Konvertere

DC-til-DC-omformere eller DC-til-DC-konvertere er elektriske kredsløb, som konverterer/omformer fra een elektrisk kilde med een jævnspænding (DC) til et andet - eller flere udgangsspændingsniveauer. DC-til-DC-konvertere er en klasse af elektroniske effektomformere

Leverandører af og viden om konvertere:


EFB-Elektronik Nordic A/S

Naverland 22
2600 Glostrup
Tlf.: +4544662911
E-mail: info(at)efb-nordic.dk

www.efb-elektronik.de/da

Kompetencer: 19" kabinetter, Fiberoptik, Industriskabe, Kabinetter, Kobberkabler, Racks, Vægkabinetter, Server Rack, IP55 Rack, Vægrack, Dataudtag, Patchpaneler, Rj45 stik, Fiberbokse, Fiberkabler, Testinstrumenter, Adgangskontrol, USB kabler, HDMI kabler, Videokabler, DVI kabler, DisplayPort kabler, Media converter, Transciever, SFP moduler, Ledningskonfektionering

Læs mere om EFB-Elektronik Nordic A/S


Power Technic ApS

Elsenbakken 19
3600 Frederikssund
Telf.: 70 208 210
E-mail: salg@powertechnic.dk

www.powertechnic.dk

Kompetencer: Strømforsyninger, LED, Enclosed, Open frame, DC/DC, DC/AC, Adaptere, Ladere, DIN skinner

Læs mere om Power Technic APS


S-CONNECT ApS

Voldbjergvej 12A, ST
8240 Risskov
Tlf: 86 99 79 96
Mail: info@s-connect.dk

www.s-connect.dk

Kompetencer: Panel PC, Embedded PC, industri monitors, in-vehicle PCs, switches, device servers, routers, gateways, LoRa, media players, industri antenner, Cloud Gate, smart IoT gateways, touch PC, converters, I/O moduler, KVM extenders, console management server, intelligent PDU

Læs mere om S-CONNECT ApS


Mere viden om konvertere:

DC-til-DC-konvertere benyttes ofte i bærbare elektroniske enheder, som energiforsynes fra akkumulatorer. Sådanne elektroniske enheder indeholder adskillige elektriske kredsløb med hver deres delkredsløb, som behøver et spændingsniveau forskellig fra akkumulatorens (nogle gange højere eller lavere end akkumulatorens og nogle gange spændinger med modsat polaritet). Ydermere varierer (falder typisk) akkumulatorspændingen efterhånden som den aflades og belastes. DC-til-DC-konvertere kan designes til at generere flere faste spændinger fra en enkelt varierende spændingskilde, hvilket sparer plads, fordi man så ikke behøver flere akkumulatorer med hver deres spænding.


PowerTechnic – 15W reguleret DC/DC konverter til industri og telecom
SKMW15 og DKMW15 fra Mean Well, er 15W isolerede og regulerede DC/DC konvertere i kompakt DIP 1” x 1” hus. Konverteren, der forhandles af Power Technic, har en effektivitet på op til 89%, en bred arbejdstemperatur fra -40 til 85°C, samt 3KVDC I/P-O/P isolation. SKMW15 og DKMW15 fås med 2 forskellig 4:1 indgangsområder på 9-36V og 18-75V. Model med enkeltudgang fås med spændinger på 3.3V/5V/12V/15V, og model med dobbelt udgang i ±5V/±12V/±15V. Udgangen kræver ikke minimumsbelastning og er beskyttet mod overtemperatur, overspænding samt kortslutning.

EMC standard EN55032 Class A overholdes uden brug af eksterne komponenter. Produktet leveres med 3 års garanti.

Forhandler er Power Technic kontakt os på 70 208 210 - se mere her https://www.powertechnic.dk/forside


Power Technic – Kompakt DC/DC konverter til tog og Industri
RSDW & RDDW serierne fra Mean Well, er kompakte 2” x 1” DC/DC konvertere på kun 10,2mm. Serierne der forhandles af Power Technic, fås i 20, 40 & 60W har international tog standard godkendelse, EN50155/IEC60571 inklusiv EN61373 (chok og vibration) og er fuldt indkapslet.

