Lofter & loftsystemer

Lofter & loftsystemer dækker både over akustiklofter, loftpaneler, loftbrædder og andre typer lofter. Lofter kan ligeledes være akustiklofter og brandsikre lofter - Mængdeberegningsprogrammer fra Knauf - Formler, formelsamlinger og teknisk viden

Leverandører af og viden om Lofter(loftsystemer) og Akustiklofter:


Accu-Dan A/S

Jernet 33C
6000 Kolding
Tlf.: 74 84 18 00
E-mail: mail@accu-dan.dk

www.accu-dan.dk

Kompetencer: Akustik løsninger, Akustik, Støjdæmpning, Akustik loft, Sandwichpaneler, Lyddæmpende vægge, Lydisolering, Støj væg, Nedsænket akustikloft , Støjvæg, Maskinstøj, Støjindkapsling, Hygiejne akustik til fødevareindustrien, Bafler, Flytbare vægge, Støjkabiner, Teknisk Isolering, Skillevægge, Skum – vi kommer og hjælper hvor der er unødig støj.

Læs mere om Accu-Dan A/S


DAMPA ApS

Højeløkkevej 4 A
5690 Tommerup
Tlf.: 63 76 13 00
E-mail: dampa@dampa.dk

www.dampa.com

Kompetencer: Akustik, Akustikløsninger, Akustikpaneler, Bæredygtigt metal, Diffus ventilation, Hygiejniske lofter, Klimalofter, Lofter, Metallofter, Vægpaneler

Læs mere om DAMPA ApS


Ecofoss A/S

Bækkegaardsvej 26
8800 Viborg
Tlf.: +45 7060 6560
E-mail: info@ecofoss.dk

www.ecofoss.dk

Kompetencer: Industrilys, LED armaturer, LED belysning, LED-bånd, LED loftsystemer, Loftsystemer, Lyskilder, Lysskinner til Troldtekt

Læs mere om Ecofoss A/S


Helge Frandsen A/S


Hornsyld Industrivej 5
8783 Hornsyld
Tlf.: 75688033
E-mail: hfas@hfas.dk

www.helge-frandsen.dk

Kompetencer: Gasfyr, Kaloriferer, Klimalofter, Lifte, Lofter, Lufttæpper, Stilladser, Stilladsudlejning, Strålevarmeanlæg, Varmlufttæpper, Inddækninger, Overdækninger, Bukkestilladser, Facadesstillads, Hængestillads, Jokerstilladser, Kasseskærme, Murerstillads, Rammestilladser, Rullestilladser, Rygningsstilladser, Stiger, Søjlestilladser, Traller, Luft til vand varmepumper, Varmepumper

Læs mere om Helge Frandsen A/S


I-WOOD DENMARK®

Fabriksvej 4
6973 Ørnhøj
Tlf.: +45 69 16 70 70
E-mail: info@i-wood.dk

www.i-wood.dk

Kompetencer: Akustik, Akustikløsninger, Akustikpaneler, Akustikloft, Listebeklædning, Lyddæmpende vægge, Skærmvægge, Skillevægge, Flytbar vægge Kundetilpassede løsninger, Lofter Akustikdæmpning, Lyddæmpning, Dansk design og kvalitet, Skærmvægge, Skillevægge, Indeklima, Lydabsorbering, Støjdæmpning – kundevendt og løsningsorienteret rådgivning, vi hjælper gerne med at finde den helt rette løsning.

Læs mere om I-Wood ApS – Akustikløsninger


JJI Akustik & Inventar A/S

Baltorpbakken 5
2750 Ballerup
E-mail: info@jji.as
Tlf.: +45 4483 0208

www.jji.as

Kompetencer: Akustikløsninger, akustikbeklædninger med FSC-certificeret træ, lameller, perforerede paneler, tekstilpaneler, akrylpaneler – alt med højst mulige brandcertificering

Læs mere om JJI Akustik & Inventar A/S


Kronospan ApS

Fabriksvej 2, Pindstrup
8550 Ryomgaard
Telf.:  89 74 74 74
E-mail: sales@kronospan-dk.dk

web

Kompetencer: Gulvvarme, gulvplader til gulvvarme, klimagulv, undergulv, nyt gulv, underlag til gulv, gulvplader med spor, gulvopbygning, spånplader, varmegulv

