Industrigulve

Industrigulve og almindelig gulve består af en gulvbelægning øverst og en gulvopbygning nedenunder. Gulvbelægningen er afhængig af, hvilken gulvopbygning der er nedenunder. Industrigulve skal kunne tåle en større belastning end traditionelle gulve - Beregninger til Gulve, hegn og vægge - Formler, formelsamlinger og teknisk viden

Leverandører af og viden om industrigulve:


AAG Aalborg Gummivarefabrik A/S

Sundsholmen 3
9400 Nørresundby
Tlf.: 98 15 80 22
E-mail: info@aag.world

web

Kompetencer: Teknisk gummi, gummidug og plader, pakninger, måtter, profiler og tætningslister, vibrationsdæmpning, plast og skum, støbte emner, gulve og underlag, staldprodukter, lim og klæb, afskærmning, beskyttelse, vulkanisering, fendere, industrislanger

Læs mere om AAG | Aalborg Gummivarefabrik A/S


Aalborg Epoxy ApS

Fjembhedevej 27, Præstbro
9330 Dronninglund
Tlf.: 71 90 29 33
E-mail: info@aalborgepoxy.dk

www.aalborgepoxy.dk

Kompetencer: Epoxygulve, industrigulve, garagegulve, diverse epoxy, microcement, gulvafslibning

Læs mere om Aalborg Epoxy ApS


Decorativa

Sandvejen 11 A
4000 Roskilde
Tlf.: 46 32 05 01
E-mail: bpj@decorativa.dk

www.decorativa.dk

Kompetencer: Betonrenovering, Flydemørtel, Industrigulve, Vandtætning

Læs mere om Decorativa


Kronospan ApS

Fabriksvej 2, Pindstrup
8550 Ryomgaard
Telf.: .: 89 74 74 74
E-mail: novopan@novopan.dk

www.novopan.dk

Kompetencer: Gulvvarme, gulvplader til gulvvarme, klimagulve

Læs mere om Kronospan ApS


Linotol Danmark


Olaf Ryes Gade 7K
6000 Kolding
Tlf.: 26 83 27 99
E-mail: info@linotol.dk

web

Kompetencer: Betongulve, betonkonstruktioner, armeret beton, parkeringsdæk, klinkegulve, fugefri gulve, designgulve, entre gulve, vedligehold af gulve

Læs mere om Linotol Danmark


Nordic Total Byg

Industriparken 15
6630 Rødding
Tlf.: 23 23 29 88
E-mail: ntb@nordictotalbyg.dk

www.nordictotalbyg.dk

Kompetencer: Epoxygulve, epoxyvægge, industrigulve, renovering af staldbygninger

Læs mere om Nordic Total Byg


Sundolitt A/S

Krog Skolevej 3
7190 Billund
Tlf.: 70 11 10 20
E-mail: sundolitt.kundeservice@sundolitt.com

www.sundolitt.com/da

Kompetencer: Radon, radonspærre, radonsikring, perler, vintermåtter, pladeprodukter, EPS isolering, XPS isolering, trinlydplade, fundering, gulve, gulvvarme, vægge, kældervægge, hulmursisolering, tage, anlæg og let fyld

Læs mere om Sundolitt A/S


Uretek

Tværvejen 6
5580 Nørre Aaby
Tlf.: +45 70203301
E-mail: info@uretek.dk

www.uretek.dk

Kompetencer: Borede fundamenter, Efterfundering, Fundering, Punktfundering, Skruefundamenter, Bæredygtigt byggeri, Geoteknik, Industrigulve, Jordbundsundersøgelser, Jordarbejde, Jordboring, Punktfundering

Læs mere om Uretek


Velosit Danmark ApS

Krøyer Kielbergsvej 3, 3.th
8660 Skanderborg
Tlf.: 28 25 20 23
E-mail: kontakt@velosit.dk

www.velositdanmark.dk

Kompetencer: Betonrenovering, industrigulve, vandtætning, brorenovering, overfladebehandling

Læs mere om Velosit Danmark ApS


Vento Nordic A/S

Over Hadstenvej 56-58
8370 Hadsten
Tlf.: 87 73 60 70
E-mail: mail@vento.dk

web

Kompetencer: Skorstene, montage tilbehør, pejse, gaspejse, biopejse, terrassevarme, elpejse, pejseindsatse, brændeovne, havefakler, hybridpejse, hætter, sektioner, dampspærre, gulvplader, Vento Rør, stålforinger, flexslanger

Læs mere om Vento Nordic A/S


Mere viden om industrigulve:

Ved valg af belægning til et industrigulv skal man naturligvis tage hensyn til egenskaber som vedligeholdelse, slidstyrke, komfort ved færdsel på gulvet med videre. Ofte anvendes fiberarmeret beton som gulvopbygning til at skabe sikre og yderst holdbare resultater - fra mindre produktionshaller til store erhvervskomplekser.