Serierne har en effektivitet på op til 90%-92% og et bredt arbejdstemperatur område fra -40°C til 85°C / 90°C, alt efter model.

RSDW & RDDW serien fås med 3 forskellige 4:1 indgangsområder på 9-36V & 18-75V & 40/43-160V og i varianter med isolationsspændinger fra 1.5 KVDC til 3KVDC (H model). På udgangen fås såvel enkel som dobbelt udgang i følgende spændinger for 20W version 3.3V / 5V / 12V / 15V og ± 5V / ± 12V / ± 15V og for 40/60W version 3.3V / 5V / 12V / 15V / 24V / 48V og ± 12V / ± 15V.

Serierne der er godkendt til både tog- og industri applikationer kan med fordel anvendes i hårde miljøer, hvor vibration, støv, samt såvel lave som høje temperaturer figurerer.

Serierne der har 3 års garanti, kræver ikke minimum belastning, har terminal for remote ON/OFF og er beskyttet mod kontinuer kortslutning, overbelastning, høj temperatur samt overspænding.

For mere information kontakt Power Technic70 208 210.


Power Technic – DC/DC konverter fra P-DUKE til Tog og Industri applikationer
RCD-serien fra P-DUKE, forhandles af Power Technic i 10 og 15W. Den isolerede DC/DC konverter, fås med et 4:1 bredt indgangsområde: 9-36, 18-75, 36-160VDC. Serien har 3000Vdc i isolations spænding og komplet beskyttelse mod kortslutning, overspænding samt temperatur. Den har 6 siders skærm og indbygget EMI filter.

Den kompakte 1” x 1” RCD-serie giver pladsbesparelse og øger muligheden for fleksibilitet til systembrug. RCD10W og RCD15W har op til 91 procent i konverterings effektivitet og et bredt arbejdstemperatur område fra -40 til 105°C. Konverteren fås med såvel enkelt som dobbelt udgang.

Med sikkerhedsstandarderne IEC62368-1, EN50155 og EN45545-2 er RCD10W og RCD15W et godt valg til både industrielle og tog applikationer, herunder ATP, passagerinformation, bremsesystem, TCMS, BMS, dørkontrol, røg detektorer mv. RCD-serien har 3 års garanti. For mere information kontakt Power Technic70 208 210


Power Technic – DFN hus fra Mornsun giver 60% reduktion i størrelse
Mornsun lancerer nu deres populære B0505XT dc/dc konverter i det kompakte DFN hus på kun 9x7x3.1mm. Konverteren er på 1W og fås i første omgang kun i versionen med 5Vout. Konverteren har en galvanisk isolation på 3000Vdc / 1500Vac og er på udgang beskyttet mod kortslutning. Udgangen kan håndtere en kapacitiv belastning op til 2400 µF.

I samme kompakte hus lancerer Mornsun nu deres 4 generation af deres ”switchmode” variant af den klassiske 78xx serie-regulator. K78xxMT-500R4 som er seriebetegnelsen er en 500mA variant som kan konfigureres til såvel positiv som negativ udgangsspænding og fås i varianterne 3.3V, 5.0V, 6.5V, 9.0V, 12V og 15V. Med ekstern modstand kan spænding justeres +/-10%.

K78 har en indgangsstrøm på <0.1mA uden belastning og en effektivitet på op til 92 procent. Arbejdstemperatur er fra -40 til 105°C. Udgangen kan belastes med op til 680µF.

Se mere her


DTU – Ny teknologi bag verdens mindste effektkonverter
Fem unge forskere fra DTU har udviklet en ny teknologi til at producere en effektkonverter, der er formet som en lille terning og måler et par mm på hver led

Udviklingen af fremtidens mobiltelefoner og laptops fokuserer på, at størrelsen skal være stadig mindre, samtidig med, at hastigheden skal øges, og nye funktioner tilføjes. I dag fungerer en mobil ikke blot som telefon, men er et helt lille kommunikations- og underholdningscenter med kamera, gps, internetbrowser, sensorer, gaming-center og meget mere.

Energikilden til mobilen kommer enten fra et USB-stik forbundet med elnettet eller fra et batteri. De elektroniske komponenter til de forskellige funktioner i mobilen er dog drevet af mange forskellige spændingsdomæner. Et effektleveringssystem sørger derfor for at konvertere spændingen fra USB eller batteri til de mange spændingsdomæner. Ofte er der brug for op til 15 forskellige spændingsdomæner, som hver kræver en effektkonverter. De mange effektkonvertere optager således meget plads.

