Klemrækker

Klemrækker fåes med fjedre, skruer og IDC-teknologi. Leverandører af klemrækker finder du i listen på denne side. Skal du bruge andet end klemrækker, så brug søgefeltet under denne boks

Leverandører af og viden om klemrækker (rækkeklemmer):


Cypax - elektronik komponenter

Industrivej 24
7470 Karup J
Tlf.: +45 9710 1188
E-mail: mail@cypax.com

www.cypax.dk

Kompetencer: Afbrydere, Batterier, Blæsere, DC motorer, Dioder, Elektromagneter, Halvledere, Kapslinger, Klemrækker, Kondensatorer, Konnektorer, Krystaller, Modstande, Omskiftere, Relæer, Sensorer, Spoler, Stik, Strømforsyninger, Transformere

Læs mere om Cypax


EL-SUPPLY ELEKTRONIK

Industrivej 2
3730 Nexø
Tlf.: 56494444
E-mail: salg@el-supply.dk

www.el-supply.dk

Kompetencer: Afbrydere, Aluminiumelektrolytkondensatorer, Antistatisk udstyr, Dioder, Elektronikkomponenter, Elektronikproduktion, Elektronikudvikling, Halvledere, Krympeflex, Loddespidser, Printlayout, Printmontage, Printplader, Printproduktion, Stik, Strømforsyninger

Læs mere om EL-SUPPLY ELEKTRONIK


Legrand Scandinavia A/S

Avedøreholmen 48
2650 Hvidovre
Tlf.: 36 34 05 90
Mail: info.scandinavia@legrandgroup.com

www.legrand.dk

Kompetencer: Strømskinner, Kabelbakker, Gitterbakker, Pop-up bokse, Gulvbokse, Installationskanaler, Installationsmateriel, Tavlemateriel, Arbejdsstation

Læs mere om Legrand Scandinavia A/S


Schneider Electric Danmark A/S


Lautrupvang 1
2750 Ballerup
Tlf.: 88 30 20 00

www.schneider-electric.dk

Kompetencer: Alarmanlæg, Antenneanlæg, Batterier, Belysning, El - og elforsynings produkter, El anlæg, El- og styretavler, El-installation, Elektriske isolationssystemer, Elektromotorer, Generatorer, Elektronikmontage, Elektronikudvikling, Elforsyningsprodukter, Energibesparelser, Energiprojekter, Energisektor - service og vedligehold, EX-udstyr, Flugtvejsarmaturer, Frekvensomformere, Installationsmateriel, Invertere, Ladere, Omformere, strømforsyninger, Kabel- og rørgennemføringer, Kabelrør, Kabelskabe, Kabinetter, Kabler, Koblingskabe, Luftledningsmateriel, Målere, måleinstrumenter, Montage, Muffer, Projektering af energianlæg, Relæer, Samtaleanlæg, Sikkerhedsbelysning, Sikringer, Styringer, Teknisk dokumentation, Tele og svagstrøm, Transformere, Transformerstationer

Læs mere om Schneider Electric Danmark A/S


Wieland Electric A/S

Vallørækken 26
4600 Køge
Tlf.: 70 26 66 35
E-mail: sales@wieland-electric.dk

www.wieland-electric.dk

Kompetencer: Rækkeklemmer, Stikbar bygnings installations system, Printklemmer, Sikkerheds teknologi, Installations automation, Industristik, Elektronik og interface til styreskabet, Power bus system for bygninger, lndustrielt Powerbus-system, Network og fieldbus systemer, Stiksystem, Stiksystem til industrien, Stiksystem til solceller

Læs mere om Wieland Electric A/S


Mere viden om klemrækker:

En klemrække eller rækkeklemme er en type elektrisk stik, hvor en ledning holdes af stramningen af en klemme. Tråden kan pakkes direkte under hovedet af en klemme, som kan holdes af en metalplade og tvinges mod wiren ved en klemme eller kan blive afholdt af rækkeklemmer i siden af et metalrør. Tråden kan være direkte frataget isolering og indsættes i terminalen, eller kan indsættes først i en forbindende flig, som derefter indsættes i terminalen.

Rækkeklemmer er en af de første typer af elektriske konnektorer, der skal anvendes. De er lave i omkostninger i forhold til andre typer af stik og kan let indbygges i produkter til kredsløb bærer et par ampere op til flere hundrede ampere ved lave til moderate frekvenser. Rækkeklemmer kan nemt genbruges i området, der giver mulighed for udskiftning af ledninger eller udstyr, og generelt bruge standard håndværktøj. Men klemmemekanisme begrænser mindstemålet af en terminal, hvilket gør rækkeklemmer mindre nyttig, hvor meget mange forbindelser er påkrævet. Det er svært at automatisere flere afslutninger med klemmeforbindelser. Vibrationer eller korrosion kan forårsage en rækkeklemme forringes. Montering af en klemmeforbindelse kræver en vis pleje i håndværk for at sikre tilstrækkelig stramning af klemmen, ordentlig fjernelse af isolering, og begrænsning af alle leder.

