Tribuner

Tribuner fremstilles i mange forskellige udformninger og størrelser. Teleskoptribuner kan også fås som mobile tribuner, hvilket har gjort dem meget populære. En mobil teleskoptribune kan let flyttes rundt til de områder man vil benytte som siddepladser.

Leverandører af og viden om tribuner:


HAKI A/S

Erhvervsvej 16
2600 Glostrup
Tlf.: +45 44 84 77 66
E-mail: info@haki.dk

www.haki.dk

Kompetencer: Byggelifte, Overdækninger, Hængestilladser, Inddækninger, Rammestilladser, Stilladser, Søjlestilladser, Tribuner

Læs mere om HAKI A/S


Laiderz

Fuglebækvej 2A, 1. th.
2770 Kastrup
Tlf.: 32 51 07 00​
E-mail: info@laiderz.dk

www.laiderz.dk

Kompetencer: Faldunderlag, kunstgræs, sportsbelægninger, tribunestole, multihaller, tribuner

Læs mere om Laiderz


Layher ApS

Vejleåvej 50
2635 Ishøj
Tlf.: 69 15 74 00
E-mail: info@layher.dk

www.layher.dk

Kompetencer: Stilladser, Design af fremtidens stilladser, Rådgivning, Salg af Facadestilladser, Allround Søjlestilladser, Overdækninger med 40 spænd, Hængestilladser, Interim Trapper, Adgangsveje og Broer, Søjlestilladser, Stiger, Tribuner

Læs mere om Layher ApS


Stigeteknik.dk

Silkeborgvej 31A
7442 Engesvang
Telf.: 20 17 01 22
E-mail: mail@stigeteknik.dk

www.stigeteknik.dk

Kompetencer: Stiger, Lejder/vægstier, Brønd og skakt, tagstiger, Trapper og gangbroer, specialkonstruktioner, stilladser, systemgelænder, faldsikring

Læs mere om Stigeteknik.dk


LAIDERZ – Ny teleskoptribune til Vaksdal kommune
Laiderz har i september sammen med Unitech leveret og installeret en flot fuldautomatisk teleskoptribune til Vaksdal kommune.

Der er i alt 180 siddepladser og stoletypen er UWF-2A med massivt træ på bagsiden af ryglænet.

Vi takker Vaksdal kommune for et godt samarbejde og ønsker dem held og lykke med deres nye tribune.


Lindab-tribunen er meget mere end en tribune
Stadion i Vejen har fået en ny multitribune med navnet Lindab-tribunen, opkaldt efter byggeriets hovedsponsor

I Lindab ser man det som enhver virksomheds ansvar at engagere sig i og støtte op om udviklingen af lokalsamfundet. Bidraget var på samme tid en mulighed for at vise de mere end 3.000 daglige besøgende, hvad Lindab kan.

En spritny supertribune med plads til mere end 260 tilskuere blev tidligere på året indviet på Henning Have Stadion i Vejen. Lindab er hovedsponsor på tribunen, som passende har fået navnet Lindab-tribunen.

”I Lindab mener vi, at det er enhver virksomheds ansvar at engagere sig i lokalsamfundet, og derfor skulle vi selvfølgelig være med i byggeriet af denne fantastiske multifunktionstribune i Vejen. Vi har været med helt fra starten, og derfor blev vores bidrag hurtigt til meget mere end en leverance. Siden projekteringen har vi for eksempel været i tæt dialog med arkitekten for at kunne udvælge og tilpasse materialer,” siger Mette Brøndum, som er administrerende direktør i Lindab.

Meget mere end en tribune

Jakob Sander, direktør for Vejen Idrætscenter, beskriver tribunen som multifunktionel. Bygningsværket har nemlig langt flere funktioner end som så.

”Det er meget mere end en tribune, vi har bygget. Det er et multifunktionsbyggeri, som udover overdækkede tilskuerpladser har en stor lounge. Under opholdsområderne er der toiletter, garageanlæg og depotrum. Til byggeriet har Lindab blandt andet sponsoreret inddækning og klinkbeklædning,” fortæller Jakob Sander.

Lindab har desuden sponsoreret stålplader, stållægter, sandwichpaneler og porte til det unikke tribunebyggeri. 

”Nu er tribunen klar til at blive taget i brug og vist frem. For os fungerer tribunen også som et full size showroom, hvor vi har tilpasset alle materialerne, så de opfylder arkitektens vision. Gavlene er for eksempel beklædt med specielle hatteprofiler, men den buede bagside er beklædt med tilpasset klinkbeklædning, som ligner træ. 80% af vores arbejde er kundetilpassede løsninger, og derfor er processen forløbet gnidningsfrit,” siger Mette Brøndum.

Et særligt samarbejde

Der er fuld gang i Vejen, som med sine godt 10.000 indbyggere ellers kun er en middelstor by.

”Vi har omkring 3.000 gæster hver eneste dag, og derfor var det vigtigt for os at komme frem til en løsning, som kan bruges hele året rundt. Vi har hele tiden gang i noget i Vejen, og jeg tror bestemt, at vi er én af de mest aktive byer i Danmark,” siger Jakob Sander.

Samarbejdet mellem Vejen Idrætscenter, sponsorer og lokale virksomheder har været helt afgørende for byggeri-succesen.

”Byens udvikling interesserer både borgere og lokale virksomheder. Ikke, hvor vi er, men hvor vi er på vej hen. Lindab så tidligt potentiale i byggeriet og meldte sig som hovedsponsor på tribunen, som i dag fremstår arkitektonisk stærk og rigtig flot,” konkluderer Jakob Sander.