Flaskehalsen for mindre størrelse er fjernet Interessen for at skabe mindre effektkonvertere er derfor stor. Den store udfordring i den forbindelse er temperaturen. De små elektriske kredsløb bliver let meget varme, helt op til 80 grader, hvilket hverken er ønskeligt, når man skal holde på mobilen, eller sikkerhedsmæssigt forsvarligt, da det øger risikoen for kortslutning og brand.

”I vores nye teknologi anvender vi et nyt materiale som underlag for de elektriske kredsløb i konverteren, nemlig silicium. Silicium forhindrer, at der dannes såkaldte hotspots med meget høje temperaturer. Den nye konverter bliver højst omkring 45 grader, og det er helt acceptabelt,” siger Yasser Nour, DTU Elektro, der er en af forskerne bag den nye konverter.

”Silicium har derudover andre fordele, fordi det findes naturligt i rigelige mængder og derfor er både bæredygtigt og billigt at anvende,” siger Yasser Nour.

På underlaget af silicium integrerer forskerne de forskellige aktive og passive komponenter i konverteren. Det sker ved at bygge dem op tredimensionelt, lagt på lag, nærmest ligesom med en 3D-printer.

Stor interesse fra virksomheder Der er et stort marked for den nye konverter, ikke blot i mobiltelefoner, men også i eksempelvis bærbare computere, høreapparater eller wearables, der kontinuerligt måler data fra din krop eller fra omgivelserne.

”Disse elektroniske apparater har også behov for at kunne bearbejde en stadig større mængder data hurtigt. De kræver derfor mere strøm samtidig med, at de skal være så små som mulige. Det er her vores nye teknologi virkelig kommer til sin ret”, siger forsker Ahmed Morsi Ammar, der også har deltaget i udviklingen af konverteren.

Yasser Nour, Ahmed Morsi Ammar, Pere Llimós Muntal, Dennis Øland Larsen og Hoá Lê Thanh arbejder i øjeblikket på at skabe deres egen virksomhed på baggrund af den nyudviklede effektkonverter. De første potentielle kunder har allerede meldt sig og vil inden længe få tilsendt et prøveeksemplar af transformeren, så de har mulighed for selv at teste den.

 


Powerbox lancerer fuld serie af højvolt-input DC/DC-konvertere til microgrids og datacentre
Powerbox, der gennem fire årtier har optimeret forsyningsløsninger til krævende applikationer og som er blandt Europas største producenter af strømforsyninger, lancerer en ny seire af højvolt-input DC/DC-konvertere til microgrids, datacentre og industrielle applikationer

I familien af industrielle forsyninger er den nye serie af HVDC/DC-konvertere i stand til at arbejde med input-spændinger fra 180VDC til 425VDC med nominelle ydelser mellem 150W og 750W. Der bliver stadigt flere applikationer, som kræver højvolt DC-forsyninger lige fra de nyeste microgrids til datacentre, hvor HVDC-spændingerne bidrager til at reducere effekttabet i disse nøglefærdige, board-monterede konvertere. Powerbox’s PQB-PHB-PFB300S-serien er specielt designet til formålet med en højeffektiv topologi optimeret til termisk varmeafledning, en input-output isolation på mindst 3.000VAC og output-spændinger mellem 3,3VDC og 48VDC.

Netværksfolk og systemarkitekter, der fremstiller udstyr til microgrids har meget fokus på energieffektiviteten og behøver i mange tilfælde en direkte konvertering af 350VDC-bussen til de specifikke applikationer. I mange tilfælde opnås spændingskonverteringen i ét enkelt trin, hvor de modulære HVDC/DC-konvertere udfører et step-down af spændingen til belastningen. Det samme gælder for de nyeste datacentre, hvor man migrerer fra traditionel AC-forsyning til HVDC. Højvolt DC-distribution bliver også mereudbredt i elektriske køretøjer til eksempelvis mine- og tunneldrift. Disse køretøjer kræver fuldt kapslede moduler, som kan fungere inden for meget brede temperaturområder – og helt ned til -40°C. Det er PQB-PHB-PFB300S HVDC/DC-konverterserien netop designet til.

