Radiatorer

Principielt bør en radiator placeres ved rummets afkølingsflader, eller hvor det lokale varmebehov er størst, men betydningen heraf er i dag mindre end tidligere, da den indvendige overfladetemperatur på velisolerede flader kun afviger meget lidt fra rumtemperaturen. I almindelige rum placeres en radiator oftest under vinduerne-dette har mange fordele.

Leverandører af og viden om radiatorer:

MEINERTZ A/S

meinertz

Sverigesvej 11
8660 Skanderborg
Telf.: 86 52 18 11
E-mail: meinertz@meinertz.com

www.meinertz.com

Kompetencer: Radiatorer, konvektorer, facaderadiatorer, gulvkonvektorer, ribberør, klimapaneler, konvektionspaneler, konvektionsriste


Mobilvarme danmark

Tlf.: 40 18 26 90
E-mail: jj@mvdk.dk

www.mobilvarmedanmark.dk

Kompetencer: Mobilvarme, mobile varmecentraler, varmekanoner, mobile varmeanlæg, kalorifere, byggeplads opvarmning, opbygning af varmecentraler, teltopvarmning, affugtning, korntørring, mobile fyringsanlæg,

Læs mere om Mobilvarme danmark


SAN Electro Heat a/s

Gillelejevej 30B
3230 Græsted
Tlf.: 48 39 88 88
E-mail: info@san-as.com

www.san-as.com

Kompetencer: El-varme, el varme, elvarme, Elektriske Heatere, Varmelegemer, Varmepatroner, Værktøjsvarmepatroner, Varmeblæsere, Gennemstrømsvarmere, Belastningsmodstande, Varmekabler, Varmemåtter og -tæpper, Antikondensvarmere, Belysning, Ventilation, Termostater og Styring, Koblingsbokse, Ex Applikationer, Jernbanesystemer, Industriovne, Kirkeovne, Radiatorer, Håndklædetørrere

Læs mere om San Electro Heat A/S


Mere viden om radiatorer:

Radiatorer som afgiver den overvejende del af varmen, 90-100% ved konvektion, kaldes konvektorer. Konvektorer fremstilles fortrinsvis i højder på 100 mm, 150 mm og 200 mm, standarddlængder fra 1000 mm til 6000 mm og bredder fra ca. 40 mm til ca. 225 mm. De anvendes fortrinsvis til montering i nicher, forsænkninger og til skjulte installationer. Varmeafgivelsen afhænger i høj grad af indbygningsmåden, og af, hvor megen skorstensvirkning der opnås.


tado lancerer ny Care & Protect funktion – app’en fortæller hvis fyret går ned eller radiatoren skal luftes ud
I dag lancerer tado° ‘Care & Protect Skill’ i deres app - en funktionalitet der skal sørge for, at kundernes varmesystem kører problemfrit og tilbyder en trin-for-trin-guide, hvis der skulle opstå problemer. Med en 24/7 overvågning af hjemmets varmesystem opdager Care & Protect eventuelle fejl på systemet og informerer brugerne om, hvordan problemet kan løses. Det minimerer en eventuel nedetid og sikrer et varmt og behageligt hjem. Den nye funktion vil fra i dag være tilgængelig via en opdatering af din tado° app.

I gennemsnit bryder hjemmets varmesystem ned hvert andet til tredje år. Ofte tager det flere dage før en reparatør kan komme ud, og de rette reservedele kan være klar og udskiftet, i denne periode må kunden leve med et koldt hjem. Men ved at analysere millioner af varmesystemer har tado° fundet ud af, at i 60% af tilfældene kan problemet løses direkte af kunden selv.

Fiks det selv

tado° Care & Protect overvåger varmesystemet døgnet rundt og holder brugeren opdateret med vigtige informationer om, hvordan systemet yder, og om hvordan det går med indeklimaet i hjemmet. Hvis tado° registrerer et usædvanligt mønster, får brugeren en advarsel på sin smartphone. Dernæst har brugeren mulighed for selv at fikse problemet via et par enkle trin.

tado° Care & Protect guider brugeren igennem processen, hvis fx fyret skal genstartes, eller en radiator skal udluftes. Føler brugeren sig ikke tryg ved selv at fikse sit varmesystem, eller opstår der problemer undervejs i processen, er der altid mulighed for at ringe efter en professionel.