Rækkeklemmer er udbredt i ledningsnet til elektricitet for at forbinde stikkontakter og afbrydere til lysnettet, og til at forbinde store apparater som tørretumblere og ovne til den særlige stik i et hjem, eller direkte hårdt ledninger til huset, som kræves af lokale el-koder i USA. Rækkeklemmer er almindeligt anvendt til at forbinde et chassis jorden, såsom på en pladespiller eller strømstødssikring. De fleste højttalersystemer i bygninger kan også bruge dem til højttalere, og til tider for andre udgange og indgange.

Jord rækkeklemmer er ofte markeret med grøn, og når de bruges på forbrugerelektronik ofte har en vaskemaskine med medrivende "tænder". Flere rækkeklemmer kan arrangeres som en barriere strimmel, med korte metalbånd med et par klemmer. Dette bruges til at forbinde to forskellige komponenter, en på hver side af parrene. Dette arrangement er almindelig i nogle klemrække systemer. Disse er kendt som stik strimler eller chok blokke i Storbritannien. Omvendt kan rækkeklemmerne også arrangeres som en klemrække, med flere klemmer langs (typisk) to lange strimler. Dette skaber en bus bar for el-distribution, og så kan også omfatte en master input-stik, som regel bindende indlæg eller banan stik.

Afslutninger til rækkeklemmer kan gøres med enkle håndværktøjer og kræver ikke et parrings stik, der skal anvendes til wirens ende. Forbindelserne er fysisk og elektrisk sikkert fordi de har fast kontakt med en stor del af wiren. Stikkene har relativt lave omkostninger sammenlignet med andre typer af stik og en rækkeklemme kan nemt integreres i udformningen af en bygning ledningsføring enhed (sokkle, switch eller lampe).

Ulemper omfatter den tid, til at fratage en wire og ordentligt pakke det omkring klemmehovedet i type 1 klemrækker. Dette er langsommere end en plug-in-stik, hvilket gør klemmeforbindelser ualmindeligt bærbart udstyr. Hvis tråden er for lille, kan det skæres igennem af en overspændes klemmehovedet, i både type 1 og type 3 terminaler. Wire tråde kan ikke indeholdt ved klemmen hovedet i type 1-terminaler, så nogle gange strandet ledninger er krympet ind i en rørring at forhindre brodannelse af terminaler, dette delvis opvejer økonomien i et "tomt" wire opsigelse. Ledninger må aldrig være dåse før installation i en klemme terminal, da lodde vil koldstrømning resulterer i en løs forbindelse og alvorlig brandfare.

Rækkeklemmer kan sommetider komme løs over tid, hvis det ikke gøres op stramt nok på monteringstidspunktet. Verificering af tilstrækkelig tilspændingsmoment kræver kalibrerede installationsværktøjer og ordentlig uddannelse. I Storbritannien er alle rækkeklemme-stik på fast lysnet installationer skal være tilgængelige for servicering af denne grund.

Rækkeklemmer (også kaldet terminalkort eller strimler) giver en bekvem måde at forbinde de enkelte elektriske ledninger uden en splejsning eller fysisk forbinder enderne. Rækkeklemmer - klemrækker er som regel bruges til at forbinde ledninger mellem forskellige former for udstyr inden for et kabinet eller at foretage tilslutninger blandt individuelt medfølgende komponenter. Da terminalblokkene er let tilgængelige for en bred vifte af ledningsstørrelser og terminal mængde, de er en af de mest fleksible elektrisk konnektor til rådighed. Nogle ulemper er, at tilslutningsledninger er sværere end blot at tilslutte et kabel og terminalerne er generelt ikke særlig godt beskyttet mod kontakt med personer eller fremmede ledende materialer.

En type klemmerække accepterer ledninger, der er udarbejdet ved at fjerne (stripning) en kort længde af isoleringen fra enden. En anden type accepterer ledninger, der har ring eller spade flige krympet på ledningerne. Trykte kredsløbskort (PCB) monteret klemrækker tillader individuelle tråde skal forbindes til kredsløbskortet. PCB monterede klemrækker er loddet til bestyrelsen, men de er tilgængelige i en pull-apart version, der gør det muligt for wire-tilslutning halvdelen af blokken, der skal trækkes ud af den del, der er loddet til PCB.