Master Builders Solutions lancerer Ucrete® CS, et unikt, robust, farvestabilt gulv med forbedrede æstetiske egenskaber
Et innovativt, farvestabilt Ucrete-gulv fra Master Builders Solution lanceres over hele Europa fra begyndelsen af 2020. Ucrete CS bygger på 50 år med de enestående Ucrete gulve og leveres i et udvidet farvesortiment, inklusive pastelnuancer, som giver endnu flere muligheder for at installere flotte gulve i industrimiljøer.

Lanceringen af Ucrete CS repræsenterer et stort skridt fremad inden for robuste industrigulve, takket være systemets resistens mod misfarvninger, UV-bestandighed og farvestabilitet. Således sætter Ucrete CS nye standarder for kundernes forventninger til holdbart udseende på gulve i levnedsmiddel- og drikkevareindustrien.

Ian Smith, Global Business Segment Manager, Performance Flooring hos Master Builders Solutions, forklarer: ”Mange Ucrete-gulve er stadig i brug efter flere årtier og bidrager på den måde til lavere omkostninger for ejerne. Vores innovative Ucrete CS-system, som reducerer misfarvning fra kemiske pletter og farveændringer, der skyldes UV-stråling, repræsenterer således noget helt nyt, når det gælder kundernes æstetiske forventninger! Der bliver ikke gået på kompromis, når det gælder ydelse på højeste niveau.”

Udover disse nye egenskaber har man bevaret alle de velkendte ydelsesegenskaber, som har gjort Ucrete markedsførende inden for gulve til aggressive forarbejdningsmiljøer. Ucrete CS er det oplagte valg, når der er behov for højtydende, langtidsholdbare gulve med lave vedligeholdelsesomkostninger.

Som det gælder alle Ucrete-systemer, giver Ucrete CS fremragende bestandighed over for kemikalier, inklusive organiske og ikke-organiske syrer samt udslip af kogende vand og rengøring ved høje temperaturer. Ucrete sætter standarden for industrigulve til levnedsmiddelindustrien – inklusive mejerier, bryggerier og sodavandsfabrikker – samt i medicinalindustrien og den kemiske industri.

Ucrete – robuste og innovative gulve i mere end 50 år

Lige fra starten har innovation været den vigtigste drivkraft for udviklingen af vores Ucretesystemer. Betydelige investeringer i forskning og udvikling har gjort det muligt at opnå en række milepæle i løbet af de seneste 50 år, for eksempel:

1982: Det første antistatiske, hygiejniske terrazzogulv til medicinalindustrien

1993: Det første robuste, flydende påførte gulv med modstandsdygtighed over for termiske chok og ergonomisk udlægning

2003: De første systemer med forskellige grader af specificeret skridsikkerhed – den vigtigste sikkerhedsfaktor for levnedsmiddel- og drikkevareindustrien

2011: De første ekstra hurtighærdende systemer - og det endda også ved lave temperaturer

2018: Robust, antistatisk gulv, der tåler termiske chok og kemisk påvirkning

Det nye Ucrete CS-system repræsenterer endnu en vigtig milepæl i Ucretes historie. Med UV-beskyttelse, som gør det farvestabilt, samtidig med god resistens mod misfarvninger af ved kemiske stoffer er Ucrete CS et attraktivt, særdeles holdbart, hygiejnisk og sikkert gulv.


Timberman – Korkgulve skaber et sundt arbejdsmiljø i nyt lægehus
Et nyt lægehus skal snart indvies på Frederikshavn Sygehus efter en omfattende renovering, der løber op i godt 7 millioner kroner

I lægehuset er der lagt vægt på et godt arbejdsmiljø med gulve, som skal sikre de bedste arbejdsvilkår ved at være lyddæmpende, hygiejnevenlige og affjedrende. Her har gulvvirksomheden Timberman leveret 270 kvadratmeter Wicanders korkgulv.

