Luft til luft varmepumper

Luft til luft varmepumper fungerer ved at den omgivne luft opvarmes af solen og dermed skaber energi. Luft til luft varmepumper sikrer at energien fra naturen, solen og varmen udnyttes optimalt og skaber varme og komfort på en rar og behagelig måde inde i bygningen. Vurder hvilket kølemiddel der kan benyttes i forskellige typer af anlæg - Formler, formelsamlinger og teknisk viden

Leverandører af og viden om Luft til luft varmepumper:


2K Klima- og Køle Distributøren

Odensevej 128
4700 Næstved
Tlf. 28 88 66 74
E-mail: jens@2k.dk

www.2k.dk

Kompetencer: Vandkølingsanlæg, køleanlæg, varmepumper, fancoil & fancoils, chillere, Downflow & Upflow & Inrow & bagdørskøle & EDB fancoil, affugtere, lufttæpperKølebaffel & kølebafler, Tørkølere (frikølere), Kondensatorer (Luft- & Vandkølede), On-Rak (EDB Køling), Luftkølere (Køle- & Frostrum), Ventilationscentraler (AHU), Rooftop, Pladevarmevekslere (Loddede og pakninger), varmevekslere, Kølekompressorer, SABIANA fancoils, Kalorifere

Læs mere om 2K Klima- og Køle Distributøren


BG Termic Plus ApS

Østbirkvej 2
5240 Odense NØ
Tlf. +45 65 99 49 95
E-mail: info@termicplus.dk

www.termicplus.dk

Kompetencer: Totalløsninger indenfor Varme og Ventilation, Industrikedler, Biobrændselskedler, Fliskedler, Stokerfyr, Træpillefyr, Solvarmepaneler, Solvarmebeholdere, Solfangere, Akkumuleringstanke, BrændefyrJordvarmePillefyrSolvarmeVarmepumper, Jordvarmeanlæg, Luft til vand varmepumper, BoligventilationVentilationsanlægDecentral ventilationKomfortventilationVentilationskanaler, Centrale ventilationsanlæg, Ventilationsanlæg, Kanalsystemer, Lyddæmpere, Riste-ventilation, Rumventilation, Regulerende Spjæld, Udsugningskanaler, Udsugningssystemer, Ventilationsaggregater, Ventilationskanaler, Industriventilation, Luftfordelingsarmaturer, Brandspjæld, Villaventilation, Ventilationsslanger, Flexrør-ventilation

Læs mere om BG Termic Plus ApS


Inventor Danmark Aps

Plantagevej 35
8250 Egå
Tlf.: +45 86 22 19 40
E-mail: info@inventordanmark

www.inventordanmark.dk

Kompetencer: Varmepumper, Luft til Luft Varmepumper, Luft til Vand Varmepumper

Læs mere om Inventor Danmark Aps


Lund Thunbo ApS

Holmbjergvej 97
8420 Knebel
Tlf.: 31 14 44 84
E-mail: kimotto@lundthunbo.dk

www.lundthunbo.dkwww.tankbiogas.dk

Kompetencer: Gastankstationer, biogasopgradering, energianlæg, varmepumper, projektering af biogasanlæg, ATEX, maskinsikkerhed

Læs mere om Lund Thunbo ApS


Max Weishaupt A/S

Erhvervsvej 10
2600 Glostrup
Tel 43 27 63 00
E-Mail: info@weishaupt.dk

www.weishaupt.dk

Max Weishaupt A/S har mere end 40 års erfaring med varmeløsninger i Danmark. Firmaet har afdelinger i hele landet og rådgiver erfarent og kompetent om bl.a. varmepumper og jordvarme.