For at kunne forsyne alle applikationer fra højvolt-bussen indeholder PRBX PQB-PHB-PFB300S serien fire nominelle output-niveauer (150, 300, 600 og 750W) i tre forskellige standardiserede kapslinger og footprints; quarter-, half- og full-brick.

150W PQB150-300S typen leveres i et quarter-brick format til inputs mellem 180VDC og 425VDC med syv forskellige output-spændinger; 3,3VDC/30A, 5,0VDC/30A, 12VDC/12,5A, 15VDC/10A, 24VDC/6,3A, 28VDC/5,4A og48VDC/3.2A. Den typiske effektivitet er 89%.

PHB300-300S er en half-brick, 300W-version til inputs mellem 180VDC og 425VDC med fem forskellige output-spændinger på 5VDC/60A, 12VDC/25A, 24VDC/12,5A, 28VDC/10,7A and 48VDC/6,25A. Den typiske effektivitet er 89%.

PFB600-300S er full-brick, 600W-moduler til input-spændinger mellem 200VDC og 400VDC og fire forskelligle output-spændinger; 5VDC/80A, 12VDC/50A, 24VDC/25A, og 48VDC/12.5A. Typisk effektivitet er 89% og op til 91% for 24- og 48VDC-outputs. For redundans eller mere effekt er der mulighed for aktiv strømdeling mellem flere moduler.

750W PFB750-300S full-brick modulerne kan forsynes fra 200VDC til 425VDC og leveres til seks forskellige output-spændinger; 12VDC/62,5A, 15VDC/50A, 24VDC/31,2A, 28VDC/26,7A, 36VDC/20,8A og 48VDC/15.6A. Den typiske effektivitet er 90%, og disse forsyninger understøtter også aktiv strømdeling.

PFB600-300S og PFB750-300S har et output-trim på 60-110%, hvad der letter brugen af modulerne som konstantstrømkilder eller sekundære batteriladere.

PQB-PHB-PFB300S-serien er designet til brug i industrielle miljøer og kan bruges ved temperaturer mellem -40 og +100 grader celsius og ved op til 95% ikke-kondenserende relativ luftfugtighed. Modulernes termiske shutdown er indstillet til beskytte konverterne, hvis kapslingen når temperaturer på 105°C.

Alle produkter i PRBX PQB-PHB-PFB300S-serien inkluderer underspændings-, overspændingsbeskyttelse og lockout, kontinuert kortslutningsbeskyttelse, strømbegrænsning og overtemperaturbeskyttelse. Til rådighed er både positiv- og negativ remote-ON/OFF typer. Output-spændingerne kan justeres via en trimme-pin, og alle produkter indeholder spændingsfølere- og kompensations-pins.

Konverterne er kapslet i plasthuse med en aluminiums-baseplate, der letter køling og varmeafledning. Alle produkter arbejder ved en fast switch-frekvens og inkluderer pi- ellerC-type input-filtre.

Som krævet for HVDC-busspændingsapplikationer skal alle produkter have en input-output isolation på mindst 3.000VAC. Input-case isolationen er 2.500VAC og output-case 500VAC. Isolationsmodstanden er mindst 10^7 ohm.

PRBX PQB-PHB-PFB300S-serien opfylder kravene i UL60950-1, EN60950-1 og IEC60950-1 standarderne samt CE-mark 2014/30/EU.

For yderligere information:
Besøg venligst www.prbx.com


WAGO – EPSITRON-DC/DC-konvertere – ny generation i 6 mm-kapsling
Sparer plads i styreskabet og er omkostningsbesparende!

De nye DC/DC-konvertere fra WAGO forsyner mindre forbrugere med 5, 10 eller 12 V på en pålidelig måde.

Når der er brug for mindre spændinger ud over de sædvanlige 24 V i et styreskab, men der ikke ønskes en strømforsyning yderligere, kan en DC/DC-konverter i serie 787 altid anvendes. De 6 mm smalle konvertere forsyner forbrugere med 5, 10 eller 12 V (787-2801/-2802/-2805) på en pålidelig måde. Konverterversion 787-2810 kan let indstille udgangsspændingen via DIP-switches. De nye DC/DC-konvertere har samme profil som signalkonvertermodulerne i serie 857 og samme konstruktion i det nedre kapslingsområde som modulerne i serie 2857. Dermed kan forsyningsspændingen mellem serierne nemt laskes, og på denne måde bortfalder en tidskrævende fortrådning af de enkelte komponenter.