Phoenix Contact – Innovationer til styretavleproduktion
Phoenix Contact er din partner inden for optimeringsprocesser i styretavleproduktion: vi tilbyder i samarbejde med brugeren omfattende løsninger baseret på gennemprøvede produkter, services og erfaring. Vi anvender konsekvent digitale data, optimerer processer og sparer tid.

Planlægnings- og mærkningssoftwaren Project complete understøtter hele processen i styretavleproduktion. Programmet har en intuitiv brugergrænseflade, som muliggør individuel planlægning samt automatisk tjek af klemrækker. Takket være optimerede grænseflader kan data fra almindelige CAE-systemer nemt integreres. Det sparer betydelige mængder tid i udviklingsprocessen.

Phoenix Contacts rækkeklemmeproduktion muliggør fleksibel håndtering af ordrer og just-in-time levering af individuelle, monterede DIN-skinner. Det gør udvikling, indkøb, installation og drift væsentligt mere enkel.


Phoenix – Assistentsystem til databaseret montage af rækkeklemmer
Assistentsystemet Mount Assist fra Phoenix Contact’s produktprogram, ClipX, benytter en såkaldt ”pick-by-light” teknologi, som gør det muligt for teknikere at koncentrere sig om added value aktiviteter uden at opleve begrænsninger i deres arbejdsproces. På denne måde understøtter systemet teknikerne, når de håndterer reservedele og udfører montageopgaver.

At montere rækkeklemmer i en styretavleproduktion er en krævende proces med en høj grad af added value. Der er et stort omkostningspres og en stigende efterspørgsel efter reducerede leveringstider. Et assistentsystem til montagen hjælper med at reducere fejl og forkorter inaktive perioder samt søgning efter produkter.

Den digitale kerne i pick-by-light teknologien tilbyder tilslutning til softwareværktøjet Project complete og er baseret på et research samarbejde med Chair of Production Systems på Ruhr University i Bochum, Tyskland. Det sikrer dataflowet fra softwaren direkte til produktionen. ClipX produktprogrammet er en del af COMPLETE line systemet til styretavler.


Phoenix Contact – Advarselsskilte til rækkeklemmer med Push-in tilslutning
De nye WS PT advarselsskilte fra Phoenix Contact anvendes til at mærke Push-in rækkeklemmer, som forbliver under spænding efter hovedkontakten er afbrudt

Spændingsførende rækkeklemmer skal derfor altid opmærkes tydeligt. Printets høje kvalitet sikrer permanent opmærkning.

De gule advarselsskilte er egnede til alle standard Push-in rækkeklemmer med et tværsnit fra 2,5 mm² til 16 mm². De kan klipses på klemmerne uden brug af værktøj, hvilket sparer tid under montagen. Programmet omfatter også en version med diodesymbol.


Phoenix – Fleretageklemmer til bygningsinstallation sparer plads
Installationsklemmerne fra Phoenix Contact imponerer med deres lave og kompakte design

Ved at benytte dem kan bygningsinstallationer udføres på en hurtig og pladsbesparende måde. De nye UTI 6 fleretageklemmer er egnede til ledere op til 10 mm2.

Dobbelte funktionsskakte på hver etage sikrer en tidsbesparende 3-faset fordeling i klemrækken. Hvert klemmepunkt kan mærkes tydeligt og ses i enhver position på rækkeklemmen.

Alle nulleder-skilleklemmer er udstyret med et robust, skruefrit skillestykke til enkel og sikker N-afbrydelse. Skillestykket fastholdes i endepositionerne. Installationsklemmerne UTI med skruetilslutning er kompatible med installationssystemet fra Phoenix Contact og har samme systemegenskaber som rækkeklemmesystemet Clipline complete.


Phoenix Contact – Sikringsklemmer til forskellige anvendelsesområder
Med de nye PT sikringsklemmer fra Phoenix Contact findes den rigtige sikringsholder til enhver applikation med 5 x 20 mm, 6,3 x 32 mm og Type C sikringer

De kompakte fleretage klemrækker med en klemrækkebredde på blot 6,2 mm giver en høj fortrådningstæthed. Fejlbehæftede sikringer kan hurtigt identificeres takket være en LED statusindikator og deres optimale tilgængelighed betyder, at de nemt kan udskiftes. Testpunkter på begge sider muliggør en hurtig og bekvem test af sikringerne. De dobbelte funktionsskakte betyder, at standard stikbare broer fra rækkeklemmesystemet CLIPLINE complete kan benyttes til enkel potentialefordeling.

