Datanetværk

I en virksomhed med flere kommunikerende enheder, er det nødvendigt med et datanetværk, der kan sammenkoble disse enheder. Ofte anvendes et LAN (Local Area Network) eller et WAN (Wide Area Network).

Leverandører af og viden om datanetværk:


2test ApS

Rørmosevej 2B
3450 Allerød
Tlf.: 44 61 00 62
E-mail: info@2test.dk

www.2test.dk

Kompetencer: Fiberoptiske kabler, datakommunikation", fejlsøgning på kabler, el-dokumentation

Læs mere om 2test ApS


NewEngineering ApS

Chr. M. Østergaards Vej 4a
8700 Horsens
Tlf.: 70 40 40 45
E-mail: mail@new-engineering.dk

www.new-engineering.dk

Kompetencer: Automation, SCADA, PLC programmering, HMI, industrielle netværk, servo og motion control systemer

Læs mere om NewEngineering ApS


S-CONNECT ApS

Voldbjergvej 12A, ST
8240 Risskov
Tlf: 86 99 79 96
Mail: info@s-connect.dk

www.s-connect.dk

Kompetencer: Panel PC, Embedded PC, industri monitors, in-vehicle PCs, switches, device servers, routers, gateways, LoRa, media players, industri antenner, Cloud Gate, smart IoT gateways, touch PC, converters, I/O moduler, KVM extenders, console management server, intelligent PDU

Læs mere om S-CONNECT ApS


Mere viden om datanetværk:

Læs mere om Wireless, tele og data her http://elek-data.dk/artikler/wireless-tele-data


Steute – Trådløs netværksløsning til digitaliseret produktion
Nye funktioner til trådløse netværk

Forskellige sensorer og elektromekaniske omskiftere – og også aktuatorer og kommandoenheder - kan integreres i denne trådløse netværksløsning. De sender og modtager alle data via den trådløse standard sWave.NET®, der er udviklet af steute til netop sådanne applikationer. Data bliver samlet i adgangspunkter, der samler data fra de trådløse sensorer og aktuatorer og sender dem til en sensorbro, der fungerer som styring af funktionerne, og som er ansvarlig for at videresende data til overordnede it platforme i virksomheden. Resultatet er en uafbrudt kommunikation helt fra produktionsudstyret på gulvet og hele vejen op til direktionsniveau i kundens it system. Et helt nyt instrumentpanel giver en klar visualisering af status på alle terminalenheder i netværket.

En af de karakteristiske egenskaber i nexy softwaren er den enkle tilpasning til individuelle krav. Der er allerede velegnede løsninger til rådighed for diverse applikationer, som f.eks. eKanban eller AGV flåder (Automated Guided Vehicles – førerløse trucks). En anden nøglefunktion er det faktum, at denne netværksløsning er åben: steute har sit eget, brede udvalg af trådløse netværkskompatible sensorer, men skulle en applikation fordre integrering af andre sensortyper, som steute ikke har, kan disse sensorer simpelthen monteres med et sWave.NET® modul, og derefter bruges i netværket. Det åbner for enormt mange muligheder for brug og udvidelser af det trådløse netværk.

I den nyeste udgave kan alle tilsluttede sWave.NET® feltenheder modtage nye fjernopdateringer af firmwaren. Opdateringer sendes til sensorbroen og distribueres derfra ud til det lokale netværk. På denne måde fungerer alle terminalenheder med den nyeste software med en minimal arbejdsindsats. Ydermere kan brugerne gemme den nuværende konfiguration af sensorsbroen, og derfor tildeles alle parametre i det trådløse netværk automatisk med et FTP (File Transfer Protocol) drev. I den seneste softwareudgave kommunikerer sensorbroen også med brugerens SAP system via en ekstra SAP forbindelse.

nexy digitaliserer, integrerer og automatiserer produktionsprocessen. Det betyder for brugerne en hurtig, nem og individuel realisering af it projekter.


NeoCortec går i globalt partnerskab med RS Components
NeoCortec, dansk udvikler af patenteret teknologi til batteridrevne, trådløse sensor-netværk, indleder nu samarbejde med RS Components, en af verdens største online distributører af elektronikkomponenter. Dermed sikres global tilgængelighed af NeoCortecs komplette portefølje af produkter.