Den tidligere modtagelsesklinik på Frederikshavn Sygehus har det seneste halve år gennemgået en omfattende renoveringsproces, så der den 4. april kan indvies et helt nyt lægehus til glæde for 9.500 patienter, som ellers stod til at miste deres læge. Det nye lægehus skal nemlig samle fire forskellige praksisser fordelt i byen, hvor de nuværende læger i løbet af de næste måneder går på pension.

Lægehuset skal således tiltrække nye læger, og derfor er der i renoveringsarbejdet lagt stor vægt på at gøre stedet til en attraktiv arbejdsplads med gode arbejdsforhold for potentielle nye læger. I den forbindelse har valget af byggematerialer spillet en væsentlig rolle, hvor der eksempelvis som loftløsning er valgt troldtektloft, som forbedrer akustikken, mens der som gulvløsning er valgt korkgulve fra Timberman, som understøtter et sundt og behageligt arbejdsmiljø:

- Vi har forsøgt at skabe et moderne lægehus med et sundt og behageligt arbejdsmiljø, som nu skal bidrage til at tiltrække nye læger. Her er korkgulvets kvaliteter i høj grad med til at skabe optimale og attraktive arbejdsforhold. Korken har nemlig den helt særlige egenskab, at den er affjedrende at gå på og samtidig med til at skabe en god akustik ved at dæmpe både trin- og rumklang. Det giver et roligt arbejdsmiljø uden stressende og sundhedsskadelig støj, forklarer Christian Krøgholt, der er tegnestueleder hos Arkitektfirmaet Hovaldt, som har været totalrådgiver på projektet, og tilføjer:

- Derudover har vi haft mange æstetiske overvejelser, og her bidrager korkgulvets naturtro træoverflade og varme farve til en visuelt behagelig atmosfære.

Renoveringen af lægehuset er et resultat af regeringens sundhedsreform, hvor der blev afsat en pulje på 200 millioner kroner til oprettelse af sundheds- og lægehuse over hele landet, som kommuner og regioner kunne søge. Puljen blev fordelt på 30 projekter i 26 af landets kommuner, og lægehuset i Frederikshavn fik som et af projekterne bevilliget 6,6 millioner til renoveringen, der i alt løber op i 7-8 millioner kroner.

Gulvene understøtter høje hygiejnekrav

Projektet omfatter samlet set omkring 600 indvendige kvadratmeter med tilhørende udearealer, og da klinikken fortsat har skullet fungere under byggeprojektet, er renoveringen foregået i to etaper. Alle indvendige overflader og installationer er blevet skiftet, herunder gulvene, og Timberman har her leveret 270 kvadratmeter korkgulv, som ligger i alle lægehusets konsultationsrum. Det valgte gulv er et Wicanders HydroCork i farven Wheat Oak og har en tykkelse på 6 mm. Gulvet har en overflade i phthalatfri vinyl med en naturtro trælignende struktur og en kerne bestående af 2,7 mm vandresistent kork: 

- Gulvets korkkerne er vandresistent, hvilket bevirker, at spildte væsker ikke trænger ind og ødelægger gulvet. Da det er en offentlig bygning med mange mennesker, som dagligt færdes i rummene, har det i det hele taget været vigtigt, at gulvene var praktiske. Det er derfor meget slidstærkt og kan holde til, at mange mennesker går ind og ud hver dag med alt fra kondisko til høje hæle – og skulle man tabe et instrument, kommer der ikke så let mærker, forklarer projektleder hos Timberman, Kim Dyhr Jørgensen, og fortsætter:

- Det er desuden vedligeholdelsesvenligt og kan holde til både skrappe rengøringsmidler og sprit, hvilket er utroligt vigtigt i en sundhedsbygning med høje hygiejnekrav.

På grund af det store fokus på hygiejne var det særligt vigtigt, at gulvene kunne holde til, at der bliver spildt væsker som eksempelvis sprit – uden at der efterfølgende kom synlige pletter. Bygherren fik derfor testet, om Wicanders-gulvene kunne holde til spritstænk, hvilket viste sig at være tilfældet. Herefter blev der givet grønt lys til, at gulvene kunne lægges.


Altro – Sådan reducerer du faldrisici i køkkenområder
Vidste du, at omkring 20 procent af alle alvorlige arbejdsulykker skyldes, at folk falder, glider eller snubler? Her er en hurtig top 5 over tiltag, der allerede fra starten kan minimere risikoen for faldulykker i hotel- og restaurationsbranchen.

