Maskinvision

Maskinvision - Leverandører af maskinvision finder du i listen på denne side. Leder du efter noget andet end maskinvision, så brug søgefeltet under denne boks.

Leverandører af og viden om maskinvision:


ConTechPro ApS

Valbyvej 64
4200 Slagelse
Tlf.: 26 16 50 18

www.contechpro.dk

Kompetencer: Automation, Robotter, Vision, Inspektion, Kvalitetskontrol, PLC-styring, HMI-brugerflade

Læs mere om ConTechPro ApS


Dansk RobotTeknik ApS

Måløv Værkstedsby 90
2760 Måløv
Tlf.: +45 29 86 07 15
E-mail: Info@danskrobotteknik.dk

www.danskrobotteknik.dk

Kompetencer: Automatik, Automatisering, Industrirobotter, Kollaborative robotter, Palleteringsrobotter, PLC, Specialmaskiner, Sprøjtestøbemaskiner, Styretavler, Vision systemer

Læs mere om Dansk RobotTeknik ApS


ProInvent A/S

Lyngsø Allé 3
2970 Hørsholm
Tlf.: 45 76 10 01
E-mail: ld@proinvent.dk

www.proinvent.dk

Kompetencer: Robotter, produktudvikling, kollaborative robotter, cobots, inspektionsmaskiner, visionssystemer, automation, droids, robotprogrammering

Læs mere om ProInvent A/S


SICK A/S

sick

Bregnerødvej 133
3460 Birkerød
Telf: 45 82 64 00
E-mail:  sick@sick.dk

www.sick.dk

Sick er en af verdens førende producenter af sensorer, sikkerhedssystemer og produkter til automatisk identifikation. SICK leverer økonomiske løsninger til både automatisering af fabrikker og optimering af distributionscentre.

Kompetencer: Sensorer, Datafangst, Sikkerhedsudstyr, Automation, Fotoceller

Læs mere om SICK A/S


Scape Technologies A/S

Østerbro 5C
5000 Odense C
Tlf.: + 45 70 25 31 13
E-mail: info@scapetechnologies.com

www.scapetechnologies.com

Kompetencer: pick and place, bin-picking, robotic random bin-picking, samling af halvfabrikata, opsamling af emner, emnelevering til maskiner, pakningsautomation, automatisering, gribere, robotgribere, 3D sensor, kameraer, vision, Artificial Intelligence, AI,  Machine Learning, Internet of Things, IoT, 6-akset robotter, KUKA, ABB, Kawasaki, Fanuc, Universal Robots, robotter, robottilbehør, cobots, kollaborative robotter, industrirobotter, industri robot, plukning, pakning

Læs mere om Scape Technologies A/S


SICK – Fremtidens maskinvision byder på Deep Learning


05.okt 2020


I takt med, at der tænkes i stadigt mere fleksible produktionsanlæg, får produktionsvirksomheder et voksende behov for individuelt tilpassede løsninger. Her spiller sensorteknologi en særlig rolle.  Behovene for analyse og overvågning af processer med kameraudstyr har i mange år været højere end traditionel regel baseret maskinvision har kunne håndtere, og derfor har det været nødvendigt at løse visse opgaver manuelt. Det er her, at neurale netværk kommer ind og byder på nye muligheder.
Inspireret af hjernens måde at lære på bringes udvikling af vurderingsmetoder på basis af træning med billeder og eksempler ind i en industriel automatiseret kamerasensor. For at komme i gang er det er nødvendigt enten at „lære“ kameraet, hvad der opfattes som „godkendt“ og „fejlbehæftet“, eller ved opgaver for typebestemmelse til produktsortering, hvordan de forskellige produkter ser ud. Det giver mere pålideligt, ensartet og konstant vurdering og tillader tilmed at genkende tidligere ukendte former og objekter.
Med implementering af teknologi og processer som deep learning står traditionelle industrielle sensorer over for et kvantespring i funktionalitet.

Deep Learning og SICK
SICK tilbyder udover almindelig regelbaseret maskinvision nu tillige deep learning som en ekstra feature til eksisterende vision- og kameraløsninger. Det er et frisk teknologisk pust, som bringer reel værdi til kameraløsninger - selv i den lave prisklasse.

Procesflow for deep learning
SICK tilbyder deep learning processen som en service, hvor teknikere kommer ud til virksomheden, for at optage billeder af det emne, der skal kontrolleres. Man tager typisk mange billeder af forskellige objekter eller emner, som af virksomheden vurderes ok, og tilsvarende mange billeder af emner som vurderes fejlbehæftet. Dette sikrer, at man opnår en alsidig og robust funktionalitet. Når billedmaterialet er indsamlet, genereres en algoritme med SICK Cloud services, som resulterer i en app man kan købe og få installeret i sit SICK kameraet i produktionen.

Applikationer
Deep learning, giver nye muligheder til at kigge på opgaver, som ikke har været muligt at løse tidligere. De oplagte opgaver falder i to katergorier: Klassificering (sortering) og anomalitetsanalyse (finde fejl som ikke kan defineres).

Specielt udfordrende visionopgaver med eksempelvis organiskmateriale i fødevareindustrien eller træforarbejdningsindustri, lader sig nu løse meget mere effektivt og omkostningsoptimeret med deep learning. Gevinsten er typisk stor, i form af reduceret spild, højere produktkvalitet samt mere effektive og intelligente maskiner.  

