Gulvmaling

Gulvmaling skal af flere årsager være særdeles slidstærk, primært da det slides konstant ved bevægelse på gulvet. Så uagtet om der skal gulvmaling på beton, træ, eller parket, så skal malingen være af høj slidstærk beskaffenhed. Gulvmaling, kan som så mange andre malinger tones i masser af farver, eller blot være neutral.

Leverandører af og viden om Gulvmaling:


Aalborg Epoxy ApS

Fjembhedevej 27, Præstbro
9330 Dronninglund
Tlf.: 71 90 29 33
E-mail: info@aalborgepoxy.dk

www.aalborgepoxy.dk

Kompetencer: Epoxygulve, industrigulve, garagegulve, diverse epoxy, microcement, gulvafslibning

Læs mere om Aalborg Epoxy ApS


Borup Kemi I/S
Bækgårdsvej 53
4140 Borup
Tlf.: 57 56 00 20
E-mail: kontakt@borupkemi.dk
Kompetencer: Kemikalier og Tape

Læs mere om Borup Kemi I/S


SEAB Danmark A/S

2640 Hedehusene
Baldersbuen 15 F
Tlf.: 45 82 15 00
E-mail: info@seab.dk

www.seab.dk

Kompetencer: Lime, tape, gaffatape, montagetape, smøremidler, spray, epoxy, trælim, superlim, universallim, olieadditiver, brændstofadditiver, tætningsmidler, pakningsmidler, gevindsikring, universaltætninger, maletilbehør, maling, korrosionsbeskyttelse, autopleje

Læs mere om SEAB Danmark A/S


Mere viden om Gulvmaling:

Maling af gulve, er ofte den billigere løsning end udskiftning - Og kan ofte være en meget holdbar måde at male på. En maling som epoxy er yderst slidstærk og er meget velegnet til værksteder og gulve, hvor der slides en del.


Scandinova – Malerne får masser af nye muligheder på gulvet
Danmarks største gulvgrossist Scandinova deltager i år for første gang på Nyborg Stævnet for at øge malernes opmærksomhed på forretningsmulighederne i gulvhøjde. Her er der nemlig et stort potentiale inden for gulvmaling, som gør det langt hurtigere og nemmere at renovere eksempelvis vinyl- eller linoleumsgulve

Malere på jagt efter nye forretningsmuligheder skal vænne sig til, at opgaverne ikke længere kun findes på de vægge og lofter, hvor malerne gennem århundreder har sørget for den afgørende sidste finish: Også gulvene byder nemlig på gode forretningsmuligheder for malere, der er parate til at supplere deres klassiske portefølje med nye typer maleropgaver.

Faglighed suppleret med efterspurgte specialer
- Grænserne for, hvilke bygningsdele en maler kan arbejde på, er ikke længere så faste, som de måske har været førhen. Det betyder, at selv om malerne traditionelt har beskæftiget sig med vægge og lofter, så har de i dag mulighed for også at udføre fx gulvmaling, som er en relativt ny type opgave.

Det fortæller adm. direktør Steffen Juncker fra Scandinova, der med fire forretninger fordelt over hele landet udgør Danmarks største gulvgrossist.

Virksomheden er i 2019 med på Nyborg Stævnet for første gang, og Steffen Juncker ser frem til at snakke med malerne i de uformelle faglige rammer, der traditionelt kendetegner årets største malerfaglige begivenhed.

For selv om flere allerede er begyndt at kigge ud over de traditionelle faggrænser, er der stadig mange, som ikke ved, hvilke muligheder de har. Og dét vil Scandinova gerne bidrage til at ændre på med information og oplysning i løbet af messen.

- Modsat flere andre faggrupper er malerne ikke begunstigede af et håndværkerfradrag til at drive efterspørgslen hos boligejerne, og derfor må de kigge andre veje. Her vil det være nærliggende at supplere sin faglighed med nye specialer, der ligesom malerfaget har fokus på at sikre den afsluttende kvalitetsfinish.

Gulvmaling bliver fremtidens bygherrehit
Et konkret eksempel på sådan en specialiseringsmulighed er gulvmaling. Det kan bl.a. benyttes i de mange tilfælde, hvor bygherre står med gulvbelægninger i vinyl eller linoleum, som trænger til renovering, men hvor nedetiden og udgifterne skal holdes nede.

- Det, du gør, er helt konkret at slibe belægningen og derefter påføre en særligt egnet gulvmaling, som fx giver meget høj slidstyrke og ridsebestandighed. På den måde forlænger du gulvenes levetid, uden at det kræver et stort og tidskrævende renoveringsarbejde. Man kan også vælge enten at bevare gulvenes oprindelige udseende eller prøve et helt nyt design, forklarer Steffen Juncker og runder af:  

- For bygherre kan det spare betydelige udgifter og ressourcer, eksempelvis i stærkt trafikerede områder, som ikke uden videre kan lukkes ned uden store omkostninger. Jeg er derfor overbevist om, at det er et område, som malerne med fordel kan satse på at dygtiggøre sig indenfor.

Malerne kan på Nyborg Stævnet bl.a. kigge forbi hos Scandinova og høre mere om gulvmaling med Bona Elastic systemet, som er et komplet system til bl.a. gulvrenovering og overfladebehandling af nye gulve


Rockidan – Gulvmaling spærrer for radon
Rockidans vandige epoxymaling nedsætter radongennemtrængning til under 10% uden tab af gulvhøjde.

Opstigende radongas fra undergrunden har stor fokus i disse år, og der gøres meget for at minimere den sundhedsskadelige påvirkning i både bolig- og erhvervsbyggeri. Langt de fleste løsninger indebærer indbygning af et membranlag, som enten fylder i sig selv eller som kræver montering eller udlægning af yderligere lag for at skabe en trykstabil gulvflade. 

Med Rockidans vandige epoxymaling NM 50 Aqua Super er det nu muligt at nedsætte gennemsivningen af radon til under en tiendedel. Det viser en laboratorietest foretaget på et svensk afprøvningsinstitut. Her testede man en spånplade malet tre gange med NM 50 Aqua Super. Det oprindelige radonindhold i luften på 2466 Bq blev af spånpladen nedsat til 1752 Bq og yderligere til bare 142 Bq efter 3 gange maling. 

Med en reduktion på over 90% vil epoxybehandlingen således kunne hjælpe med at etablere et sundt indeklima i langt de fleste danske industri- og lagerbygninger, hvor radonindholdet i luften er over den anbefalede max.-værdi på 100 Bq/m3. En metode, der sparer virksomheden for at skulle igennem en omfattende og bekostelig rekonstruktion af betongulvet.

NM 50 Aqua Super er en af markedets stærkeste industrigulvmalinger og den eneste herhjemme, der tåler at stå under vand. Den vandige epoxymaling hæfter også til tætglittet beton og sågar fugtige betongulve med helt op til 100% relativ fugt.