Elinstallationer

Elinstallationer dækker over mange forskellige opgaver inden for el. Elinstallationer er generelt set opsætning af kontakter og træk af strømkabler i en bygning. Men elinstallationer dækker over meget mere, men er kendetegnet ved strømførende arbejde.

Leverandører af og viden om Elinstallationer:


Schneider Electric Danmark A/S


Lautrupvang 1
2750 Ballerup
Tlf.: 88 30 20 00

www.schneider-electric.dk

Kompetencer: Alarmanlæg, Antenneanlæg, Batterier, Belysning, El - og elforsynings produkter, El anlæg, El- og styretavler, El-installation, Elektriske isolationssystemer, Elektromotorer, Generatorer, Elektronikmontage, Elektronikudvikling, Elforsyningsprodukter, Energibesparelser, Energiprojekter, Energisektor - service og vedligehold, EX-udstyr, Flugtvejsarmaturer, Frekvensomformere, Installationsmateriel, Invertere, Ladere, Omformere, strømforsyninger, Kabel- og rørgennemføringer, Kabelrør, Kabelskabe, Kabinetter, Kabler, Koblingskabe, Luftledningsmateriel, Målere, måleinstrumenter, Montage, Muffer, Projektering af energianlæg, Relæer, Samtaleanlæg, Sikkerhedsbelysning, Sikringer, Styringer, Teknisk dokumentation, Tele og svagstrøm, Transformere, Transformerstationer

Læs mere om Schneider Electric Danmark A/S


Siemens A/S

Borupvang 9
2750 Ballerup
Telefon: +45 44775555
E-mail: ind-presales.dk@siemens.com

web

Kompetencer: Automation, eltavler, kontroltavler, effekttavler, styringsteknik, elektronikmoduler, embedded systemer, scada, rfid, procesoptimering, industri PC, sensorer, strømforsyninger, bygningsautomatik

Læs mere om Siemens A/S


Wieland Electric A/S

Vallørækken 26
4600 Køge
Tlf.: 70 26 66 35
E-mail: sales@wieland-electric.dk

www.wieland-electric.dk

Kompetencer: Rækkeklemmer, Stikbar bygnings installations system, Printklemmer, Sikkerheds teknologi, Installations automation, Industristik, Elektronik og interface til styreskabet, Power bus system for bygninger, lndustrielt Powerbus-system, Network og fieldbus systemer, Stiksystem, Stiksystem til industrien, Stiksystem til solceller

Læs mere om Wieland Electric A/S


TEKNIQ- Installatører har svært ved at skaffe arbejdskraft
De danske installationsvirksomheder oplever i stigende grad, at det er en udfordring at skaffe medarbejdere. Det viser en ny medlemsundersøgelse fra brancheorganisationen TEKNIQ

De danske installationsvirksomheder har fået sværere ved at finde nye medarbejdere. I en ny medlemsundersøgelse fra TEKNIQ Installatørernes Organisation svarer 58 procent af virksomhederne, at det er sværere at rekruttere medarbejdere i dag end for 12 måneder siden (mens kun to procent siger, det er blevet lettere). I 2016 var det tilsvarende tal på 54 procent og i 2014 helt nede på 23 procent.

"Det er en naturlig konsekvens af, at der igen er kommet gang i installationsbranchen, og at ordrebøgerne gradvist bliver fyldt. Det er selvfølgelig positivt. Men vi risikerer, at manglen på arbejdskraft kan blive en alvorlig stopklods for væksten, siger Tina Voldby, underdirektør i TEKNIQ.

Faktisk har hele 27 procent af installationsvirksomhederne i april måned oplevet at søge forgæves efter arbejdskraft.

"Heldigvis er installationsbranchen god til at finde løsninger, når opgaverne skal udføres. Men de nye tal viser, at rekrutteringen af medarbejdere er en udfordring, som skal løses her og nu."

