Vandskæring

Vandskæring er en avanceret industriel skæreteknologi, der bruger en stråle af højtryksvand til at skære gennem forskellige materialer. Processen involverer anvendelse af en vandskæremaskine, der er udstyret med en vandpumpe og et skærehoved.

Leverandører af og viden om Vandskæring:

Grotrian A/S

Østergade 2, Østrup
9600 Aars
Tlf.: 98 65 80 12
E-mail: info@grotrian-as.dk

web

Læs mere omGrotrian A/S og se den fulde firmaprofi

Produktionsteknik ApS

Hans Egedes Vej 14
5210 Odense NV
Tlf.: 66 18 75 18
E-mail: info@produktionsteknik.dk

www.produktionsteknik.dk

Læs mere omProduktionsteknik ApS og se den fulde firmaprofi

QteC ApS

Lundsbjerg Industrivej 17
6200 Aabenraa
Tlf.: 73 66 21 00
E-mail: info@qtec.dk

web

Læs mere omQteC ApS og se den fulde firmaprofi

Sihm Højtryk A/S

Guldborgsundvej 3
6705 Esbjerg Ø
Tlf.: 75 15 97 00
E-mail: info@sihm.dk

www.sihm.dk

Læs mere omSihm Højtryk A/S og se den fulde firmaprofi

Vestjysk Rustfri Montage ApS

Brolæggervej 4
6800 Varde
Tlf.: 75 21 18 16
E-mail: info@vrm.dk

Sortjernsafdeling
Glarmestervej 3
6800 Varde

www.vrm.dk

Læs mere omVestjysk Rustfri Montage ApS og se den fulde firmaprofi


Mere viden om Vandskæring:

Her er en grundlæggende beskrivelse af, hvordan vandskæring fungerer:

  1. Vandpumpe: En højtrykspumpe genererer et kraftigt vandtryk typisk mellem 40.000 og 60.000 pounds per square inch (psi). Vandet føres gennem slanger og rør til skærehovedet.
  2. Skærehoved: Skærehovedet er normalt monteret på en bevægelig arm, der kan styres nøjagtigt over det materiale, der skal skæres. Skærehovedet indeholder en dyse, hvor vandstrålen skabes, og nogle gange er der også en ekstra dyse til tilsætning af slibemidler.
  3. Vandstråleformation: Vandstrålen dannes ved at presse vandet gennem en dyse med en meget lille åbning, hvilket skaber en højhastighedsstråle. Diameteren af ​​dyseåbningen kan variere, men den er typisk omkring 0,1 mm til 0,3 mm.
  4. Skæring: Den højhastigheds vandstråle rettes mod materialet, der skal skæres. Vandstrålen er så kraftig, at den er i stand til at skære gennem materialer som metal, sten, glas, keramik, plastik og mange andre.
  5. Slibemiddeltilsætning (valgfrit): I nogle tilfælde kan vandstrålen tilsættes et slibemiddel som f.eks. fint sand eller granatpartikler for at forbedre skæreevnen og muligheden for at skære igennem hårdere materialer.

Fordelene ved vandskæring inkluderer præcision, da det er en ikke-kontaktmetode, der ikke påvirker materialets struktur eller forårsager termiske forandringer. Det er også en alsidig metode, der kan skære gennem forskellige materialer og skabe komplekse former. Desuden er der ingen farlige dampe eller kemiske biprodukter forbundet med processen.

Teknologien bag vandskæring tager udgangspunkt i en højtrykspumpe. Vandet bliver tilført et tryk på ca. 4000 bar. Vandtrykket, samt de små skæredyser på 0,1-0,4mm accelererer vandet på til en hastighed på ca.900m/sek når vandet forlader skærehovedet. Herved kan der nu skæres i alle bløde materialer som f.eks. gummi, skum, pap, pakninger, tynd plastik mm.

Ved skæring med vand tilsættes ofte polymerforbindelser (langkædet molekyleforbindelse) til vandet for at gøre strålen længere og mere sammenhængende. En polymerforbindelse kan bestå af polyakrylamider, polystyrensulfater eller lignende. Ved skæring med vand arbejdes der med et tryk på ca. 4.000 bar. Det maksimalt opnåelige tryk er 9.000 bar ved anvendelse af vand, da isdannelser vil hindre yderligere sammentrykning

Cookie-indstillinger