Forebyg at fyret går i stå (kommer snart)

tado°’s datamålinger i realtid samt de intelligente algoritmer kan sågar forebygge problemerne, inden de indtræffer. Ofte går fyret i stå, uden at brugeren lægger mærke til det, men det nye tado° ‘Care & Protect Skill’ hjælper med at undgå disse nedbrud. Ved hjælp af en tovejs forbindelse mellem fyret og tado° Smart Thermostat, kan tado° analysere forskellige målinger såsom vandtryk, pumpehastighed og fejlkoder og dermed informere brugeren. Hvis fx vandtrykket er for lavt, hvilket potentielt kan medføre, at fyret går i stå, så vil app’en nu advare brugeren et par uger i forvejen om, at en automatisk nedlukning venter forude og foreslå brugeren at påfylde nyt vand. Selv hvis ikke fyret understøtter en digital forbindelse, vil tado°’s smarte algoritme identificere et potentielt nedbrud baseret på data vedrørende temperaturen i rummet.

“Vores mål er at gøre dagligdagen i hjemmet bedre ved at forbedre komforten, reducere udgifterne og så vidt muligt minimere risikoen for, at varmesystemet sætter ud,” siger Christian Deilmann, medstifter og CPO hos tado°. “Med den nye Care & Protect funktion overvåger tado°, hvordan varmesystemet fungerer 24/7, giver selvhjælpsinstrukser, og forebygger sågar at fyret går i stå.”

Pris og tilgængelighed

Fra i dag vil det nye Care & Protect Skill blive tilføjet til tado° app’en via en gratis opdatering. Care & Protect er tilgængelig i tado° Auto-Assist Skill, men en helt enkel version er også tilgængelig for brugere, der ikke anvender Auto-Assist. Auto-Assist funktionen inkluderer Geofencing, Open Window Detection og Care & Protect. Den tager sig af brugerens indeklima ved fuldt ud at automatisere Geofencing og Open Window Detection Skills og dermed bane vejen for endnu flere besparelser og større komfort. Auto-Assist kan tilkøbes i tado° app’en via et abonnement på DKK 25 pr. måned eller DKK 195 pr. år og kan annulleres når som helst


Meinertz – Legende arkitektur med skræddersyede varmeelementer
Med specialdesignede radiatorer fra Meinertz, går arkitektur og varmeydelse hånd i hånd

Fokus på detaljer, farver og former betyder, at selv de mest ambitiøse designdrømme kan blive til virkelighed. Det ses på et unikt projekt i Billund, hvor varmeløsningerne smelter sammen med den unikke arkitektur, der indbyder til leg og visuelle oplevelser.

En funktionel varmeløsning med god ydelse betyder rigtig meget, når der bygges nyt eller renoveres. Hvad mange glemmer at tænkte på er, hvordan varmeelementerne passer ind i arkitekturen og designet. Det på trods af, at en uigennemtænkt varmeløsning koster stort på den æstetiske konto. Derfor handler det om at tænke i både ydelse og æstetik, når der skal vælges varmeløsninger.

Som nogle af de eneste på markedet producerer Meinertz skræddersyede løsninger, der gør det muligt at komme i mål med de store arkitektoniske visioner uden at tabe på varmeydelsen. De tilpassede varmeløsninger produceres til det enkelte projekt i samarbejde med både ingeniører og arkitekter. Det ses på det nye oplevelseshus i Billund, hvor Meinertz Proline konvektionsriste sætter det sidste præg på æstetikken i bygningens forskellige zoner og rum.

- Det var vigtigt for os at få tilpasset farverne på alle riste i hele huset, fordi hver zone har sin egen farve. Den opgave har Meinertz løst godt. De har været enormt gode og fleksible at samarbejde med og har været gode til at indfri vores ønsker, forklarer Snorre Nash, der som sagsarkitekt hos Bjarke Ingels Group - BIG, har været med til at tegne oplevelseshuset midt i Billund by.