Læs mere om Kronospan ApS


Mogens Rasmussen A/S

Industrivej 3B
5500 Middelfart
Tel.: +45 64418033
E-mail: mra@mras.dk

www.mras.dk

Kompetencer: AkustikAkustikløsninger, Facader, FacadesystemerSolafskærmning, Lamelafskærmning, Lofter, Lydabsorbenter, Markiser, Persienner, Polycarbonat, Polyester, Solscreens, Solskærme

Læs mere om Mogens Rasmussen A/S


Troldtekt A/S

Sletvej 2A
8310 Tranbjerg J
Tlf.: Telefon 8747 8100
E-mail: info@troldtekt.dk

www.troldtekt.dk

Kompetencer: Akustik, Akustikløsninger, Indeklima, Ventilation, Akustiklofter, Lofter & loftsystemer, Bæredygtigt byggeri, Støjbekæmpelse

Læs mere om Troldtekt A/S


MRAS – HEARTFELT® Origami loftsystem – Curve og Weave
MRAS – HEARTFELT® Origami loftsystem – Curve og Weave

Mogens Rasmussen A/S kigger ind i fremtiden efter effektivitet og kvalitet.

I en verden, hvor bæredygtighed og miljømæssig ansvarlighed bliver stadig vigtigere i byggebranchen, har vi sat kursen for et mere bæredygtige produkter til byggeri.

Vores strategiske samarbejdspartner Hunter Douglas Architectural startede oktober måned med lanceringen af de nye/udvidede panelserier HeartFelt Origami Curve og Weave, som supplerer den originale Origami-form, der nu kaldes Pyramid.

En af de vigtigste fordele ved HeartFelt® Origami loftsystemet er dets enkle og hurtige installation. Der kræves kun få andre tekniske produkter under installationen, og systemet kan nemt skilles ad og genbruges. På den måde spiller HeartFelt® Origami en nøglerolle i vores ønske om og stræben efter cirkulær og bæredygtig fremtid.

Disse to nye serier forbedrer de kreative muligheder og den akustiske præstation for loftprojekter, og giver arkitekter og designere mulighed for at transformere rummene med uovertruffen elegance og funktionalitet.

CURVE

Den nye HeartFelt® Origami Curve bringer et blødt og sofistikeret touch til indvendige rum. S-Curve- og A-Curve-formerne omfatter to varianter designet til åbne lofter via henholdsvis symmetriske og asymmetriske sammensætninger. Disse elegante paneler bidrager ikke kun til en varm og indbydende atmosfære, men har også exceptionelle lyddæmpende egenskaber, som stammer fra filt.

WEAVE

Hunter Douglas Architectural præsenterer også Origami Weave-formen, der indvarsler moderne varme og legende dynamik til lofter. Fås i fire forskellige varianter, alle med en flisestørrelse på 600 x 600 mm. Designmulighederne varierer med antallet af striber, der spænder fra 3 til 6 pr. flise.

Weave-kollektionen inkluderer:

Weave 3 med 3 striber à 200 mm
Weave 4 med 4 striber à 150 mm
Weave 5 med 5 striber á 120 mm
Weave 6 med 6 striber à 100 mm

Alle med sidelængden 600 mm.

KARAKTERISTIKA FOR ALLE FORMER:

  • Fås i én standardstørrelse: 600 x 600 mm
  • Fås i alle HeartFelt-farver: 5 nuancer af grå og 5 jordfarver
  • Kan bruges som rumfyldende loftsystem eller som ø-løsning
  • Samme ophængssystem til alle former
  • Enestående akustisk ydeevne
  • Let genbrugelig eller 100 % genanvendelig
  • Nem at vedligeholde: Snavs- og støvafvisende

KONTAKT OS

For mere information om Heartfelt® Origami og dets nye vævning og kurveformer her

Yderligere information: Tlf. 6441 8033.


