Vægelementer

Vægelementer - Vægelementer kan være armerede og findes i forskellige dimensioner, hvor der kan vælges højde, alt efter hvilken funktion de skal have i byggeriet. Rådfør dig med specialister inden for vægelementer, som du finder i listen på denne side. Leder du efter noget andet end vægelemeter , så brug søgefeltet under denne boks.

Leverandører af og viden om vægelementer:


DAMPA ApS

Højeløkkevej 4 A
5690 Tommerup
Tlf.: 63 76 13 00
E-mail: dampa@dampa.dk

www.dampa.com

Kompetencer: Akustik, Akustikløsninger, Akustikpaneler, Bæredygtigt metal, Diffus ventilation, Hygiejniske lofter, Klimalofter, Lofter, Metallofter, Vægpaneler

Læs mere om DAMPA ApS


Kronospan ApS

Fabriksvej 2, Pindstrup
8550 Ryomgaard
Telf.:  89 74 74 74
E-mail: sales@kronospan-dk.dk

web

Kompetencer: Gulvvarme, gulvplader til gulvvarme, klimagulv, undergulv, nyt gulv, underlag til gulv, gulvplader med spor, gulvopbygning, spånplader, varmegulv

Læs mere om Kronospan ApS


Prodatek A/S

Endelavevej 1
8940 Randers SV
Tlf.: 71 96 74 44

web

Kompetencer: Elementer, Vægelementer, Tagkassetter, Bund- & dækkassetter, Stålkonstruktioner, Facadesystemer, Beklædning, Teglfacader, Skiferfacader, Boligmoduler

Læs mere om Prodatek A/S


Simpson Strong-Tie A/S

Hedegårdsvej 11
8300 Odder
Tlf.: 87817400
E-mail: info@strongtie.dk

www.strongtie.dk

Kompetencer: Beslag, bygningsbeslag, vinkelbeslag, befæstigelse, befæstelse, skruer, bolte, søm, søjlesko, trækankre, facade og elementmontage, hulplader, søjlesko

Læs mere om Simpson Strong-Tie A/S


MRAS – Betonfinér, loft- og vægpaneler
Concrete Veneer er et innovativt nyt produkt, der kombinerer to nøgleelementer: den perforerede MDF-kerneplade og en fint perforeret 1,5 mm cementfinér, hvilket skaber en æstetisk finish, der absorberer omgivende støj og ikke kan skelnes fra konventionel beton.

Hvorfor vælge betonfinér? 

Beton er et af de mest anvendte byggematerialer i det byggede miljø. Selvom det er utroligt alsidigt, yder beton meget lidt i forbindelse med lydabsorption. Med den nye betonfinér er det nu muligt at skabe et fantastisk industrielt look til lofter uden at gå på kompromis med akustikken.

Karakteristika

• 16 mm brandhæmmende MDF med 1,5 mm cementfiner
• Unikke teksturer
• Fem forskellige nuancer: fra naturlig hvid til mørk grafit
• Fås med nano-perforering
• Bæredygtige materialer, herunder MDF med FSC-certificering

Design og inspiration

Fineren består af mindst 85 % cement, hvilket gør den umulig at skelne fra 'ægte' beton. Vægpaneler fås i fem forskellige nuancer og teksturer, hvilket betyder, at du altid kan finde et match til rummet: et sømløst betonpanel med enestående akustiske egenskaber.


Altro – Ny vægbeklædning gør op med snavsede fuger og flækkede fliser
Altro lancerer nu den formbare, fugefrie og slagfaste vægbeklædning i vinyl Altro Whiterock™ FR. Den sikrer hygiejniske vægge i alt fra operationsstuer og baderum til produktionskøkkener, da den er meget let at rengøre og meget svær at beskadige. Det åbner for helt nye forretningsmuligheder for landets gulvlæggere

Nu er det muligt at blive de snavsede fuger og knækkede klinker kvit på landets hospitaler, plejehjem, kommercielle køkkener og andre steder, hvor der stilles høje krav til daglig rengøring og hygiejne.

Altro lancerer nemlig den hygiejniske, vandtætte og uigennemtrængelige vægbeklædning i vinyl, Altro Whiterock™ FR, som kan formes og bøjes i hjørnerne. Vægbeklædningen kan fx kombineres med Altro sikkerhedsgulve, der tilbyder vedvarende skridsikkerhed ved at reducere skridrisikoen til én ud af en million gennem hele levetiden. Resultatet er et komplet integreret hygiejnisk system.