Design og varmeydelse i højsædet
I det nye oplevelseshus bidrager Meinertz til det monokrome look, der kendetegner rummene. Men udover at matche farverne, sikrer de skræddersyede konvektionsriste fra Meinertz også, at bygningen har en høj varmeydelse. Både de steder, hvor varmeelementerne ligger i konvektionsgrave i gulvet og i stueetagen, hvor ristene i sig selv er varmekilden.

- Det specielle ved Meinertz er, at deres radiatorer har en høj ydelse ift. størrelsen. Samtidig passer de specialdesignede varmeløsninger til bygningens design og arkitektur. Når de to ting går op i en højere enhed, så er alles mål opfyldt, forklarer Kristian Bjerrum, civilingeniør hos COWI og disciplinleder under projekteringen af oplevelseshuset.

Han refererer til det forskellige fokus, som ingeniører og arkitekter ofte har. For Kristian Bjerrum har det i høj grad handlet om at sikre den bedste varmeydelse, mens det på arkitekternes side har handlet om at få det æstetiske udtryk til at stå stærkt. I det samarbejde har Meinertz spillet en væsentlig rolle for at få enderne til at mødes.

- Arkitekterne arbejder jo meget visuelt, mens vi har større fokus på at sikre, at varmeelementerne har ydelse nok. Og i det her projekt er der ikke noget, der er standard. Alt er fremstillet til bygningen inklusiv varmeelementerne fra Meinertz. Det er der ikke mange andre radiatorproducenter, der tilbyder, lyder det fra Kristian Bjerrum.

Unikke designdrømme
For Meinertz, er en del af visionen netop, at varmeløsninger tænkes ind i byggeprojekter fra start, så arkitekterne har mulighed for at realisere deres unikke designdrømme. Det betyder, at den nytænkende radiatorproducent ikke er bange for at gå ind i ambitiøse projekter, hvor der stilles store krav til æstetikken.

- Når vi leverer skræddersyede løsninger til vores kunder, bidrager vi til at løfte det færdige resultat op på et højere plan. Vi lever for detaljerne, som netop muliggør, at projekterne når 100 procent i mål med det ønskede koncept for bygningen, siger Philip Meinertz, direktør og tredje generation i den familieejede virksomhed.

Knivskarpt koncept
Konceptet har der heller ikke været nogen tvivl om. Det banebrydende oplevelseshus står knivskarpt med tydelige referencer til den danske legetøjsgigant, der står bag projektet. Leg, læring og oplevelser gennemstrømmer hele huset, hvor hvert rum ikke kun har sin egen farve, men også sin egen funktion.

For Meinertz har det både været en anderledes og sjov udfordring at få de skræddersyede varmeløsninger integreret med husets andre designdetaljer. Og den opgave har Meinertz løst rigtig godt, lyder det fra Snorre Nash.

- Vi er altid glade for at arbejde med Meinertz, fordi deres løsninger gør det muligt at få det samme udtryk over det hele. Det har gjort, at vi kan skabe nogle gennemførte rum, hvor varmekilderne smelter sammen med resten af designet, siger BIG-arkitekten afsluttende.


Purmo – Brug de aktuelle indretningstrends på radiatorerne
Indretningstendenserne for 2017 kan sagtens overføres til boligens radiatorer

Ved at vælge en af modellerne fra Purmo, som findes i 71 forskellige farver, kan du sætte radiatoren ind i en større helhed. Hvad med eksempelvis den højaktuelle rosa eller den ligeså trendy beige?

En radiator skal ikke længere kun kunne varme boligen op. I 2017 kommer radiatorens visuelle muligheder nemlig også til udtryk. Det sker ved at overføre tidens tendenser indenfor møbeldesign, tekstiler og boliginteriør til radiatorerne. Purmo giver dig mulighederne ved at lave radiatorerne i hele 71 forskellige farver.

