Papemballage

Papemballage

Papemballage – Pap er et kraftigt papirmateriale fremstillet af træfibre og med en vægt på over 600g/m². Materialer med en vægt mellem 150g/m² og 600g/m² kaldes karton. Pappets anvendelighed skyldes dets stivhed og holdbarhed. I dag bliver pap mest brugt som emballage. Test hvor brugervenlig din emballage er her – Formler, formelsamlinger og teknisk viden

Leverandører af Papemballage:

Dansk Transport Emballage A/S

Oksbølvej 97
6500 Vojens
Tlf.: 74 59 16 80
E-mail: info@dtemballage.dk

web

Se hele vores produktprogram og profil her

RAJA PACK

Tlf.: 44 58 77 00
E-mail: info@rajapack.dk

www.rajapack.dk

Se hele vores produktprogram og profil her

STOK Emballage K/S

Erik Stoks Alle 4
5550 Langeskov
Tlf.: 72 200 700
E-mail: info@stok.dk

www.stok.dk

Se hele vores produktprogram og profil her


Mere viden:

Den primære emballage er den beholder eller indpakning som en vare kommer i. Når emballagen brydes når man ind til det endelige produkt. Sekundær emballage kaldes også for multipakemballage.

Det er emballage som samler et antal produktenheder i en større enhed som gør det nemmere at håndtere produktet, typisk i forretningen. Fjernes den sekundære emballage ændrer det ikke noget ved varen eller produktet. Tertiær emballage eller transportemballage, er emballage, som benyttes ved håndtering af varer i transport for at gøre transporten nemmere eller beskytte varen.

Det er ved lov blevet fastsat at emballage til brugen af transport af fødevarer og medicinelle varer, ikke længere må fragtes på for eksempel træ paller, hvorfor mange mindre virksomheder med industrispecifik emballage er opstået de senere år. Her benyttes ofte bølgeplast / kanalplast, skumgummi, plastikbeholdere med mere.

Sammenfattende er papemballage en alsidig, økonomisk og miljøvenlig løsning til emballering og transport af varer. Dens fleksibilitet i design, styrke og bæredygtige egenskaber gør den til et populært valg for mange industrier. Med evnen til at tilpasses og brande, spiller papemballage en vigtig rolle i både produktbeskyttelse og markedsføring.


RAJA PACK – Hvad er FEFCO? – og hvordan vælger du den rigtige papkasse?
FEFCO-koderne er lavet for at bringe orden og struktur til det store og til tider ret forvirrende marked af kasser og æsker. Men hvordan fungerer disse FEFCO-koder? Det vil vi gerne give en relativ simpel forklaring på i dette blogindlæg.

0201, 0300, 0340 – siger det dig noget? Eller er det ren volapyk?

FEFCO-koderne er lavet for at bringe orden og struktur til det store og til tider ret forvirrende marked af kasser og æsker. Men hvordan fungerer disse FEFCO-koder? Det vil vi gerne give en relativ simpel forklaring på i dette blogindlæg.

1. Hvad betyder FEFCO?

Forkortelsen FEFCO står for Fédération Européenne des Fabricants de Carton Ondulé – en sammenslutning af europæiske producenter af bølgepap. Denne non-profit organisation er baseret i Bruxelles og beskæftiger sig med alle spørgsmål, der er relevante for produktionen af papemballage. En af deres mange præstationer er udviklingen og opdateringen af FEFCO-koderne. Denne internationale kodning giver papkasserne et fælles sprog – med andre ord, en international forståelse af typebetegnelsen for papkasser. Hvordan fungerer det:

2. Hvad er FEFCO-koderne?

Lige så forskelligartet som pap kan være, er designmulighederne indenfor papkasser og emballage det også. Enhver, der nogensinde har sammensat en kasse, har bemærket hvor mange perforeringer, folder og limninger der kan være forskellige. Selvom alt dette har en praktisk grund, komplicerer det også kommunikationen mellem brugere, forhandlere og producenter. Derfor besluttede FEFCO i 1960’erne at standardisere navnene på papkasser vha. en simpel nummerkode. Du kan nu finde disse FEFCO-koder i hele verden. Takket være FEFCO-koden taler alle det samme ‘sprog’ og misforståelser undgås ift. størrelse, form eller design, takket være koderne.

