Epoxygulve

Epoxygulve og almindelig gulve består af en gulvbelægning øverst og en gulvopbygning nedenunder. Gulvbelægningen er afhængig af, hvilken gulvopbygning der er nedenunder. Industrigulve skal kunne tåle en større belastning end traditionelle gulve.

Leverandører af og viden om Epoxygulve:


Aalborg Epoxy ApS

Fjembhedevej 27, Præstbro
9330 Dronninglund
Tlf.: 71 90 29 33
E-mail: info@aalborgepoxy.dk

www.aalborgepoxy.dk

Kompetencer: Epoxygulve, industrigulve, garagegulve, diverse epoxy, microcement, gulvafslibning

Læs mere om Aalborg Epoxy ApS


Kronospan ApS

Fabriksvej 2, Pindstrup
8550 Ryomgaard
Telf.:  89 74 74 74
E-mail: sales@kronospan-dk.dk

web

Kompetencer: Gulvvarme, gulvplader til gulvvarme, klimagulv, undergulv, nyt gulv, underlag til gulv, gulvplader med spor, gulvopbygning, spånplader, varmegulv

Læs mere om Kronospan ApS


Linotol Danmark


Olaf Ryes Gade 7K
6000 Kolding
Tlf.: 26 83 27 99
E-mail: info@linotol.dk

web

Kompetencer: Betongulve, betonkonstruktioner, armeret beton, parkeringsdæk, klinkegulve, fugefri gulve, designgulve, entre gulve, vedligehold af gulve

Læs mere om Linotol Danmark


PERGO
Unilin Nordic AB - Pergo

Hyllie Boulevard 10 A
21532 Malmö Sweden
Tlf.: +45 80 88 33 39
Email: customercare.nordic@unilin.com

web

Kompetencer: Gulvvarme, gulve, laminatgulve, vinylgulve, lydreducerende underlag

Læs mere om PERGO


ARDEX – Fleksible betongulve i råt look holder mulighederne åbne
Scandinova i Herlev har fået helt nye gulve i epoxybelagt beton. De er valgt for at sikre optimal fleksibilitet de næste mange år frem. ”Jo flere anvendelsesmuligheder gulvene har fra starten, jo lavere er risikoen for dyre renoveringer, når moden igen skifter,” understreger Lyhmark Entreprise, der har udført gulvarbejdet
Det betaler sig at tænke langsigtet, når der skal investeres i nye gulve. For selv om tidsånden altid vil kalde på bestemte materialer, teksturer, farver og mønstre, skifter moden også hurtigt. Derfor er de nye gulve hos gulvgrossisten Scandinova i Herlev lavet, så de er så fleksible som muligt de næste mange år frem. Ingen risiko for renovering før tid - Jo flere anvendelsesmuligheder, jo lavere er risikoen for dyre renoveringer, når andre farver eller materialer kommer på mode. Hvis man vælger gulvløsninger, som ikke åbner for ret mange andre udtryk eller anvendelser senere, er der en risiko for, at de skal laves om allerede efter få år, selv om de stadig har masser af levetid tilbage. Det fortæller Jens Kjeldmark, der er medindehaver af Lyhmark Entreprise. Firmaet har netop udført gulvene hos Scandinova, hvor der overalt er brugt ARDEX K 80 gulvspartelmasse, som efterfølgende er belagt med epoxy. Det giver en vaskbar, ikke-sugende og slidstærk løsning, som også kan holde til gående og kørende tung trafik. Derfor kan man nu hos Scandinova køre en palleløfter direkte fra lageret og ind i udstillingen. Alt er lavet i samme niveau, så det ikke er nødvendigt at være opmærksom på forhøjninger eller overgange mellem belægninger, ligesom beton- og epoxybelægningen er så robust, at den ikke tager skade. - Et ligeså vigtigt aspekt er, at gulvløsningen er let at justere, hvis betonlooket eller farven om tre år ikke længere er ligeså populære. Der kan fx nemt lægges en ny farve på, eller gulvet kan hurtigt påføres en belægning af alt fra træ til linoleum, uden at det bliver dyrt, uddyber Jens Kjeldmark. Brug de rette løsninger og vær obs på detaljerne Selv om det umiddelbart lyder simpelt at lægge betongulv ud og efterfølgende påføre epoxy, kræver løsningen, at man bruger de rigtige produkter og både har styr på sit håndværk og blik for de vigtige detaljer. Den plastforstærkede ARDEX K 80 er selvnivellerende og flyder dermed jævnt ud af sig selv, men gulvlæggerne fra Lyhmark Entreprise har også haft pincetterne i brug for at sikre pæne overflader. - Vi har simpelthen været hele gulvfladen efter med pincetter for at få fjernet alle urenheder inden tørring og påføring af epoxy. En del af charmen ved denne gulvtype er det rå look, men derfor skal gulvet stadig have en ensartet overflade uden urenheder, runder Jens Kjeldmark af

Millioner kan spares på gulvbelægning
De sidste års mange besparelser i den offentlige sektor og finanskrisen har efterladt mange firmaer med dårlig gulvbelægning.

Ud over at påvirke indeklimaet besværliggør de nedslidte gulve også rengøringen. Det er forbundet med store omkostninger, at udskifte gulvbelægning og det er ikke mindst en tidskrævende proces, hvor virksomheder eller institutioner skal holde lukket i flere uger. Men i mange tilfælde er udskiftning slet ikke nødvendigt. De gamle gulve kan nemlig renoveres til en brøkdel af hvad ny gulvbelægning koster. Samtidig er processen væsentlig hurtigere.
Tysk innovation
For mere end 10 år siden opfandt den tyske virksomhed Dr. Schutz en løsning, der kan erstatte udskiftning af gamle gulvbelægninger. Systemet kaldes PUR og fungerer som en ny overflade på det eksisterende gulv. Det eksisterende gulv afrenses med specialrengøring, herefter påføres PUR. Resultatet er et gulv, der ser ud som et helt nyt, men har en holdbarhed, der er væsentlig længere. Hvis gulvet skal have en anden farve, kan der tilføres den ønskede farve til PUR-behandlingen - og det er endda muligt at lave skridsikre overflader, hvis der skulle være behov for det. PUR-behandlingen er UV-resistent, så gulvet ikke bliver misfarvet. Gulvbehandlingen med PUR koster væsentlig mindre end et nyt gulv og hvis f.eks. et ældre gulv af linoleum behandles med PUR forlænges slidstyrken med op til 6 gange. Yderligere kan en PUR-behandling foretages på få dage, hvor det kan tage uger at lave en ny belægning.

I Danmark er PUR-behandlingen ikke så kendt endnu, alligevel har store institutioner som Rigshospitalet, Roskilde Universitet og Københavns Lufthavn udnyttet de store fordele, der er med en PUR-behandling.

PUR er fremtiden, når det drejer sig om gulvbehandling.
Alt for mange skifter deres eksisterende gulv ud, helt uden grund. Det er kostbart og slet ikke nødvendigt. Heller ikke hvis man er blevet træt af farven. Man kan endda vælge et flerfarvet gulv eller få mønstereffekter. Vi har nu arbejdet med PUR i mere end 2 år, og det er et imponerende produkt, fortæller Brian Phillip fra Holmblads Gulve. Holmblad har eksisteret i mere end 6 år og har stor erfaring indenfor ejendomsservice, for over et år siden kom Holmblads Gulvservice til. Tidligere var der mest fokus på udskiftning af gulvbelægninger, men nu har PUR efterhånden overtaget. Da det sparer kunderne for tid og penge.

PUR er miljøvenligt og har den eftertragtede DIBt-godkendelse.