Slipmidler

Slipmidler

Slipmidler, er et kemisk stof, som sikrer og opretholder, samt eliminerer vedhæftningen mellem to overflader. Slipmidler anvendes ex. ved forarbejdning af plast, hvor der påføres et slipmiddel på formværktøjet, således at det vil være nemmere at fjerne det fra emnet. Slipmidlerne bruges bl.a. ved de langt de fleste plastforarbejdendeprocesser som ex. ekstrudering, formning, støbning og prægning – derudover anvendes slipmidler også under håndtering af plastprodukter, ved transport og pakning samt til beskyttelse af produktionsudstyret.

Leverandører af Slipmidler:

Borup Kemi I/S

Bækgårdsvej 53
4140 Borup
Tlf.: 57 56 00 20
E-mail: kontakt@borupkemi.dk

www.borupkemi.dk

Se hele vores produktprogram og profil her

Granudan ApS

Knud Bro Alle 4
3660 Stenløse
Telf.: 44 84 37 56
E-mail: sales@granudan.com

www.granudan.dk

Se hele vores produktprogram og profil her

Motorverk

Gungevej 9, 2650 Hvidovre
Bugattivej 15, 7100 Vejle
Telefon: 81 900 900
Mail: info@motorverk.dk

www.motorverk.dk

Se hele vores produktprogram og profil her


Mere viden:

De anvendes i mange industrier som plast, gummi, metal og fødevarer. I plastikindustrien sikrer slipmidlerne, at støbte dele nemt kan fjernes fra forme, hvilket reducerer produktionsstop og øger effektiviteten. Inden for gummiindustrien forhindrer de produkterne i at klæbe til formene, hvilket gør det lettere at udvinde færdige produkter.

I metalindustrien letter de afskedning af metaldele fra støbeforme. Dette hjælper med at forhindre beskadigelse af både formen og produktet. I fødevareindustrien bruges de til at forhindre bagværk, slik og andre produkter i at hænge fast i bageforme og produktionsudstyr. Dette sikrer et pænt udseende og nem fjernelse af produkterne.

Slipmidlerne kan være kemiske eller naturlige stoffer, såsom silikone, voks, olie eller sæbe. Valget af slipmiddel afhænger af den specifikke applikation og materialet, der arbejdes med. Derudover kan de forbedre overfladekvaliteten af de fremstillede produkter ved at sikre en jævn frigivelse. Effektiv brug af slipmidler kan således forbedre produktkvaliteten, reducere spild og øge produktionshastigheden.

 


Granudan, leverandør af formslipmidler
Aqua Slipcoat 506 har en høj slipeffekt. Produktet er et universal vandbaseret slipmiddel bestående af polymer og flydende voks

Formbeskyttelse – Slipmidler/voks
I samarbejde med Zyvax og producenter indenfor high advanced composites har vi udviklet vores eget brand inden for form-slipsystemer. Brandet hedder BreeZ, og Granudan har eneret på levering af disse speciale formslipmidler – formbeskyttelse. Vores BreeZ-program er i dag udvidet og kombineret med de bedste produkter fra Zyvax og ChemTrends laboratorier.

Granudan tilbyder et totalt tre-trins-slipsystem af vandbaserede, opløsningsmiddelbaserede, interne slipmidler og voks produkter.

  1. Rengøringsmidler
  2. Primer og/eller Sealer
  3. Slipmidler

Se vores produktkatalog på formslipmidler her Granudan Release AgentsCookie-indstillinger