ALECTIA – Totalrådgiver fundet til omfattende renovering af Valby Stadion
ALECTIA har vundet opgaven som totalrådgiver på genopretningen af Valby Stadion i Valby Idrætspark.
Københavns Kommune har bevilget en samlet budgetramme på 22 mio. kr. til renovering og genopretning af stadionet, som blev indviet i 1939. I dag benyttes anlægget mest til fodbold, og det huser bl.a. Boldklubben Frem og Boldklubben Fremad Valby. Fremover skal også andre sportsgrene få glæde af anlægget. Valby Stadion har mange år på bagen, og dele af anlægget er nu så utidssvarende, at Københavns Kommune har besluttet at renovere det. Opgaven som totalrådgiver inkluderer det samlede stadion, som består af en fodboldbane med endetribuner, en tribune øst for banen, en teglstensbygning i anlæggets nordøstlige hjørne samt en stor tribunebygning i beton med siddepladser, omklædnings- og tilskuerfaciliteter. Opgaven omhandler bl.a. betonrenovering, etablering af tekniske installationer og klimaskærm. Totalrådgivningen omfatter registrering, forundersøgelser, brugerproces, projektering og udførelser med dispositionsforslag, projektforslag, myndighedsprojekt, hovedprojekt, udbud og fagtilsyn (herunder 1 års eftersyn). ALECTIA vil i renoveringen fokusere på, hvordan anlægget kan give størst mulig værdi for brugerne. Projektet forventes at være færdigt i slutningen af 2017. Om ALECTIA ALECTIA er Danmarks 5. største ingeniørvirksomhed med 700 medarbejdere og 103 års historie. Vores varemærke er rådgivning, der bygger på ingeniørfaglig viden og en knivskarp forståelse af kundens forretning. I det spændingsfelt tilbyder vi bæredygtige og tværfaglige løsninger, der skaber varig værdi for vores kunder - både i Danmark og resten af verden. Vi er specialiseret i en række brancher og sektorer og løser opgaver inden for byggeri og anlæg, hospitaler, farmaceutisk industri, bryggerier, mejerier, fødevarer, arbejdsmiljø samt vand, energi og miljø.

Aarhus Cyklebane i den grønne førertrøje efter tagrenoveringsetape
Efter årtier som frontløber i det aarhusianske idrætsliv har Aarhus Cyklebane i de senere år været en smule ude af form. Det har kommunen nu rådet bod på med en renovering af tribunetaget, hvor den historiske bane er blevet opgraderet med nye langtidsholdbare tagmembraner – helt i tråd med kommunens fokus på fremme af bæredygtige byggeløsninger.
Aarhus Cyklebane, som er beliggende i det sydlige Aarhus nær byens store idrætskompleks Atletion, har gennem et halvt århundrede indtaget en ikonisk førerposition i det aarhusianske idrætsliv. Den 333 1/3 m lange og 8 m brede udendørs cyklebane blev indviet d. 24. juli 1940 og havde sin storhedstid i 70'erne og 80'erne, men årenes gang har sat sit præg, og banen har de senere år ført en mere hengemt tilværelse. Derfor har Aarhus Kommune nu gennemført en omfattende renovering af tribunetaget, så banen igen kan blive et tidssvarende samlingspunkt for både professionelle og fritidsudøvere med passion for banecykling - og således igen indtage en førerposition i det lokale idrætsfelt. - Cykelsporten er på vej frem, og derfor var det oplagt at modernisere og opgradere banen. Tagpappen på tribunetaget var meget medtaget og faktisk helt nedslidt og utæt, så der var ingen tvivl om, at det var nødvendigt at få renoveret, fortæller Michael Dahl, der er teknisk koordinator for Aarhus Kommunes idrætscentre. Grønne løsninger lig med langtidsholdbare løsninger Den ca. 600 m2 store tagflade over tribunen på Aarhus Cyklebane blev - ligesom kommunens andre idrætshaller i hhv. Egelund, Lyseng og Studstrup - beklædt med en ny tagmembran af mærket Derbicolor. Denne membran udmærker sig ikke mindst ved sin dokumenterede levetid på mere end 30 år, der betyder, at kommunens fremtidige behov for service og vedligehold på taget minimeres. Og det ligger i naturlig forlængelse af Aarhus Kommunes generelle fokus på fremme af mere bæredygtige byggeløsninger, der bl.a. i 2013 udmøntede sig i en politisk aftale om at reducere kommunens bygningsmasses CO2-aftryk med 40 pct. frem mod 2019, forklarer Michael Dahl: - Som landets næststørste kommune føler vi et stort ansvar for at gå foran med et godt eksempel over for både borgere og virksomheder. Bæredygtighed handler bl.a. om at vælge de mest langtidsholdbare løsninger, så vi undgår ressourcekrævende hyppige udskiftninger, og den nye tagbelægning opfylder i høj grad dette behov.  Flot lige flade på tribunens tag Tagdækker Lars Bo Sørensen fra Tranbjerg Tagdækning, som udførte monteringen af tagmembranen, understreger derudover, at moderniseringen af cyklebanens tribunetag med Derbicolor-etlags-tagmembranen gør taget væsentligt mere modstandsdygtigt over for bl.a. fugt fremover: - Den nye pap er lagt direkte oven på den gamle og skruet ned i den underliggende limtræskonstruktion. Restfugten, som altid vil befinde sig i den gamle pap, vil derfor blot cirkulere uhindret rundt under pappet uden at lave bobler og ujævnheder. - For en tagdækker var dette tag fantastisk at arbejde med pga. sin store lige flade uden kanter eller afbrydelser - det var bare om at rulle ud. Vi arbejdede deroppe en uges tid, og så var løsningen på plads. Vi monterede også to personalefald, så driftspersonalet senere kan komme op på taget og rense tagrender o.l. De behøver bare at fastgøre sig med en karabinhage, runder han af.