Læs mere om Max Weishaupt A/S


SA-AL Køleteknik ApS

Stavneagervej 8
8250 Egå
Tlf.: 86 22 62 88/ Vagttelefon:86 30 07 26
E-mail: sa@koleteknik.dk

Kolding afd.: Esbjergvej 16 A, 6000 Kolding, Tlf.: 86 30 07 26

Aalborg afd.: Indkildevej 12 B, 9210 Aalborg SØ, Tlf.: 96 34 20 22

www.koleteknik.dk

Kompetencer: Køleanlæg, miljøvenligt CO2-køleanlæg, fryseanlæg, frostrum, kølemontører, varmepumper, køleteknik, klimaanlæg, vandkøleanlæg, varmegenvinding, ismaskiner, køleskabe, fryseskabe, aircondition

Læs mere om SA-AL Køleteknik ApS


Suntherm ApS

Østergårdsvej 6
7840 Højslev
Tlf.: 97 566 166
E-mail: info@suntherm.dk

www.suntherm.dk

kompetencer: Luft/vand varmepumper, Varmepumper på abonnement, Varmepumper til små og store bygninger, Varmelagring i smeltet salt, Varmelagrings teknologier, Varmelagre

Læs mere om Suntherm ApS


TC-Teknik

Thomas Carlsen
Toftevang 10
4550 Asnæs
Tlf.: 59 18 16 66/ 24 46 46 05
E-mail: tc.naturvarme@gmail.com

www.tc-naturvarme.com

Kompetencer: Varmepumper, luft til vand varmepumper, luft til luft varmepumper, klimaanlæg, køleanlæg, aircondition, eftersyn og reparation, jordvarme, jordvarmepumper

Læs mere om Tc-Teknik


VITO Montage ApS

​Trekronervej 15,
​8800 Viborg​
​Tlf.: 26 14 91 48 - 30 72 49 92
E-mail: kontakt@vitomontage.dk

www.vitomontage.dk

Kompetencer: Ventilation, ventilatorer, varmepumper, installering og service, indeklima, ventilationsanlæg, stålkonstruktioner

Læs mere om VITO Montage ApS


LEMU – Ny varmepumpe med mange muligheder
Installatører har brug for monteringsvenlige varmepumper, der kan bruges i flere sammenhænge. Bosch Climate 3000i-serien dækker det behov hos Blåhøj El A/S.

Climate 3000i-luft/luft-varmepumpen fra Bosch er ny på markedet og i Lemvigh-Müllers omfattende program af varmepumper, men hos Blåhøj El A/S er den allerede velkendt og værdsat. En af forklaringerne er, at varmepumpen køler lige så godt, som den varmer. Og det er der interesse for blandt den midtjyske el-installationsvirksomhedens kunder, konstaterer Simon Bramming, elektriker og specialist i varmepumpeinstallationer hos Blåhøj El.

Varmepumperne i Bosch Climate 3000i-serien er nemme at installere og sætte i drift, konstaterer Simon Bramming, elektriker og specialist i varmepumpeinstallationer hos Blåhøj El.

”Vi mærker det, hver gang sommervarmen kommer. Så vil kunderne have køling, og det skal helst være med det samme. Climate 3000i er nem at installere og sætte i drift, så vi hurtigt kan imødekomme vores kunders ønsker,” siger han.

Går efter pålideligt materiel

Blåhøj El lægger vægt på høj kundetilfredshed og går efter driftssikkert og pålideligt materiel, som virksomheden kan stå inde for. Det krav lever Climate 3000i-serien op til, konstaterer Simon Bramming.

Blåhøj El har installeret Climate 3000i-varmepumper til privatkunder, der ønskede et enkelt og velfungerende klimaanlæg med mulighed for køling og supplerende varme, men også til professionelle formål, blandt andet som supplerende varmekilde i en mindre lagerhal.

Godt bud på klimaløsning

Bosch Climate 3000i passer rigtig godt ind i Lemvigh-Müllers program af luft/luft-varmepumper, konstaterer Anders Christensen, projektchef med ansvar for teknikgrossistens aktiviteter inden for energi- og klimaområdet.