Den nye generation af DC/DC-konvertere i serie 787 udmærker sig ved optimerede effektdata, forbedrede virkningsgrader og ikke mindst et attraktivt pris-/ydelsesforhold. Takket være UL- og marinegodkendelser kan DC/DC-konverterne anvendes til globale applikationer på tværs af alle brancher. Det inkluderer maskin- og anlægsbygning, offshoreapplikationer og transportsektoren, hvor de kan anvendes som ekstra strømforsyning for at spare plads i styreskabet og omkostninger.

Kontakt WAGO Denmark A/S for yderligere information: tlf.: 44 35 77 77, e-mail: info.dk@wago.com, web: www.wago.dk

 


Ethernet mediekonvertere til basiskrav
De nye Ethernet mediekonvertere i 1000 klassen fra Phoenix Contact er designet til industrielle applikationer med basiskrav. De tilbyder en enkel og økonomisk indgang til optisk overførselsteknologi.

Dataoverførsel via fiberoptik optimerer Ethernet applikationer hvad angår performance og overførselspålidelighed. Ud over en større rækkevidde fås også fordelene ved elektrisk isolation. De kompakte enheder i robuste metalhuse giver mulighed for at kommunikere over 9,6 km afhængig af fibertype. Der anvendes multi-mode glasfiber, valgfrit med SC duplex eller B-FOC (ST) stik.

Opstart er gjort enkel med auto negotiation og auto crossing. Derudover kan datahastigheder på 10 og 100 Mbps indstilles fast. Udover adskillige diagnose LED'er er mediekonverterne udstyret med LFP funktion (Link Fault Pass-through). Det sikrer permanent og konstant overvågning af forbindelsen. I tilfælde af tab af forbindelse kan redundansmekanismer omgående overtage driften.

For yderligere oplysninger kontakt Product Manager Per Andersen, pandersen@phoenixcontact.dk eller vores kundeservice på telefon 36 77 44 11


Protokolkonvertere til fjernopkobling
De nye protokolkonvertere fra produktprogrammet Resygate fra Phoenix Contact tillader nu nemmere overvågning af distribuerede stationer.

Resygate modulerne konverterer mange standard kommunikationsprotokoller lige fra vandstyring eller energiforsyning til moderne, standardiserede fjerntilslutningsprotokoller. Det reducerer omkostninger til interfaces i styresystemet. Udformningen af undernetværk tillader mere effektiv anvendelse af IP-adresseområderne. De følgende protokoller konverteres til TCP/IP-baseret kommunikation i henhold til IEC 60870-5-101 bal eller IEC 60870-5-104:
• IEC 60870-5-101 bal
• IEC 60870-5-101 unbal
• IEC 60870-5-104
• Modbus/RTU
• Modbus/TCP

Afhængig af datamængden, der skal konverteres, findes der 2 typer: Resygate 1000 til op til 500 procesvariabler og Resygate 3000 til op til 4.000 procesvariabler. Resygate er også udstyret med præinstalleret software, som tillader konfiguration af alle distribuerede stationer fra et sted. Guidet parametrering gør konfiguration hurtig og nem. Det reducerer omkostninger til ibrugtagning og drift


Ethernet mediekonvertere giver mere pålidelige energinetværk
Ethernet mediekonverteren FL MC 2000E SM40 LC fuldender serien af optiske konvertere til anvendelse i energisektoren. Med sit robuste design er den ideel til brug i denne sektor med de strenge miljø- og EMC-mæssige krav i henhold til IEC 61850-3 og IEEE 1613.

Versionen med single-mode fiberglas dækker afstande op til 40 kilometer. Dataoverførsel via fiberoptik optimerer Ethernet applikationer hvad angår deres ydelse og datasikkerhed. Med det robuste metalhus lever begge enheder til multi-mode og single-mode fiberglas op til barske miljømæssige krav.