NeoMesh, den patenterede protokol til trådløs kommunikation af data ved ultra-lavt strømforbrug, er unik på en række punkter. Blandt andet muliggør NeoMesh ekstremt lang batterilevetid for alle delene af et netværk, hele vejen fra den enkelte sensor til skyen. Desuden er NeoMesh dynamisk og kan håndtere ændringer i netværksstrukturen. Netværksnoderne er flytbare og data finder automatisk den mest optimale vej gennem netværket. Derudover er NeoMesh ekstremt skalerbart og muliggør netværk med op til 65.000 noder.

En stigende efterspørgsel efter NeoMesh’ unikke connectivity løsning har gjort det nødvendigt for NeoCortec at etablere en stærkere global tilstedeværelse. Det er nu lykkedes gennem det nye partnerskab med RS Components.

Den komplette portefølje af NeoCortecs radiomoduler og kommunikationsprotokol bliver nu tilgængelig globalt via RS.

CEO i NeoCortec Thomas Steen Halkier udtaler:

- RS Components er en af verdens førende distributører af elektroniske, elektriske og mekaniske komponenter og servicerer et meget stort antal kunder fordelt over det meste af kloden. Vi er meget glade for at blive en del af denne stærke og dynamiske distributionskanal, og vi ser frem til at samarbejde med RS om at markedsføre 2. generations mesh connectivity til en global kundekreds.

RS Components har flere end 1 mio. kunder og er kendt for sin ekstremt effektive dag-til-dag levering.

- Med sin stærke online tilstedeværelse er RS Components et ideelt supplement til vores nationale og regionale netværk af distributører, siger Thomas Steen Halkier.

Den komplette portefølje af NeoCortec-produkter vil være tilgængelig på RS Components website, inklusive radiomoduler, evaluation boards, gateway og breakout board.


Eatons research afslører gab mellem krav og kompetencer hos datacentre
Research, som er udført af Eaton, har påvist de udfordringer, som datacentre og it-eksperter kæmper med hver dag

Et stadig større behov og flere digitale initiativer betyder flere udfordringer i datacenteradministration, og researcharbejdet viser, at fremtidssikring af infrastruktur og energibesparelse er områder, hvor mange professionelle mener, at de kan gøre det bedre og ikke har tillid til deres kompetencer. Tre ud af fire (74 %) mener, at datacenterets driftssikkerhed og effektivitet har direkte indflydelse på it-tjenesternes kvalitet. Mere end hver tiende (15 %) mener, at deres primære it-ressourcers og anlægs modstandsdygtighed samt Disaster Recovery foranstaltninger ikke er nok, og kun hver tredje (36 %) har fuld tillid til strømstyringen.

Ved undersøgelsen spurgte man 320 eksperter fra europæiske datacentre om deres administratorers mulighed for at håndtere de stadig større krav til infrastrukturen og deres mulighed for at håndtere, at strømstyring bliver mere kompliceret. Resultatet viser en tydelig sammenhæng mellem it og branchen: 82 % af de adspurgte mener, at de vigtigste virksomhedsprocesser afhænger af it, og 78 % mener, at kvaliteten ved levering af it-tjenester har direkte indflydelse på virksomhedens succes. Men mere end halvdelen (54 %) mener, at digitaliseringen af de primære virksomhedsprocesser lægger pres på it, mens en tredjedel (33 %) mener, at udfordringerne vokser.

Et af de primære resultater af undersøgelsen er, at selvom operatører mener, at der er behov for større investering i deres infrastruktur og anlæg, så er der mangel på kompetencer i forbindelse med strømstyring. Mere end halvdelen mener, at deres anlægs infrastruktur skal styrkes med hensyn til strøm og køling (53 %) samt robusthed og Disaster Recovery (55 %), vist ved at over en tredjedel (36 %) har oplevet et langvarigt eller forstyrrende nedbrud i de seneste tre måneder. 35 % mener, at det er vanskeligt at administrere strømdistributionen i selve datacenteret, mens yderligere 42 % mener, at det bliver sværere. Hver 10. (12 %) har begrænset tillid til egne kompetencer til at administrere og styre strømmen. Mere end halvdelen (52 %) har kun begrænset tillid.

