Vinylgulve

Industrigulve, herunder vinylgulve, skal kunne tåle en større belastning end traditionelle gulve. Vinyl er et slidstærkt materiale der er velegnet til mange arbejdspladser netop grundet sin slidstyrke

Leverandører af og viden om vinylgulve:

ErgoFloor A/S
ergofloor

Viborgvej 9
7160 Tørring
Telf.: 76 90 20 01
E-mail: ergofloor@ergofloor.dk

www.ergofloor.dk

kompetencer: vinylgulve, faldunderlagpu gummifliser , ergoplay gummifliser, staldmåtter til køer, staldmåtter til heste, staldmåtter til grise, staldmåtter dyretransport, staldmåtter i rulle , stykvis staldmåtter, sikkerhedsmåtter, måtter, aflastningsmåtter, boblemåtter, komfortmåtter, gummimåtter, ringgummimåtter, universal ringgummimåtter, hulmåtter, notrax aflastningsmåtter, køkkenmåtter, entremåtter, gummigulve, sportsbelægninger, gummifliser, weightlayer gummifliser, everroll gummimåtter, everroll måtter, grabo sportsgulve , extreme sportsgulve, supreme sportsgulve, elite sportsgulve, prima sportsgulve, stamina sportsgulve, rocket sportsgulve, fitnessgulve , gymfit 60 sportsgulve, gymfit 50 sportsgulve, gymfit 25 sportsgulve, start sportsgulve, ergoplay faldunderlag, sikkerhedsgulve, gummiasfalt, faldunderlag gummibelægning, mobilgulve, grabo vinylgulve, silver knight vinylgulve, acoustic vinylgulve, diamond vinylgulve, safety vinylgulve, staldmåtter, gummibelægninger, gummiunderlag, gummigulve, sikkerhedsfliser, campinggulve, forteltsgulve


Laiderz

Fuglebækvej 2A, 1. th. 
2770 Kastrup
Tlf.: 32 51 07 00​
E-mail: info@laiderz.dk

www.laiderz.dk

Kompetencer: Faldunderlag, kunstgræs, sportsbelægninger, tribunestole


Nordic Total Byg

Industriparken 15
6630 Rødding
Tlf.: 23 23 29 88
E-mail: ntb@nordictotalbyg.dk

www.nordictotalbyg.dk

Kompetencer: Epoxygulve, epoxyvægge, industrigulve, renovering af staldbygninger


Perssons Gulvteknik ApS

Industrikrogen 8
2635 Ishøj
Tlf.: 40 52 83 54
E-mail: perssonsgulve@hotmail.com

www.perssonsgulvteknik.dk

Kompetencer: Epoxygulve, industrigulve, polyurethangulve, vinylgulve, linoleumsgulve, metallic epoxy


TROMBORG

Tromborg

Kvorupvej 21
6800 Varde
Tlf.: 29 13 58 50
E-mail: info@tromborg-stald.dk

www.tromborg-stald.dk

Kompetencer: Gummigulve, Naturlig ventilation, Ovenlys ventilation, PorteDrivbom, Staldinventar, Madrasser, Skrabere, Broklap, Kobørster


mere viden om vinylgulve:

Man skal tage hensyn til egenskaber som vedligeholdelse, slidstyrke, komfort ved færdsel på vinylgulvet. Ofte anvendes fiberarmeret beton som gulvopbygning til at skabe sikre og yderst holdbare resultater – fra mindre produktionshaller til store erhvervskomplekser


ErgoFloor A/S

Læs mere om ErgoFloor A/S


Altro – Sikkerhedsgulve giver cirkulær byggeøkonomi et trygt ståsted


18.mar 2019


Med Altro sikkerhedsgulve forebygger man ikke kun fald- og snubleulykker så effektivt, at risikoen reduceres til en ud af en million

Man undgår også at glide i kravene fra den fremvoksende cirkulære økonomi, idet gulvene fremstilles af over 20 procent genbrugt materiale, ligesom fraskær og rester fra gulvene bl.a. genanvendes til fremstilling af trafikkegler.