Generelt skyldes ca. 20 procent af alle arbejdsulykker med over 3 ugers fravær, at ansatte falder, glider eller snubler på arbejdspladsen. Og ifølge Det Europæiske Arbejdsmiljøagentur udgør fald-, glide- og snubleulykker den hyppigste årsag til skader i alle brancher fra sværindustri til kontorarbejde.

Selv den mindste fejl kan blive rigtigt dyr
Ikke mindst ansatte i hotel- og restaurationsbranchen er udsatte, idet spild af fx vand, olie og fedtstoffer på et køkkengulv kan øge skridrisikoen til mere end en ud af tyve. Det viser tests fra Altro, som fremstiller to ud af tre sikkerhedsgulve, der anvendes i Danmark. 

- Selv om man prioriterer at reducere risikoen for fald, gliden og snublen, kan selv den mindste fejl hurtigt vise sig at blive rigtigt dyr, hvis uheldet sker. Spildt mad og drikkevarer, tæpper der river sig løs, revner og huller i gulvene samt dårlig belysning er alle sammen ingredienser i en farlig cocktail i mange moderne køkkener, forklarer nordisk salgschef i Altro Michael Persson.

Han har derfor nedenstående fem gode råd til projekterende, facility managers, driftsansvarlige og andre beslutningstagere med ansvar for indretningen af restauranter og professionelle køkkener.

Tip #1: Sørg for at gulvene har et passende niveau af skridsikkerhed
Når man glider på et gulv, skyldes det manglende greb mellem skoen og det underlag, man går på. Overflader, der hyppigt udsættes for vand, fedtstoffer, olie og lignende, har en større skridrisiko, og Altro har derfor udviklet sikkerhedsgulvet Altro Stronghold 30/K30.

Gulvet tilbyder Altros højeste niveau af skridsikkerhed (PTV ≥ 55, R12) og reducerer skridrisikoen til en ud af en million, selv når der spildes vand, olie eller fedtstoffer på gulvet. Det gør Altro Stronghold 30/K30 ideelt til køkkenområder.

- Uanset hvilket behov risikovurderingen afdækker, så findes der et gulv, som løser opgaven, hvad enten det er et specialgulv, et sikkerhedsgulv eller et glat vinylgulv til områder med lav skridrisiko, understreger Michael Persson.

Tip #2: Vælg gulve med vedvarende skridsikkerhed gennem hele levetiden
Gulve i restauranter, caféer og barer udsættes for mange skosåler i dagens løb. Og hvis man vælger et sikkerhedsgulv for at reducere skridrisikoen, er det afgørende, at skridsikkerheden ikke slides bort over tid.

- Her skal man vælge sikkerhedsgulve med vedvarende skridsikkerhed gennem hele levetiden og sørge for at få producentens dokumentation for, at skridsikkerheden bevares, også efter at gulvene er taget i brug og udsættes for slitage, lyder rådet fra Michael Persson.

Tip #3: Rengør og vedligehold gulvene regelmæssigt efter producentens anvisninger
Selv de mest skridsikre gulve kan blive farlige at færdes på, hvis de ikke vedligeholdes hyppigt og hensigtsmæssigt. Rengøringsmidler, voks og forskellige forseglingsmidler kan alle påvirke skridsikkerheden, ligesom forkerte rengøringsprocedurer kan skabe en unødig sikkerhedsrisiko.

- Her kan man gøre meget både for sikkerheden og hygiejnen i køkkenet, når man følger producentens anvisninger om rengøring og vedligeholdelse, tilføjer Michael Persson.

Tip #4: Sørg for glatte, samlingsfrie overgange mellem gulve
I modsætning til hvad man måske skulle tro, så er en hævet barriere ikke den eneste måde at forbinde to tilstødende gulvoverflader på. Samtidig øger niveauforskelle risikoen for, at man snubler eller falder, ligesom de kan hindre fri bevægelse hen over gulvene. Forskelle i niveau kan i øvrigt både stamme fra selve indretningen og fra tidens tand, hvor eksempelvis fugt kan skabe buler i gulvbelægningen. 

Samlingsfrie overgange, der bl.a. kan opnås ved hjælp af varmsvejsning, betyder, at gulvene bliver nemmere at bevæge sig rundt på, samtidig med at de skaber et ensartet udseende og reducerer risikoen for at falde. 

Tip #5: Brug kontraster i lysrefleksion til at skabe tydelig identifikation
Lysrefleksionsværdier (LRV’er) og de funktionelle og designmæssige forskelle, man kan skabe ved hjælp af dem, bliver sjældent taget i betragtning. LRV måler lyskontrasten på en skala fra 0 til 100, hvor nul er mørkt, og 100 er lyst. 