Stil 1. Et stort tema i indretningssammenhæng i 2017 er ’bevidste farvevalg’. Vi ser ’tone i tone’ for at skabe rolige og harmoniske miljøer og vi maler gerne vægge, karme, døre og lofter i samme kulør. Her er radiatoren ikke undtaget. En radiator i samme kulør som væggen, eventuelt i et andet glanstal, giver en effektfuld helhed.

Stil 2. De rosa nuancer er fulgt med ind i 2017. Fra rosa med jordagtige undertoner over skrig-flamingopink til grålig-rosa. En rosa radiator vil desuden passe perfekt til vores vægge, der på trods af en fornyet interesse for farver på væggene, stadig ofte er malet i forskellige hvide nuancer.

Stil 3. Vi har ikke opgivet naturfarverne og det er ikke så overraskende. Nuancer af beige og brun skaber en varm og hyggelig atmosfære, langt mere end den dominerende ’hvidt i hvidt’. Eksempelvis fremhæves en cremefarvet radiator på en væg i en lysere nuance og forstærker stilen, hvis man vil have det ’lyse, bløde hjem’, men ikke alt det hvide.

Læs om flere varmeløsninger og tips på cleverheating.dk eller purmo.dk


Hudevad Care – Hygiejniske varmeløsninger nedbringer infektioner på sygehuse
Mellem syv og ti procent af alle patienter på landets sygehuse får en infektion, mens de er indlagt.

Statens Seruminstitut estimerer, at der hvert år dør ca. 3000 patienter som følge af en sygehuserhvervet infektion. Produktløsninger, der er designet med fokus på en høj grad af rengøringsvenlighed og hygiejne, spiller en væsentlig rolle i at hindre spredningen af de bakterier, der er årsag til infektionerne.

På trods af at radiatorvarme er behagelig, energieffektiv, samt hurtig og let at regulere ses denne form for varme ofte som et problem i sygehus- og sundhedsmiljøer. Traditionelle radiatorer er pga. deres udformning svære at rengøre, og med de mange åbninger og mellemrum er der høj risiko for aflejringer af støv, smuds og dermed bakterieforekomster. Analyser indikerer således, at konventionelle radiatorer står for omkring 10% af alle sygehuserhvervede infektioner.

En vestjysk virksomhed, Hudevad Care A/S, gør nu op med den måde, radiatorer er blevet designet på igennem årtier, og har i samarbejde med Ph.d. i mikrobiologi, Pia Kiil Nielsen, udviklet nye hygiejniske varmeløsninger til sygehuse. Hun forklarer: ”Vores tests viser helt klart, en meget positiv modtagelse af hygiejniske løsninger. Når servicepersonalet skal rengøre radiatorer, der er designet med henblik på rengøringsvenlighed, så forbedres effektiviteten af deres arbejde helt automatisk.”

Effektiv rengøring er alfa og omega i kampen mod spredning af sygdomsfrembringende, multi-resistente bakterier på sygehuse. Professor i mikrobiologi, Hans Jørn Kolmos, har ofte påpeget vigtigheden af at styrke rengøringsindsatsen på sygehuse. Senest i maj måned i Metroexpress under overskriften ”Professor advarer mod for lidt rengøring på sygehuse”. Indtil nu har rengøringsopgaven i forhold til radiatorer dog været svær og tidskrævende.

I rum med behov for hurtig og individuel temperaturregulering, som for eksempel på sengestuer, er radiatorer imidlertid langt at foretrække frem for andre varmeløsninger som eksempelvis gulvvarme, der har en træg regulering af varmen og er ufleksibel i forhold til ændringer i rumopdelingen. De nyudviklede radiatorer indbygges i vægge, vinduesrammer eller betonelementer, og de optager derfor ingen plads i rummet og er svære at få øje på, hvis ikke man ved, de er der. Det høje hygiejneniveau opstår, fordi radiatoren er at betragte som en simpel flade på linje med en glat væg.

Se mere om princippet i de nye hygiejniske varmeløsninger her


Utraditionelt samarbejde med konkurrent styrker Ribe Jernindustri
Et samarbejde med Sveriges største radiatorproducent, Lenhovda Radiatorfabrik, der på papiret egentlig er en konkurrent, giver den vestjyske virksomhed endnu bedre fodfæste på det nordiske marked.

