Kontakter

Kontakter er komponenter der kan bryde og/eller slutte en elektrisk forbindelse mellem 2 elektriske forbindelser. De 2 vigtigste egenskaber er at kontakternes indre modstand i sluttet tilstand er så lille som muligt (måles i milliohm), og at de kan klare den strøm, som skal bruges. Leverandører af kontakter finder du i listen på denne side

Leverandører af og viden om kontakter:


Dovitech A/S

Blokken 59
3460 Birkerød
Tlf.: +45 7025 2650
E-mail: Info@dovitech.dk

www.dovitech.dk

Kompetencer: Afskærmning, Blæsere, EMC dæmpning, Endestop, Lågekontakter, Magneter, Magnetfolie, Maskinsikkerhed, Mumetal, Måletransformatorer, Nanokrystallin, Relæer, Sikkerhedsrelæer, Sikkerhedslysgitre, Spoler, Spændingssensorer, Strømsensorer, Sølvbånd, Transformere, Ædelmetal

Læs mere om Dovitech A/S


ICS A/S

Holkebjergvej 79
5250 Odense SV
Telf.: 66 17 10 74
E-mail: ics@ics.as

www.ics.as

Kompetencer: Encodere, fotoceller, Atex, dørkontakter, ultralydssensorer, lasere, display, endestop, temperaturfølere, sensorer, klemlister, lysbomme og lysgitre, måtter, niveaumåling, optisk fibre, pulsgivere

Læs mere om ICS A/S


Leuze electronic Scandinavia ApS

leuze

Gydevang 39-41
3450 Allerød
Telefon: 48173200
E-mail: leuze.dk@leuze.com

www.leuze.dk

kompetencer: stregkodelæsere, sensorer, scannere, sikkerhedsrelæer, sikkerhedskontakter, kontakter, trykkontakter

Læs mere om Leuze electronic Scandinavia ApS


ODU Denmark ApS

Industriholmen 82
2650 Hvidovre
Tlf.: +45 2233 5335
E-mail: sales@odu-denmark.dk

www.odu-denmark.dk

Kompetencer: Konnektorer, Stik, Coaxialkonnektorer, Fiberoptikkonnektorer, Fladkabelkonnektorer, Gastætte konnektorer, Hydraulik koblinger, Industrikonnektorer, Kabelkonfektionering, Multistikkonnektorer, Netkonnektorer, Powerkonnektorer, Test interface, Trykte kredsløb konnektorer, Kontakter

Læs mere om ODU Denmark ApS


TME - Transfer Multisort Elektronik Sp. z o.o.

ul. Ustronna 41
93-350 Łódź, POLAND

web

Kompetencer: elektroniske komponenter, elektronikkomponenter, laboratorium strømforsyninger, Halvledere, Indlejrede og IoT Systems, Stik, Sikringer, Afbrydere og omskiftere, Lyd Kilder, Relæer og kontaktorer, Transformere og ferritkerner, Ventilatorer, køle- og varmesystemer, Ledninger og kabler, Mekanik, Kabinetter, Automatisering, Pneumatik, Arbejdspladsudstyr, Robotter og prototypefremstilling, elektroniske komponenter distributør

Læs mere om TME – Transfer Multisort Elektronik Sp. z o.o.


ODU – Kontakter med korrosionsbestandig guldplettering


14.maj 2020


ODU udvider sin portefølje af elektriske kontakter med nye guldpletterede varianter.

Guld er ud over platin det mest korrosionsbestandige af alle ædelmetaller. Selvom det udsættes for barske vejrforhold i lang tid, korroderer det ikke. Det betyder, at kontaktegenskaberne bevares intakt. Guldets særlige bestandighed gør det til det ideelle materiale til elektriske forbindelser.

Guldbelægninger bruges i dag mange steder på grund af guldets høje modstandsdygtighed over for miljøpåvirkninger og slidtage: Eksempelvis til klassiske signaler i industrien, som robust forbindelse med lang levetid til militær- og sikkerhedsteknik eller som pålidelig kontaktforbindelse i medikoteknik.

Interesserede kan læse mere ODU’s elektriske kontakter på www.odu-denmark.dk.


ODU – Se video – Robuste, elektriske kontakter til hårde miljøer


19.feb 2019


ODU TURNTAC® kontakter kombinerer de allerbedste kontaktegenskaber med høj kvalitet og en økonomisk pris

Takket være det utroligt robuste design er kontaktsystemet fremragende til at klare misalignment ved mating, også i hårde miljøer. 

Få et hurtigt indblik i de fordele, som ODU’s drejede, slidsede TURNTAC® kontakter giver.


IMI Norgren introducerer ny M50 kontakt med IO-Link


05.mar 2018


Udvikling og optimering af kendte, velfungerende produkter er ofte den sikre vej til nye kvalitetsprodukter og det er netop hvad IMI Norgren har ønsket med den nye M50 kontakt

M50 er en magnetisk opereret solid state kontakt med standardiseret IO-Link, der er fuldt kompatibel med alle IMI Norgren cylindre.

Den nye M50 kontakt kan optimere forbindelsen og er nem at installere. I standardtilstand har den nye M50/IOP-kontakt en grøn LED, der indikerer at der er strøm på. Desuden forsikrer en orange LED, at kontakten er installeret i den optimale position i forhold til cylindermagneten.