”Luft/luft-varmepumper bliver i stigende grad betragtet som klimaanlæg, der også skal kunne levere komfort, når det bliver rigtig varmt. Sammen med mulighed for app-baseret betjening og andre smarte muligheder gør det Climate 3000i-serien til et godt bud på en løsning, installatører kan bruge i mange sammenhænge,” siger Anders Christensen.


Brødrene Dahl skifter til klimavenlig varmekilde
Danmarks førende grossist på VVS og Vand & Kloak, Brødrene Dahl, har skiftet til en klimavenlig DVI varmepumpe i hele deres bygning i Horsens. Grossisten er eneforhandler i Danmark på de store modulbyggede varmepumpeløsninger fra DVI, og derfor var det nærliggende at skifte til løsningen, som et skridt på vejen mod at blive mere bæredygtige.

Brødrene Dahl har længe talt højt om klimavenlige og bæredygtige initiativer, der kan gøre branchen til en mere grøn forretning. Det er en proces, der tager tid. Lige fra oprettelsen af det første Klimacenter tilbage i 2009 til for nylig at tilbyde cykellevering fra udvalgte butikker. Nu er tiden kommet til endnu et lille skridt i den grønne retning, hvorfor man på lokationen i Horsens har udskiftet varmekilden.

”I Klimacentret, hvor vi både rådgiver kunder og kollegaer i klimaløsninger, er det jo på sin plads at gå forrest ved selv at installere en varmepumpe som varmekilde. Det giver både en markant CO2-reduktion, men der er også en væsentlig økonomisk besparelse, i forhold til den tidligere løsning” siger Henrik Duve, Klima-produktchef hos Brødrene Dahl.

Derfor skiftede grossisten i december 2020 varmekilden i hele deres bygning i Horsens, som indeholder både Klimacenter, butik og vinhandel, fra en kombination af gas og træpille-fyr til en 80 kW varmepumpe.

Overgangen til varmepumpe kommer til at gøre en forskel både på klimakontoen og økonomisk – i dette tilfælde giver det en CO2 reduktion på 26.600 kg. Og desuden er der en økonomisk besparelse på mere end 60.000 kr. årligt. Henrik Duve håber på, at lignende løsninger skal installeres flere steder i Brødrene Dahls butikker på landsplan i fremtiden.

Hos Brødrene Dahl har de mærket efterspørgslen på de store industrivarmepumper fra kunderne og har således for nyligt indgået en eksklusiv aftale med DVI om at forhandle deres store industrivarmepumper, som spænder fra 40 til 200 kW. Brødrene Dahl og DVI arbejder tæt sammen for bedst muligt at rådgive kunderne omkring projektering og installation. Varmepumperne er et godt og miljøvenligt alternativ til varmekilder, der drives af fossilt brændsel som gas eller olie, og er velegnet til store bygninger – store virksomheder, efterskoler, højskoler, der ligger uden for fjernvarmenettet.

Til at installere varmepumpen hentede Brødrene Dahl hjælp fra den lokale kunde og gode samarbejdspartner, Brædstrup VVS.

”Vi er superstolte af vores nye varmeinstallation og står klar i Horsens til at vise den – og alle andre klimavenlige løsninger vi har udstillet - frem til alle der måtte være interesseret i at få gennemgang af løsningerne” slutter Henrik Duve.


TPU – Skjul varmepumpen med æstetisk design
Luft-til-luft-varmepumper er grøn teknologi, der sparer både penge og el, men de pynter mildest talt ikke på husfacaden

Det kan du ændre på med en æstetisk udformet Zinchouse varmepumpeskjuler, der samtidig beskytter varmepumpen og bevarer ydeevnen.

Luft-til-luft-varmepumper vinder frem i helårshuse og fritidshuse, hvor der tidligere har været brugt dyr el-opvarmning. Men en varmepumpe passer sjældent til dansk arkitektur og forstyrrer ofte husets udseende.