FEFCO har også standardiseret de tekniske tegninger til foldekasser. Dette gør det klart på et øjeblik, hvor der skal foldes indad og hvor der skal foldes udad, hvor der skal skæres, ridses eller limes – og altid med et klart mål for øje: “FEFCO ønsker at erstatte besværlige definitioner af bølgepapkasser og emballage med enkle, internationalt anerkendte symboler, der er universelt forstået, uanset sprog eller andre barrierer.”

Læs resten af blogindlægget her


Teknologisk Institut – Papirbæger har potentiale til at erstatte plastbæger til yoghurtprodukter
Et nyudviklet papirbaseret bæger har potentiale til at erstatte millionvis af plastbægre til fx creme fraiche, skyr og yoghurt og derved mindske miljøbelastningen fra emballage.

Arla Foods, Dagrofa, FCM Testing og Teknologisk Institut har i projektet DairyFibreCup netop færdigudviklet et nyt og banebrydende papir-baseret bæger, som kan erstatte plastbægere til syrnede mejeriprodukter som fx creme fraiche, skyr og yoghurt. Den nye emballage har et stort potentiale til at mindske CO2-aftrykket fra emballagen og nedbringe mængden af plast. Teknologisk Institut forventer, at man vil kunne erstatte 10.000 tons plastemballage med papiremballage. Det vil give en CO2 -besparelse på mere end 10.000 tons om året.

Bægret er fremstillet af cellulosefibre, som er belagt med en tynd barrierecoating. I forhold til et typisk plastbæger, som i dag er udbredt til brug for syrnede mejeriprodukter, er klimaaftrykket per bæger reduceret med mindst 50 procent.

- Selv om bægeret er lavet af fornybare papir-fibre, og coatingen er bionedbrydelig, er det lykkedes at udvikle et vandtæt materiale, som er modstandsdygtigt og tæt nok til friske mejeriprodukter. Materialet giver forbrugeren en fornemmelse af hårdt, holdbart og tæt materiale, som føles nærmest glasagtigt. Den nyudviklede kop er fuldstændig bionedbrydelig, og den kan genanvendes som pap, siger seniorspecialist Søren Rahbek Østergaard, Teknologisk Institut.

Teknologisk Institut har stået for design og pilotproduktion af den nye emballage, mens Arla Foods er i færd med at undersøge mulighederne for en større industriel produktion af de nye bægre.

FCM Testing har stået for test i henhold til lovgivningen om fødevarekontakt, mens Dagrofa – som bl.a. står bag supermarkedskæderne MENY, SPAR, Min Købmand og Let-køb – har undersøgt forbrugernes holdninger til at skifte plastbægre ud med det fiberbaserede bæger.

Forbrugerne er positive
Dagrofa har allerede spurgt flere end 1300 af sine kunder om deres holdning til den nye emballage.  

- Vores forbrugerundersøgelse viste os, at forbrugerne er udpræget positive overfor de nye bægre – specielt fordi de er fremstillet af fornybart materiale og er faste at holde på. Der har jo været en del skepsis efter, at engangsplastsugerør blev forbudt og erstattet af sugerør i papir, men forbrugerne i undersøgelsen er virkelig begejstrede for de nye bægre, siger Karin Frøidt, koncernkvalitetschef hos Dagrofa og tilføjer:

- I Dagrofa søger vi hele tiden efter innovative produktudviklinger, som både mindsker miljøbelastningen, bevarer produktets kvalitet optimalt og sikrer en god oplevelse for forbrugerne. Vi glæder os meget til at følge udviklingen og på sigt til at introducere de nye bægre i vores butikker. 

Reduceret plastforbrug
Hos Arla Foods er man glade for, at udviklingen af det nye bæger nu begynder at være indenfor rækkevidde.

- Vi har gennem hele projektet fokuseret på at stille høje krav til bægrenes funktionalitet og efterprøvet de teoretiske resultater. Vi har haft stort fokus på at eftervise coatingens fugtbarriere og øvrige egenskaber under praktiske forhold for at sikre, at bægrene lever op til Arlas og forbrugernes krav, siger Grane Maaløe, Sustainable Packaging Lead Specialist hos Arla Foods.