Deep learning som et underområde til Machine Learning (maskinlæring) er sandsynligvis den vigtigste fremtidige teknologi inden for kunstig intelligens, som vi allerede har adgang til, og på samme tid vil det bidrage langvarigt til at drive Industry 4.0!

sick.dk/deep learning


B&R præsenterer komplet portefølje til batch-size-one-produktion


26.mar 2019


På Hannover Messe vil B&R vise, hvordan et konventionelt anlæg kan blive en smart fabrik. B&R muliggør automatisering af alle produktionsområder og giver dem mulighed for at interagere problemfrit.

B&R’s portefølje gør det nemt at gennemføre effektiv produktion af høj kvalitet helt ned til batch-size, sikre sikkert samarbejde mellem menneske og maskine og få et klart overblik over maskinens ydeevne-data i skyen.

B&R’s første cloud-applikation gør det muligt for OEM'er at indsamle data fra deres maskiner på globalt plan døgnet rundt og se det på et praktisk dashboard. De kan bruge det til at foretage målrettede maskinopgraderinger, tilbyde service og åbne op for nye indtægtsmuligheder. Cloud-applikationen angiver, hvor vedligeholdelse er nødvendig og danner basis for skræddersyet vedligehold.

Integrated machine vision

Derudover vil B&R udstille verdens første machine vision-løsning, der kan integreres fuldstændigt i automatiseringslandskabet. B&R’s machine vision-løsning indeholder intelligente kameraer, billedbehandlingsalgoritmer og et innovativt udvalg af lysteknologi. Med disse produkter forsyner B&R et bredt spektrum af applikationer: fra enkle maskinsensorer til avancerede smarte kameraer. Ready-made softwarekomponenter er tilgængelige til at lave applikationer med minimal ny programmering.

Samarbejde mellem menneske og maskine

B&R er den første producent af intelligente track-systemer til at introducere human-track-samarbejde. Besøgende på B&R-standen vil kunne se, hvordan fem integrerede sikkerhedsfunktioner gør det muligt for mennesker at arbejde direkte sammen med tracket uden sikkerhedsbarrierer - og uden at forringe produktiviteten


Eaton udgiver hvidbog, der fremhæver udviklingen inden for driftskoncepter som reaktion på Industry 4.0
Design af grænseflader mellem mennesker og maskiner til en digital fremtid

Eaton har udgivet en ny hvidbog, "Innovative Operating Concepts for the Next Generation of Machines" (Innovative driftskoncepter til den næste generation af maskiner). Forfatteren Tobias Ischen præsenterer grundlæggende driftsmæssige koncepter og visualiseringskoncepter. Han undersøger, hvad maskindesignere bør overveje i forhold til at opfylde kravene til Industry 4.0/IoT og operatørers – de digitalt indfødtes – fremtidige behov. Desuden præsenterer han udviklingen inden for moderne multi-touch kontrolenheder samt styreenhedernes rolle.

Det er tydeligt, at touch-teknologien bliver en fast del af vores hverdag, men også i industrien bliver betjening via multi-touch bliver mere og mere vigtig. Det står også klart, at nye intelligente enheder gør processer nemmere og yder værdifuld support. De gør det muligt til enhver tid at hente statusoplysninger om maskiner, datablade og serviceplaner via netadgang. Resultatet: Reduktion af nedetid og øget produktivitet.

Ingeniører har mulighed for at designe udstyr, der giver mere værdi, gennem moderne kontrolenheder kombineret med multi-touch paneler og omhyggeligt udvalgte styreenheder. Samtidig skal de sikre, at grænseflader mellem mennesker og maskiner til enhver tid leverer en sikker drift i henhold til internationale bestemmelser. Industrielle grænseflader mellem mennesker og maskiner (HMI) er et vigtigt element i et velfungerende overordnet koncept. Hvidbogen indeholder detaljer om gældende relevante standarder og bestemmelser for grundlæggende og sikkerhedsrelaterede funktioner, der skal implementeres. Typen af driftsenheder, farver og tekster på styreenheder er specifikt reguleret . Det er også vigtigt at være bekendt med de lokale standarder og praksis på markedet for udstyr, der skal eksporteres globalt.

Desuden beskriver hvidbogen også standarderne for, hvordan driftskoncepter i deres mest enkle form kan formidle oplysninger. Design- og applikationsingeniører bør overveje, hvilke oplysninger de vil levere til deres kunder, og hvilke komponenter de kan levere. Dette opnås igennem anvendelse af universelt genkendelige symboler med henblik på at repræsentere generelle funktioner. Det er med til at reducere kompleksiteten ved forskellige nationale kutymer.

Men udviklingen af grænseflader mellem mennesker og maskiner involverer også integration til allerede eksisterende systemer. Det udfordrer designere af udstyr til at udvikle driftskoncepter, der nemt kan integreres i eksisterende systemstrukturer. HMI anses generelt for at være en integreret del af en samlet automationsløsning med fokus på programmerbar logisk styring (PLC).

Den digitale verden er i rivende udvikling, og det, der virker umuligt i dag, kan blive en realitet i den nærmeste fremtid. Dette gælder også for HMI-grænseflader. Eaton tilbyder også information om udvikling af innovativt driftsudstyr baseret på mange års erfaring kombineret med en bred vifte af produkter. Galileo-visualiseringssoftwaren er en vigtig komponent i denne sammenhæng og muliggør implementeringen af intuitive driftskoncepter på kortest mulig tid