”Vi har udviklet en varmepumpeskjuler, der er tilpasset nordisk arkitektur. Skjuleren er fremstillet af forzinket metal i et smukt, æstetisk design med enkle og rene linjer, der gør varmepumpeinstallationen mere elegant og diskret i stedet for at forstyrre øjet”, fortæller ingeniør Klaus Thøgersen fra TPU A/S, der har udviklet varmepumpeskjuleren Zinchouse.

HØJTEKNOLOGISK UDVIKLINGSPROCES SIKRER 100 % YDEEVNE
Selvom Zinchouse har et enkelt og elegant udtryk, er varmepumpeskjuleren resultatet af en lang, teknologisk udviklingsproces med fokus på at producere en varmepumpeskjuler, der ikke påvirker varmepumpens ydeevne og effektivitet.
 
”Flere har selv forsøgt at forskønne sin varmepumpe med beplantning eller hjemmebyggede skjulere, men det kan let give problemer. Hvis den kolde udblæsningsluft fra pumpen bliver blot lidt forstyrret, kan varmepumpen suge en del af den kolde luft ind igen, så den ikke længere yder sit bedste. Varmepumpen bliver mindre effektiv, og det koster et noget større elforbrug”, forklarer Klaus Thøgersen.

TEKNOLOGISK INSTITUT HAR DOKUMENTERET EFFEKTIVITET
Zinchouse er konstrueret således, at varmepumpens effektivitet bevares 100 %. Virksomheden har ved hjælp af avancerede computersimulationer fundet den helt rigtige udformning, der både skjuler og beskytter mod regn uden at hindre de vigtige luftstrømme. Efterfølgende har Teknologisk Institut foretaget målinger på varmepumpeskjuleren, der dokumenterer, at varmepumpens effektivitet og ydeevne er 100 % intakt.

”Zinchouse er flot og solid, og den virker optimalt. Samtidig er den vejrbestandig og beskytter varmepumpen mod regn, sne og løvfald. Det er den ideelle varmepumpeskjuler for den grønne og kvalitetsbevidste husejer, der også tænker æstetisk”, siger Klaus Thøgersen.


Vølund – Hent frisk energi udenfor – det luner indendørs
Luft/luft-varmepumpen Nibe Aria fra Vølund Varmeteknik er ny på markedet og en effektiv og miljøvenlig opvarmning til mindre boliger, fritidshus og garager

- eller som supplement til elvarme i helårshuse.

Luft/luft-varmepumpen Nibe Aria er et komplet, moderne varmepumpesystem, der tilbyder effektive tekniske muligheder for energibesparelse og reduceret CO2-udslip. Systemet er driftsikker og økonomisk i brug - og så er det nemt at montere og installere for elektrikeren.

Nibe Aria udmærker sig ved at levere en behagelig, jævn varme med stor komfort, ligesom den sikrer en stabil og frostfri indetemperatur på eksempelvis 10 grader, når boligen er ubenyttet. Det minimerer samtidig risiko for fugt og dårligt indeklima.

Varmepumpen omdanner energi af luften udenfor og har en SCOP på op til 4,16. Det betyder, at man reelt kan spare helt op til 50 pct. på opvarmningsudgifterne. Desuden er Nibe Aria i stand til at levere varme, selv om det fryser ned til minus 20 grader udenfor.

Gode råd om naturlig energi
Med over 40 års erfaring inden for energiløsninger - lige fra biokedler, brændere og solvarmeanlæg til jordvarmeanlæg og luft/vand og luft/luft-varmepumper - har Vølund Varmeteknik fra Videbæk en solid viden og kompetencer, så firmaet kan tilbyde professionel rådgivning og foretage de omfattende beregninger, som ligger til grund for en optimal og veltrimmet energiløsning.

- Hos Vølund Varmeteknik lægger vi vægt på kvalitet i både vores produkter og vores varmetekniske løsninger, og vi er stolte over, at vi hver dag giver vores kunder en professionel og kompetent vejledning, når det drejer sig om at vælge den rigtige varmeløsning. Vores produktprogram af miljøvenlige varmekilder spænder vidt, forklarer salgs- og marketingchef Niels Peter Skov.

