Ekstrudering

Meget ofte udnytter man ekstruderens evne til blanding ved at tilføre den en simpel blanding af hovedmaterialet og diverse tilsætningsstoffer. Disse kan f.eks. være pigmenter eller varmestabilisatorer. Denne simple blanding vil blive homogeniseret ved at passere igennem ekstruderen.

Leverandører af og viden om ekstrudering:


DANIA Plast A/S

Fabriksvej 10
Postboks 36
7800 Skive
Tlf.: 97 58 40 55
E-mail: dania@dania.dk

www.dania.dk

kompetencer: sprøjtestøbning, sprøjtestøbning af plast, tekniske plastkomponenterrenrumsproduktion, akvakultur

Læs mere om DANIA Plast A/S


Gibo Plast A/S

Ferrodanvej 14
Postboks 87
6900 Skjern
Tlf: 87 82 87 00
E-mail: post@gibo.dk

www.gibo.dk

medlem af Plastindustrien

Plastindustri

Kompetencer: CNC bearbejdning, Formgivning, High-pressure formning, Plastbearbejdning, Termoformet plast, Termoformning, Twin-sheet formning, Vakuumformning, Vakuumformet plast

Læs mere om Gibo Plast A/S


Vink Moulding

Møgelhøj 13
8520 Lystrup
Tlf.: 86 22 16 88
E-mail: info@vinkmoulding.dk

www.vinkmoulding.dk

Kompetencer: Sprøjtestøbning, vakuumformning, bearbejdning, sparring omkring produkt/-udvikling og design, innovative løsninger (kombination sprøjt/vakuum/CNC), hurtige og agil (fleksibel), store emner, små serier, standardprogram af SEL-lamper og emballeringsmateriale, specielt sprøjtestøbning, teknisk plast, høj automatisering, specielt vakuumformning, klare emner, kraftige emner

Læs mere om Vink Moulding


Mere viden om ekstrudering:

Undertiden anvendes ekstruderen til at fremstille granulat til brugere, der vil spare sig for besværet med selv at blande.

Ekstrudering, også kaldet strengpresning, er en proces, hvor et opvarmet materiale presses igennem et formgivende hul - svarene til en kagemasse, der presses igennem en kagesprøjte med fx stjerneprofil. Adskillige materialer kan ekstruderes, fx aluminium, messing og stål. Ekstruderingsmaterialet vælges ud fra gængse principper om krav til styrke, korrosion, udseende m.m. ved det færdige produkt. Ekstrudering bliver ofte først rentabelt fra mellemstore serier og opefter. Aluminium anvendes ofte til ekstrudering, og i det følgende tages der udgangspunkt i dette materiale. Plastprofiler til fx vinduesrammer, plastslanger, gummitætningsprofiler til køleskabe eller til lukninger i bildøre, plastposer, affaldssække m.m. er ofte ekstruderede. Selve principperne for ekstrudering er uafhængige af materialet.

Udgangsmaterialet til fremstilling af ekstruderede profiler kaldes en presbolt, som kan være fremstillet af fx primæraluminium eller genvundet aluminium. Den mest almindelige ekstruderingspresbolt er mellem 150 og 300 mm i diameter og med en længde på 400 til 1.000 mm, afhængigt af ekstruderingsmaskinens kapacitet.

Presbolten opvarmes til ca. 500 grader celsius og sættes under højt tryk. Typisk presses der med 1600 til 6500 tons afhængigt af pressens størrelse. Ekstruderingspresbolten presses således igennem et værktøj, hvis åbning svarer til profilets tværsnit. Ekstruderingspressens hastighed ligger normalt på 5-80 m/min. Det er materialet og værktøjets form, der afgør, hvilke hastigheder der kan opnås.


Gibo – Stor designfrihed med ekstruderede plastprofiler
I dag leverer vi ekstruderede profiler til industrikunder i forskellige brancher. Materialerne varierer, men fælles for alle profilerne er, at de er produceret efter kundens specifikke tegninger og ønsker.

Gibo har igennem tiden skabt en verden af plast og know how, som i dag også inkluderer ekstrudering af plastprofiler. Vores mission har længe været at udvikle og producere kreative tekniske løsninger baseret på kvalitetsrådgivning og effektivitet. Vores ekstrudering er ingen undtagelse. Vi leverer i dag en række forskellige profiler til en række industrikunder på tværs af brancher. Materialerne er både bløde og hårde – og varierer fra rør, slanger, pakninger og forskellige typer af folie.

En stor fordel ved at tænke i ekstruderede profiler er den store design- og materialefrihed. De kan produceres i PE, PP, PVC, PC, ABS, TPE, PA, PUR, kundespecifikke materialer eller genbrugsmateriale afhængigt af dit behov. Profilerne kan produceres til præcis det projekt, I har, og præcis som I gerne vil have dem.

Mange kunder får PPAP på deres produkter- og ingen kunder eller ønsker er for små eller for store.

Ønsker I rådgivning omkring skift af profiler fra stål til plast? Send os en mail på e-mail sfa@giboplast.com eller telefon +4520312040/+4587828700.