IO-Link tilstanden er den perfekte løsning til nem konfiguration og integration i en intelligent automatiseringsstruktur. IO-enhedsbeskrivelsen (IODD) indeholder alle oplysninger til specifik konfiguration.

Med IO-Link teknologien kan omskifteren overvåge den aktuelle temperatur, cyklustælling og driftsvariabler samt levere optimeret dataoverførsel, tilstandsovervågning og systemydelse.

Ud over de store fordele man får med IO-linket, overholder kontakten også IEC 61131-9. Desuden giver den mulighed for tilstandsovervågning og leveres med 5 meter kabel eller M8 stik.

De 2 lysdioder giver konstant statusinformation og kontakten er kompatibel med alle IMI Norgren cylindre.

Yderligere information kan rekvireres hos IMI Precision Engineering på telefon +45 44 500 800 eller via email DKnorgren@imi-precision.com.


ODU – Nyt Single Contacts-katalog
Det nye ODU-katalog med Single Contacts er spækket med alt du skal vide om løse kontakter, lige fra ODU SPRINGTAC til ODU LAMTAC og ODU SPRINGTAC Flatsocket

Det er vigtigt at vælge den rette kontaktteknologi.

ODUs løse kontakter garanterer den mest optimale løsning til netop dit behov, og leveres altid i den højeste kvalitet fra en af verdens mest erfarne producenter. Kontakterne findes i et bredt udvalg af standardudgaver og kan endvidere tilpasses individuelle behov.

ODU SPRINGTAC er løse kontakter med patenteret springwire-teknologi og følgende features:
• Flere end 100,000 mating cycles
• Ultra lav isætnings- og udtræknings kraft
• Vibration og chok stabile
• Mindste kontakt modstand
• Høj strømbelastbarhed – op til 2,000 A
• Bredt udvalg af forskellige udgaver til crimpning eller lodning

ODU LAMTAC er løse kontakter med lamelteknologi og disse features:
• Flere end 10,000 mating cycles
• Lav kontakt modstand
• Maximal vibration og chok stabilitet
• Bedste pris/performance
• Høj strømbelastbarhed

ODU SPRINGTAC Flatsocket er løse kontakter til test af flat pins. De har følgende features:
• Flere end 50,000 mating cycles
• Version for testing 0.64 x 0.64 mm² rectangulære kontakter
• Versioner for 2 og 4-point testing (Kelvin measurement)
• Lav og ikke mindst stabil kontakt modstand
• Kompatible med standard stik/kontakter – muligt at montere i eksisterende stik
• Udgaver til crimpning eller lodning

Netop nu har ODU udgivet et nyt katalog, hvor du kan læse meget mere om de forskellige former for løse kontakter. Du finder det på ODUs hjemmeside, hvor det ligger klar til download HER


steute – Til ekstreme forhold – med mål, der overholder DIN EN 50041
Nye Ex positionskontakter med eller uden sikkerhedsfunktion

Med Ex 99 præsenterer steute afdelingen ”Extreme” en ny serie positionskontakter, der er specielt udviklede til ”Extreme” applikationer - og de overholder DIN EN 500418.

”Extreme” omgivelser omfatter brug i eksplosive miljøer. De nye kontakter er derfor blevet testet og godkendt i overensstemmelse med ATEX og IECEx til brug i gas Ex zoner 1 og 2, samt i støv Ex zoner 21 og 22.

Endnu et ”Extreme” kriterium er egnethed i lave temperaturer. Ex 99 serien kan bruges i temperaturer ned til – 600 C, og de kan derfor imødekomme høje krav til designet, især konstruktionen af hus og forseglinger.

Husene til de nye positionskontakter er derfor fremstillet af høj-kvalitets fiberglas forstærket plastic. Dette materiale er garant for, at selv efter en stød test i minus 600 C bevares den høje beskyttelsesgrad i kontakterne (IP66).

Et andet punkt, hvor designerne har brugt megen omhu, er forseglingen. Forseglingen af husets dæksel er fuldstændigt vulkaniseret, mens forseglingen af kontaktdelene er et redundant forseglingssystem, der består af en ekstern forseglingsmanchet, der er i stand til at modstå lave temperaturer, samt en intern Teflon pakningsring.

Som det er sædvane for steute positionskontakter, kan de leveres i en bred vifte af aktuatorer – for eksempel stempel, rullestempel, rullearm, parallelarm, drejearm, indstillelig drejearm og trykknap. Med hensyn til indmaden i kontakterne kan brugeren vælge mellem forskellige varianter med direkte bevæget kontakt eller moment kontakt. Dertil kommer en mulighed for funktion til sikkerhedsrelaterede applikationer.

Den udvidede lavtemperatur serie af denne nye serie af Ex norm kontakter udvider også mulighederne for applikationsområder, eksempelvis til gas- og olie industrien (onshore og offshore), eller skibsteknologi (til skibe, der trafikerer arktiske områder). Standard dimensionerne af de nye ”Extreme” kontakt serier gør det nemmere at integrere dem i en omgivende konstruktion.

www.steute.co.uk