Lofter & loftsystemer

Lofter & loftsystemer dækker både over akustiklofter, loftpaneler, loftbrædder og andre typer lofter. Lofter kan ligeledes være akustiklofter og brandsikre lofter - Mængdeberegningsprogrammer fra Knauf - Formler, formelsamlinger og teknisk viden

Leverandører af og viden om Lofter(loftsystemer) og Akustiklofter:


Accu-Dan A/S

Jernet 33C
6000 Kolding
Tlf.: 74 84 18 00
E-mail: mail@accu-dan.dk

www.accu-dan.dk

Kompetencer: Akustik løsninger, Akustik, Støjdæmpning, Akustik loft, Sandwichpaneler, Lyddæmpende vægge, Lydisolering, Støj væg, Nedsænket akustikloft , Støjvæg, Maskinstøj, Støjindkapsling, Hygiejne akustik til fødevareindustrien, Bafler, Flytbare vægge, Støjkabiner, Teknisk Isolering, Skillevægge, Skum – vi kommer og hjælper hvor der er unødig støj.

Læs mere om Accu-Dan A/S


DAMPA ApS

Højeløkkevej 4 A
5690 Tommerup
Tlf.: 63 76 13 00
E-mail: dampa@dampa.dk

www.dampa.com

Kompetencer: Akustik, Akustikløsninger, Akustikpaneler, Bæredygtigt metal, Diffus ventilation, Hygiejniske lofter, Klimalofter, Lofter, Metallofter, Vægpaneler

Læs mere om DAMPA ApS


Ecofoss A/S

Bækkegaardsvej 26
8800 Viborg
Tlf.: +45 7060 6560
E-mail: info@ecofoss.dk

www.ecofoss.dk

Kompetencer: Industrilys, LED armaturer, LED belysning, LED-bånd, LED loftsystemer, Loftsystemer, Lyskilder, Lysskinner til Troldtekt

Læs mere om Ecofoss A/S


Helge Frandsen A/S


Hornsyld Industrivej 5
8783 Hornsyld
Tlf.: 75688033
E-mail: hfas@hfas.dk

www.helge-frandsen.dk

Kompetencer: Gasfyr, Kaloriferer, Klimalofter, Lifte, Lofter, Lufttæpper, Stilladser, Stilladsudlejning, Strålevarmeanlæg, Varmlufttæpper, Inddækninger, Overdækninger, Bukkestilladser, Facadesstillads, Hængestillads, Jokerstilladser, Kasseskærme, Murerstillads, Rammestilladser, Rullestilladser, Rygningsstilladser, Stiger, Søjlestilladser, Traller, Luft til vand varmepumper, Varmepumper

Læs mere om Helge Frandsen A/S


I-WOOD DENMARK®

Fabriksvej 4
6973 Ørnhøj
Tlf.: +45 69 16 70 70
E-mail: info@i-wood.dk

www.i-wood.dk

Kompetencer: Akustik, Akustikløsninger, Akustikpaneler, Akustikloft, Listebeklædning, Lyddæmpende vægge, Skærmvægge, Skillevægge, Flytbar vægge Kundetilpassede løsninger, Lofter Akustikdæmpning, Lyddæmpning, Dansk design og kvalitet, Skærmvægge, Skillevægge, Indeklima, Lydabsorbering, Støjdæmpning – kundevendt og løsningsorienteret rådgivning, vi hjælper gerne med at finde den helt rette løsning.

Læs mere om I-Wood ApS – Akustikløsninger


Kronospan ApS

Fabriksvej 2, Pindstrup
8550 Ryomgaard
Telf.:  89 74 74 74
E-mail: sales@kronospan-dk.dk

web

Kompetencer: Gulvvarme, gulvplader til gulvvarme, klimagulv, undergulv, nyt gulv, underlag til gulv, gulvplader med spor, gulvopbygning, spånplader, varmegulv

Læs mere om Kronospan ApS


Mogens Rasmussen A/S

Industrivej 3B
5500 Middelfart
Tel.: +45 64418033
E-mail: mra@mras.dk

www.mras.dk

Kompetencer: AkustikAkustikløsninger, Facader, FacadesystemerSolafskærmning, Lamelafskærmning, Lofter, Lydabsorbenter, Markiser, Persienner, Polycarbonat, Polyester, Solscreens, Solskærme

Læs mere om Mogens Rasmussen A/S


Soundbest A/S

Fabriksvej 12
7441 Bording
Tlf.: 20 75 91 46
E-mail: akustik@soundbest.dk

web

Kompetencer: Akustik, akustikløsninger, akustikpaneler, akustiklofter, akustikvægge, klimalofter, indeklima, støjisolering, lyddæmpning, metallofter, gipsløsninger

Læs mere om Soundbest A/S


Troldtekt A/S

Sletvej 2A
8310 Tranbjerg J
Tlf.: Telefon 8747 8100
E-mail: info@troldtekt.dk

www.troldtekt.dk

Kompetencer: Akustik, Akustikløsninger, Indeklima, Ventilation, Akustiklofter, Lofter & loftsystemer, Bæredygtigt byggeri, Støjbekæmpelse

Læs mere om Troldtekt A/S


DAMPA sætter grønnere metal på dagsordenen


13.feb 2023


Det er de færreste, der sætter metal i relief til bæredygtighed. Men hos DAMPA har man i mere end 70 år udnyttet metallets cirkulære egenskaber til at skabe eminente akustikløsninger i klasse A.