Versioner med Ex nA beskyttelse til anvendelse inden for Ex området og skilleklemmer og knivskilleklemmer med samme kontur fuldender programmet.


Phoenix – Test er gjort nemt
Komplekse koblingsopgaver kan nu udføres enkelt og pålideligt med en enkelt testprocedure med anvendelse af Phoenix Contacts Fame 3 testsystem

Testsystemet er designet til alle måle- og testopgaver i enheder til netbeskyttelse i mellem- og højspændingsanlæg. Denne tilføjelse til Phoenix Contacts udvalg af testtilslutningssystemer lever op til kravene til de Syd- og Nordamerikanske markeder.

Systemets fremtrædende egenskaber omfatter et berøringsbeskyttet design og en automatisk, forilende transformerkortslutningsfunktion, hvilket sikrer en høj grad af sikkerhed ved udførelse af målinger. Det giver også mulighed for tydelig visning af koblingsstatus. Teststikket med det patenterede drejehåndtag garanterer en sikker testproces. Individuelle koblingsopgaver kan udføres med anvendelse af servicestik.

Systemet er udstyret med den ofte foreskrevne boltetilslutningsteknologi. Det betyder, at ledere op til 10 mm2 nemt kan tilsluttes med ring- og gaffelkabelsko med en delingsbredde på blot 8,2 mm. Teststikket installeres nemt direkte i styretavlens væg med den patenterede vægmontering. Testsystemets modulære design giver det korrekte antal poler til enhver applikation.

Teststiksystemet kan konfigureres med standardtilbehøret fra rækkeklemmesystemet Clipline complete, hvilket giver det en høj grad af fleksibilitet.


Phoenix Contact – Stikbare flerlederklemmer
Phoenix Contact tilbyder nu de stikbare Combi klemmer med Push-in tilslutningsteknologi som 4 mm2 flerlederklemme PT 4.../1P

De stikbare tilslutningsløsninger giver en høj sikkerhed takket være deres fingerberøringssikre udførelse. Den dobbelte funktionsskakt muliggør en enkel potentialfordeling. Alle stik i Combi systemet kan kodes individuelt, hvormed fejltilslutninger kan forhindres.

Til disse klemmer kan brugerne anvende det ensartede systemtilbehør fra CLIPLINE complete programmet, og dermed reduceres logistikomkostningerne. Derudover findes der et omfangsrigt udvalg af tilbehør til de stikbare klemmer.


Verdens første effektklemme til ledertværsnit op til 185 mm
WAGO udvider sit program af skrueløse effektklemmer med POWER CAGE CLAMP til ledertværsnit op til 185 mm².

Tidsbesparende, vedligeholdsfri og vibrationssikker. Med effektklemmen (285-1185) kan man nu skrueløst montere ledere med tværsnit mellem 50 og 185 mm². Den nye POWER CAGE CLAMP-klemme i serie 285 er forberedt til nominelle strømme op til 353 A og driftsspændinger op til 1.000 V AC/DC eller 1.500 VDC. Dermed egner serie 285 sig fremragende til energitunge formål inden for eksempelvis maskin- og anlægsbyggeri eller i energisektoren.

Nem håndtering og maksimal pålidelighed
Med sideværts indføring af ledninger i serie 285-produkterne er det let at tilslutte selv ledere, der er svære at bøje. Tilslutningsstederne åbnes med et betjeningsværktøj og låses ved aktivering af den orangefarvede låseknap. Man behøver ikke at forberede tilslutning af den afisolerede ledning med terminalrør eller ringkabelsko. WAGO's fjederteknologi gør, at forbindelsen mellem klemme og leder vil være konstant uanset tværsnit og uafhængigt af, hvem der installerer. Effektklemmen opfylder de strengeste krav fra blandt andet jernbane- og skibstrafikken og garanterer en vibrationssikker montering selv ved høje belastninger, ligesom høje eller lave temperaturer heller ikke mindsker pålideligheden.

Laskning og opmærkning
Man kan laske, fordele og potentialudligne sine forbindelser gennem en laskeskakt på hver side af klemmen. På den måde kan man uden brug af yderligere klemmer forgrene spændingen til eksempelvis lys- og serviceudtagsdåser. Af hensyn til overskueligheden i styreskabet kan de nye produkter i serie 285 forsynes med SmartMarking-strips og WMB-opmærkninger.

