Plastkonstruktioner

Plastkonstruktioner

Plastkonstruktioner refererer generelt til genstande eller strukturer, der er fremstillet af plastmaterialer. Plast er et syntetisk materiale, der er formbart og kan formes i forskellige former og størrelser. Plastkonstruktioner kan omfatte en bred vifte af produkter, lige fra dagligdags genstande som plastikflasker og emballage til mere komplekse strukturer som plastikrør, paneler og komponenter til bygningsindustrien.

Leverandører af Plastkonstruktioner:

Prowelding A/S

Sandagervej 28
7400 Herning
Tlf.: 97 14 07 08
E-mail: jg@prowelding.dk

www.prowelding.dk

Se hele vores produktprogram og profil her

Albjerg’s Maskintec A/S

Gl. Sognevej 3
5771 Stenstrup
Tlf.: +45 6226 2491
E-mail: info@maskintec.dk

www.maskintec.dk

Se hele vores produktprogram og profil her

DANIA Plast A/S

Fabriksvej 10
Postboks 36
7800 Skive
Tlf.: 97 58 40 55
E-mail: dania@dania.dk

www.dania.dk

Se hele vores produktprogram og profil her

Dansk Transport Emballage A/S

Oksbølvej 97
6500 Vojens
Tlf.: 74 59 16 80
E-mail: info@dtemballage.dk

web

Se hele vores produktprogram og profil her

Gibo Plast A/S

Ferrodanvej 14
Postboks 87
6900 Skjern
Tlf: 87 82 87 00
E-mail: post@gibo.dk

www.gibo.com

Se hele vores produktprogram og profil her

Mekoprint A/S

Hermesvej 2
9530 Støvring
Telf.: 99 36 56 00
E-mail: info@mekoprint.dk

www.mekoprint.dk

Se hele vores produktprogram og profil her

Nordisk Plast

Virkevangen 80, Assentoft
8960 Randers SØ
Tlf.: 86484811
E-mail: salg@nordiskplast.dk

www.nordiskplast.dk

Se hele vores produktprogram og profil her

Peter Meyer A/S


Foldagervej 7
4623 Lille Skensved
Tlf.: 56 56 20 38
E-mail: post@meyer-as.dk

www.meyer-as.dk

Se hele vores produktprogram og profil her

RT9 Scandinavian Rope Access

Framlev Korsvej 25
8462 Harlev J
Tlf. 30 80 00 70
E-mail: info@rt9.dk

www.rt9.dk

Se hele vores produktprogram og profil her

RUSTEK A/S

Bjørnevej 3
7800 Skive
Tlf: 9683 7131
E-mail: rene@rustek.dk

www.rustek.dk

Se hele vores produktprogram og profil her

Randers Industri Service

Toldbodgade 81
8930 Randers NØ
Tlf.: 70 23 28 75
E-mail: jm@randersindustriservice.dk

www.randersindustriservice.dk

Se hele vores produktprogram og profil her

Rinco Ultrasonics Danmark A/S

Nordre Strandvej 119, F106
3150 Hellebæk
Tlf.: 86 34 31 99
E-mail: info@rincoultrasonics.dk

www.rincoultrasonics.com/da

Se hele vores produktprogram og profil her

Scandiloc a/s

scandiloc

Solvangsvej 15
4681 Herfølge
Tlf.: 56 25 05 00
E-mail: info@scandiloc.dk

www.scandiloc.dk

Se hele vores produktprogram og profil her

Sjølund A/S

Skamlingvejen 146
6093 Sjølund
Tlf.: 76 99 17 77
E.mail: admin@sjoelund.dk

www.sjoelund.dk

Se hele vores produktprogram og profil her

Stantræk A/S

Sønderskovvej 14
8520 Lystrup
Tlf.: +45 86 22 03 77
E-mail: info@stantraek.dk

www.stantraek.dk

Se hele vores produktprogram og profil her

Steel Products

Steel Products Aage Østergaard
Islandsvej 25
8700 Horsens

Steel Products DFT-Presswork
Nordborgvej 81
6430 Nordborg

Tlf.:  +45 7562 1144
E-mail: info@steelproducts.dk

www.steelproducts.dk

Se hele vores produktprogram og profil her

Teknidan Handelsselskab ApS

Lundsbjerg Industrivej 29
6200 Aabenraa
Telf.: 74 61 36 36
E-mail: salg@teknidan.dk

www.teknidan.dk

Se hele vores produktprogram og profil her


Mere viden:

Plastkonstruktioner bruges i mange forskellige brancher og applikationer. Nogle eksempler inkluderer bilindustrien, hvor plast bruges til fremstilling af interiørkomponenter og karrosseridele, elektronikindustrien, hvor plast anvendes til at skabe kabinetter og kasser til elektroniske apparater, og bygningsindustrien, hvor plastikrør og paneler bruges til rørsystemer og facader.

