Brugt emballage

Brugt emballage udgør et stigende affaldsproblem i Europa og resten af verden, og blandt andet i EU-regi er der iværksat forskningsprogrammer for at basere emballage på landbrugsprodukter som stivelse og cellulose frem for plast fremstillet af råolie. Test hvor brugervenlig din emballage er her - Formler, formelsamlinger og teknisk viden

Leverandører af og viden om brugt emballage:

Dansk Transport Emballage A/S

Oksbølvej 97
6500 Vojens
Tlf.: 74 59 16 80
E-mail: info@dtemballage.dk

web

Se hele vores produktprogram og profil her

RAJA PACK

Tlf.: 44 58 77 00
E-mail: info@rajapack.dk

www.rajapack.dk

Se hele vores produktprogram og profil her

STOK Emballage K/S

Erik Stoks Alle 4
5550 Langeskov
Tlf.: 72 200 700
E-mail: info@stok.dk

www.stok.dk

Se hele vores produktprogram og profil her


Mere viden om brugt emballage:

Den primære emballage er den beholder eller indpakning som en vare kommer i. Når emballagen brydes når man ind til det endelige produkt. Sekundær emballage kaldes også for multipakemballage. Det er emballage som samler et antal produktenheder i en større enhed som gør det nemmere at håndtere produktet, typisk i forretningen. Fjernes den sekundære emballage ændrer det ikke noget ved varen eller produktet. Tertiær emballage eller transportemballage, er emballage, som benyttes ved håndtering af varer i transport for at gøre transporten nemmere eller beskytte varen. Det er ved lov blevet fastsat at emballage til brugen af transport af fødevarer og medicinelle varer, ikke længere må fragtes på for eksempel træ paller, hvorfor mange mindre virksomheder med industrispecifik emballage er opstået de senere år. Her benyttes ofte bølgeplast / kanalplast, skumgummi, plastikbeholdere med mere.


Batteriproducenten GP vil gøre det muligt for danskerne at pante brugt emballage




Som en del af batteriproducenten GP's omfattende bæredygtighedsarbejde for at reducere danskernes CO2-aftryk har virksomheden nu startet et samarbejde med svenskudviklede Bower. Bower står bag en app, der giver forbrugerne mulighed for pante brugt emballage fra GP og dermed gøre både tegnebogen og miljøet en tjeneste.

Batteriproducenten GP har længe drevet virksomheden i en mere bæredygtig retning med det formål at bryde vanen med engangsbatterier og i stedet slå et slag for genopladelige batterier. Tidligere i år kom nye produkter i form af GPs ReCyko-serie, som indeholder genopladelige batterier til forbrugere og håndværkere.

"Reduktionen af affald er et af GP's vigtigste miljøfokusområder. Vi arbejder hårdt på at vores batteriproduktionsanlæg bliver 100% affaldsneutral, og sidste år blev GP den første i batteriindustrien til at modtage UL's Zero Waste to Landfill Silver Validation (ZWTL) i vores fire produktionsanlæg i Kina og Malaysia," siger Malin Torberntsson, Marketing Manager hos GP i Norden.

GP's nye partnerskab med Bower gør det nu muligt for forbrugerne at tjene penge og samtidig gøre noget godt for miljøet. For et er, at forbrugerne kan pante deres emballage, men de opfordres også til at aflevere deres brugte engangsbatterier på en genbrugsstation. Samarbejdet med Bower gennemføres i alle nordiske lande.

"Som producent har vi en forpligtelse til at tænke cirkulært - også i forhold til udtjente produkter. Ved at samarbejde med Bower, håber vi på at kunne motivere forbrugerne til i stigende grad at genbruge emballage og samtidig minde dem om at aflevere deres engangsbatterier på en genbrugsstation," fortsætter Malin Torberntsson.

Forretningskonceptet er at genbruge emballage fra de GP-produkter, som forbrugeren køber i butikkerne. Med Bower-appen scanner brugeren stregkoden, når emballagen afleveres på genbrugsstationen. Derefter kan forbrugerne indsamle point eller få udbetalt penge direkte i appen. Det er simpelthen et pantsystem til emballage.

"Vi er utroligt stolte og glade for at samarbejde med batteriproducenten GP. Det viser tydeligt, hvor attraktiv løsningen er for forskellige brancher. Vores vision er, at alt i fremtiden kan pantes. Hvis en tom pakke består af en videresalgsværdi, er der ikke længere noget, der kan kaldes affald. På den måde gør vi det attraktivt at genbruge. At arbejde med GP er et stort skridt i den rigtige retning. Både for os hos Bower og for GP," siger Suwar Mert, CEO og medstifter af Bower.



Cookie-indstillinger