Leverandør til fagfolk
Salgs- og marketingchef Niels Peter Skov fortæller videre, at firmaet har et landsdækkende samarbejde med erfarne vvs-installatører, hvilket også kommer el-installatører til gode.

- Vi kommer ind i billedet som fagfolkenes forlængede arm. Vi tilbyder også gerne at rådgive og koordinere, hvis man eksempelvis er flere, som går sammen og byder ind på fag- og delentrepriser. Vi hjælper med dimensionering, projektering, installation og igangsætning, ligesom vores egne serviceteknikere altid er i nærheden, hvis der er brug for ekstra assistance i hverdagen. Samarbejdet betyder tryghed og sikkerhed, både for installatøren og slutkunden.

EL & TEKNIK i Odense
Man kan møde Vølund Varmeteknik på EL & TEKNIK i Odense, hvor firmaet præsenterer nyheden luft/luft-varmepumpen Nibe Aria og fremviser sit brede og dybe sortiment af energitekniske løsninger.

- Det er nyt for os at henvende os til el-installatører, og vi søger samarbejdspartnere og forhandlere, da stadigt flere af vores produkter passer ind i el-installatørernes sortiment. Samtidig kan vi tilbyde el-installatørerne et ekstra ben at stå på i kraft af vores samarbejde med vvs-installatører og projektsalg direkte til blandt andet landbrugssektoren. Vi ser en række synergieffekter og potentialer, som vi håber at få en snak med fagfolkene på EL & TEKNIK om.

På messen sætter Vølund Varmeteknik i øvrigt en Nibe Aria luft/luft-varmepumpe på højkant som præmie i en lille konkurrence. For at deltage skal man blot udfylde et konkurrencekort og aflevere det på Vølund Varmetekniks stand.


Panasonics varmepumper er de mest energieffektive
Tre luft-luft-varmepumper fra Panasonic topper Energistyrelsens liste over de bedst ydende varmepumper.

Panasonics luft-luft-varmepumper indtager de tre øverste placeringer på Energistyrelsens Varmepumpeliste. Undersøgelsen bekræfter, at Panasonics varmepumper er en god investering for den prisbevidste forbruger.

De tre varmepumper i toppen af listen er en del af Panasonics Flagship-serie, en af de mest solgte serier af luft-luft varmepumper i Norden. De nyeste modeller, HZ12RKEog HZ9RKE, er netop lanceret i Danmark, og har en SCOP på henholdsvis 5,35 og 5,37 samt det bedste energimærke, A+++. Panasonics inverter-teknologi sikrer høj effektivitet selv ved de koldeste vintre ned til minus 35 grader. Førstepladsen på listen indtages af Panasonic Heatcharge VE9NKE, der har en SCOP på 5,40.

"Varmepumpelisten giver forbrugere og installatører et godt overblik over de bedste løsninger. Vi er meget stolte over at kunne tilbyde danskerne de mest energieffektive varmepumper - hele 18 af vores produkter er på listen. Flagship-serien er en af de mest solgte, driftssikre og anbefalede luft-luft-varmepumper i hele Norden, og det er uden tvivl den model, der giver mest value-for-money," siger landechef Thomas Bærholm, Panasonic Heating & Cooling i Danmark.

Centerchef Claus Schøn Poulsen fra Teknologisk Institut, der tester varmepumperne, forklarer, at Varmepumpelisten viser test af produkter fra 39 forskellige producenter: 

"Varmepumperne på listen er blevet afprøvet i et miljø, der ligner det, vi kender fra private huse. Med test af 39 producenter giver vi danskerne det bedst mulige grundlag for at vælge deres nye varmepumpe," siger centerchef Claus Schøn Poulsen, Køle- og Varmepumpeteknik, Teknologisk Institut.

Panasonics Flagship-varmepumper er tilgængelige hos forhandlere nu.