Troldtekt – ’Boligkøb i blinde’
Kristian Tækker Madsen glemte at fortælle sin kone, at han tilmeldte parret til tv-programmet ’Boligkøb i blinde’, hvor eksperter får magten til at købe og renovere et hus på deltagernes vegne

Par fik deres ønske opfyldt med karakterfulde Troldtekt lofter

Line og Kristian Tækker Madsen fik hjælp til at finde og renovere den helt rigtige bolig i Esbjerg af eksperterne fra programmet ’Boligkøb i blinde’. Parret havde fra start et ønske til renoveringen: God akustik i hele hjemmet

Kristian Tækker Madsen glemte at fortælle sin kone, at han tilmeldte parret til tv-programmet ’Boligkøb i blinde’, hvor eksperter får magten til at købe og renovere et hus på deltagernes vegne.

I dag er parret flyttet ind på en rolig villavej i Esbjerg, og oplevelsen har heldigvis været positiv – også for Kristians kone. Det kunne seerne på Viasat opleve med egne øjne, da programmet rullede over skærmen tirsdag den 7. november 2023.

– Det har været en rigtig god oplevelse at være med i programmet. Processen har været sjov, og vi har fået et fantastisk resultat. Men det er selvfølgelig altid lidt grænseoverskridende at slippe kontrollen over ens eget hjem og penge på den måde, siger Line Tækker Madsen.

Line og Kristian havde besluttet sig for at sælge deres nuværende hjem, og parret havde lyst til at blive inspireret og udfordret i deres bolig- og materialevalg. Det var eksperterne fra tv-programmet de helt rette til:

– At få fagprofessionelle på sagen og lade dem læse os og vores stil for derefter at føre det ud i boligen har været så fedt. Det er virkelig blevet vores drømmehjem, fordi det passer lige til os, istemmer Kristian Tækker Madsen.

God akustik med et eksklusivt udtryk

Selvom Line og Kristian Tækker Madsen overlod de helt store beslutninger til eksperterne, havde parret både krav og ønsker til renoveringen. Et af ønskerne var, at huset skulle have god akustik.

Line fik i 2012 konstateret sygdommen sudden deafness, da hun pludseligt mistede hørelsen på venstre øre. Som efterspil kæmper hun med svær tinnitus og lydoverfølsomhed, så den rette akustik var altgørende i parrets nye hjem.

– For at jeg kan være til stede i et rum uden høreapparat, kræver det en god akustikløsning. Og det har vi virkelig fået. Det giver rigtig meget livskvalitet for mig, men også for min mand, som også går op i god lyd, fortæller Line.

Eksperterne i programmet valgte designløsningen Troldtekt line design, som med langsgående spor hen over den samlede loftflade tilfører et visuelt roligt udtryk. I samspil med de øvrige materialer giver loftets mørkegrå farve en hyggelig hule-fornemmelse, som ifølge parret betyder, at hjemmet føles som et rigtigt hjem.

– Vi er så glade for vores lofter, som virkelig indrammer vores bolig på den helt rigtige måde. Det æstetiske aspekt i designløsningen gør virkelig noget godt for vores hjem og for den følelse, vi har herhjemme, siger Kristian Tækker Madsen.

Troldtekt fortæller om akustiske kvaliteter

Eksperterne er selv meget tilfredse med det hus, de har fundet til Line og Kristian Tækker Madsen. Huset er i en helt speciel stil, og derfor havde programmets arkitekt, Mads Kappel Mikkelsen, ikke lyst til bare at sætte et jævnt industriloft op.

Derfor faldt valget på Troldtekt grundet parrets ønske om et hjem med god akustik, som samtidig giver et karakterfuldt design.

Troldtekts projektkonsulent, Bente Therkildsen, er med i huset under renoveringen for at følge og se resultatet af de opsatte Troldtekt lofter, der bliver monteret i hele huset. Og selvom eksperterne tog en modig beslutning med de grå lofter, er det færdige resultat og den ønskede effekt helt i Line og Kristians Tækker Madsens ånd


DAMPA – Fremhæv arkitektur med smuk akustik
DAMPA – Svinger temperaturen? Derfor skal du vælge klimalofter

Skab harmoni uden kompromis – udnyt samspillet mellem design og akustik.