Byggeriet får i stigende grad behov for løsninger, der matcher den cirkulære økonomis nye krav om bl.a. vugge-til-vugge-principper, design til adskillelse og livscyklusanalyser. Behovet er ikke mindst blevet understreget af regeringens strategi for cirkulær økonomi fra september 2018, som bl.a. omfatter udviklingen af en ny bæredygtighedsklasse og udbredelse af selektiv nedrivning.

Her udgør sikkerhedsgulve en af de kategorier, hvor både projekterende og udførende allerede står på tryg cirkulær grund: Omkring 2 ud af 3 danske sikkerhedsgulve fremstilles nemlig hos Altro, der anvender op mod 20 procent genbrugsmateriale i produktionen.

Samtidig indsamles rester, fraskær og gamle udtjente gulve løbende via takeback-ordningen Recofloor og genbruges også til fremstilling af fx trafikkegler. Det er indtil videre blevet til mere end 2.500 tons genbrugsmateriale, siden Altro grundlagde ordningen tilbage i 2009 sammen med en anden producent.

Komplet genanvendelsessystem

- Vi er den første producent i verden, som har investeret i et komplet genanvendelsessystem til sikkerhedsgulve. Det betyder, at vi i dag har et helt lukket kredsløb i produktionen med en affaldsprocent på nul i forhold til de materialer, som indgår i sikkerhedsgulvene, forklarer Altros nordiske salgschef Michael Persson og fortsætter:  

- Vi øger faktisk løbende procentdelen af genbrugsmateriale i produktionen og genanvender over 500 tons gulvmateriale om året. På den måde bidrager vores sikkerhedsgulve ikke kun til at reducere skridrisikoen til en ud af en million i al den tid, de er i brug. De bidrager også til at løfte den store opgave, som hele branchen står med, når det gælder at bygge mere ressourceeffektivt.

Genbrug af gulve i den største skala

Blandt de mest markante byggerier, som Altro har leveret sikkerhedsgulve til, er anlæg i London, der blev opført til en stor sportsbegivenhed i 2012. Her leverede Altro over 90.000 kvadratmeter gulve, og en stor del af dem blev efter begivenheden afinstalleret og genanvendt i skoler og almene boligprojekter. Det er første gang nogensinde, at gulve er blevet genanvendt i så stor en skala.

Derudover har Altro for få år siden lanceret verdens første sikkerhedsgulv, som kan genanvendes 100 procent efter installationen – Altro XpressLay™. Det skyldes, at Altro XpressLay er klæbemiddelfrit og dermed installeres helt uden brug af lim. Michael Persson runder af:

- Alle Altro gulve kan genanvendes 100 procent før installationen, men med Altro XpressLay har vi lanceret et gulv, som også efter installationen kan genanvendes fuldstændigt. Jeg er overbevist om, at det er den slags løsninger, vi vil se flere af i fremtidens byggesektor, hvor et af fokuspunkterne netop bliver, hvordan de bidrager til den samlede cirkulære økonomi.


Altro – Gulvlæggere kan ofre limen i kampen mod uret


16.maj 2018


Scandinova i Søborg samler hundredvis af gulvfirmaer torsdag d. 17. maj. Her kan de besøgende hos Altro blive klogere på sikkerhedsgulve og glatte vinylgulve, der lægges effektivt helt uden brug af lim. Dermed spares op mod halvdelen af installationstiden i forhold til traditionelle gulve

I mange renoveringsprojekter er den såkaldte nedetid ofte en afgørende faktor, og som udførende er det vigtigt at arbejde effektivt, så området hurtigt kan komme i brug igen. Det gælder ikke mindst på landets hospitaler, hvor eksempelvis gangarealer ikke kan lukkes ned i længere tid, uden at påvirker den daglige drift kraftigt.

På Scandinova-messen i Søborg torsdag d. 17. maj kan gulvfirmaerne kigge forbi hos Altro og høre mere om gulvløsninger, der er designet til at tage kampen op mod uret: Sikkerhedsgulvet Altro XpressLay™ og det glatte vinylgulv Altro Cantata™, som begge lægges uden brug af klæbemidler. Det betyder, at op mod halvdelen af installationstiden kan spares væk sammenlignet med traditionelle gulve, der skal limes.