- Når man designer en restaurant, kan man fx bruge kontrasterende LRV’er til at advare folk om niveauforskelle i gulvet, så man reducerer faldrisikoen, når lokalet fx er fyldt med folk, der ikke kender indretningen i forvejen. Men det skal gøres rigtigt, og her bør man gå efter 30 points forskel i LRV for gulve, vægge og lofter for at sikre den optimale effekt, siger Michael Persson til slut


Altro – Klæbemiddelfrit gulv reducerer udgifterne markant
Justesen Gulve har netop renoveret gulve på et plejecenter i Hinnerup. Firmaet benyttede sikkerhedsgulvet Altro XpressLay, der blev lagt direkte på det eksisterende parketgulv uden brug af klæbemidler – og uden behov for genopretning, når det engang skal udskiftes. Det gør løsningen næsten udgiftsneutral

I både den offentlige og den private plejesektor holdes udgifterne i stram snor. Der er derfor fokus på løsninger, der bidrager mest muligt til at holde omkostningerne nede uden at gå på kompromis med den funktionalitet, som kræves i plejemiljøer.
 
Derfor fik plejecenteret Hinneruplund i Hinnerup for nyligt renoveret gulve i to beboerværelser med det klæbemiddelfri sikkerhedsgulv Altro XpressLay. Gulvet kombinerer vedvarende høj skridsikkerhed gennem hele levetiden med markante besparelser på selve installationen samt den daglige vedligeholdelse.
 
Sparer arbejdsgange og undgår ventetid
Altro XpressLay monteres nemlig helt uden brug af lim eller klæbemiddel. Samtidig er det konstrueret med en nubret overflade på undersiden, der tillader fugten fra underlaget at passere og gør, at gulvet kan udlægges helt glat uden brug af lim.
 
Byggeleder Claus Neubert fra Justesen Gulve, der har stået for gulvrenoveringen i de to beboerværelser på Hinneruplund, fortæller:
 
- Vi sparer både arbejdsgange og undgår ventetid på lim, der skal tørre, så montagetiden forkortes væsentligt. Gulvet er nemt at skære til, lægge ud og svejse, og du kan endda gå på det med det samme, da du ikke skal vente på, at limen tørrer færdig.
 
Så godt som udgiftsneutral gulvløsning
Beboere på plejehjem lejer sig ind og betaler for istandsættelse ved fraflytning. Da Altro XpressLay er monteret direkte oven på det lakerede parketgulv og nemt kan fjernes igen ved fraflytning, undgår man imidlertid at skulle afslibe eller renovere parketgulvet efterfølgende.
 
- Det gør, at løsningen er tæt på at være udgiftsneutral, understreger Claus Neubert.
 
Samtidig er sikkerhedsgulvene fra Altro lette at rengøre, hvilket igen er med til at holde omkostningerne til drift og vedligeholdelse nede mange år frem. Det gør det også lettere at opretholde de krævede hygiejnestandarder. Områdeleder for Altro i Danmark, Norge og Sverige Michael Persson uddyber:
 
- Altro XpressLay er designet til at spare bygherre for både tid og penge, idet det er hurtigt at installere, nemt at fjerne igen og efterfølgende let kan bruges andre steder. Det er også det første sikkerhedsgulv, der kan genanvendes 100 pct., og dermed gavner det både brugerne og miljøet.
 
Derudover er sikkerhedsgulvene fra Altro fremstillet af op mod 20 pct. genbrugsmaterialer, der bl.a. indsamles via den succesrige take-back ordning Recofloor, som Altro sammen med en anden gulvproducent grundlagde tilbage i 2009. Via Recofloor er det indtil videre lykkedes at indsamle i alt over 3.000 tons genbrugsmateriale


Altro Wood – Nye og forbedrede serier giver flere designmuligheder
Altro udvider sin Altro Wood™ kollektion med lanceringen af en ny 15 dB gulvserie med trælook – Altro Wood™ Silence – samt to nye og forbedrede serier – Altro Wood™ og Altro Wood™ Acoustic

Uanset om du ønsker at skabe en varm og hjemlig æstetik eller vil forvandle et rum til et cool, tidssvarende udstillingsområde, kan Altro Wood kollektionen hjælpe dig med at gøre din designvision til virkelighed.
 
Antallet af valgmuligheder er blevet udvidet med nye farver, et fine-line design i bambus-look samt brede plankedesigns, der er rustikke og klassiske.
 
