Trådgnistning

Trådgnistning – Skær nemt igennem rustfrit stål

Trådgnistning er en bearbejdningsform, som ved hjælp af messingtråde og strøm skærer sig igennem hærdet stål uden problemer. Andre gnist-metoder er alm. gnistning, samt sænkgnistning. I forbindelse med udviklingen af gnistbearbejdning begyndte nogle firmaer at fremstille en trådgnistmaskine. Der er siden sket meget store fremskridt, især inden for udviklingen af styre og programmeringsteknikken.

Trådgnistning, også kendt som Wire EDM (Electrical Discharge Machining), er en avanceret bearbejdningsproces, der anvender elektriske udladninger til at forme metaldele med stor præcision. Processen blev udviklet i midten af det 20. århundrede og har siden revolutioneret fremstillingsindustrien ved at muliggøre fremstilling af komplekse former og detaljerede komponenter, som traditionelle metoder ikke kan opnå.

Trådgnistning

Leverandører af Trådgnistning:

Elektrokul A/S

Snedkervej 2A
4600 Køge
Telf.: 70 20 78 26
E-mail: info@elektrokul.dk

www.elektrokul.dk

Se hele vores produktprogram og profil her

GK Trådgnist ApS

Engtoften 13, Vorgod
6920 Videbæk
Tlf.: 96 94 55 00
E-mail: info@gk-traadgnist.dk

www.gk-traadgnist.dk

Se hele vores produktprogram og profil her

JM Trådgnist

Grønsmøllevej 4, Nees
7660 Bækmarskbro
Mobil +45 20287701
E-mail: jm@jmtraadgnist.dk

www.jmtraadgnist.dk

Se hele vores produktprogram og profil her


Mere viden om Trådgnistning:

I trådgnistning anvendes en tynd tråd, ofte lavet af messing eller kobber, som elektroden. Tråden bevæger sig tæt på arbejdsemnet uden direkte at røre det. Mellem tråden og arbejdsemnet dannes en gnist, der frembringer ekstrem varme, som smelter og fordamper materialet på præcist bestemte steder. Arbejdsemnet nedsænkes typisk i en dielektrisk væske, som hjælper med at lede elektriciteten og fjerner det smeltede materiale.

Denne proces er særlig fordelagtig, når det gælder bearbejdning af hårde materialer som stål, titanium og karbider. Trådgnistning muliggør også fremstilling af meget fine og komplekse geometrier med snævre tolerancer. Det er derfor en foretrukken metode i fremstillingen af præcisionskomponenter til luftfartsindustrien, medicinske apparater og værktøjsfremstilling.

En af de store fordele

Et af de største fordele ved trådgnistning er evnen til at bearbejde arbejdsemner uden at påføre dem mekanisk stress. Dette reducerer risikoen for materialefejl og forlænger komponenternes levetid. Desuden kan trådgnistning bearbejde emner med meget små diametre, hvilket er essentielt i fremstillingen af mikromekaniske systemer og andre miniaturekomponenter.

Trådgnistning er også kendt for sin høje grad af nøjagtighed og overfladekvalitet. Den kan producere overflader med en meget glat finish, hvilket minimerer behovet for efterfølgende polering. Dette er særlig vigtigt i produktionen af forme og matricer, hvor overfladekvaliteten er kritisk for det endelige produkts udseende og funktion.

Flere fordele

En anden fordel ved trådgnistning er dens evne til at bearbejde emner med indviklede mønstre og komplekse konturer, som ikke kan opnås med traditionelle bearbejdningsmetoder. Dette gør den ideel til fremstilling af specialiserede værktøjer og forme, hvor præcision og kompleksitet er afgørende.

Trådgnistning er en kostbar proces, men dens evne til at producere komplekse og præcise komponenter retfærdiggør ofte investeringen. Moderne trådgnistningsmaskiner er desuden udstyret med avanceret software, der optimerer processen og minimerer spild, hvilket bidrager til at reducere de samlede produktionsomkostninger.

Sammenfatning

Sammenfattende er trådgnistning en uundværlig teknologi i moderne fremstilling. Dens unikke evne til at bearbejde hårde materialer med høj præcision og uden mekanisk stress gør den til et essentielt værktøj i udviklingen af avancerede teknologiske komponenter. Med den fortsatte udvikling af maskiner og teknikker vil trådgnistning sandsynligvis fortsætte med at spille en central rolle i fremtidens fremstillingsindustri.

Trådgnistbearbejdning er i dag en lige så almindelig bearbejdningsform som drejning og fræsning. I dag kan trådgnistmaskiner nemt klare snit i 30 grader, dog kun i begrænsede højder, hvis der er krav om en nøjagtig bearbejdning. De fleste trådgnistmaskiner er CNC-styrede og i stand til at skære konturer, som er defineret i to planer. Der findes maskiner, som kan klare 300-400 mm i højden.

Cookie-indstillinger