Kamfer

Kamfer

Kamfer er en organisk forbindelse med den kemiske formel C10H16O. Det er et hvidt, krystallinsk stof med en karakteristisk duft og smag. Kamfer forekommer naturligt i nogle træer og planter, men det kan også syntetiseres kemisk. Det har en række forskellige anvendelser inden for både medicin, kosmetik, parfumeindustrien og andre områder. Kemikalieresistens – Vælg mellem flere hundrede forskellige kemikalier – find programmet her – Formler, formelsamlinger og teknisk viden

Leverandører af Kamfer:

Borup Kemi I/S

Bækgårdsvej 53
4140 Borup
Tlf.: 57 56 00 20
E-mail: kontakt@borupkemi.dk

www.borupkemi.dk

Se hele vores produktprogram og profil her

RAMCON

Bregnerødvej 132
3460 Birkerød
Tlf.: 45 94 20 00
E-mail: ramcon@ramcon.dk

Se hele vores produktprogram og profil her


Mere viden:

  1. Medicin: Kamfer har traditionelt været brugt i medicin som et topisk analgetikum og antiinflammatorisk middel. Det anvendes nogle gange i salver og cremer til midlertidig lindring af smerter og irritation i muskler og led.
  2. Hostemedicin: Kamfer bruges også i nogle hostemedicin og inhalatorer på grund af dens duft og de mulige milde dekongestante egenskaber.
  3. Aromaterapi: Kamferolie anvendes i aromaterapi på grund af sin karakteristiske duft og påståede afslappende og beroligende virkninger.
  4. Industriel anvendelse: Kamfer bruges i nogle industrielle applikationer som en komponent i produktionen af celluloid, plastik og andre materialer.
  5. Skadedyrsbekæmpelse: Det bruges undertiden som et naturligt middel til at afvise skadedyr som møl og kakerlakker fra opbevaringssteder.
  6. Traditionel medicin: I nogle kulturer er det blevet brugt i traditionel medicin til behandling af forskellige lidelser, selvom dets sikkerhed og effektivitet er blevet diskuteret i moderne tid.

Det er vigtigt at bemærke, at detkan være giftig i store mængder, og dets indtagelse eller anvendelse bør ske under vejledning af en sundhedsprofessionel. Mens det har nogle anvendelser i medicin og kosmetik, skal det bruges med forsigtighed og i overensstemmelse med anbefalingerne fra eksperter.

Cookie-indstillinger