileddet 13
4000 Roskilde
Tlf.: 46 38 32 02
E-mail: info@wea.dk

www.wea.dk

Kompetencer: Strain Gauges, Vejeceller, accelerometer og andre transducere, Instrumenter og dataloggere til strain gauges, strain gauge baserede transducere, Hårdhedsmåling, Støjmåling

Læs mere om WEA Technology A/S


Frovin Vinduer og Døre – Andelsboligforening får markant bedre støjreduktion end forventet


24.okt 2019


En helt ny rapport udarbejdet af lydmålingsvirksomheden Delta viser, at andelsboligforeningen Parcelbroen har fået reduceret støjen med op mod 47 decibel efter, at samtlige 120 vinduer er blevet udskiftet. Det er markant mere en forventet og således en væsentlig forbedring af indeklimaet i de mange boliger

Tidligere på året fik andelsboligforeningen Parcelbroen på Indre Nørrebro i København udskiftet samtlige 120 vinduer i forbindelse med et større renoveringsprojekt. Her blev bygherren lovet, at en særlig kombination af koblede vinduer og indvendige forsatsrammer ikke alene ville bevare bygningens oprindelige udtryk, men også dæmpe støjen i den trafikudsatte bygning med hele 41 decibel og således skabe et betydeligt bedre indeklima for beboerne.

Men nu viser en helt ny rapport, som bygherren, entreprenøren og vinduesproducenten har bestilt i fællesskab, at støjreduktionen faktisk har vist sig at være endnu bedre end forventet. Testen har nemlig vist, at lydreduktionen i bygningen er helt op mod 47 decibel, hvilket er blandt de absolutbedste lydperformancer inden for vinduesbranchen. Det glæder både bygherren og vinduesproducenten Frovin Vinduer & Døre, der har leveret de mange vinduer:

- Vi har længe haft en god fornemmelse af, at vi har undervurderet vores vinduer i forhold til, hvor støjreducerende de faktisk er. Derfor er vi selvfølgelig også enormt glade for, at vores koblede vinduer nu i endnu højere grad har fået en blåstempling, når det gælder lydisolering, og at vi samtidig kan bidrage til, at beboerne har fået et markant bedre indeklima, lyder det fra salgschef hos Frovin Vinduer & Døre, Claus Haastrup, som fortsætter:

- Det har nemlig flere gange været bevist, at støj i hjemmet kan føre til både fysiske og psykiske sygdomme. Blandt andet har en rapport fra WHO fastslået, at trafikstøj helt ned til 53 decibel er sundhedsskadeligt og kan føre til blandt andet stress, diabetes, blodpropper og for tidlig død. Derfor er det også vigtigt, at der nu i endnu højere grad kommer fokus på indeklimaet og støjniveauet i de danske hjem.

- Jeg fornemmer ikke, at jeg bor på Indre Nørrebro
Det er lydmålingsvirksomheden Delta, som har foretaget lydmålingen både før og efter, vinduerne er blevet skiftet. Her blev støjbelastningen målt i en lejlighed på henholdsvis anden og tredje sal, som viste reduktionen på op til de 47 decibel.

En af dem, der har glæde af den væsentlige støjreduktion i hverdagen, er Line Mejer, der bor i en af boligerne, som vender ud mod Griffenfeldsgade. Hun kan mærke, at de nye vinduer har givet en bedre komfort i hverdagen på flere parametre:

- Der er sket en betydelig ændring af indeklimaet i boligen. Før var vinduerne utætte, og jeg kunne tydeligt høre bilerne, der kører på den store vej, Åboulevarden, som ligger lige op til min bolig. Nu er der blevet så stille, at man slet ikke fornemmer, at man faktisk er på Indre Nørrebro i København, og det giver både mig og de andre beboere en værdi i hverdagen, lyder det fra Line Mejer, der udover at være beboer i Parcelbroen også er formand for andelsboligforeningen.  

Foruden støjreduktionen har de særegne koblede vinduer også bidraget til, at den bevaringsværdige bygnings oprindelige arkitektur med den klassiske stil fra det forrige århundrede er blevet bevaret. Koblede vinduer stammer nemlig helt tilbage fra 1840’erne og var en populær vinduestype op igennem 1900-tallet, og i dag er Frovin specialiseret i at lave den gamle vinduestype med nutidens funktionaliteter.


Se Lydac Akustiks nye video om støjbekæmpelse
Sæt støjbekæmpelsen i system! Har du brug for at dæmpe støjen i dine lokaler er LYDAC AKUSTIK det oplagte valg for såvel virksomheder, institutioner som private.

Udover at vore produkter sørger for  at "støjen får en dæmper"  er vore produkter af høj kvalitet og vil æstetisk kunne tilfredsstille selv de mest bevidste kunder.