Performer ligesom traditionelle gulve

- Gulvene performer ligesom traditionelle limede gulve og kan med fordel være en fast del af repertoiret til områder, hvor der ikke er råd til nedetid. Vi har fx testet Altro XpressLay med en 900 kg borerig på larvefødder, og gulvet flyttede sig ikke, fortæller Altros nordiske salgsdirektør Michael Persson.

Selve installationen af de klæbemiddelfrie gulve foregår ved, at kanter og samlinger holdes på plads med dobbeltsidet, fugttolerant tape, mens gulvet lægges, og man svejser og laver hulkehl. Man kan derfor installere gulvet og gå på det samme dag.

- Og fordi man ikke anvender lim, slipper man også for klistrede områder, ligesom man ikke behøver at slæbe limspande frem og tilbage gennem bygningen, supplerer Michael Persson.

Færre udfordringer når der renoveres

De klæbemiddelfrie gulve kan desuden lægges direkte oven på eksisterende sunde og holdbare belægninger, men også fx nye betonundergulve med en relativ fugtighed på op til 97 procent. Michael Persson uddyber:

- I mange renoveringer er det vigtigt, at gulvarbejdet sker hurtigt og smertefrit. Alligevel løber man tit ind i udfordringer, fx hvis den eksisterende belægning er beskidt eller svær at fjerne. Her vil man ofte kunne bruge de klæbemiddelfrie gulve, da de kan lægges oven på belægninger, der ikke er helt perfekte, uanset om det fx drejer sig om sten, fliser eller vinyl.

- De klæbemiddelfrie gulve kan også genanvendes 100 procent. Og hvis de stadig er i god stand, men ikke skal bruges i det pågældende område længere, er de nemme at fjerne og installere andre steder til gavn for både økonomi og miljø, slutter han af.

Ud over de klæbemiddelfrie gulve kan gulvlæggerne hos Altro på Scandinova-messen bl.a. også opleve det hygiejniske, fugefrie og slagfaste Altro Whiterock™ FR vægsystem, der er MK-godkendt til vådrum


Altro – Stort hospital bruger nyt klæbemiddelfrit gulv i travl korridor
Nyt klæbemiddelfrit gulv fra Altro blev valgt til engelsk hospital på grund af de driftsmæssige fordele ved et gulv, der kan installeres, svejses og gås på samme dag – uden brug af klæbemiddel

Altro lancerede i marts det nye klæbemiddelfrie glatte vinylgulv Altro Cantata™ til områder præget af middel til tung trafik, og ligesom sikkerhedsgulvet Altro XpressLay™ installeres det uden brug af klæbemiddel. Et af de første steder, hvor det nye gulv allerede har fundet anvendelse, er Royal Cornwall Hospital i Truro i England.
 
Hospitalet, der også i folkemunde kaldes Treliske Hospital, er med sine 750 sengepladser det største hospital i Cornwall og rummer både akut- og specialistfunktioner. Akutafdelingen har base i Royal Cornwall Hospital sammen med kritiske plejeområder, hi-tech operationsrum, fødeafsnit, kræftbehandling og en lang række ambulante tilbud fra øjne, ører og hud til specialterapitilbud. Hospitalet rummer også fremragende undervisnings- og træningsfaciliteter.
 
På så omfattende et hospital er der ikke overraskende travlhed på gangene, der er i brug 24 timer i døgnet, syv dage om ugen. Hospitalets korridor trængte til at blive opgraderet, og det krævede en holdbar løsning, der kunne stå imod den gående og kørende trafik i området. Derudover var der meget lidt tid til at installere et gulv, så hospitalet havde brug for et gulv med hurtige installationsmuligheder.
 
Duncan Clift, der er Estates Project Manager i RCHT Estates afdelingen på Royal Cornwall Hospital, siger: ”Jeg havde hørt, at der var et nyt produkt på vej ud på markedet med alle de fordele, som Altro XpressLay har. Jeg har tidligere været forbeholden over for at bruge Altro XpressLay af frygt for, at det ville flytte sig og give problemer. Jeg besluttede, at det her var området, hvor det skulle afprøves. Hvis gulvet blev på plads her, ville det kunne blive på plads overalt på hospitalet.”
 
