EMC komponenter

EMC komponenter - Forkortelsen EMC står for Electro Magnetic Compatibility elektromagnetisk forenelighed. Leverandører af EMC komponenter finder du i listen på denne side. Leder du efter noget andet end EMC komponenter, så brug søgefeltet under denne boks.

Leverandører af og viden om EMC komponenter:


CB Svendsen A/S

Kirke Værløsevej 22-24
3500 Værløse
Tel: 44 48 52 86
E-mail: cbs@cb-svendsen.dk

www.cb-svendsen.dk

Kompetencer: EMC, 3d print, elektronikudvikling, elektronik produktionserigrafi

Læs mere om CB Svendsen A/S


Desitek A/S

desitek

Sunekær 8
5471 Søndersø
Tlf +45 63893210
E-mail: desitek@desitek.dk

www.desitek.dk

Kompetencer: Lynbeskyttelse, EMC, Overspændingsbeskyttelse

Læs mere om Desitek A/S


FORCE Technology - EMC

Venlighedsvej 4
2970 Hørsholm
Tlf.: +45 43 25 14 00
E-mail: kundecenter@force.dk

web

Kompetencer: EMC, EMC-design/-udvikling, EMC-test & -godkendelse til installation og fejlfinding on-site.

Læs mere om FORCE Technology – EMC


Mekoprint A/S

Hermesvej 2
9530 Støvring
Telf.: 99 36 56 00
E-mail: info@mekoprint.dk

www.mekoprint.dk

Kompetencer: Anodisering, Tastaturløsninger, Grafiske løsninger, Metalskilte, Touchfolier, Sensorer og elektroder, Frontfolier, Kabler og ledninger, Aluminiumsprofiler, Tyndepladeemner, Fræsede metalemner, EMC-afskærmninger, Faconætsning

Læs mere om Mekoprint A/S


Større spændingsforskelle kræver større sikkerhed
Vi bygger stadig større enheder eksempelvis supersygehuse, vindmølle- og serverparker. Derfor opstår der større spændingsforskelle, og der er dermed en større risiko for fatale ulykker. Roxtec har udviklet et særligt EMC modul for at imødegå udviklingen og sikre oppetid.

I disse år er der store investeringer i både energioptimering og generel effektivisering hvor man samler flere enheder. Det kan være lige fra vindmøller, der før var på 3,6 megawatt og nu er på 8, til større centre eksempelvis de nye supersygehuse, der kræver masser af strøm. De større dimensioner øger risikoen for uheld med elsikkerheden, fordi der kan opstå store spændingsforskelle mellem fx armeringen i betonkonstruktionen, højspændingsdele og øvrige elektriske dele, vandinstallationer, varme og ventilation. Denne spændingsforskel skal udlignes for at beskytte medarbejdere og udstyr, og til det har Roxtec udviklet et dynamisk EMC kabelgennemføringssystem - BG™-serien - til tætning af mange metalbelagte og armerede kabler. Her bliver spændingsforskellen udlignet til et jordspyd, som er forbundet med rammen.

Bygger videre på erfaringer
BG™- serien er en videreudvikling af Roxtecs erfaringer fra mange års arbejde med EMC moduler til det maritime miljø, hvor høj sikkerhed er altafgørende, for eksempel på boreplatforme og inden for flåden, hvor man bruger det særlige PE™- modul. I takt med at byggeriet på land bliver til større enheder, er behovet for en egentlig landmodel steget. Derfor har Roxtec udviklet BG™- modulet , der er mere robust og tilpasset forholdene i byggeri. Hvor det i PE™- modulet er isolerende og forplanter spændingsforskellen ud i rammen, er det i
BG™- versionen en spore af kobbertråde belagt med zink, der sikrer udligningen. Når modulet monteres omkring kablet, udligner det, fordi det slutter tæt om omkredsen.

Roxtec er i dag repræsenteret på 70 markeder verden over, og  produkterne er derfor gennemtestede også på virkelige forhold.

"Vores produkter er blevet relevante, fordi der nu er så store spændingsforskelle i byggerierne. Fx samler Apples nye store datacenter kæmpestore enheder, og det vil sige, at energiudledningerne er så store, så konsekvenserne ville være enorme. Det er ikke bare et rap over nallerne. Der har vi allerede leveret tilpassede EMC løsninger til tilsvarende store datacentre i andre lande" forklarer Morten Gustavsen, Managing Director i Roxtec Denmark ApS.

BG™-modulet er en relevant sikkerhed overalt, hvor der er armerede kabler, samt i forsyningsnettet og i gas- og olieindustrien.

Også EMC beskyttelse mod ydre påvirkninger
Roxtec har også et særligt ES™ modul, som beskytter mod udefrakommende magnetfelter som frekvensstøj og højspænding. Disse moduler bruges eksempelvis allerede i dag som en væsentlig del af hovedforsyningsnettets terrorberedskab, da de effektivt lukker påvirkningerne ude og dermed sikrer oppetid og drift.

For yderligere information kontakt Morten N. Gustavsen, Managing Director: morten.gustavsen@roxtec.com