- Det nye bæger passer godt ind i Arlas bæredygtighedsstrategi, hvor vi blandt andet ønsker at reducere plast og benytte emballage med et lavere CO2-aftryk. Når vi først har fået en bægerproduktion til de syrnede produkter op at køre, vil vi se, hvordan vi kan udvide til andre mejeriprodukter, forklarer projektets leder og direktør for bæredygtig emballage hos Arla Foods, Lise Berg Kildemark.

Godkendt til fødevarer
FCM Testing, der analyserer materialer, som er i kontakt med fødevarer, har i projektet undersøgt den nye type bæger.

- Vi har gennemført en længere række test på det nye bæger for at kunne vurdere, om det opfylder lovkravene til fødevarekontakt. Vi har på denne baggrund fundet, at emballagen overholder kravene til fødevareemballage, siger Per Holst-Hansen, ejer af FCM Testing ApS.

DairyFibreCup er økonomisk støttet via GUDP, Grønt Udviklings- og Demonstrations Program under Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri.


Albe Emballage sælger emballage til industrien online med stor succes
Har du brug for en god emballage til din virksomhed? Albe Emballage A/S er en rigtig god forretning, som du kan vælge at købe din emballage fra. Læs mere her for at se hvorfor det kan være en rigtig god ide at købe din emballage fra lige præcis denne forretning.

Lave priser og høj kvalitet

Albe Emballage kan levere en utrolig høj kvalitet indenfor emballage samtidig med at de ikke kører med voldsomt dyre priser. Det gør dem til det perfekte Firma at købe sin emballage fra, og de er meget bedre end mange andre forretninger, som befinder sig på dette marked

Lige præcis denne forretning har virkelig formået at skabe en rigtig god emballage, som ikke vil gå i stykker under forsendelsen. Det er nemlig meget vigtigt at sørge for, at produkterne kommer godt ud til forhandlerne og til dine kunder. Og det kan du kun sørge for, hvis du har en rigtig god emballage. Det er derfor utrolig rart, at netop dette firma har formået at skabe en fantastisk emballage, som du roligt kan benytte dig af.

Samtidig kører Albe Emballage ikke med nogle voldsomt høje priser. På den måde kan man altså sagtens få råd til det, selvom man ikke har den største forretning eller omsætning. Albe Emballage er et rigtig godt alternativ for langt de fleste firmaer, som har brug for at finde et nyt firma at købe deres emballage igennem.

God kundeservice

Albe Emballage kan samtidig levere deres varer med et på læben. Fra dem får du altid en god kundeservice og det er naturligvis også meget vigtigt. Der er ingen der har lyst til at købe deres varer af en forretning, hvor man ikke får en god behandling. Ellers kan det hurtigt blive en rigtig træls opgave at skulle bestille emballage fra Dem igen og igen hver måned.

Hvis du kigger på nogle forskellige kundeanmeldelser så vil du se det samme blive skrevet her. Langt de fleste kunder har været meget godt tilfredse med den service de har fået leveret fra Albe Emballage. Derfor bliver du med garanti også tilfredse med den service du får.

Du kan eventuelt prøve og købe en lille smule emballage hjem til at starte med. Prøv at starte med en lidt emballage og se, hvorvidt du får en god behandling fra denne forretning. Hvis du oplever du får en god behandling, så kan du altid gå i gang med at købe mere. Der er ingen grund til at bestille en større omgang emballage hjem, før du er helt sikker på at du i sandhed kan stole på dette firma.

Miljøvenlig indpakning

Det er rigtig dejligt at man samtidig kan få miljøvenlig indpakning, når man bestiller sin emballage fra Albe Emballage. Du kan læse mere om denne mulighed på Miljoevenlig-pakning.dk/emballage. Som virksomhed bør man generelt gå højere op i, at man tager nogle miljøvenlige handlinger. Dine kunder vil med garanti også sætte stor pris på, at du går højt op i miljøet.Cookie-indstillinger