Designet er på tegnebrættet. Den arkitektoniske vision er lagt. Men hvordan får man implementeret kravene til god akustik uden at gå på kompromis med det endelige udtryk? Vores akustiske metallofter og vægpaneler åbner op for en verden af designmuligheder og bringer æstetik, alsidighed og akustik sammen i perfekt harmoni.

En verden af muligheder med stilfulde akustiklofter

Forestil dig et loft, der ikke kun er æstetisk tiltalende, men også tilpasset rummets funktion. Hvad enten du designer et storrumskontor, en kantine, en skole eller et mødelokale, leverer vi akustikløsninger, der integreres i enhver arkitektonisk vision.

Lad dig inspirere af vores forskellige loftstyper, tilpas designet behov og vision gennem former, farver, print og perforationer. Uanset om du ønsker at skabe en rolig atmosfære i et mødelokale eller et levende og produktivt miljø i et storrumskontor, så er mulighederne mange.

Læs om overflader her

Vores passion ligger i design, kvalitet og akustik. Derfor kan der i vores akustiklofter også integreres lysinstallationer eller ventilationssystemer, uden du skal gå på kompromis med hverken æstetik eller funktionalitet.

Læs om integrationer her

Og selvfølgelig kan vi tilpasse vores akustikløsninger til præcis den akustikklasse, du har brug for. Om det er akustikklasse A, B eller C. Vi lytter til dine behov, rummets funktion og fremtidige brugere og skaber et endeligt produkt, der skaber det perfekte lydmiljø.

Lad væggene tale – Akustiske vægpaneler er oplagte til det eksisterende byggeri

Akustiske vægpaneler i metal giver ikke bare mulighed for at tilføje et visuelt præg til rummet, men også en mulighed for at integrere virksomhedens brandidentitet, visioner og værdier. Med digitalprint kan du udtrykke virksomhedens identitet gennem slogans eller skabe en unik wayfinding-oplevelse, der guider gæster og ansatte på en mindeværdig rejse – og så endda med god akustik. Mulighederne er mange.

”Man siger væggene skal dækkes med lydabsorberende materiale svarende til cirka 20% af gulvarealet. Vi anbefaler ofte vægpaneler til eksisterende byggerier, der oplever problemer med akustikken. Vægpanelerne er nemme at montere og derfor er det endnu nemmere at opnå en optimal akustik ved at tilføje vægpaneler til rummet, der er både funktionelle og æstetiske. Øjeblikkeligt kan man forvandle rummet til en akustisk oase med sit eget præg,” fortæller Lone Rold, Arkitekt-og Projektrådgiver hos DAMPA.

Ligesom akustiklofterne, kan vægpanelerne selvfølgelig tilpasses i både form, farve og udtryk, så det passer til netop den atmosfære, der skal skabes.

Læs om vægpaneler her


DAMPA sætter grønnere metal på dagsordenen
Det er de færreste, der sætter metal i relief til bæredygtighed. Men hos DAMPA har man i mere end 70 år udnyttet metallets cirkulære egenskaber til at skabe eminente akustikløsninger i klasse A.

Akustiske løsninger i metal

Hos den fynske virksomhed DAMPA, har der siden 1951 været fokus på materialeudnyttelse og hvordan det sikres at materialerne forbliver i det cirkulære kredsløb. Indenfor de seneste år er der dog sat ekstra skub i den grønne udvikling f.eks. ved virksomhedens afsluttede GCO (Grøn Cirkulær Omstilling) projekt og grønnere råvarer til virksomhedens produkter – akustikløsninger i metal. Den grønne rejse er dog ikke altid uden udfordringer, idet metal generelt ikke anses som et bæredygtigt materiale.

At valget faldt på metal, er dog ikke et tilfælde. Ved at skabe akustikløsninger i aluminium og stål, udnyttes metallernes egenskaber til at skabe robuste løsninger, med lang levetid til adskillige miljøer, mens du stadig er sikret speciel designfrihed og akustikløsninger i klasse A.

Og det både til akustiklofter og akustiske vægpaneler.

Læs mere her


DAMPA – Akustikløsninger produceret i klimavenligt aluminium
DAMPAs nye klimavenlige aluminium består af 75 % post-consumer genanvendt materiale og har 69 % lavere CO2-udledning.

