Silikone

Silikone

Silikone deler nogle fælles træk, som giver dem forskellige fordele frem for andre materialer. Fra disse grundlæggende klasser af silikone materialer er tusindvis af unikke silikone produkter blevet udviklet til, at opfylde behov fra designere, fabrikanter, mennesker og samfund rundt om i verden.

Leverandører af Silikone:

DANLUBE A/S

Tune Parkvej 5
4030 Tune
Tlf.: +45 70 25 12 80
E-mail: info@danlube.dk

www.danlube.dk

Se hele vores produktprogram og profil her

RAMCON

Bregnerødvej 132
3460 Birkerød
Tlf.: 45 94 20 00
E-mail: ramcon@ramcon.dk

Se hele vores produktprogram og profil her

ReinhardOil.dk ApS

Helleruplund Alle 8
2900 Hellerup
Tlf.: 70 26 70 07
E-Mail: mail@reinhardoil.dk

www.reinhardoil.dk

Se hele vores produktprogram og profil her


Mere viden:

Inden for bygge- og konstruktionsindustrien anvendes silikone til tætning og fugning af revner, samlinger og tilslutninger i bygninger og strukturer. Det danner en vandtæt og holdbar forsegling, der beskytter mod indtrængen af vand, luft og støv og forlænger levetiden for bygningskomponenter.

I bilindustrien bruges silikone til fremstilling af tætninger, pakninger, slanger og kabler på grund af dets modstandsdygtighed over for ekstreme temperaturer, kemikalier og tryk. Det anvendes også til overfladebehandling af biler for at give dem en skinnende og beskyttende belægning.

I fødevareindustrien bruges silikone til fremstilling af bageforme, madlavningsredskaber og fødevareemballage på grund af dets ikke-klæbende og fødevaresikre egenskaber. Det bruges også til at forsegle fødevarebeholdere og flasker for at forhindre lækage og forurening.

Inden for elektronik og elektrisk engineering anvendes silikonen til isolering af ledninger, kabler og elektroniske komponenter på grund af dets elektriske isoleringsegenskaber og modstandsdygtighed over for høje temperaturer og kemikalier. Det bruges også til at forsegle elektroniske enheder mod fugt, støv og vibrationer.

Inden for tekstil- og beklædningsindustrien anvendes silikonen til at forbedre tekstilers vandafvisende, smudsafvisende og åndbare egenskaber. Det bruges også til at skabe bløde og strækbare tekstiler og til at reducere friktionen mellem stoffer, hvilket gør dem mere behagelige at bære.

Endelig bruges silikonen også i en række andre applikationer og industrier som luftfart, rumfart, marine, emballage, smøremidler, trykning og legemiddelindustrien. Dets alsidighed, holdbarhed og kemiske stabilitet gør det til en uundværlig råvare og ingrediens i moderne produktion og teknologi.


Metaldetekterbare silikone emner


31.maj 2024


Hos AAG producerer vi mange forskellige emner i silikone – også metaldetekterbare.

Hos AAG producerer vi mange forskellige emner i silikone – også metaldetekterbare.

Denne type silikone bruges ofte i industrier, hvor det er vigtigt at kunne detektere eventuelle fremmedlegemer i produktionsprocessen, f.eks. i fødevare- eller medicinalindustrien.

Vil du vide mere om materialet, silikone generelt, eller hvordan vi kan producere dine emner?

Så kontakt vores salgsafdeling på telefon +45 98 15 80 22 eller på mail info@aag.world for mere information.


Gravlund støber silikone i alle RAL-farver
Silikone kan noget, de andre gummityper ikke kan. Ikke mindst når det kommer til design og finish, hvorfor silikonegummi ofte er designerens foretrukne valg.

Gravlund Industrigummi har i mange år leveret silikoneemner til fødevare- og medicoindustrierne, hvor silikonens ensartethed og høje modstandsdygtighed mod kemikalier og miljøpåvirkning er vigtige egenskaber. De seneste år er forespørgslen fra designvirksomheder imidlertid steget markant, og dét er der en god grund til.

Mens silikonens karakter betyder at støbte silikoneemner kan opnå en finish på et enormt højt niveau, er det muligheden for at farve silikone i alle tænkelige farver, som gør det til designerens foretrukne gummitype.

Flere hundrede forskellige farvenuancer på RAL-skalaen udgør standardsortimentet hos Gravlund Industrigummi, og i tidens løb har mange forskellige farver været gennem støbeformene hos den danske gummiproducent.

- Silikone er på mange måder et fantastisk materiale. Vi kan frembringe nogle utroligt flotte farver og samtidig få formerne til at stå helt skarpe. Derudover smitter silikone ikke af på andre flader, hvilket er årsagen til at vi tit ser silikonen anvendt til møbler og lignende produkter, fortæller Mads Gravlund om det populære "designergummi".

Silikonegummi fås i hårdheder fra 20-90 shoreA med et stort udvalg af godkendelser til fødevarer, medico og andre anvendelser. Hos Gravlund produceres ordrestørrelser fra 1-100.000 styk.

Vil du vide mere, er du meget velkommen til at kontakte vores tekniske team anført af Mads Gravlund på telefon 44669830, email på info@gravlund.dk – eller se mere på vores hjemmeside www.gravlund.dk.

Om Gravlund Industrigummi:

Egen produktion i Ballerup ved København sikrer fleksibilitet og hurtig reaktionsevne, både ved udvikling, produktion og levering. Vi benytter os udelukkende af europæiske gummiblanderier som garant for ensartethed og høj kvalitet i det færdige produkt.

Certificeret i ISO 9001:2015, ISO 14001:2015 og ISO 45001:2018. Opretholder for 8. år i træk den højeste kreditrating, AAA.    Cookie-indstillinger