Altro Wood serien på 2 mm er tilgængelig i 20 varianter, så der bliver større valgfrihed for kunderne. Den nye serie på 2,85 mm, Altro Wood Silence, fås i 12 varianter og tilbyder komfort under fødderne samt 15 dB lydreduktion, der er fantastisk til støjende miljøer. Endelig er der med Altro Wood Acoustic på 3,9 mm og 19 dB lydreduktion 6 varianter at vælge imellem, der ligeledes yder komfort under fødderne.
 
Produkterne egner sig til indendørs rum, hvor der er lavt potentiale for spild af vand og andre kontaminanter.
 
Design- og farvemuligheder matcher på tværs af serierne, så du kan opnå et konsistent look i forskellige områder. Du vælger blot ud fra den tekniske performance, der kræves i området


BASF lancerer industrigulvet Ucrete MF40AS
BASF lanceret et nyt, slidstærkt, antistatisk gulvbelægningssystem, baseret på polyuretancement-teknologi
Med Ucrete MF40AS har BASF lanceret et nyt, slidstærkt, antistatisk gulvbelægningssystem, baseret på polyuretancement-teknologi. Systemet er et supplement til BASF's produktportefølje af kemiske løsninger til byggebranchen, som er samlet under navnet Master Builders Solutions®. Ucrete MF40AS har en række fordele i form af et sikkert og æstetisk arbejdsmiljø, robusthed og holdbarhed. Takket være de antistatiske egenskaber beskytter gulvet udstyr, som er følsomt over for elektrostatiske udladninger og kan derfor bruges i områder med eksplosionsfare. "Vores kunder efterspørger i stigende omfang antistatiske gulvbelægningssystemer. Dette er en følge af ATEX-direktiverne (ATmosphères EXplosibles), der stiller krav til udstyr i eksplosionsfarlige omgivelser samt det stigende antal elektroniske komponenter, der anvendes i industrien. Med lanceringen af Ucrete MF40AS ønsker vi at tilfredsstille denne stigende efterspørgsel og yderligere styrke vores portefølje af industrigulve," siger Philip Ansell, European Marketing Manager for Ucrete Industrial Flooring hos BASF. Ucrete MF40AS-gulvets kombination af kemikalie-resistens, holdbarhed og antistatiske egenskaber gør gulvet til en unik løsning på et sikkert arbejdsmiljø – særligt for kunder i levnedsmiddel-, medicinal- og produktionsindustrien. Takket være den nye teknologi fås Ucrete MF40AS nu foruden standardfarverne også i cremefarvet og klar gul. Som alle Ucretegulve er det nye system kompakt og uigennemtrængeligt. Det overholder de strengeste krav til hygiejne og kan modstå ekstreme termiske, mekaniske og kemiske belastninger – og kan derfor tilbyde en lang levetid. Videoen Ucrete Destruction challenge" viser, hvor slidstærke og holdbare Ucrete-gulvbelægningerne er. Eksperterne fra Master Builders Solutions testede et Ucretegulv på brutal vis – bl.a. ved at hælde flydende nitrogen over det og ved at slå på det med en stor mukkert, men gulvet tålte det hele. Ucrete er verdens mest solide gulv. Det blev lanceret i 1969 og er siden blevet brugt i forskellige industrier, bl.a. levnedsmiddel-, kemikalie- og medicinalindustrien. Ucretegulvenes rensbarhed kombineret med deres kemiske, termiske og mekaniske modstandsdygtighed gør dem velegnede til steder, hvor der kræves en solidt, hygiejnisk og holdbart gulv.

Altro – Det dekorative og klæbemiddelfrie Altro Cantata slår den helt rigtige tone an
Altro løfter nu sløret for sin seneste innovation: Det dekorative og klæbemiddelfrie Altro Cantata™ gulv – der er designet til at gøre maksimalt indtryk med minimal nedetid. Altro Cantatas 16 soft-look nuancer strækker sig fra diskrete naturfarver til smukke, livfulde nuancer, så du kan ramme den helt rigtige tone med uendelige designmuligheder

Det nye gulv er designet til anvendelse i travle miljøer, hvor dage med nedetid og afbrydelse ikke er en mulighed, som fx på hospitaler, skoler og områder, der generelt præges af trafik. Ved at anvende Altros prisvindende, klæbemiddelfrie installationsmetode kan du med Altro Cantata halvere installationstiden sammenlignet med et traditionelt gulv. Ingen klæbemidler betyder også, at der ikke er nogen lugt.
 