Akustiske løsninger i metal

Hos den fynske virksomhed DAMPA, har der siden 1951 været fokus på materialeudnyttelse og hvordan det sikres at materialerne forbliver i det cirkulære kredsløb. Indenfor de seneste år er der dog sat ekstra skub i den grønne udvikling f.eks. ved virksomhedens afsluttede GCO (Grøn Cirkulær Omstilling) projekt og grønnere råvarer til virksomhedens produkter – akustikløsninger i metal. Den grønne rejse er dog ikke altid uden udfordringer, idet metal generelt ikke anses som et bæredygtigt materiale.

At valget faldt på metal, er dog ikke et tilfælde. Ved at skabe akustikløsninger i aluminium og stål, udnyttes metallernes egenskaber til at skabe robuste løsninger, med lang levetid til adskillige miljøer, mens du stadig er sikret speciel designfrihed og akustikløsninger i klasse A.

Og det både til akustiklofter og akustiske vægpaneler.

Læs mere her


DAMPA – Akustikløsninger produceret i klimavenligt aluminium
DAMPAs nye klimavenlige aluminium består af 75 % post-consumer genanvendt materiale og har 69 % lavere CO2-udledning.

Den fynske producent af akustiske metalløsninger til loft og væg sætter ekstra fart på udviklingen af bæredygtige tiltag, hvilket blandt andet indebærer et helt nyt aluminium, der består af post-consumer genanvendt materiale og har en 69 % lavere CO2-udledning. 

2021 afsluttede DAMPA projektet Grøn Cirkulær Omstilling (GCO), der havde fokus på, hvordan man fortsat kan bidrage til den grønne omstilling og sikre løbende minimering af virksomhedens CO2-aftryk. 

Vi har stort fokus på bæredygtighed i vores arbejde med stål og aluminium, metal har den kæmpe fordel, at det kan genanvendes igen og igen i en uendelighed, uden at miste dets styrke og mekaniske egenskaber – derfor er det et enormt fordelagtigt byggemateriale for vores planet” fortæller Michael Nykjær, adm. direktør hos DAMPA og fortsætter: 

Ved at producere aluminium fra genanvendt materiale, bruger man kun omkring 10 % af ressourcerne i fremstillingsprocessen. Vi har derfor et meget stort fokus på at sikre en høj grad af genanvendelse og genbrug af materialerne”.

Grønt aluminium aluminium som første skridt

Gennem GCO-projektet kom der mange tiltag, som alle skal sikre, at DAMPA minimerer deres aftryk uden at gå på kompromis med kvaliteten af akustikløsningerne. 

Vi har konstant fokus på at forbedre vores arbejde, så vi kan minimere vores CO2-aftryk. En af de løsninger, som vi kigger ind i, er et ”grønnere” aluminium. Sammenligner man vores nuværende aluminium med fx aluminium fra Fjernøsten, så udleder vores materiale fra europæiske leverandører 57 % mindre CO2 pr kg.” forklarer Mogens Kjærgaard, produktchef hos DAMPA. 

Denne store forskel skyldes blandt andet, at DAMPAs nuværende aluminium består af genanvendt materiale fra interne processor, samt aluminiummet bliver produceret ved brug af vedvarende energikilder. 

Nu kan vi tilbyde en løsning baseret på ”Post Consumer Aluminium” – hvilket er en endnu grønnere løsning. Ved at bruge aluminium, der består af 75 % genanvendt materiale, sænkes CO2-aftrykket yderligere med 69 %. Vi glæder os til at starte produktionen op med det grønne aluminium, og dermed levere endnu grønnere løsninger til den danske byggebranche” siger Mogens Kjærgaard. 

Genanvendelse er essentielt

I arbejdet med genanvendt aluminium differentierer man mellem, hvorvidt den genanvendte del kommer fra interne processer eller fra post-consumer, hvor aluminiummet har været ude at leve som produkt. Det grønne aluminium, som DAMPA netop har fået første levering af, består af 75 % post-consumer aluminium. 

Da vi sætter krav til, at aluminiummet skal have været ude blandt forbrugerne, så findes der ikke uanede mængder. Det er derfor vigtigt for os at sætte fokus på, at man skal huske at sortere og sende sit affald til genbrug – hvad end det er ved de store byggeprojekter eller hjemme i privaten” siger Mogens Kjærgaard. 