"Datacentre er under stadig større pres, når de skal håndtere den stadig stigende vækst og flere og flere udfordringer, f.eks. ved stigende brug af virtualisering eller nye initiativer", udtaler Dale Vie, som er CEO hos Freeform Dynamics, der har udført undersøgelsen. Han påpeger, at disse udfordringer betyder, at det vigtigste spørgsmål for datacenteroperatører er, hvor godt de kan følge med. "Én ting, som er tydeligt, er, at mulighederne for administration og styring bliver endnu vigtigere", udtaler han. "Men der er tilsyneladende en udbredt mangel på viden om, hvilke nye værktøjer man har til rådighed, som kan hjælpe administratorer af datacentre. Nogle af dem har allerede investeret i nye værktøjer, mens andre skal finde ud af, hvad der kan hjælpe dem."

"Arbejdsbyrden hos datacentrene er stigende i takt med at branchen stiller flere og flere krav. Disse udfordringer forværres af manglen på tillid til kompetencerne, værktøjerne og ekspertisen til at administrere datacentermiljøer effektivt, især med hensyn til strøm", udtaler Dennis O'Sullivan, som er Data Centre Solutions Operations Specialist hos Eaton. "It-administratorer og datacenter-fagfolk har brug for en enkel, holistisk oversigt og integreret kontrol over infrastrukturen, så de kan være sikre på, at de administrerer datacenteret mere effektivt."


Schneider Electric – Dansk datacentersoftware hædret for tredje år i træk
StruxureWare for Data Centers sikrer maksimal effektivitet i hele datacentrets levetid - fra design over byggeri til drift, planlægning og løbende optimering og vedligeholdelse

Denne nyhed indeholder indlejrede medier. Åbn nyheden i din webbrowser for at se indholdet.
Det anerkendte analysehus Gartner, Inc. giver topkarakter til StruxureWare for Data Centers endnu engang.Softwaren er udviklet i Schneider Electrics globale udviklingscenter i Kolding.

Kravene til verdens datacentre vokser konstant i takt med den globale vækst i brug af Internet of Things, Big Data, cloud-services m.m. Derfor vokser kravene også til datacentrenes infrastruktur og styring af den løbende drift, hvor nogle af de kritiske konkurrenceparametre er sikkerhed, høj oppetid, energieffektiv drift og en fleksibel, skalerbar infrastruktur.
Verdens førende softwaresuite til at nå de mål er StruxureWare for Data Centers. Den kommer fra Schneider Electric, den er primært udviklet i Schneider Electrics globale udviklingscenter i Kolding - og den er for tredje år i træk kåret som verdens førende af det anerkendte analysehus Gartner, Inc.

"Den eksplosive udvikling i virksomhedernes brug af data betyder, at datacentres kompleksitet og omkostninger vokser. Datacentre må og skal levere maksimal ROI (Return on Investment), uanset miljø, og det kræver fleksibel, forbundet, intelligent og datadrevet drift. StruxureWare for Data Centers er værktøjet til at opnå det," siger Kim Povlsen.

Han er vice president og general manager for Digital Services & Data Center Software i Schneider Electric, og han glæder sig over, at Gartner, Inc. endnu en gang giver topkarakter til StruxureWare for Data Centers:
"Det er en anerkendelse af bredden og dybden i vores løsning. StruxureWare for Data Centers udnytter mulighederne i Internet of Things og giver datacenteransvarlige en række stærke kort på hånden."

Kim Povlsen fremhæver flere fordele ved StruxureWare for Data Centers, blandt andet
Synlighed af alle aktiver
Værktøjer til kapacitetsplanlægning
Risikostyring
Forebyggende vedligeholdelse
StruxureWare for Data Centers sikrer maksimal effektivitet i hele datacentrets levetid - fra design over byggeri til drift, planlægning og løbende optimering og vedligeholdelse. Schneider Electric har netop udvidet og opgraderet StruxureWare Data Center Operation 8.0, som er udviklet specifikt til colocation datacentre.
Kåringen som verdens førende DCIM-løsning (Data Center Infrastructure Management) kommer i forbindelse med analysehusets årlige offentliggørelse af '2016 Gartner Magic Quadrant for Data Center Infrastructure Management Tools.' Forud for kåringen går en omfattende vurdering af 15 kriterier, hvor Gartner, Inc. måler løsningernes "completeness of vision" og "ability to execute."