Ribe Jernindustri, der er Danmarks største producent af radiatorer, har indledt et samarbejde med den største svenske producent, Lenhovda Radiatorfabrik. Formålet er at udnytte synergier i produktpaletten, og dermed styrke begge firmaers position på det nordiske marked. 

- Vi har produkter i vores portefølje, som Lenhovda ikke selv producerer, men som er interessante på Lenhovdas hjemmemarked i Sverige, siger adm. direktør Michael Boel Olesen, Ribe Jernindustri A/S. Han fortsætter: Det samme gør sig gældende for Lenhovda, der producerer nogle radiatorer, der er efterspørgsel efter på nogle af de markeder, hvor vi er stærkest, f.eks i England. Ved at samarbejde kan begge virksomheder komplementere deres produkttilbud på relevante markeder, og vi står begge derfor stærkere overfor konkurrenterne. 

Samarbejdet kickstartes på Nordbygg-messen i Stockholm.

Det utraditionelle samarbejde står overfor en god start, når der den 5.-8. april er Nordbygg-messe i Stockholm. Messen er Sveriges største messe indenfor bygge- og VVS-sektoren. Her udstiller Ribe Jernindustri og Lenhovda Radiatorfabrik på samme stand, og præsenterer det samlede udvalg af radiatorløsninger til svenske arkitekter, ingeniører og installatører, samt et stort

antal besøgende fra de andre nordiske lande. 

Stærkere konkurrencemæssig position.

- Det er ikke så tit, vi ser to virksomheder, der grundlæggende er konkurrenter, samarbejde på den måde indenfor vores branche, siger Michael Boel Olesen. Men der er mange gode grunde til det. Ved at udnytte hinandens særlige styrker på produktionsområdet og bruge distributionsnetværk i de lande, hvor vi er stærkest hver især, opnår vi en langt bedre konkurrencemæssig position, end vi har i dag


Purmo – Den seneste trend Radiatorer i moderne farver!
I 90’erne gjorde vi alt for at skjule det, som man anså for grimt i hjemmet. Rør blev skjult bag gipsvægge, elkabler blev fræset ind i væggen, og varmen havnede under gulvet eller bag radiatorskjulere.

I dag blæser der helt andre vinde. For den indretningsinteresserede har alt i hjemmet nemlig en mening og opfylder altså også en æstetisk funktion.

Når det kommer til radiatorer fra Purmo, ser vi f.eks. håndklædetørrer til køkken og badeværelse i et design, som kan løfte hele rummet. Og der findes radiatorer, som både kan placeres traditionelt under vinduet for at forhindre kold luft, og lodret som en spændende løsning, hvis vægpladsen er begrænset. En vertikal radiator har også en anden fordel: Varmen stråler ud og rammer dig på hele kroppen.

Inden for segmentet af vertikale radiatorer i høj kvalitet vises helt fantastiske overflader i rosé og kobber. Farverne understreger det rå, afskallede og industriinspirerede og fremhæver hjemmets karakter endnu mere.

Radiatorerne hedder Faro V og Paros V. Faro V signalerer med sine lige linjer og sit minimalistiske udtryk en tydelig æstetik. Faro-sortimentet har en profileret front, som fremhæver de opadstræbende linjer, mens de rundede sideplader giver den et rent udseende fra alle vinkler. Kendetegnende for den væghængte Paros V er en plan front og de bløde, rundede kanter.

Designet på Faro V og Paros V gør, at du med fordel kan placere dem i rum, hvor du vil skabe højde - og naturligvis for at fremhæve det, som der nu ikke længere er nogen som helst anledning til at skjule!


Plan Compact ny standardradiator
Nyt fra Purmo er at vi nu kan tilbyde Plan Compact! En almindelig kompakt radiator uden integreret ventiltilslutning. Selvfølgelig med en glat smuk frontpanel.

Plan radiatorerne er elegante og enkle, ideelle til familieboliger. Kunden får en enkel og diskret radiator. Alle Purmos radiatorer leveres naturligvis med 10 års kvalitetsgaranti