Den fynske producent af akustiske metalløsninger til loft og væg sætter ekstra fart på udviklingen af bæredygtige tiltag, hvilket blandt andet indebærer et helt nyt aluminium, der består af post-consumer genanvendt materiale og har en 69 % lavere CO2-udledning. 

2021 afsluttede DAMPA projektet Grøn Cirkulær Omstilling (GCO), der havde fokus på, hvordan man fortsat kan bidrage til den grønne omstilling og sikre løbende minimering af virksomhedens CO2-aftryk. 

Vi har stort fokus på bæredygtighed i vores arbejde med stål og aluminium, metal har den kæmpe fordel, at det kan genanvendes igen og igen i en uendelighed, uden at miste dets styrke og mekaniske egenskaber – derfor er det et enormt fordelagtigt byggemateriale for vores planet” fortæller Michael Nykjær, adm. direktør hos DAMPA og fortsætter: 

Ved at producere aluminium fra genanvendt materiale, bruger man kun omkring 10 % af ressourcerne i fremstillingsprocessen. Vi har derfor et meget stort fokus på at sikre en høj grad af genanvendelse og genbrug af materialerne”.

Grønt aluminium aluminium som første skridt

Gennem GCO-projektet kom der mange tiltag, som alle skal sikre, at DAMPA minimerer deres aftryk uden at gå på kompromis med kvaliteten af akustikløsningerne. 

Vi har konstant fokus på at forbedre vores arbejde, så vi kan minimere vores CO2-aftryk. En af de løsninger, som vi kigger ind i, er et ”grønnere” aluminium. Sammenligner man vores nuværende aluminium med fx aluminium fra Fjernøsten, så udleder vores materiale fra europæiske leverandører 57 % mindre CO2 pr kg.” forklarer Mogens Kjærgaard, produktchef hos DAMPA. 

Denne store forskel skyldes blandt andet, at DAMPAs nuværende aluminium består af genanvendt materiale fra interne processor, samt aluminiummet bliver produceret ved brug af vedvarende energikilder. 

Nu kan vi tilbyde en løsning baseret på ”Post Consumer Aluminium” – hvilket er en endnu grønnere løsning. Ved at bruge aluminium, der består af 75 % genanvendt materiale, sænkes CO2-aftrykket yderligere med 69 %. Vi glæder os til at starte produktionen op med det grønne aluminium, og dermed levere endnu grønnere løsninger til den danske byggebranche” siger Mogens Kjærgaard. 

Genanvendelse er essentielt

I arbejdet med genanvendt aluminium differentierer man mellem, hvorvidt den genanvendte del kommer fra interne processer eller fra post-consumer, hvor aluminiummet har været ude at leve som produkt. Det grønne aluminium, som DAMPA netop har fået første levering af, består af 75 % post-consumer aluminium. 

Da vi sætter krav til, at aluminiummet skal have været ude blandt forbrugerne, så findes der ikke uanede mængder. Det er derfor vigtigt for os at sætte fokus på, at man skal huske at sortere og sende sit affald til genbrug – hvad end det er ved de store byggeprojekter eller hjemme i privaten” siger Mogens Kjærgaard. 

Hos DAMPA arbejder man ud fra tankegangen ’Reduce – Reuse – Recycle’. Denne tankegang sætter fokus på bæredygtighed og grønne løsninger i hverdagen, ved nye projekter og i skabelsen af nye produkter. 

Læs mere om DAMPAs arbejde med bæredygtighed og find deres EPD’er.

Vil du vide mere?

Kontakt DAMPA direkte på mail: dampa@dampa.dk eller tlf. 63 76 13 00.


Eksklusivt lejlighedsprojekt vælger lofter fra I-Wood Denmark igen
De første to tårne i Herning Sky bærer allerede 1.500 m2 loftpaneler fra I-Wood Denmark®. To ekstra tårne er på vej – og denne gang er det også med akustiklofter i træ.