Altro Cantata er et robust 2,2 mm gulv, som kan holde til mediumtung til svær trafik. Det betyder, at gulvet performer i travle miljøer, ligesom du forventer det af et Altro gulv.     
 
Gulvet er samtidig let at rengøre, så de opsigtsvækkende farver holder sig flotte i det lange løb. Altro Cantata er ligeså holdbart som et Altro gulv, der installeres med brug af klæbemiddel – uden rynker eller bevægelser. Det opnår optimale installationsresultater og leveres med Altros 5 års garanti.
 
Altro Cantata er 100 pct. genanvendeligt efter endt brug og kan også genbruges i andre installationer. Affaldsmængden er minimal, idet der kun benyttes et enkelt produkt, og alle produktrester kan genanvendes andre steder eller genbruges. Ved endt levetid kan gulvet hurtigt fjernes og genanvendes eller genbruges. Og som du forventer det af Altro, så er Altro Cantata selvfølgelig ftalatfri og bruger biologiske blødgørere.
 
Altro Cantata harmonerer perfekt med andre Altro gulve, så du har mulighed for at skabe det udseende og den stemning, som du ønsker – hele vejen igennem


Altro – Genbrugsmaterialer vinder frem i danske sikkerhedsgulve
Knap to ud af tre sikkerhedsgulve i danske byggerier fremstilles af Altro

Allerede nu bruger virksomheden op mod 20 pct. genbrugsmaterialer i produktionen, og procentdelen øges løbende, ligesom Altro står bag verdens første 100 pct. genanvendelige sikkerhedsgulv.

Ifølge en analyse fra den grønne tænketank The Ellen MacArthur Foundation er der i den danske byggebranche et potentiale på 6,5-9,0 mia. kr. om året ved at fremme såkaldt cirkulær økonomi via bl.a. øget genbrug af byggeaffald og genanvendelse af brugte byggematerialer. 

Inden for sikkerhedsgulve er byggeriet i Danmark imidlertid allerede godt på vej: Ca. 65 pct. af de sikkerhedsgulve, der anvendes herhjemme, fremstilles nemlig hos Altro, der er verdens førende producent af sikkerhedsgulve med vedvarende skridsikkerhed gennem hele gulvets levetid. Det betyder, at sikkerhedsgulvene bevarer samme høje skridsikkerhed år efter år uanset den brug, som gulvene udsættes for, da skridsikkerhedsteknologien fortsætter gennem hele belægningen frem for kun at ligge på overfladen som en coating.

Hos Altro anvender man allerede i dag op mod 20 pct. genbrugsmateriale i form af bl.a. vinylfraskær og genbrugsglas i sin produktion.

Øger løbende mængden af genbrugsmateriale

- Alle vores produkter fremstilles af materialer i højeste kvalitet, og gulvene er samtidig 100 pct. genanvendelige, før de installeres. Det betyder, at enhver form for fraskær og gulvrester, der er tilbage, når installationen af sikkerhedsgulvene er udført, kan genanvendes i fremstillingen af nye sikkerhedsgulve, fortæller Michael Persson, der er områdeleder for Altro i Danmark, Norge og Sverige.

Altro var den første producent i verden, som investerede i et komplet genanvendelsessystem til sikkerhedsgulve. Det betyder, at virksomheden i dag har et lukket kredsløb i produktionen med en affaldsprocent på nul i forhold til de materialer, som indgår i sikkerhedsgulvene.

- Samtidig øger vi løbende procentdelen af genbrugsmateriale, der anvendes i produktionen, og vi genanvender over 500 tons vinyl om året. På den måde bidrager sikkerhedsgulvene ikke kun til at reducere skridrisikoen i danske byggerier markant gennem hele den tid, de er i brug. De bidrager også til at styrke den bæredygtige profil og løfte den store opgave med at bygge mere ressourceeffektivt, fortsætter Michael Persson.

Genbrugsmaterialerne til fremstillingen af Altros sikkerhedsgulve kommer bl.a. fra den succesrige take-back ordning Recofloor, som Altro sammen med en anden gulvproducent grundlagde tilbage i 2009. Via Recofloor er det lykkedes at indsamle i alt over 2.500 tons genbrugsmateriale, og i dag er ordningen udbredt til England, Irland, Australien og New Zealand.