Effektklemmer til 35, 50, 95 og 185 mm²
Med lanceringen af de nye effektklemmer cementerer WAGO sin rolle som den producent af rækkeklemmer, der har det største udbud af produkter til skrueløse elektriske forbindelsesprodukter. Produkterne i POWER CAGE CLAMP-familien omfatter rækkeklemmer til ledertværsnit på 35, 50, 95 og 185 mm². En ideel komplettering af effektklemmeprogrammet er de nye skrueløse endestop (249-197) med 66,5 mm's højde og 14 mm's bredde. De hjælper til at holde de store klemmer fast i deres position selv ved stærke vibrationer eller lodret skinnemontering.

"Med sin første effektklemme til ledertværsnit op til 185 mm² sætter WAGO en ny teknologisk standard. Men vejen til det nye produkt var lang og hård. For at kunne fastholde de store ledertværsnit skulle vi først kunne styre fjerderkræfter på op til 1.000 N, hvilket kun var muligt gennem udviklingen af en ny fjedertilspænding. Læg dertil, at de høje nominelle strømme på 353 A og dermed også mulige kortslutningsstrømme på op til 22.200 A skulle kunne håndteres af de nye effektklemmer", konkluderer Karsten Stoll, chef for Electrical Interconnections hos WAGO Kontakttechnik i forbindelse med de udfordringer, som udviklingen af den nye serie 285 har krævet.

Produkter i onlinekatalog fra maj 2014

Den nye serie 285 i POWER CAGE CLAMP-familien er udviklet til nominelle strømme op til 353 A og til driftsspændinger på op til 1.000 V AC/DC eller 1.500 VDC.

Kontakt WAGO Danmark for yderligere information: tlf.: 44 35 77 77, e-mail: info.dk@wago.com, homepage: http://www.wago.dk


SMD-printklemme til små LED-lyskilder
Kun 2,7 mm høj: Med de nye, særdeles kompakte printklemmer i serie 2059 udbygger WAGO sin SMD-familie.

De kompakte printklemmer i serie 2059 udmærker sig ved en beskeden indbygningshøjde, små rastemål og en høj nominel driftsspænding. Serien er dermed velegnet til især små LED-lyskilder i f.eks. spotlights, downlights eller gadebelysning. De mindste WAGO-klemmer er med deres indbygningshøjde på kun 2,7 mm særdeles flade, men tager alligevel imod entrådede ledere med tværsnit fra 0,14  til 0,34 mm² og har et rastemål på 3 mm. Printklemmerne er forberedt til nominelle strømme på 3 A og spændinger op til 160 V.

Konstruktive fordele ved WAGO-klemmerne
På grund af den lille indbygningshøjde mindskes pladsbehovet i tilslutningen af ledninger. Den lille komponenthøjde og den lyse farve på klemmerne giver en reduceret skyggevirkning i LED-applikationer.

• Klemmerne leveres i 1-, 2- og 3-polede udgaver. De kan monteres side om side uden reduktion af poltallet. Til højere poltal har man derfor ikke brug for yderligere klemmevarianter. Det øger fleksibiliteten og reducerer omkostningerne.

• Håndteringen er særdeles enkel, da de entrådede ledere kan monteres ved hjælp af push in-teknologi og frigøres let med et betjeningsværktøj.

• Push wire-tilslutninger sikrer en vedligeholdsfri tilslutning af en høj kvalitet.

Mangfoldighed i SMD-familie
"Ud over de mindste klemmer i serie 2059 dækker WAGO hele spektret op til tværsnit på 1,5 mm² med serie 2060 og 2061", fortæller Jens Brandhorst, produktchef for Electrical Interconnections hos WAGO Kontakttechnik.

Klemmerne i serie 2060 og 2061 har indbyggede betjeningstryk, hvormed også fleksible ledere meget let kan tilsluttes og demonteres. SMD-printklemmerne i serie 2060 er en universel løsning til tilslutning på rene overflademonterede print. Med en indbygningshøjde på 4,5 mm og et ledertværsnit på mellem 0,2 og 0,75 mm² giver disse klemmer den bredeste anvendelse på mindst mulig plads. SMD-printklemmerne i serie 2061 er forberedt til ledertværsnit på mellem 0,5 og 1,5 mm² og egner sig såvel til industrielle formål som til direkte forsyning af LED-lyskilder. Alle SMD-printklemmer leveres i tape and reel-pakninger, der kan indgå direkte i automatisk SMT-montering.

De mindste WAGO SMD-printklemmer i serie 2059 er med deres beskedne indbygningshøjde på blot 2,7 mm særdeles velegnede til små LED-lyskilder.

Kontakt WAGO Danmark for yderligere information: tlf.: 44 35 77 77, e-mail: info.dk@wago.com, homepage: http://www.wago.dk