Perfekt til områder, hvor man ikke kan gå på kompromis
- Altro Whiterock er blevet afprøvet og testet over hele verden gennem mere end 30 år. Vægbeklædningen lever op til strenge hygiejnestandarder og giver en pletfri overflade, der nemt kan tørres ren. Den er også ekstremt slagfast og passer derfor til travle miljøer, hvor du har brug for en effektiv og enkel løsning, der holder i årevis, fortæller Michael Persson, der er nordisk områdeleder hos Altro.

Erfaringen fra andre europæiske lande, hvor Altro Whiterock har været anvendt gennem mange år, viser, at livstidsomkostningen set over et 25 års perspektiv er 20 pct. lavere end for flisevægge. Det skyldes, at vægbeklædningen ikke skal vedligeholdes i samme omfang som flisevægge på grund af fx pletter, revner i fugemassen eller individuelle fejl i klinkerne. Michael Persson supplerer:
- I modsætning til flisevægge udgør Altro Whiterock FR en fuldstændig glat, robust og jævn overflade, der effektivt forhindrer snavs og skidt i at sætte sig fast i revner, kanter eller fuger, hvor det kan danne grobund for bakterievækst. Det gør vægbeklædningen perfekt på steder, hvor du ikke kan gå på kompromis med hygiejnen og heller ikke ønsker at bruge unødige ressourcer på rengøring og vedligehold.

Altro Whiterock FR lanceres i Danmark i to varianter: Altro Whiterock White™ FR, der er helt hvid, så man kan skabe det ultimative hygiejniske miljø. Derudover Altro Whiterock Satins™ FR, der med sine fire pastelfarver bidrager til at skabe en beroligende atmosfære i lys, nordisk designstil.

Helt nye muligheder for gulvlæggerfirmaer
Lanceringen af Altro Whiterock FR åbner dermed for helt nye forretningsmuligheder for landets gulvlæggerfirmaer. De kan nemlig med Altro Whiterock FR føje effektive vægløsninger til opgaveporteføljen, og Altro ser derfor frem til at påbegynde træningen af de første firmaer i anvendelsen af den effektive vægbeklædning.

- Vi har allerede arrangeret kurser for gulvlæggerne i både Viborg og København, hvor vores teknikere vil gennemgå løsningen, og hvordan den installeres, og vi glæder os til at komme i gang, runder Michael Persson af


Ny fibergipsplade letter springet til nul-emissionsbyggeri
Fermacell medbringer på årets Building Green-messe en verdensnyhed, som fremover gør det enklere at indfri kravene til nul-emissionsbyggeri: Fibergipspladen Greenline absorberer og indkapsler nemlig de skadelige luftarter, som en lang række byggematerialer afgiver inden døre – og er desuden fremstillet af 99 pct. genbrugsmaterialer.