”Installationen forløb gnidningsfrit, og det ser fantastisk ud. Og vigtigst af alt, så flytter gulvet sig ikke, men forbliver, hvor det skal, selv når bårer og anden kørende trafik bevæger sig hen over det.”
 
Nathan Campling fra gulvfirmaet Eden Flooring & Interiors installerede Altro Cantata. ”Altro Cantata er let at installere og har en herlig finish. Det er perfekt til hospitaler, skoler og overalt, hvor du har brug for en lynhurtig løsning. Som altid ydede Altro også fremragende support.”
 
Det nye Altro Cantata er et dekorativt og klæbemiddelfrit gulv, der gør maksimalt indtryk med minimal nedetid. Fordi det installeres ved hjælp af Altros prisvindende klæbemiddelfri installationsmetode, kan man gå på det, samme dag som det er blevet svejset, og ved slutningen af levetiden kan det let afmonteres, så det kan anvendes andetsteds eller blive genbrugt. Altro Cantata er let at rengøre og vedligeholde, og det vil bevare sit udseende gennem hele gulvets levetid.
 
Hospitalet valgte komplementære nuancer af gråt på gulve og vægge for at skabe et sofistikeret og æstetisk appellerende miljø. Duncan slutter: ”Fordelene er først og fremmest, at med så mange forandringer, der sker på hospitalet, giver løsningen os mulighed for at genanvende gulvet andre steder. Det er også lettere og hurtigere at reparere rundt omkring på hospitalet uden brug af klæbemiddel, idet du blot skærer det dårlige stykke ud og svejser et nyt stykke i. Jeg kan samtidig godt lide, at det er mere miljøvenligt og kan genbruges fuldt ud. Vi kigger nu på at udskifte hele vores gadekorridor med dette produkt, men farven bliver i stedet Altro Cantata Wicked green. På den måde spiller det sammen med det grønne tema i Trelawny bygningen.”
 
I områder med høj eller meget høj skridrisiko på grund af spild af vand, olie eller andre kontaminanter (som fx vådrum eller områder med madtilberedning) anbefaler Altro at installere sikkerhedsgulve med vedvarende skridsikkerhed gennem hele gulvets levetid


Forbo Flooring – Verdens vildeste vinylgulv
Med lanceringen af Sphera placerer Forbo for alvor vinyl i toppen, når det kommer til praktiske designgulve

Både finish og farver skiller sig nemlig drastisk ud i forhold til, hvad man normalt forbinder med det ekstremt robuste gulv.
 
De seneste år er der sket en mindre revolution inden for vinylgulve. Forbos nyeste kollektion af homogene vinylgulve, Sphera, cementerer firmaets position som en af verdens førende inden for vinylgulve i moderne design. Sphera åbner nemlig en verden af muligheder for arkitekter og entreprenører.
"Den nye kollektion sætter helt nye standarder for homogene vinylgulve. Det gælder både inden for design, kvalitet, grøn profil og den komplicerede teknologi bag produktet," siger adm. direktør i Forbo Flooring Danmark, Christian Iversen. 
 
Sphera er produceret på Forbos nye vinylfabrik i Holland, der kan levere produkter i en helt anden liga end konkurrenterne. Én ting er teknikken, der hører til blandt de absolut mest avancerede i verden, men også omtanken for miljø og mennesker er i særklasse. Fabrikken genbruger al affald helt ned til restspåner fra gulvet og bruger udelukkende grøn energi, ligesom der hele vejen gennem produktionen er tænkt i minimalt energiforbrug. 
 
Den nye kollektion består af tre serier:
Element. Klassiske farver, men kendetegnet ved en ekstraordinær LRV. LRV står for lysreflektionsværdi og angiver, hvor meget lyset reflekteres fra gulvet. En høj LRV kræver mindre belysning og er dermed en direkte besparelse for både budget og miljø. Normalt ligger rigtig god LRV over 40%, men store dele af Element-serien ligger over 60%!
Energetic. Elegante og moderne farver i et legende udtryk og et lækkert, mat finish. De 52 forskellige farver er især målrettet arkitekter, der nu kan indrette spændende rum med usædvanligt robuste gulve.

Evolution. Bringer det klassiske vinyl op i helt nye højder med sit sprælske design, hvor der kan mikses med helt nye effekter som transparens og perlemor. Go wild!!