Hos DAMPA arbejder man ud fra tankegangen ’Reduce – Reuse – Recycle’. Denne tankegang sætter fokus på bæredygtighed og grønne løsninger i hverdagen, ved nye projekter og i skabelsen af nye produkter. 

Læs mere om DAMPAs arbejde med bæredygtighed og find deres EPD’er.

Vil du vide mere?

Kontakt DAMPA direkte på mail: dampa@dampa.dk eller tlf. 63 76 13 00.


Eksklusivt lejlighedsprojekt vælger lofter fra I-Wood Denmark igen
De første to tårne i Herning Sky bærer allerede 1.500 m2 loftpaneler fra I-Wood Denmark®. To ekstra tårne er på vej – og denne gang er det også med akustiklofter i træ.

I maj 2019 flyttede de første beboer ind i et ambitiøst boligprojekt i Herning. Herning Sky rejser sig over byen med to tårne i 15 etager. Fra start til slut er Herning Sky skabt med fokus på design, kvalitet og funktionalitet. Opgaven med akustikloft i de eksklusive lejligheder er klart defineret fra Bo Godt Midtjylland, som står bag projektet med Herning Sky:

Vi tænker altid akustik ind i vores byggerier, og at det lever op til brandkravene for byggeriet. Samtidig skal det være håndterbart, når vi bygger i højden. Og det løser I-Wood Denmark®, fortæller Benny Christensen, direktør for Bo Godt Midtjylland, om opgaven og kravene til kvalitet.

Bedre akustik i betonbyggeri

Akustiklofterne i Herning Sky har flere formål. Udover at være et smukt, æstetisk element i indretningen af lejlighederne løser lofterne også opgaven med at forbedre akustikken i et ellers stærkt udfordret betonbyggeri:

Vi er stolte af at have leveret 1.500 m2 loftpaneler og have været en del af et rigtig spændende projekt med eksklusive lejligheder. I første tårn leverede vi omkring 40 % af loftløsningen. I det andet tårn havde køberne mulighed for at se og opleve effekten fra første tårn. Det resulterede i, at hele 80% valgte vores loftpaneler, fortæller Casper Krogh Olesen, direktør i I-Wood Denmark®.

Hos I-Wood Denmark® er hele byggeprocessen i fokus. Det vil sige, at produktet skal være attraktivt for både forbrugeren, håndværkeren, akustikeren og arkitekten. Det betyder blandt andet stort fokus på nem montering – en fordel der også fremhæves af Benny Christensen fra Bo Godt Midtjylland:

- Produktet lever op til vores forventninger og krav. Forløbet med at sætte loftet op er også gået rigtig godt. Det er nemt at håndtere og generelt en nem proces.

i-wood, træpaneler, akustiklofter

Høje brandkrav efterleves med I-Wood Denmark®

Lofterne i de eksklusive lejligheder er Pro+ med de unikke fingersamlinger fra I-Wood Denmark®:

Vi har taget stilling – og derfor kan bygherre og arkitekt trygt vælge at invitere naturen ind med loftpaneler fra I-Wood Denmark®. Brandsikkerhed er et afgørende område i byggeri, og det er derfor vigtigt for os, at kunne dokumentere godkendt brug af vores paneler, uddyber Casper Krogh Olesen fra I-Wood Denmark®.

Flere akustiklofter på vej til Herning Sky

Efter succesen med de to første tårne i Herning Sky er der nu yderligere to tårne på vej. Her er akustiklofterne fra I-Wood Denmark® igen med som tilvalgsmulighed i lejligheder:

Vi har valgt at tilbyde akustiklofter fra I-Wood Denmark® igen af flere grunde. Der var god respons på det fra de første tårne. Samtidig har vi fået helt konkrete henvendelser med ønske om at få lofter fra I-Wood Denmark®, forklarer Benny Christensen, som selv bor i en af lejlighederne med akustiklofter fra I-Wood Denmark®.


Øget fokus på lofter
Knauf er klar med et endnu stærkere loftsortiment. Målet er at bevare positionen som en af de førende totalleverandører til det danske byggeri.
Pr. 1. maj i år er Knauf A/S klar med et nyt og stærkere loftprogram. "Vi tilbyder således nu AMF akustiklofter - mineraluldslofter. Med mineraluldslofterne i vores sortiment har vi endnu større mulighed for at imødekomme arkitekternes og bygherrernes krav til forskellige loftmaterialer og designudtryk," fortæller kommerciel direktør Jess Gregersen fra Knauf A/S. Knauf AMF, som producerer mineraluldslofterne, er en del af den verdensomspændende Knauf-koncern og har over 50 års erfaring med kvalitetsprodukter. Lettere montage Også på loftskinner er der nyt fra Knauf. "Vi skifter vores loftskinnesystem til DONN, som også er en del af Knauf-koncernen. DONN skinnesystemer er kendt over hele verden for sin høje kvalitet og montagevenlighed. Dermed tilbyder vi fremover markedets bredeste produktprogram til nedhængte loftsystemer," påpeger Jess Gregersen.