Overalt fra bygningers indre overflader afgives der hver eneste dag en række skadelige luftarter. I for høje koncentrationer kan disse såkaldte aldehyder som f.eks. formaldehyd og ketoner forårsage alt fra ubehag og kvalme til astma og allergier samt i visse tilfælde kræft.
Derfor er der i byggeriet stort fokus på at nedbringe byggematerialers emissioner inden døre, og med Fermacells nye produktlancering, fibergipspladen Greenline, er det nu blevet langt enklere at nå målet om egentlige nul-emissionsbyggerier. Pladen kan bl.a. opleves på årets Building Green d. 29.-30. oktober.
Neutraliserer skadelige luftarter
- Greenline indkapsler og absorberer de aldehyder, som f.eks. afgives fra maling, møbler, vægbeklædninger og lamineringer inden døre. Den er coatet med keratin fra fåreuld, hvilket sikrer, at den effektivt binder og dermed neutraliserer de skadelige luftarter inden døre, så indeklimaet forbedres markant, forklarer teknisk chef Claus Møller Oxild fra Fermacell og fortsætter:
- Problemet med skadelige luftarter er størst i nybyggerier lige efter færdiggørelsen, men emissioner fra f.eks. maling kan fortsætte i mange år frem. Derudover er nutidens stadigt tættere byggeri samt den stigende brug af aircondition med til at forstærke problemet, idet aldehyderne lettere ophobes inden døre. Resultatet kendes bl.a. som det såkaldte 'Sick Building Syndrome', der forårsager hovedpine, kvalme og træthed. 
Certificeret bæredygtig og effektiv i årevis
Greenline, der er fremstillet af 99 pct. genbrugsmaterialer og er blevet certificeret fra det anerkendte Rosenheim Institute of Construction Biology and Ecology, anvendes til montage på gulve, vægge og lofter. Her sørger fibergipspladerne efterfølgende for at binde skadelige stoffer i sin molekylære struktur, så de ikke opløses i luften og forringer indeklimaet.
- Et omfattende studie fra det uvildige Eco-Institute i Köln dokumenterer, at Greenline-fibergipspladerne forbliver aktive i årevis og dermed bidrager til varige forbedringer i bygningens luftkvalitet. Det er en rigtig god nyhed for bl.a. de tusindvis af allergikere, som hver dag kæmper med dårligt indeklima i alt fra kontorer og undervisningslokaler til private hjem, understreger Claus Møller Oxild.
Fremtidens 'venlige' byggemateriale
Derudover har Greenline de samme akustiske, brandsikrings- og styrkemæssige egenskaber, som kendetegner Fermacells øvrige fibergipsprodukter, ligesom pladerne er ligeså lette at montere. Greenline-fibergipspladerne er således i et enkelt lag f.eks. i stand til at modstå brand i 60 minutter og lydsiolere op til 48 dB, og pladerne kan samtidig holde til ophængning af op til 30 kg i en enkelt skrue.
- Greenline forener fibergipspladernes overlegne byggetekniske egenskaber i forhold til standardgipsplader med absorberende egenskaber og en certificeret bæredygtig profil. Den udgør således et bud på fremtidens 'venlige' byggematerialer, som aktivt bidrager til at reducere miljøbelastninger og hæve livskvaliteten for brugerne, pointerer Claus Møller Oxild til slut. 


Arkitekttegnet motorvejsdomicil med krav om robuste vægge
Med udsigt til E20-motorvejen i Ringsted har WeCare4u netop fået opført et 2.400 m2 stort domicil i hvid beton. Med sit symmetriske og modernistiske udseende, som er inspireret af virksomhedens logo, fungerer den skrå bygning som blikfang mod den hastigt forbipasserende omverden. Både inder- og ydervægge er beklædt med Fermacell fibergipsplader, der leverede den ønskede robusthed i et enkelt lag.

I april 2014 indtog virksomheden WeCare4u sit nye domicil, der som et 2.400 m2 stort blikfang har beliggenhed med udsigt til E20-motorvejen i Ringsted. Udover et lager på godt 930 m2 udgøres bygningen bl.a. af kontorfaciliteter og ikke mindst et 700 m2 stort showroom, hvor Danmarks største leverandør af massagestole og massageprodukter nu står klar til at byde kunder og samarbejdspartnere velkommen. 
Modernistisk blikfang
- Ønsket var at skabe et vartegn ud mod motorvejen, der var både bemærkelsesværdigt og genkendeligt, og som afspejlede bygherrens brand, funktionelt såvel som visuelt. Derfor valgte vi at hente inspiration i virksomhedens logo og lade de markante skrå linjer præge bygningens udformning, så den danner associationer til et W.
- Resultatet er et modernistisk og enkelt blikfang opført i symmetrisk hvid beton med skrå vinduespartier, som "åbner op" mod den forbipasserende motorvej. Bygningens indre er præget af vindeltrapper, glas, mange kontorer og frem for alt et gigantisk lager og showroom, der kan danne rammen for virksomhedens mange produktfremvisninger, fortæller Brian Andersen, arkitekt MAA og indehaver af Randers Arkitekten, der har tegnet bygningen.
Robuste ét-lags fibergipsløsninger
Arkitektens udarbejdelse af skitser og tilbud blev foretaget i samarbejde med entreprenørfirmaet Bundgaard Byg, der i maj 2013 igangsatte totalopførelsen af domicilet - en opgave, der pga. bygningens placering og udformning samt bygherrens behov ikke var uden udfordringer. Henrik B. Lund, der er bygningskonstruktør og indehaver af Bundgaard Byg, forklarer:
- Grunden var trekantet og derfor en smule vanskelig at gå til, da ønsket var at udnytte pladsen så godt som muligt, herunder at skabe rum for opførelsen af et 700 m2 stort showroom samt et lager på hele 930 m2, og samtidig give plads til færdsel rundt om bygningen. Løsningen blev at sprede domicilets showroom og kontor over to etager opbygget i betonelementer og med et stort lydisolerende glasparti, der kan skærme mod støj fra motorvejen, samt robuste Fermacell fibergipsplader, der bl.a. beskytter de udsatte lagervægge mod belastninger, siger Henrik B. Lund og fortsætter:    
- Vi brugte Fermacell fibergipsplader til samtlige lette ydervægge på lageret, ligesom pladerne beklæder skillevæggene mellem kontorerne, i kantinen og i møderummene. Bygherren havde oprindelig ønsket en tolags gipspladeløsning, men et enkelt lag af de anvendte plader fra Fermacell viste sig at give de samme fordele som traditionelle tolagsløsninger. Selv i lagerbygningen, hvor kravet om robuste og slagfaste vægge var ekstra højt, var monteringen af et ekstra lag fibergips overflødigt. Samtidig gjorde pladernes robusthed det muligt at fastgøre hyldeelementer, lamper, billeder mv. uden brug af rawlplugs.

