Soda

Soda

Soda – Natron, også kendt som bagepulver eller bikarbonat, er en kemisk forbindelse med den kemiske formel NaHCO3. Det bruges i madlavning som hævemiddel, til rengøring og som et surhedsregulerende middel. Soda har mange anvendelser i både husholdninger og industrien. I husholdningen bruges det til rengøring og fjernelse af lugte. Den er effektiv til at rense overflader, såsom køkkenborde og badeværelser, ved at fjerne fedt og pletter. Det kan også bruges til at neutralisere lugte i køleskabe, skraldespande og sko.

Leverandører af Soda:

Borup Kemi I/S

Bækgårdsvej 53
4140 Borup
Tlf.: 57 56 00 20
E-mail: kontakt@borupkemi.dk

www.borupkemi.dk

Se hele vores produktprogram og profil her

RAMCON

Bregnerødvej 132
3460 Birkerød
Tlf.: 45 94 20 00
E-mail: ramcon@ramcon.dk

Se hele vores produktprogram og profil her


Mere viden:

I bagning fungerer natron som et hævemiddel, der gør dejen let og luftig. Når det kombineres med en syre, som eddike eller citronsaft, frigiver det kuldioxid, hvilket får dejen til at hæve. Det bruges også i madlavning til at blødgøre grøntsager og kød, hvilket gør dem nemmere at tilberede.

Inden for industrien anvendes soda i produktion af glas, hvor det sænker smeltepunktet for silica, hvilket gør glasproduktionen mere energieffektiv. I tekstilindustrien bruges soda til at forbedre farveoptagelsen under farvningsprocessen. Sodaen spiller også en rolle i fremstilling af rengøringsmidler og personlige plejeprodukter, såsom tandpasta og deodoranter.

Sodaen kan desuden anvendes til at regulere pH-værdien i svømmebassiner, hvilket hjælper med at holde vandet rent og klart. I landbruget bruges sodaen til at forbedre jordens pH-niveau, hvilket kan øge afgrøders vækst og sundhed. Samlet set er det et alsidigt produkt med mange praktiske anvendelser både i hjemmet og industrien.

Cookie-indstillinger