Altro samarbejder desuden med flere nationale brancheorganisationer og en lang række andre gulvproducenter om etablering eller fremme af tilsvarende take-back ordninger i andre europæiske lande – eksempelvis den svenske ordning GBR Golvåtervinning.

Verdens første 100 pct. genanvendelige sikkerhedsgulv

Derudover står Altro bag sikkerhedsgulvet Altro XpressLay, der udgør verdens første sikkerhedsgulv, der kan genanvendes 100 pct., også efter at det har været installeret. Det skyldes, at Altro XpressLay er det første gulv på markedet, der er designet til installation uden brug af lim, så evt. limrester ikke udgør en udfordring i forhold til genanvendelse.

- Der hersker ingen tvivl om, at byggebranchen fremover vil orientere sig stadigt mere mod genanvendelighed. Der efterspørges produkter, som bidrager til at reducere det miljømæssige aftryk og gør det lettere for arkitekter og rådgivere at efterleve kravene til certificering inden for ordninger som DGNB, LEED og BREEAM. Derfor er det helt afgørende for branchen, at vi som producenter viser vejen og arbejder målrettet på at levere de genanvendelige produkter, der skal til for at understøtte og fremme den grønne udvikling, understreger Michael Persson til slut.


Altro – Skridsikre Altro-gulve på Frederikssund-skole er både bløde og ftalat-frie
Gulvene i omklædningsrummet på Ådalen Skole i Frederikssund er både skridsikre, bløde og fri for ftalater.

Når arkitekt Jacques Duelund Mortensen fra arkitektfirmaet Mangor & Nagel er involveret i byggerier, der skal bruges til børn, er han og hans firma altid ekstra bevidst omkring anvendelse af miljørigtige materialer, der ikke påvirker indeklimaet på en skadelig måde.
Da han i forbindelse med en udvidelse af Ådalen skole i Frederikssund skulle specificere gulvbelægningen til de 530 kvadratmeter bade- og omklædningsfaciliteter, var han derfor ikke i tvivl om, at et Altro-gulv kunne opfylde kravet til miljøansvarlighed.
"Altro var en af de allerførste gulvproducenter til at fremstille vandtætte sikkerhedsgulve uden de hormonforstyrrende ftalater, og jeg har igennem flere lignende projekter høstet gode erfaringer netop med Altros ftalat-frie sikkerhedsgulve," fortæller Jacques Duelund Mortensen.
Ftalater, som blandt andet anvendes til at blødgøre forskellige PVC- og vinylmaterialer, er ifølge den danske miljøstyrelse mistænkt for at have hormonforstyrrende effekter og kan blandt andet påvirke forplantningsevnen hos mennesker og dyr.
Der er ikke nogle danske lovkrav omkring ftalater i gulve, men der er i Danmark forbud mod import, salg og anvendelse af ftalater i legetøj og småbørnsartikler til børn i alderen 0-3 år, hvis produkterne indeholder mere end 0,05 vægtprocent ftalater.

Altro var først
Jacques Duelund Mortensen har kendt Altros gulve i mange år, og ftalat-problematikken i forhold til undervisningsbyggeri dukkede op hos Mangor & Nagel i forbindelse med "SKUB" projektet på Skovgårdsskolen i Gentofte 2005-2010.
Målrettet til dette projekt undersøgte man markedet, og fandt at Altro var den eneste leverandør, der fremstillede vinylgulve uden ftalater.
De ftalat-frie gulve har sidenhen vundet større udbredelse, og i dag kan flere leverandører tilbyde gulve med alternative blødgørere.
"Udover at være ftalatfrit indfrier gulvet fra Altro meget fint alle vores forventninger omkring slidstyrke, skridsikkerhed, rengøringsvenlighed samt levetid," siger Jacques Duelund Mortensen.
"Altros sikkerhedsgulve findes i en bredt dækkende farvepalet, hvilket er en stor fordel, når man arbejder for at skabe et flot interiør."
Bygherren fra Frederikssund kommune var enig i beslutningen om gulvvalget, og rektor på Ådalen Skole, Flemming West Clausen, er ligeledes glad for at undvære de ftalatfri gulve.
"I diskussionen omkring gulvene til baderummene har jeg hørt delte meninger om hvorvidt ftalater i et gulv er skadeligt eller ej - men jeg mener absolut, at vi skal lade tvivlen komme børnene til gode og jeg bakker derfor hunderede procent op omkring Mangor & Nagels beskrivelse af det ftalatfrie gulv fra Altro," siger skoleleder på Ådalen Skole Flemming West Clausen