For yderligere information, kontakt:
Jens Olesen | area sales manager, Midtjylland og Nordjylland, Fermacell GmbH | 
+45 30 70 30 09 | jens.olesen@xella.com


Weber Komfort Væg – den komplette og lette løsning til sikker opbygning af vægge
Løsningen fås i øjeblikket i to varianter: Weber Komfort Væg – SKILLEVÆG til opbygning af vægge indendørs og Weber Komfort Væg – ENERGI til opbygning af ydervægge. Begge varianter er hurtige og lette at opbygge.

Weber Komfort Væg - den komplette og lette løsning til sikker opbygning af vægge

Løsningen fås i øjeblikket i to varianter: Weber Komfort Væg - SKILLEVÆG til opbygning af vægge indendørs og Weber Komfort Væg - ENERGI til opbygning af ydervægge. Begge varianter er hurtige og lette at opbygge.
Løsningen er et samlet system, der udelukkende består af Webers kvalitetsprodukter. Herved opnås en synergieffekt, hvor de enkelte produkter spiller optimalt sammen - det giver sikkerhed og tryghed for kunden.

Ligeledes giver Webers viden om alle egenskaber ved den færdige konstruktion garanti for, at alle elementer i løsningen er udviklet til at give mest mulig sikkerhed og kvalitet i byggeriet.
Herudover behøver man kun at henvende sig ét sted, hvis der er spørgsmål til løsningen - det gør det let og enkelt for kunden.

Weber introducerer løbende nye varianter af Weber Komfort Væg. De to omtalte lanceres på byggeriets fagmesse BYGGERI' 14 i Fredericia den 25.-28. februar 2014.
• Et koncept på en komplet væg
• Fås i to varianter - en til opbygning af skillevægge og en til ydervægge
• Løsningen er hurtig og enkel at montere
• Væggene opbygges af Leca® Lock blokke med fer og not. Blokkene fås i forskellige varianter
• Blokkene limes sammen med weber pumpbar limmørtel eller med den nye skumlim weber Stone Fix, som fås på dåse. Limen er hurtig at udlægge - og drøj i brug.
• Som overfladebehandling bruges weber flex spartel. Spartlen er specielt udviklet til Leca® Lock blokke og leveres som pasta.
• Vægkonstruktionen er en slank, tør, robust og ubrandbar løsning med en høj isoleringsgrad
• Løsningen består af Webers egne kvalitetsprodukter. Hermed opnås en synergieffekt, fordi de enkelte produkter spiller optimalt sammen.

Weber er kendt som førende leverandør af kvalitetssikrede og innovative løsninger til byggeriet, udviklet i tæt samarbejde med kunder og samarbejdspartnere.
Webers produkter og løsninger anvendes til såvel nybyggeri som renovering samt til professionelle og til "gør-det-selv"-folket og forhandles i tømmerhandler og byggemarkeder over hele landet.

Webers sortiment omfatter specialprodukter og løsninger til: Fundament, terrændæk, kældervægge, fugtisolering, opmuring, pudsning og overfladebehandling, facadeisolering, gulvopbygning, vådrum, vandtætning, fliseopsætning, restaurering, fugtregulering og betonrenovering.