En af fordelene ved plastkonstruktionerne er, at plast er et let materiale, der kan formes på mange forskellige måder, herunder støbning, ekstrudering og sprøjtestøbning. Det betyder, at plast kan tilpasses til forskellige design og specifikationer, hvilket gør det meget alsidigt. Derudover er plast også holdbart, korrosionsbestandigt og kan være mere omkostningseffektivt sammenlignet med andre materialer som metal eller træ.

Dog er det vigtigt at være opmærksom på, at plast også kan have negative miljøpåvirkninger, især hvis det ikke genanvendes eller bortskaffes korrekt. Plastaffald kan forårsage forurening og have skadelige virkninger på miljøet. Derfor er det vigtigt at fremme bæredygtige praksisser, herunder genbrug og korrekt affaldshåndtering, når det kommer til plastkonstruktioner


Plastvirksomheden Carmo A/S forpligter sig til internationalt anerkendte bæredygtighedsmål
Carmo A/S er blandt de første danske plastproducerende SMV'er til at forpligte sig til Science Based Targets. Virksomheden vil sænke emissionsudledning i scope 1 og 2 med minimum 30 procent inden 2030.

Science Based Targets (SBTi) er et partnerskab mellem FN's Global Compact, World Resources Institute (WRI), CDP og Verdens Naturfonden (WWF), hvis formål er at give virksomheder mulighed for ad frivillighedens vej at opfylde konkrete videnskabeligt baserede klimamål, som tager udgangspunkt i Parisaftalen om en begrænsning af den globale opvarmning til under 2°C inden 2030.

Plastvirksomheden Carmo A/S fra Espergærde er en af de første danske SMV'er af sin slags i Danmark til at tilslutte sig SBTi-initiativet "Well below 2 degree" med et commitment på at reducere scope 1 og 2 med mindst 30 procent. Carmo har desuden ansøgt om også at tiltræde den ambitiøse "under 1,5 °C" og dermed en 50 procent reduktion i scope 1 og 2.

For at kunne blive godkendt til SBTi skal ansøgerne kunne præsentere et gennemgående og sporbart CO2-regnskab, hvorefter virksomheden løbende skal kunne dokumentere, at delmålene overholdes.

– Vi har kortlagt vores CO2 footprint for 2019, 2020 og 2021, og vi kan se, at vi allerede er godt på vej til at indfri den ønskede reduktion, siger Claus Ishøy, der er CEO i Carmo,

Skaber forandringer i hele leveringskæden

Der er allerede over 2700 større og mindre virksomheder på verdensplan, som er godkendt til programmet. Heraf 100 virksomheder fra Danmark fordelt over en lang række brancher. Claus Ishøy glæder sig til at se endnu flere danske plastproducenter på listen. Det var nemlig under Dansk Industris bæredygtighedsinitiativ Klimaklar SMV, at Carmo blev gjort opmærksom på SBTi. Flere andre danske plastproducenter deltog også i projektet, som blev afholdt i 2021.

– Når virksomheder begynder at stille krav til egne produkter og produktion, spreder det sig nedad i leveringskæden. Så jo flere virksomhed i kredsløbet, der stiller krav til sig selv og sine underleverandører, desto bedre. Derfor er det også meget positivt, at så mange af vores kolleger i branchen deltog i Klimaklar. Jeg forventer at se mange flere danske virksomheder kæmpe en fælles kamp mod global opvarmning under SBTis faner i fremtiden, siger Claus Ishøy.

Vejen mod mere bæredygtighed

Hos Carmo har man gennem flere år arbejdet på at forbedre virksomhedens klimaaftryk, og med tilslutningen til SBTi har man nu fået et tydeligere mål at arbejde imod.  

– Vi har i lang tid arbejdet med bæredygtighed ud fra Verdensmålene, som på mange områder er et rigtigt godt pejlemærke. Men de har vist sig svære at konkretisere til håndterbare og kvalitative resultater. Med SBTi kan vi derimod arbejde med en langt mere præcis og stringent forandringsproces.

Ved at sætte fokus på affaldssortering har virksomheden kunnet identificere og frasortere 22 fraktioner heraf 11 forskellige plastfraktioner, så de kan genanvendes, hvilket svarer til 58,9 procent af deres overskydende materiale fra produktionen. Sorteringen har reduceret miljøpåvirkning med 17 tons udledt COpå 8 måneder. Disse reduktioner tæller dog ikke med i SBTi-målene. Næste skridt bliver derfor at opdatere og fintune de forskellige processer i produktionen til at bruge mindre energi og at benytte mindre jomfrueligt materiale, så de næste delmål kan opfyldes.

– Vi har altid foretaget optimeringsprocesser. Men når de grønne mål tænkes ind og udføres rigtigt og med omtanke, bliver bæredygtighed ikke kun godt etisk og moralsk, men også økonomisk, siger Claus Ishøy til slut.Cookie-indstillinger