"El- og vvs-installatørerne har tradition for at ansætte flere lærlinge, og det bliver der mere end nogensinde brug for nu, og der arbejdes også intenst på at styrke optaget på uddannelserne. Samtidig er der behov for at trække flere af de elektrikere og vvs'ere, som tidligere har forladt branchen, tilbage til installationsvirksomhederne," siger Tina Voldby.

Og der er ikke umiddelbart meget, som tyder på, at det bliver lettere at rekruttere de kommende år. I 2017 svarede 54 procent af installatørerne, at de forventer, det vil blive sværere at rekruttere arbejdskraft de kommende to år, end det er i dag. Det skyldes ikke mindst, at der er en forventning om fortsat vækst i branchen og dermed et øget behov for arbejdskraft.

TEKNIQs tal bekræftes desuden af den netop offentliggjorte undersøgelse fra STAR (Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering), der viser, at både elektrikere og vvs'ere er på top-10 over de stillingsbetegnelser med størst rekrutteringsudfordringer


KEA – De første deltids el-installatører er færdige
Det er stort at kunne kalde sig Autoriseret El-installatør – og endda som de første, der har taget uddannelsen på deltid ved siden af jobbet

Peter Philipsen arbejder til daglig som elektriker i et lille firma, men om ganske kort tid kan han kalde sig chef. Med autorisationen, som han har taget på deltid ved siden af jobbet, kan han nemlig  overtage firmaet.
 
"Det har været hårdt, men absolut det værd. Det er er jo en investering i min egen fremtid. Jeg kan starte eget firma, når jeg er færdig og tjene flere penge end jeg ellers ville kunne som almindelig elektriker," siger Peter Philipsen, som med egne ord har fået en dybere forståelse og en hel masse ny viden. 
 
Det kræver viljestyrke at være deltidsstuderende og samtidig passe job og familie.
 
"Derfor er det bemærkelsesværdigt, at de første studerende på den nye deltidsuddannelse AU i EL-installation  – som de første i landet – har taget den samme autorisationsprøve som de studerende på fuldtidsuddannelserne," siger Lars Thore Jensen, Chefkonsulent KEA KOMPETENCE og fortsætter:
 
"De studerende på KEA sender med denne eksamen et klart budskab til de trepartsforhandlinger, som er ved at starte: De tekniske og produktionsrettede deltidsuddannelser kan løfte kompetencerne på arbejdsmarkedet."  

El-installatørerne betjener både bygge- og anlægssektoren, industri og håndværk samt andre med behov for teknisk viden på højt niveau.

De har beskæftigelse indenfor blandt andet:

Start af egen virksomhed (mulighed for at bestå Autorisationsprøven er indbygget i uddannelsen)
Ansættelse i et rådgivende ingeniørfirma
Leder af installationsarbejder i byggefirmaer
Projektleder i rådgivebranchen, entreprenørbranchen m.v.
Forskellige stillinger indenfor salg
Entrepriseleder eller lignende indenfor el forsyningsområdet

Formålet med akademiuddannelse i AU i EL-installation er at kvalificere til - selvstændigt - at kunne varetage arbejde med at projektere, installere samt varetage driften af systemer inden for stærkstrømsteknik. En EL-installatør (AU) kan lede installationstekniske projekter og håndtere et autorisationsmæssigt ansvar. En installatør EL (AU) kan desuden projektere, tilrettelægge og styre udførelsen af el-tekniske installationer og bygningsinstallationer med anvendelse af den nyeste teknologi


GasDetect har den 1. Maj 2017 opnået autorisation som elinstallatør
Det giver os stærkt forbedrede muligheder for fremover at udføre totalprojekter ved vore kunder
GasDetect redder liv med viden. Det forpligter. Vi er dedikerede til at levere kvalitetsrådgivning, projektering, projektledelse, installation og service, der vil gøre en betydelig forskel for din virksomhed og dine medarbejdere.