Læs for eksempel om Silent Deco med udskifteligt motiv på fronten, og se her i videoen, hvordan en privat familie har fået løst husets. 


MANGE FRITIDSAKTIVITETER INDEBÆRER RISIKO FOR STØJFREMKALDT HØRETAB FOR DEN UFORBEREDTE
Støj på arbejdspladsen får masser af opmærksomhed, men fyrværkeri, koncerter og elværktøj er blandt de ting man er udsat for i fritiden, som også kan forårsage høreskader

Fyrværkeri, rockkoncerter og kørsel i fritidskøretøjer er populære aktiviteter for mange mennesker. Men disse aktiviteter - for ikke at nævne udendørs gøremål som slåning af græsplæne, brug af en kædesav eller andet elværktøj - udgør også en risiko for høretab for dem, der ikke tager deres forholdsregler.

Støj på arbejdspladsen er reguleret i hele verden og er en konstant prioritet for både sikkerhedseksperter og arbejdstagere. Ofte overset er fritidsstøj. Honeywell der er den største udbyder af sikkerhedsprodukter, herunder et udvalg af høreværnsprodukter, markerer 20-året for den internationale støjbevidsthedsdag (International Noise Awareness Day), den 29. april, ved at være med til at oplyse om de mulige farer ved den støj, vi støder på uden for arbejdspladsen.

"Folk tror fejlagtigt, at man skal være stålarbejder, rockstjerne eller racerkører for at komme til at lide af høretab. Forholdet er imidlertid det, at mange ansatte får hørenedsættelse uden for arbejdstiden og bringer den med på arbejde," forklarer Brad Witt, der er audiolog og leder af enheden for bevarelse af høreevnen hos Honeywell Safety Products. (Howard Leight er varemærket for høreværnsudstyr.) "Vi begår jævnligt vold mod vores ører - på en risikabel måde - fordi vi ikke så ofte tænker på, at støj i fritiden er potentielt farligt. Høretab er en funktion af støjintensitet og varighed. Jo kraftigere støj og jo længere eksponering, jo større er risikoen for at beskadige hørelsen."

Længere tids eksponering for støj over 85 decibel (dB), omtrent samme lydstyrke som en hårtørrer, røgalarm eller blender, indebærer ifølge Witt en risiko for støjfremkaldt høretab. Eksponering for fyrværkeri i nærheden kan nå op på 162 dB og affyring af kinesere 150 dB - kraftigt nok til at forårsage øjeblikkelig, fysisk skade på øret, hvis det er ubeskyttet, og svarende til artilleribeskydning, en jetmotor ved start eller opsendelse af en raket.

Mange andre almindelige aktiviteter, såsom rockkoncerter (120 dB), racerkørsel (130 dB), kædesave (118 dB), motorcykler (105 dB), musikafspillere (103 dB), plæneklippere (94 dB) og elværktøj (93 dB) indebærer også en risiko som følge af langvarig eksponering og kan medføre høreskader og/eller ringen i ørerne som følge af selv kort eksponering.

"Vi er så vant til kraftig støj, at vi næsten er blevet ufølsomme over for det," siger Witt. "Noget af det bedste, vi kan gøre for at beskytte vores hørelse, er at være mere opmærksomme på støj og at tage nogle enkle forholdsregler for at mindske risikoen."

 Witt giver nogle fornuftige tips:
• Ved brug af musikafspillere: følg 80-90-reglen: lyt til musikafspillere ved højst 80 % lydstyrke i højst 90 minutter.
• Bær altid ørepropper eller høreværn ved brug af eludstyr, som f.eks. plæneklippere, motorsave og elværktøj.
• Hvis du pendler til og fra arbejde, kan du medbringe ørepropper, så du kan sætte dem i, hvis du har brug for dem.
• Bær ørepropper eller støjreducerende hovedtelefoner, når du flyver. Selvom flykabiner ikke udgør en støjfare, vil du føle dig mindre træt og mere udhvilet efter flyvningen.

Hvordan kan du vide, om du har støjfremkaldt høretab? Bliv undersøgt af en læge eller audiolog. Men ifølge Witt er der nogle karakteristiske tegn. Den mest almindelige årsag til ringen i ørerne er støjfremkaldt høretab. Andre potentielle tegn er problemer med at forstå andre, også selvom du kan høre dem, og problemer med at høre i menneskemængder.

"Ifølge Verdenssundhedsorganisationen lider 360 millioner mennesker verden over af et eller andet niveau af hørenedsættelse, og det skønnes, at op til halvdelen af disse tilfælde kunne være undgået," sagde Witt.

Hvis du ønsker mere information om at forebygge støjfremkaldt høretab på arbejdspladsen, kan du downloade Honeywell's hvidbog "The Benefits of Fit Testing Hearing Protectors" (på engelsk) her eller besøge http://www.honeywellsafety.com/Nordic