I maj 2019 flyttede de første beboer ind i et ambitiøst boligprojekt i Herning. Herning Sky rejser sig over byen med to tårne i 15 etager. Fra start til slut er Herning Sky skabt med fokus på design, kvalitet og funktionalitet. Opgaven med akustikloft i de eksklusive lejligheder er klart defineret fra Bo Godt Midtjylland, som står bag projektet med Herning Sky:

Vi tænker altid akustik ind i vores byggerier, og at det lever op til brandkravene for byggeriet. Samtidig skal det være håndterbart, når vi bygger i højden. Og det løser I-Wood Denmark®, fortæller Benny Christensen, direktør for Bo Godt Midtjylland, om opgaven og kravene til kvalitet.

Bedre akustik i betonbyggeri

Akustiklofterne i Herning Sky har flere formål. Udover at være et smukt, æstetisk element i indretningen af lejlighederne løser brandlofterne også opgaven med at forbedre akustikken i et ellers stærkt udfordret betonbyggeri:

Vi er stolte af at have leveret 1.500 m2 loftpaneler og have været en del af et rigtig spændende projekt med eksklusive lejligheder. I første tårn leverede vi omkring 40 % af loftløsningen. I det andet tårn havde køberne mulighed for at se og opleve effekten fra første tårn. Det resulterede i, at hele 80% valgte vores loftpaneler, fortæller Casper Krogh Olesen, direktør i I-Wood Denmark®.

Hos I-Wood Denmark® er hele byggeprocessen i fokus. Det vil sige, at produktet skal være attraktivt for både forbrugeren, håndværkeren, akustikeren og arkitekten. Det betyder blandt andet stort fokus på nem montering – en fordel der også fremhæves af Benny Christensen fra Bo Godt Midtjylland:

- Produktet lever op til vores forventninger og krav. Forløbet med at sætte loftet op er også gået rigtig godt. Det er nemt at håndtere og generelt en nem proces.

i-wood, træpaneler, akustiklofter

Høje brandkrav efterleves med I-Wood Denmark®

Lofterne i de eksklusive lejligheder er Pro+ med de unikke fingersamlinger fra I-Wood Denmark®:

Vi har taget stilling – og derfor kan bygherre og arkitekt trygt vælge at invitere naturen ind med loftpaneler fra I-Wood Denmark®. Brandsikkerhed er et afgørende område i byggeri, og det er derfor vigtigt for os, at kunne dokumentere godkendt brug af vores paneler, uddyber Casper Krogh Olesen fra I-Wood Denmark®.

Flere akustiklofter på vej til Herning Sky

Efter succesen med de to første tårne i Herning Sky er der nu yderligere to tårne på vej. Her er akustiklofterne fra I-Wood Denmark® igen med som tilvalgsmulighed i lejligheder:

Vi har valgt at tilbyde akustiklofter fra I-Wood Denmark® igen af flere grunde. Der var god respons på det fra de første tårne. Samtidig har vi fået helt konkrete henvendelser med ønske om at få lofter fra I-Wood Denmark®, forklarer Benny Christensen, som selv bor i en af lejlighederne med akustiklofter fra I-Wood Denmark®.


Øget fokus på lofter
Knauf er klar med et endnu stærkere loftsortiment. Målet er at bevare positionen som en af de førende totalleverandører til det danske byggeri.
Pr. 1. maj i år er Knauf A/S klar med et nyt og stærkere loftprogram. "Vi tilbyder således nu AMF akustiklofter - mineraluldslofter. Med mineraluldslofterne i vores sortiment har vi endnu større mulighed for at imødekomme arkitekternes og bygherrernes krav til forskellige loftmaterialer og designudtryk," fortæller kommerciel direktør Jess Gregersen fra Knauf A/S. Knauf AMF, som producerer mineraluldslofterne, er en del af den verdensomspændende Knauf-koncern og har over 50 års erfaring med kvalitetsprodukter. Lettere montage Også på loftskinner er der nyt fra Knauf. "Vi skifter vores loftskinnesystem til DONN, som også er en del af Knauf-koncernen. DONN skinnesystemer er kendt over hele verden for sin høje kvalitet og montagevenlighed. Dermed tilbyder vi fremover markedets bredeste produktprogram til nedhængte loftsystemer," påpeger Jess Gregersen.

Cookie-indstillinger