Kalk og kalksten

Kalk og kalksten

Kalk og kalksten er begge naturligt forekommende materialer, der har forskellige egenskaber og anvendelser. De er ofte forvekslet på grund af deres lignende navne, men de har forskellige kemiske sammensætninger og bruges i forskellige sammenhænge.

Leverandører af Kalk og kalksten:

Borup Kemi I/S

Bækgårdsvej 53
4140 Borup
Tlf.: 57 56 00 20
E-mail: kontakt@borupkemi.dk

www.borupkemi.dk

Se hele vores produktprogram og profil her

LAGUR A/S

Attrupvej 4
8550 Ryomgård
Tlf.: 70 60 56 00
E-mail: eksperten@lagur.dk

web

Se hele vores produktprogram og profil her

Milton Megatherm A/S

Formervangen 14-16
2600 Glostrup
Tlf.: 46 97 00 00
E-mail: info@miltonmegatherm.dk

web

Se hele vores produktprogram og profil her

RAMCON

Bregnerødvej 132
3460 Birkerød
Tlf.: 45 94 20 00
E-mail: ramcon@ramcon.dk

Se hele vores produktprogram og profil her

ReWater ApS

Tlf.: 71 74 30 25
E-mail: info@rewater.dk

web

Se hele vores produktprogram og profil her


Mere viden:

Kalk:

Kalk refererer normalt til calciumoxid (CaO) eller det bredere begreb kalksten, der er det naturlige forekommende mineral calciumcarbonat (CaCO3).

Kalksten:

Kalksten er en sedimentær bjergart dannet af aflejringer af organiske og mineralske materialer i løbet af millioner af år. Den primære komponent i kalksten er calciumcarbonat (CaCO3). Kalksten varierer i farve og densitet afhængigt af dets sammensætning og oprindelse. Den kan være hvid, grå, gul, brun eller endda sort. Kalksten er almindeligt anvendt som byggemateriale og er blevet brugt i byggeri, skulptur, pyramider og mange andre strukturer gennem historien.

Miljømæssigt spiller kalksten en rolle i afsvovlingsprocesser i kraftværker. Når fossile brændstoffer forbrændes, frigives svovldioxid, som kan føre til syreregn. Ved at bruge kalksten i afsvovlingsanlæg kan svovldioxid fjernes fra røggassen, hvilket reducerer luftforurening og beskytter miljøet.

Kalksten anvendes også til fremstilling af kemikalier som calciumchlorid og calciumcarbonat. Disse kemikalier bruges i mange industrielle processer, fra fødevareproduktion til olieudvinding. Calciumcarbonat bruges som fyldstof i papir, plastik og maling, hvilket forbedrer produkternes kvalitet og holdbarhed.

Samlet set er kalksten en uundværlig ressource med en bred vifte af anvendelser. Fra byggeri og industri til landbrug og miljøbeskyttelse spiller kalksten en vigtig rolle i at understøtte moderne samfunds infrastruktur og bæredygtighed. Uden kalksten ville mange af de produkter og processer, vi tager for givet i dag, være meget vanskeligere eller dyrere at fremstille.

Cookie-indstillinger