Høj elektromagnetisk kompatibilitet muliggør anvendelse i koblingsudstyr, som kræver IEC 61850-3 eller IEEE 1613. Det udvidede temperaturområde på -40 °C til +75 °C understøtter anvendelse i række applikationer. Den redundante strømforsyning er fleksibel og dækker et bredt område fra 12 til 57 V DC.

Udover adskillige diagnose-LED'er har mediekonverteren LFP-funktion (Link Fault Pass Through). Den sikrer permanent og konsistent overvågning af forbindelsen. Derudover understøtter Ethernet pass through mode korte forsinkelser på blot 700 ns, hvilket også gør mediekonverteren egnet til anvendelse i tidskritiske applikationer som Profinet, Powerlink, EtherCat eller Sercos III

For yderligere information kontakt Product Manager Per Andersen, pandersen@phoenixcontat.dk eller vores kundeservice på 36 44 77 11


Optiske konvertere og kobber repeatere med DVN godkendelse
De optiske konvertere og kobber repeatere i PSI og PSM produktprogrammerne har nu DVN godkendelse. Derfor kan disse produkter også anvendes i den maritime sektor, som for eksempel skibsbygning eller off-shore anlæg.

Produkterne tilbyder et ensartet system for alle kommunikationsinterface og bussystemer som Profibus, Interbus, CANopen, DeviceNet, ControlNet, Modbus, RS-232, RS-422 og RS-485.

Modulerne kan bruges i linje-, stjerne- og træstrukturer. Fordelene er kortere segmentlængder med væsentlig øgede overførselshastigheder i den samlede fieldbus.

Fiberoptisk teknologi er egnet til applikationer hvor man gerne vil fjerne muligheder for elektrisk støj (EMC), og opnå en galvanisk adskillelse. Derfor er overspændingsbeskyttelse, skærmning og potentialeudligning ikke nødvendigt.

PHOENIX CONTACT A/S er et datterselskab af PHOENIX CONTACT GmbH & Co. KG i Tyskland.

PHOENIX CONTACT er en af de markedsførende virksomheder i verden inden for elektronisk interface- og industriel automatiseringsteknik og beskæftiger mere end 12.800 medarbejdere i hele verden. Et netværk med 50 datterselskaber samt ca. 30 repræsentanter i Europa og oversøisk varetager det globale salg.
 
 


6 Watt DC/DC konverter i SIP-8-pakning
XP Power er klar med ny serie af 6 Watt DC/DC konvertere, der leveres i en ultra kompakt SIP-8-pakning. XP Power har annonceret deres nye ITX serie af 6 Watt DC / DC konvertere, der er indkapslet i industri standard SIP-8 pakning, som kun måler 21,85 x 11,1 x 9,2 mm (0,86 x 0,44 x 0,36 tomme).

Dette er ifølge XP Power en af de højeste power ratings, der er tilgængelig i et SIP-format, og der opereres med en effekttæthed på op til 46 watt per kubikcentimeter. ITX seriens meget beskedne PCB-footprint er naturligvis en fordel. Konverteren udmærker sig også ved at være yderst effektiv, typisk 86%, og den opfylder kravene til moderne energieffektive applikationer med begrænset plads. Ingen forceret luftgennemstrømning eller yderligere køling er påkrævet.
De single og dual regulerede outputs i ITX-serien består af fire 2:1 inputspændingsområder fra 4,5-9 VDC, 9-18 VDC, 18-36 VDC og 36-75 VDC. Single output-modellerne giver +3.3, +5, +12, +15 eller +24 VDC og dual versionerne giver + / -5, + / - 12 eller + / -15 VDC.

Standard input til output isolation er 1,5 kVDC, og en 3 kV isolation option er også tilgængelig, og kan bestilles ved at tilføje -H til model nummeret. En anden option er (-R) der giver remote On / Off til ekstern styring af konverteren til eksempelvis sekvensering af opstart eller automatisk tænd / sluk.

ITX serien kan bruges i de fleste miljøer og har et udvidet temperatur område fra -40 til +90 grader C. Fuld output effekt leveres op til +65 grader C uden derating.

ITX-serien er tilgængelig fra Farnell, element14, Digi-Key, godkendte regionale distributører eller direkte fra XP Power og leveres med 3 års garanti